AC/DC - Let There Be Rock (1977)

Australiƫ
Label: Albert

1. Go Down (5:20)
  2. Dog Eat Dog (3:30)
  3. Let There Be Rock (6:12)
  4. Bad Boy Boogie (4:29)
  5. Overdose (6:03)
  6. Problem Child * (5:24)
  7. Crabsody in Blue (4:39)
  8. Hell Ain't a Bad Place to Be (4:20)
  9. Whole Lotta Rosie (5:27)
stuart
Ricardo, ik heb 5 nummers van dit album op If You Want Blood staan, weliswaar in een live versie. Het kan echter zo maar zijn dat ik 'm alsnog koop, zoals je al gelezen hebt. Het is idd. wel een klassieker, dit studio album.

avatar van ricardo
je kunt hem overal kopen voor een tientje en dan ook nog in een mooie digipack uitvoering, ik zou zeggen sla je slag, want hij is echt de moeite van het org bezitten meer dan waard hoor. dat live album is ook magistraal goed, die heb ik ook in bezit, maar dan mis je inderdaad die 3 hele goede nummers nog wel. het is ook leuk om de versies in zowel live als studio versie eens te beluisteren. kun je het verschil in geluid ook eens horen. ik vind de live versies wel wat terechter klinken en het dreunt live ook wat meer uit de speakers weg. met luistergroet ricardo.

stuart
Het is idd. niet duur, maar ik heb zoveel van die 'wens cd's'. Ik zal van de week eens even shoppen.

Hell Ain't A Bad Place... Heerlijke Monsterriff, met grote M!!

avatar van AC_DC
Wat een geweldig album is dit! Echt heerlijk gewoon.

Sir Spamalot (crew)
Ik zou zelfs meer zeggen: leg na een rotdag dit album op en al je zorgen zijn vergeten. Super album en verplichte aanschaf voor iedere rocker. Overdose!

avatar van mayhemblik
BON SCOTT IS GOD!!!!!!!!!!

avatar van ricardo
Prachtig album van AC/DC dit, met toppers als Overdose, Go Down, Problem Child, Hell Ain't A Bad Place To Be en natuurlijk Whole Lotta Rosie. Ik vind op dit moment het titelnummer het minst goede nummer van dit album. Bad Boy Boogie en Dog Eat Dog zijn ook erg goede nummers natuurlijk. op dit album staan eigenlijk alleen maar klassiekers op, ik vind deze samen met Powerage en Back In Black de beste 3 albums van AC/DC.

Joy
not to mention let there be rock

beste nummer uit het gehele ac/dc ouvre

avatar van ricardo
Dat vind ik nu van Whole Lotta Rosie of Thunderstruck.

Ik vind dat dit titelnummer daar met gemak overheen gaat.
Vooral Thunderstruck steekt schrilletjes af daarbij.

Het is gewoon ongelofelijk wat daar neergezet wordt.
Het raast door de kamer heen als een kudde op hol geslagen cheetah's met een souplesse om bang van te worden!

Sir Spamalot (crew)
Thunderstruck is een goed nummer, maar wat hier op Let There Be Rock staat, is pure klasse: telkens ik dit album beluister, kies ik een andere favoriet (naast Overdose natuurlijk en Let There Be Rock en ...).
Voor mensen die willen kennismaken met Rock, is dit een ideaal album. En, remember folks, AC/DC maakt geen singles maar albums.

avatar van ricardo
De titeltrack vind ik zeker een klassieker hoor, en 1 van de beste AC/DC nummers, ik kan er alleen op dit moment even niet meer van genieten, komt wel weer terug denk ik, ik heb het album vanmorgen nog even beluisterd, maar ik vond de titeltrack ronduit vervelend klinken en vond b.v Whole Lotta Rosie, Overdose, Problem Child en Go Down vandaag even lekkerder klinken en daar kon ik vanmorgen even wat meer van genieten.

Hé, waarom ook niet

avatar van Norre

Respect voor CPEX, het vlaamse AC/DC. Dit moet wel de beste cover ooit zijn van "Whole Lotta Rosie"

avatar van Ploppesteksel
Die mannen zijn rock 'n roll op zich!
dat is de versie van op Linkerwoofer.
Ik zag het zelf in de Handelsbeurs; geweldig inderdaad

"Joajoajoajoajoajoajoa"

avatar van Bluebird
Het enige album van AC/DC dat ik ooit heb gekocht (ik zal 18 geweest zijn) was deze. De single en vooral de titeltrack met de bijbehorende clip maakte een onvergetelijke indruk op me. Zulke onbeschoft rauwe oerhardrock had ik nog niet eerder gehoord. Nog steeds kijk ik met veel plezier naar dit filmpje wat me weer een hoop positieve energie geeft. Ik heb verder niet zoveel met de band, het is me gewoon teveel grof kabaal en dan nog van het allersimpelste en op den duur gaat het redelijk vervelen. De zwakzinnigenact van Angus blijft daarentegen natuurlijk onweerstaanbaar amusant en eigenlijk is die om te bekijken nog het mooist. Heeft ooit Rowan Atkinson niet eens een AC/DC gitaarsolo geïmiteerd?

avatar van trebremmit
Beste rock album ooit, een en al gitaargeweld, geweldig!

avatar van rudiger
trebremmit schreef:
Beste rock album ooit, een en al gitaargeweld, geweldig!

En toch geen plek in de album top 250 voor deze klassieker .
Ik ga hem ook 5 sterren geven , dit is een rock klassieker eerste klas.

avatar van ricardo
Dit is zeker een klassieker waar nog geen enkel minder nummer opstaat. Dit is DE Bon Scott klassieker, daar waar Back In Black dat is met Brian als zanger bij AC/DC.

Joy
strakker dan deze ritmetandem vind je ze niet

let there be rock!

avatar van Rinus
Eerste album dat ik oot van AC/DC kocht, op het amerikaanse ATCO label met een geweldige persing. Hardrock in eenhaast primitieve vorm, enorm riff gedreven, heftige solo's en een simpele, doch stevig ritme sectie. Het titelnummer spettert aan alle kanten, netz oals de lange versie van Whole lotta Rosie. Alle tracks zijn sterk in al hun simpele energieke doeltreffendheid. Ligt nog regelmatig op de draaitafel. Op vinyl dus.

avatar van Hendrix4live
goed album

avatar van Double Deuce
Dit is 'em dan: de nummer 1 uit mijn top 10 allertijden zogezegd. Ik geef toe, ben een die-hard AC/DC fan maar gezien de waardering zijn er meer mensen die dit album een warm hart toedragen.

Let there be rock heeft enorm veel energie: de nummers rocken en grooven, zeker met het volume op standje veel en veeeeeeeeeel te hard

Het album is al meer dan 30 jaar oud maar naar huidige maatstaven klinkt het nog steeds als een huis: de productie is precies goed en de songs lijken de tijd aan hun zijde te hebben: Whole lotta Rosie, Bad Boy Boogie, Hell Ain't a bad place to be en ook alle andere nummers. Dit is AC/DC op hun allerbest als je het mij vraagt: hele goede riffs, zinderende solo's en strak drumwerk in combinatie met de "love him or hate him" zang van wijlen Bon Scott.

Dit album legt naar mijn idee in de studio vast wat ze op het podium uitstraalden aan energie: je hebt een soort "live-feel"; beetje rauwe sound maar ook weer niet "te".

Wat kan ik nog meer over dit album zeggen? Eigenlijk niets: verplichte kost voor iedere rocker en luisteren maar zou ik zo zeggen

5 sterren!

avatar van Ploppesteksel
Wauw; de gemiddelde waardering is wel hard gestegen.
Ik geloof dat het niet lang geleden nog op 3,77 stond ofzo..

avatar van Norre
En terecht gestegen, 4* is eigenlijk het absolute minimum voor een klassieker als deze vind ik.

avatar van ricardo
Wat is het nummer Dog Eat Dog toch een geweldig goed nummer. Super gewoon.

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Als ‘het ga dat album eens reviewen topic’ niet bestond dan had ik dit album waarschijnlijk niet aangeraakt. AC/DC ken ik van naam verder ken ik een zeer foute jongen die shirts draagt van deze groep. Nee dit is ongeveer het laatste wat ik normaal gesproken zou proberen. Omdat Sir Spamalot mij dit album heeft gegeven ben ik zo beleefd geweest om het album uit te zitten.

En het werd een zeer lange zit voor mij (ondanks dat het album iets meer dan een halfuur duurt). Dog Eat Dog vond ik nog wel gaan omdat mij daar de instrumentatie 100% meevalt, maar de overige nummers zijn niet aan mij besteed.

Dat komt in de eerste plaats doordat ik de zang van Bon Scott vreselijk vind; hij heeft niets wat me aantrekt. Het klinkt niet rauw, ik mis emotie, het is niet helder en ik wil het als schreeuwen betitelen zonder dat ik er ook maar enigszins wat adrenaline van krijg.

Daarnaast word ik niet verrast door de instrumentatie, natuurlijk is het album niet in de 21ste eeuw gemaakt maar ik vind het geluid ronduit saai. Gitaar- en drumspel weten mij niet te bekoren, daarnaast mis ik verrassende/aparte geluiden die het spannend dan wel interessant houden.

Om eerlijk te zeggen is Let There Be Rock een album waar ik liever niet aan begonnen was. Het spreekt mij totaal niet aan; maar wees gerust ik zal ook geen stem uitbrengen op muziek waar ik totaal geen affiniteit mee heb.

avatar van Ploppesteksel
Aan de drums vind ik ook niet veel speciaal, maar de gitaren zijn toch echt wel heel netjes hoor R&P
Enfin, natuurlijk eigen mening maar toch. Let There Be Rock nog maar is opzetten is mijn advies, maakt niet of het het hele album is of enkel track 3, beiden zijn heerlijk !

PriestMaiden
Het beste album met Bon Scott. Elk nummer is apart al een vijf waard. Het titelnummer vind ik zelfs beter als Whole Lotta Rosie Hell Ain't a Bad Place to be en Dog eat Dog daar word ik al superblij van als ik die songs hoor. Een vijf voor deze hardrock klassieker