Iron Maiden - Live After Death (1985)

Label: EMI

1. Intro: Churchill's Speech (1:09)
  2. Aces High (4:07)
  3. 2 Minutes to Midnight (5:52)
  4. The Trooper (3:59)
  5. Revelations (5:58)
  6. Flight of Icarus (3:21)
  7. Rime of the Ancient Mariner (13:03)
  8. Powerslave (7:06)
  9. The Number of the Beast (4:48)
  10. Hallowed Be Thy Name (7:17)
  11. Iron Maiden (4:11)
  12. Run to the Hills (3:52)
  13. Running Free (8:16)
  14. Wrathchild * (2:54)
  15. 22 Acacia Avenue * (6:04)
  16. Children of the Damned * (4:19)
  17. Die with Your Boots On * (4:51)
  18. Phantom of the Opera * (7:01)
  19. Losfer Words (Big 'Orra) * (4:17)
  20. Sanctuary * (4:40)
  21. Murders in the Rue Morgue * (4:33)
avatar van Sinnerman
Echt, Edwynn, dat Rock in Rio 85 gaat je favoriet worden hoor, Dickinson bebloed tijdens Revelations, Running Free echt massaal meegezongen... de geluidskwaliteit is niet je dát, maar de sfeer is zo goed en zoals eerder gezegd, de vocals van Bruce zijn erg goed!

Adrian is fan-f#ckung-tastisch..!
En ja, vlgns mij is het hetzelfde als de vhsversie.

avatar van Edwynn
Die beelden van Rock In Rio ken ik helemaal niet. Nooit eerder uitgegeven denk ik. Behind The Iron Curtain is wel al eens eerder verschenen.
Erg benieuwd geworden nu. *spaarcentjes telt*

avatar van Sinnerman
16 euro bij bol. Valt heel erg mee, vind ik.
Behind the iron curtain is aandoenlijk leuk, poolse bruiloft waarbij half Maiden Smoke on the Water doet, Borat-achtige fans (me likes the metal!)

Dit oudere livewerk van Maiden laat goed zien hoe energiek zij in die jaren waren, Flight 666 is mooi, maar dit is stiekem wel the Real Thing... Iron Maiden zou eigenlijk Beast over Hammersmith ook op dvd moeten uitbrengen, de clips op YouTube vind ik niet genoeg...

avatar van Edwynn
Van Beast Over Hammersmith staat drie kwartier op de Early Days dvd (wel in mijn bezit) Het restant van de beelden van dat optreden is niet gebruikt omdat die volgens Steve Harris veel te donker is.

avatar van Sinnerman
Lucky you! The early days staat direct boven aan mijn lijstje, wat is dát goed he, Beast over Hammersmith...? Ongeëvenaarde energie.

avatar van Edwynn
Ja en dan ook nog Live At The Rainbow (de bekende VHS), Live In Dortmund (World Piece tour) en nog een met één camera geschoten optreden in de Ruskin Arms. In de kroeg dus met Di'Anno. Ontzettend gaaf.

MindRuler
Dat optreden in Ruskin Arms is geweldig. Een bezwete Di'Anno in full force. Strakke set was dat.
En Dave horen lispelen, brengt altijd een glimlach op mijn mond.

MindRuler
Eigenlijk zou elke Maidenfan de Ruskin Arms eens moeten bezoeken.
Wat mij betreft is dat het equivalent van het zebrapad op Abbey Road oversteken voor een Beatles-fan.

avatar van Edwynn
Heb ik gedaan in 99. Leuk om eens te zijn. Een typisch rockcafé. Er is daar vaak live muziek enzo. Heel erg speciaal is het nou ook weer niet. Eigenlijk is het er best wel 'shabby' Een beetje een achterbuurtenkroeg.

Edwynn schreef:

Er circuleren cd versies met nog 2 extra songs van die Hammersmith shows als bonus. Murders In The Rue Morgue en Losfer Words als ik het wel heb.

Die twee extra nummers staan ook op één van de delen van de The first ten years serie. Ik heb van al die b kantjes zelf een dubbel cd gemaakt en daar staan ze dus ook op. Mooie aankondiging van Bruce voor Losfer words; this is a song without a f*cking singer.

avatar van Edwynn
Oh de b kanten van Run To The Hills en Running Free?
Jammer dat ik die weer niet heb. Die First Ten Years dingen zijn duur anno 2011...

avatar van vielip
Jep dat is 'm inderdaad! Ja die dingen zijn inderdaad duur tegenwoordig. Ik heb ze destijds geleend van een collega en zoals gezegd heb ik van die cd's een geweldige dubbelaar gemaakt.

avatar van Edwynn
Ik heb er wel een paar, maar deze niet.

Deze b kanten staan ook niet op Best of The B Sides, of wel? Ik heb even op Youtube geluisterd. Van Murders In The Rue Morgue wordt ook het intro live gespeeld. Anders dan op Beast Over Hammersmith, Heel gaaf.
Losfer Words is voor de kennisgeving, Ik heb geen warme gevoelens voor dat stuk.

avatar van vielip
Ik weet eigenlijk niet of ze op Best of the B-sides staan eigenlijk. Moet achter te komen zijn toch? Murders in the rue morgue is inderdaad anders dan op Beast over Hammersmith. Toch vind ik Losfer words de meest interessante van de 2. Dat nummer is, behalve tijdens enkele shows tijdens de World slavery tour, nooit live gespeeld.

avatar van uffing
Die nummers zijn ooit verschenen op een soort van bonus-cd bij dit album. De nummers die zijn opgenomen in Hammersmith stonden weer niet op die versie van Live after Death. Als je een echte Maiden-verzamelaar bent heb je behoorlijk wat versies van dit album in de kast staan.

avatar van Edwynn
3 versies van Live After Death staan er bij mij in de kast om precies te zijn. Alleen die ene 95 editie dus niet. Het waren single b kanten die weer niet op Best Of The B Sides staan.

avatar van vielip
Nee voor zover ik weet staan ze alleen op die cd uit de The first ten years serie. Ja en misschien op bootleg albums maar die tel ik maar even niet mee.

avatar van Edwynn
Nee, bootlegalbums zijn uit den boze in huize Edwynn.

avatar van ricardo
Hallowed By The Name op deze live plaat?

Echt piekevel, geweldig nummer, vooral op deze plaat.

Bij voorkeur zo hard als mogelijk is afspelen.

MindRuler
Hallowed Be Thy Name is inderdaad geweldig en zo ook de rest van de nummers.
Maiden op het toppunt van hun roem en met één van hun allerbeste setlisten (alleen Maiden England gaat wat dat betreft hier nog over)
Hulde voor deze live-klassieker!

avatar van vielip
Het wordt hoog tijd dat de Maiden England eens op dvd gaan uitbrengen!! Met een hele zooi bonusmateriaal van de periode '86 t/m '89 erbij.

Stijn_Slayer
De cd staat weer eens aan. Muzikaal weinig mis mee, maar vocaal heeft Bruce toch niet zijn sterkste dag(en). Neem bijv. die eerste lange(re) uithaal van 'Aces High'. Verder moet hij het vaak echt uit z'n tenen persen, en dat hoor je.

Kun je nagaan!

MindRuler
Tja Stijn, als je weet dat de tour bijna ten einde was, is het normaal dat Bruce niet "fit" meer was.
Ik vind het nog best genietbaar.

avatar van Edwynn
Op de LP valt het wat minder op, maar op de VHS hoor je hoe Bruce het heel lastig heeft tijdens Aces High maar dat ie gaandeweg het optreden toch wat beter in vorm komt.

avatar van Sinnerman
Ja, maar dat zijn volgens mij ook twee verschillende concerten.

avatar van Edwynn
Inderdaad. Op de Vhs is ie op Aces High echt slecht. Op de LP valt het wel mee vind ik. Het is ook geen gemakkelijk nummer om te zingen.

avatar van Sinnerman
Ik heb 'em op DVD, Live After Death, en daar is Aces High verstikkend.. goed nummer, rot om te zingen, vermoed ik... Ik hoor hem het liefst in de studioversie, heb ik ook met Flight of Icarus en Run To The Hills.
Waar nummers als Rime o/t Ancient Mariner live meerwaarde hebben tov studioversies, zijn bovengenoemde versies te zwaar op de stem.

avatar van musiquenonstop
Ik ben ingestapt op de Maiden tour bij Somewhere In Time, en dit was mijn tweede, dus dat was ff wennen, was wat rauwer als verwacht. Maar is dus helemaal goed gekomen....

Kocht de video in 1986 in een videotheek, die konden niet begrijpen dat iemand een band wou kopen. Koopvideo's waren toen nog niet van de grond, dus de bestelling duurde maanden.
Ik weet uit ervaring dat je een video net zo grijs kan draaien als een plaat, ik kan ze allebei dromen. De video stopte na Running Free, terwijl de lp stopte na Phantom Of The Opera.
Die laatste vier nummers kwamen van een ander concert, en dat kun je dan ook horen. Nu jaren verder de cd alweer voorbij hoor ik 'm nog steeds op m'n ipod maar krijg er nog steeds de beelden bij in mijn hoofd, behalve bij de laatste paar nummers.......dan blijft dat toch vreemd.

avatar van Edwynn
Het grappige is dat ook het gedeelte voor Running Free op band een ander optreden is dan datgene wat op lp en later cd verscheen.
Maar inderdaad een mooie concertfilm, Maiden op haar hoogtepunt, geschoten op 16mm voor de ultieme heavy metal ervaring.