AC/DC - Back in Black (1980)

Australiƫ
Label: Epic

1. Hells Bells (5:09)
  2. Shoot to Thrill (5:14)
  3. What Do You Do for Money Honey (3:33)
  4. Givin' the Dog a Bone (3:30)
  5. Let Me Put My Love into You (4:12)
  6. Back in Black (4:13)
  7. You Shook Me All Night Long (3:28)
  8. Have a Drink on Me (3:57)
  9. Shake a Leg (4:03)
  10. Rock and Roll Ain't Noise Pollution (4:12)
avatar van Hans Brouwer
Tijdens mijn crematie mag "Have A Drink On Me" van dit fantastsche album "Back in Black (1980)" worden gedraaid .

avatar van ricardo
''Have A Drink On Me'' is inderdaad 1 van de 10 top nummers die hier op staan,en eigenlijk heeft dit album geen mindere nummers.Ik vind overigens ''Hells Bells'',''Shook Me All Night Long'',''Shoot To Trill'' en natuurlijk het titelnummer niet te vergeten de ''beste'' nummers van dit album.

Empyrium
Voor mij persoonlijk het beste album van de heren. In Amerika staat deze te boek als zo'n beetje het best verkochte album allertijden, teller staat daar inmiddels al op de 23 miljoen.

avatar van ricardo
ac/dc heeft natuurlijk met beide zangers wel wat,maar mijn voorkeur gaat meer uit naar de Scott jaren.Van de Brian Johnson albums vind ik dit ook de beste,en de laatste Stiff Upper Lip vind ik ook erg goed.Op dit album staan tot op het laatste nummer toe, alleen maar toppers en regelrechte klassiekers dus,er staat echt geen 1 slecht nummer op.

avatar van Come On
Let there be rock was mijn eerste zelf gekochte LP. Ik was 11 en het was 1979. Bij elkaar gespaard van zakgeld en onder invloed van oudere neven die me blootstelden aan Led Zep, Michael Schenker, UFO, Van Halen en AC/DC (en nog een hele rij). In de plaatselijke snackbar gooide ik met vriendjes altijd een paar centen in de de jukebox voor de single Dog eat dog. AC/DC was mijn eerste liefde en is nog steeds een grote liefde. LTBR vind ik nog steeds helemaal geweldig. Maar deze klinkt om een of ander reden tijdlozer, alsof ie gisteren is opgenomen. OK Bon Scott klonk zeker gemener, maar Johnson doet het op deze plaat niet slecht. Deze gaat mee naar het spreekwoordelijke onbewoonde eiland. Top.

avatar van ricardo
Als je letterlijk op een onbewoond eiland zou zitten,dan zou je hem in ieder geval wel lekker hard kunnen draaien .

avatar van Hans Brouwer
Nooit geweten............. "Back in Black (1980)" is met 42 miljoen exemplaren wereldwijd het op één na best verkochte album .

Sir Spamalot (crew)
Dit wist ik ook niet: ik wist dat dit album met miljoenen tegelijk over de toonbank ging maar dat dit zo veel was ... respect!
Dit zou in onze tijden niet meer lukken.

"You Shook Me All Night Long" is één van de mooiste en grappigste video's ooit met Brian in een glansrol. De broertjes Young schitteren opnieuw.

avatar van MichelDumoulin
Hans Brouwer schreef:

Volgens de United World Chart staat deze plaat op nummertje 7, anders.

Abyss
Alle nummers zijn geweldig
Helaas blijft de zang van Bon Scott veel beter dan de zang van Brian Johnson

MichelDumoulin schreef:
Ik erger me zo verschrikkelijk aan het stemgeluid van ene meneer Johnson, dat ik gewoon niet meer kan genieten van de fantastische nummers!

Wat heeft die Brian toch een vreselijke stem. Soms denk ik wel eens dat ik de enige ben die zich hier zo aan stoort want de band werd maar groter en groter na het overlijen van Bon.

Helaas (voor mezelf) is AC/DC voor mij echt alleen interessant met Bon Scott als zanger!

Maar wat vind je nu daadwerkelijk van deze plaat dan? Want daar heb ik je nog niet over gehoord.Je geeft tenslotte wel even 4* voor dit album.

avatar van MichelDumoulin
ricardo schreef:

Ik vind dit een heel goed album. Niet voor niets geef ik hier ook 4* voor. Echter de stem van de heer Johnson bevalt me dus duidelijk niet, al valt het op dit album nog allezins mee. Het knauwende stemgeluid werd na dit album immer irritanter.
Mocht Bon Scott dit album nog de zanger zijn dan was er hoogstwaarschijnlijk een 4,5* of een 5* van mijn kant gekomen.

MichelDumoulin schreef:
Volgens de United World Chart staat deze plaat op nummertje 7, anders.

Ik heb een andere informatiebron .

avatar van vin13
de beste van Ac/Dc, niet teveel nadenken lekker rocken.
Sterk om Bon Scott minimaal te evenaren en dan nog schepje erbovenop vanwege de liveoptredens.

Ik heb de Bon Scott vs. Brian Johnson-discussie verplaatst naar AC/DC

Down_By_Law
Natuurlijk een klassieker, maar misschien ook wel wat teveel van het goede. 'You Shook Me All Night Long' blijft geweldig, net zoals veel andere songs op dit album. Veruit het beste werk met Brian Johnson.

Down_By_Law schreef:
maar misschien ook wel wat teveel van het goede.

Ik snap niet wat je hiermee bedoelt?

Down_By_Law
Ik bedoel dat je het op gegeven moment wel een beetje gehoord hebt. Misschien had het album wat korter gemogen.

Sir Spamalot (crew)
Tien nummers was destijds zo ongeveer de standaard en deze duurt zo'n 41 minuten: sommige hedendaagse albums zijn voor mij wel te lang (zeventig minuten muziek is enerzijds waar voor je geld, maar anderzijds toch soms te lang). Natuurlijk heeft AC/DC zijn huisstijl waar ze niet van afwijken en misschien is het dat wat je bedoelt.

Te lang??

Sir Spamalot (crew)
Dit geldt bij mij niet voor AC/DC, hoor, maar ik kan bepaalde albums van andere groepen werkelijk niet volledig beluisteren tot het einde: dat bedoelde ik met "te lang".

avatar van Ampivinni
zeker 5 sterren waard van mij

als je het aan mij vraagt kun je niet zeggen wie beter is, brian of bon.

bij mij gaat het erom of de stem bij de muziek past en niet of het klinkt of niet.

bijv je moet brian nooit op een pink floyd lied als wish you were here laten zingen en andersom ook niet (VOORBEELD!)

maarja ieder zijn eigen mening

avatar van Come On
Ampivinni schreef:

Hahahahahahahahhaha

Lemmy die Nights in white satin inzingt. Helemaal top (voor 1 x)

Guardian of Isis
Mmmm, heerlijk plaatje. Hell's Bells, You Shook Me All Night Long en de titletrack zijn regelrechte klassiekers. Het verbaast me eigenlijk dat deze niet in de top 250 staat; ze is het alleszins waard! (Sorry voor de top 250 vermelding, moderators, maar ik moest het even gezegd hebben!)

avatar van notsub
Met een wat gepolijster geluid dan voorheen en een gweldige albumtitel komt AC DC hier voor het eerst met Brian op zang. Wel, dat het een succes werd hoef ik niet toe te lichten, maar gek is dat niet. Klassiekers van de band als Hells Bells, Back In Black en You Shook Me All Night Long komen hand in hand met andere nummers, die er niet veel voor onder doen. Let Me put My Love Into You heeft trouwens een heerlijk foute tekst.

avatar van ricardo
Wat een plaat eigenlijk, werkelijk alle nummers zijn echt goed, zonder uitzondering. Verreweg het beste ac/dc album met Brian als zanger.

Hans Brouwer schreef:
Hoort eigenlijk ook in de top 250 thuis vind je ook niet, vreemd dat dat niet zo is vind ik.

stuart
Topalbum van de mannen na het drama van de dood van Bon Scott(RIP). Het album start met de (doods)klokken van Hells Bells en na het lekkere intro met de zin ...I'M a rolling thunder cross the sky, you're only young but you gonna die...! Wat een openingsnummer.
Dan gaan ze vrolijk verder met het zo kenmerkende 2-gitaren intro van Shoot to thrill. Het album is een en al klassenummers! Zo'n Given the dog the bone rockt ook heerlijk weg en heeft ook nog humor. Met Let me put my love... hebben ze een wat rustiger, maar venijnige afsluiter van de eerste helft.
De 2e helft start weer top met het titelnummer en het lekkere You shook me all night long. Dan een nummer dat Bon Scott zeer gewaardeerd zou hebben;Have drink on me (een passend begrafenislied voor Bon). Het een na laatste nummer Shake a leg is ook weer een heerlijk rocknummer en het album eindigt met Rock and roll ain't noise pollution (Roc'n roll ain't gonna die!), en zo is het maar net!

Wat een SUPER VETTE ALBUM !
echt waar heel mooi vooral You Shook Me All Night Long vind ik de uitblinker