Godspeed You! Black Emperor - F♯A♯∞ (1997)

Canada
Label: Kranky

1. The Dead Flag Blues (16:27)
  2. East Hastings (17:58)
  3. Providence (29:02)
avatar van muziek-fan
Net nog eens het volledige album gehoord en dit vind ik de beste van al de andere albums van Godspeed You! Black Emperor. Elk album van Godspeed You! Black Emperor geeft een andere sfeer in de beurt maar dit is toch wel een heel speciale sfeer. Hiervoor echt een 4,5

avatar van jellecomicgek72

Op je 13e al aan dit soort muziek

Moest ik nooit op MUME gekomen zijn had ik dit soort muziek nooit ondekt.

avatar van jellecomicgek72
Nope, ik waarschijnlijk ook niet...

avatar van Gloeilamp
Hetzelde voor mij, nu de meest bijzondere plaat die ik ooit gehoord heb. Die eerste plaats in mijn Top 10 is dik verdient!

avatar van kobe bryant fan
Ook al heb ik geen top 10, is dit zeker het beste wat ik ooit al heb gehoord.
Een niet te beschrijven donkere wereld geschept door dit fantastische Candese collectief.

avatar van muziek-fan
Ook geweldig dat je bij godspeed gelijk in een andere wereld terechtkom

avatar van kobe bryant fan
Weetje: het gesproken deel aan het begin van The Dead Flag Blues komt van een vriend van Efrim. Zeiden ze zelf in een interview.

itchy schreef:
Klopt, volgend de website van Constellation records:"The opening monologue on side one (Dead Flag Blues) is taken from Incomplete Movie About Jail, an unfinished film by guitarist Efrim."

en:
Brains schreef:
Ik las toevallig vandaag dit:
"this monologue appears at the beginning of the dead flag blues from the album f#a#oo; it comes from incomplete movie about jail, an unfinished film that efrim wrote and has been working on for the last five years."

Bron: Link

Dit lijkt de officiele webpagina te zijn van GY!BE...

avatar van kobe bryant fan
Vreemd, Brainwash is inderdaad de officiele website.
Nochtans stond er in een interview uit 1998, dat het een vriend van Efrim was.
Sorry, voor de foute info dan.

avatar van Arrie
Dat sluit elkaar toch niet uit? Lijkt me niet raar om een vriend in je film te laten spelen.

avatar van Gloeilamp
muziek-fan schreef:
En als ik naar deze liedjes luister ben ik gelijk daar.

Liedjes

Composities

muziek-fan schreef:
Op je 13e al aan dit soort muziek
Inderdaad! En Muziek-fan, draai je het dan ook nog eens op vinyl? Dat zou helemáál te gek zijn!

P.S.: Serieuze vraag, doe ik zelf namelijk wel .

P.P.S.: Moet ik wel toegeven dat ik Slow Riot for New Zerø Kanada, Lift Yr. Skinny Fists Like Antennas to Heaven! en Yanqui U.X.O. allemaal op vinyl heb maar F%u266FA%u266F%u221E -nog- niet. En ook da'k van laatstgenoemde de CD-versie mooier vind.

avatar van kobe bryant fan
Ik ben een groot liefhebber van Vinyl, maar ik zou F#A#infinity toch nooit op Vinyl draaien.
Want de versie op Vinyl is nog niet eens half zo goed als deze.

avatar van Flipman
Nee, da's waar, er zijn allemaal gave stukken weggelaten. Waarom staat de titel trouwens zo raar in mijn vorige bericht? Ik heb gewoon kopiëren-plakken gedaan.

Anyway, de vinylversie van F♯A♯∞ wil ik nog wel hebben, alleen al om de hoes en de inhoud.

F#A# oo zonder Providence is als een neger die nog nooit bij de KFC is geweest.

Zonder twijfel mijn favoriete song allertijden.

F#A# oo zonder Providence is als een neger die nog nooit bij de KFC is geweest.
Beetje politiek incorrect geformuleerd maar ik snap wat je bedoelt .

avatar van Arrie

Een stuk gezonder?

Arrie schreef:

Een stuk gezonder?

Die hoord er niet bij.

avatar van JSPR_G
Op je 13e al aan dit soort muziek

Haha, toen ik 13 was luisterde ik naar Andy enzo.. Respect!

Staat Providence niet op de vinylversie?

avatar van Eveningguard
Nee. Toen waren het nog maar twee nummers met onderdelen van The Dead Flag Blues en East Hastings. Wisten zij veel dat het zo goed zou zijn.

avatar van IllumSphere
Dit moet toch wel één van de moeilijkste platen zijn die ik ooit heb beluisterd. Daarom ook dat ik er nu weinig zal over vertellen. Het is een plaat die ik zeker nog meerdere keren zal moeten laten bezinken om er een duidelijk beeld van te hebben. Het spreekt me in ieder geval aan, daar heb ik gelukkig wel een heel goed beeld van. Ik ben al van zeven uur (19.00) aan het denken welke punten ik dit zal geven, maar omdat dit een hele moeilijke plaat is kan ik onmogelijk tot een antwoord komen. Ik laat het even voor wat het is en ik zal, wanneer de tijd het toelaat, af en toe deze plaat op zetten.

avatar van Eveningguard
In welke zin is het moeilijk? Ik vele platen die een stuk moeilijker te behappen zijn.

avatar van freakey
Eveningguard schreef:

Ik denk dat ie bedoelt dat het geen hapklare brokkenpap alla Coldplay, U2 is..... geen ingewikkelde stukken maar wel lange nummers zonder duidelijke songstructuren....

avatar van IllumSphere
Met moeilijk bedoel ik dat het moeilijk is om een goed beeld te schetsen van deze plaat. Ook is het een plaat die je heel veel zal moeten laten bezinken om tot een resultaat te bekomen.

avatar van chevy93
Eveningguard schreef:
Moeilijk is relatief. Als je naar zijn stemmen kijkt, staan daar toch weinig echte obscure albums tussen.

avatar van Jean Renault
Hoe moet je dat eigenlijk uitspreken? F♯A♯∞?