Roelof schreef:
Petunia's.
Ik ken Neil Young niet. Wel ben ik ervan op de hoogte dat veel mensen weinig moeite zullen hebben met 'de grote', voor z'n naam te zetten. Afgaande op deze natte krant, de enige plaat die ik van hem ken, voel ik me nog steeds goed bij een andere groep.
Want wat is dit -Een boterzachte folkplaat. Zoete broodjes. En toch, het begint allemaal alleraardigst. De halmen die rustiek wuiven, de vogels die zweven op de wind. Een oude man, in goede grijsheid en met een twinkeling in zijn ogen, op een zitmaaier, die een hand naar je op steekt. Gulden stemmetjes uit het koor komen keer op keer terug.
Maar het wordt al snel minder wanneer de plaat zich ontvouwt als een langdradige, en eigenlijk ook doodsaaie, herhalingsoefening in petuniafolk(rock). Geen vlekje op het behang. Als de beuk er dan toch nog een keer in gaat, na het volslagen overbodige 'prairiewind' - dat ook nog eens een kleine eeuwigheid te lang duurt - krijgen we een ode aan elvis met een kwinkslag en gospel toe.
En dan mogen de teksten bolstaan van twijfel, verdriet, maar toch ook levensvreugde, -die neil young toch -, op mij maakt het niet zo'n grote indruk.
Ik was toch al geen fan van petunia's.
Twee sterren, hopsa.
Ik reageer pas twee jaar later op dit bericht maar het is misschien wel leuk voor anderen beginnende Neil fans (ben ik zelf ook een beetje).
Ik vind het zo jammer dit album je eerste ervaring met Neil Young was, je kan veel beter beginnen met Harvest. Ik ben nu zestien en heb Neil Young niet meegemaakt in de tijden dat hij nog razend populair was. Doormiddel van deze site kom ik erachter wat zijn top cd's zijn, welke niet enz. enz. Ik begon ooit met Tonight's a Night. Ik snapte niets van de cd, wat er mooi aan was enz. Een totale afknapper, bij toeval downloade ik het nummer 'Old Man' (Harvest!) en ik begon weer te zoeken naar Neil. In het begin veel gedownload en daarna alles als nog orgineel gekocht (naja, bijna alles). Harvest was voor mij het album dat me een echte Neil fan maakte. Daarna ben ik de albums die ik eerst niets vond ook weer gaan waarderen. Mijn favoriet is nu al heel lang Live At Massey Hall 1971.
Als ik jou was zou ik Neil nog één kans geven.