Godspeed You! Black Emperor - F♯A♯∞ (1997)
4,21
(671)
geplaatst: 5 oktober 2011, 16:25 uur
muziek-fan schreef:
Een vriend van me zei dat ik op deze site moest komen omdat ik van muziek hou. Ik zit hier denk ik al een maand of 3 op en keek vandaag een naar zijn top 10 en dat was deze album. Jullie kennen hem waarscheinelijk allemaal Kobe bryant fan dat is hij dus.
en ik ging hier naar toe en wou eens luisteren. Dus ik heb het liedje The Dead Flag Blues opgezocht en het begon te spelen. In het begin was hij gelijk een verhaal aan het vertellen dat HEEL saai was en na een minut of 5 was hij gelijk tegen zijn goesting aan het zingen
. ik vond dit een zeer saai liedje en snapte niet waarom hij dit in zijn top 10 hb gezet. Toen heb ik naar het nummer East Hastings geluisterd. Je kan het al raden ik vond he saai. hij zingt er bijna niet in. Ik hou van rock. Maar hoe deze album hem rock kan noemen weet ik niet. Toen heb ik naar Providence geluisterd. Man ik vind dat nu echt een saai nummer ik zat aan 5 minuten en hoorde nog geen zang. Om iets positief te zeggen vind ik de beat wel goed.
Bij Post Rock draait het vooral om sfeer en niet om techniek. Voor 'rock' moet je bij andere bands zijn. De stukken die jij waarschijnlijk saai vindt zijn soundscapes. Juist die zijn belangrijk bij een plaat als deze. Volgens mij heb je gewoon geen ervaring met dit soort muziek en heb je de nummers voor een minuut of twee geluisterd. Geduld m'n vriend. Sommige albums hebben tijd nodig.
geplaatst: 5 oktober 2011, 16:27 uur
en zo zie je maar weer dat mensen (zelfs rock liefhebbers) een vertekend beeld hebben van het genre rock.
geplaatst: 5 oktober 2011, 16:29 uur
geplaatst: 5 oktober 2011, 16:46 uur
Eveningguard schreef:
Oké ik zal het eens op me gemak luisteren en dan me reactie erover schrijven.

geplaatst: 5 oktober 2011, 16:48 uur
Eveningguard schreef:
Ik vraag me eigenlijk af of hij wel gitaarstukken heeft gehoord.
Ik heb verkerde liedjes geluisterd.
en zal nu het juiste doen.
geplaatst: 5 oktober 2011, 16:53 uur
tip: neem de tijd, ga ervoor zitten en laat het over je heen komen
geplaatst: 5 oktober 2011, 17:04 uur
The Dead Flag Blues vind ik eigenlijk nog altijd niks maar East Hastings bevalt me wel.
geplaatst: 5 oktober 2011, 17:17 uur
Nee je doet het niet goed. Sluit jezelf eens af van de buitenwereld voor een uurtje. Dim de lichten en laat de muziek spreken. Laat de somberheid je overspoelen.
geplaatst: 5 oktober 2011, 17:40 uur
Inderdaad, en The Dead Flag Blues saai? Wat mij betreft het tweede beste nummer dat er ooit gemaakt is. Lees anders mijn recensie eens Jaimy, dan weet je misschien wat iedereen je duidelijk probeert te maken. Dit zijn inderdaad ook geen songs om snel eens een paar minuutjes van te beluisteren, hier moet je gewoon iedere seconde van gehoord hebben.
Aangezien je East Hastings ( mijn favoriete song allertijden ) goed vindt zou ik hem nog eens proberen.
geplaatst: 5 oktober 2011, 17:44 uur
Ok zal het eens lezen ma je weet dat ik van echt rock hou. Maar deze versie van rock bevalt me niet zo maar zou je reacties eens lezen en jullie tips opvolgen.
geplaatst: 5 oktober 2011, 17:51 uur
Alleen noemen ze dit eerder: Post-Rock.
Ik zou ook eens goed opletten op hoe goed de violen wel niet zijn, en die tekst The Dead Flag Blues zou je eens moeten opzoeken hij zingt trouwens ook niet, hij zegt het gewoon voor de song wat meer sfeer te geven en ons een beeld over de situatie te geven.

geplaatst: 5 oktober 2011, 17:51 uur
En gelijk maar 0,5* gestemd?
Nog een tip: beluister dit niet via YouTube, maar bemachtig een fatsoenlijke (digitale) kopie.
geplaatst: 5 oktober 2011, 17:53 uur
Inderdaad digitaal, heb deze vandaag zien liggen op Vinyl maar de Vinyl versie boeit me toch een stuk minder het gaat allemaal wat te snel. Jammer genoeg hadden ze de Cd versie niet.
geplaatst: 5 oktober 2011, 17:58 uur
Kennelijk niet, niet heel goedkoop hier, maar het is te doen als je hem graag wilt en bewijst dat hij zeker niet out of print is.
geplaatst: 5 oktober 2011, 18:00 uur
Wel ik heb deze song in stilte op me kamer zitten luisteren en me buik kriebeldee gewoon van de intrumenten. Ik heb nog nooit zo een evaring van muziek opgelopen. Ik vind het eigenlijk best raar ik was al van me 4 jaar een rock van bv van motley crue. En als je dat kent dan tonen ze hun liedje met veel woorden. Maar hier verteld dat me instrumenten en dat vint ik zo fascinerend. Ik had nooit gedacht dat ik op mijn 12 jaar zo oets zou beluisteren. Maar als ik eerlijk mag zijn vind ik dit een goed album maaar hou toch liever van het ander soort rock. Maar ik zal hier zeker naar luisteren.
geplaatst: 5 oktober 2011, 18:00 uur
Valt nog mee, voor de vinyl versie vroegen ze in Musicmania 19,50 euro.
geplaatst: 5 oktober 2011, 18:02 uur
kobe bryant fan schreef:
@Jaimy: en als je hem hebt kijk eens of de nummers wel de juiste tijd hebben.
Ze hebben niet de juiste tijd dat er hier opsta ik heb east hastings godspeed you black emperor geluisterd en dat duurde 8.12 minuten
geplaatst: 5 oktober 2011, 18:03 uur
nicoot
geplaatst: 5 oktober 2011, 18:05 uur
muziek-fan schreef:
We zijn op goede weg! Het geheim met niet-standaard 'rock' zoals deze is dat het niet zo hapklaar is. Bij vele standaard rockbands hoor je een album (maar meestal gewoon een lied) één keer en boem patat, recht erop, dijk van een nummer/plaat. En dan een week of een maand later, na het vijftigduizend keer gehoord te hebben, ben je het beu als kouwe pap, omdat er niets meer in te ontdekken valt. Bij minder hapklare muziek zoals GY!BE ontvouwt de schoonheid en ontluiken de veelzijdige muzikale laagjes zich maar heel langzaam... Vandaar: dit vat je niet na één luisterbeurt. Dit heeft minstens een vijf- à tiental luisterbeurten nodig. Zo ervaar ik het toch. Minder toegankelijk ja, maar je wordt ruimschoots voor je inspanning beloond.

Ik luisterde toen ik 12-13 was naar Limp Bizkit, Papa Roach, blink-182 en Eminem, dus je staat al verder dan mij toen
Alhoewel, Eminem vind ik wel nog leuk (Marshall Matters LP, maar da's een andere discussie
) en blink-182 heeft net een nieuwe uit die ik ook als eerste had...
geplaatst: 5 oktober 2011, 18:10 uur
kobe bryant fan schreef:

Alleen noemen ze dit eerder: Post-Rock.
Je kunt ook rock hebben met een mooie tekst en ook stukken met sfeer in. Luister eens motley crue home sweet home en zeg wat jullie er van vinden. Dat vind ik nou goede muziek en is 1 van me lievelings liedjes.
geplaatst: 5 oktober 2011, 18:13 uur
Ik vond deze plaat van de eerste luisetrbeurt al goed, ik zette hem na de eerste lusietrbeurt al zelf op de vijfde plaats in mijn Top 10. Nu staat hij er nog altijd in alleen nu op de eerste plaats.
Vanaf dat het weer eens donker en zeer koud tegelijk is draai ik deze nog eens, maar soms kan ik het toch niet laten om hem ook te draaien als het zonnig is.
Maar dan merk je wel dat de plaat niet zo'n grote impact op je heeft, en dat is het mooie aan deze plaat beluister je hem als het donker en koud is en het regent, dan hoor je de mooiste plaat allertijden.
Maar als het zonnig is dan heb je er niet zo veel aan.

Maar als het zonnig is dan heb je er niet zo veel aan.
geplaatst: 9 oktober 2011, 17:05 uur
Mijn broertje is zelf ook 12 en vind dit ook helemaal geweldig.
Hij vond de speelduur van de nummers erg bijzonder, want op een cd staan toch altijd 12 nummers van 3/4 minuten?
Deze kan zeker nog wel in mijn top 10 terechtkomen, prachtig allemaal!

Deze kan zeker nog wel in mijn top 10 terechtkomen, prachtig allemaal!
nicoot
geplaatst: 9 oktober 2011, 20:39 uur
Haha, wie dacht dat vroeger niet
97% van de mensen denkt er nog zo over trouwens...
geplaatst: 9 oktober 2011, 20:41 uur
Best dat het niet zo is. Ik zou het persoonlijk maar saai vinden, mocht dit het geval zijn..
Daarom: hulde voor platen zoals deze.

Daarom: hulde voor platen zoals deze.

geplaatst: 9 oktober 2011, 20:43 uur
Zou inderdaad heel goed kunnen.
Maar altijd leuk om te zien als iemand een nieuw soort muziek ontdekt, nu doel ik op muziek-fan, maar natuurlijk ook op mijn broertje, dat vond hij wel eens wat anders dan Lil Wayne
East Hastings is trouwens een van de beste nummers die ik ken, jammer dat ik hem om de een of andere reden niet aan kan vinken..

geplaatst: 10 oktober 2011, 17:16 uur
Bij een album dat 3 tracks of minder heeft kun je inderdaad geen tracks aanvinken.
geplaatst: 10 oktober 2011, 17:26 uur
East Hastings vind ik nog altijd de minste van de drie. De melodie is geniaal, maar het nummer heeft voor mij niet de droevenis van The Dead Flag Blues of de sfeer van Providence. Een bizar geweldige track blijft het natuurlijk wel.

geplaatst: 10 oktober 2011, 17:40 uur
East Hastings is toevallig juist mijn favoriete track aller tijden.
Maar ik blijft het moeilijk kiezen tussen deze drie ze konden alle drie mijn favoriet zijn mijn Top 3 ziet er zo uit: ( nummer 1 en 2 staan soms ook omgekeerd )
1. East Hastings
2. The Dead Flag Blues
3. Providence
Maar het blijft moeilijk.
1. East Hastings
2. The Dead Flag Blues
3. Providence
Maar het blijft moeilijk.