AC/DC - For Those About to Rock (1981)

Alternatieve titel: For Those About to Rock (We Salute You)

Australiƫ
Label: Epic

1. For Those About to Rock (We Salute You) (5:43)
  2. Put the Finger on You (3:25)
  3. Let's Get It Up (3:53)
  4. Inject the Venom (3:30)
  5. Snowballed (3:23)
  6. Evil Walks (4:23)
  7. C.O.D. (3:19)
  8. Breaking the Rules (4:23)
  9. Night of the Long Knives (3:25)
  10. Spellbound (4:30)
Bobiej
Geweldige titel van het album!

I Salute Back!

Vind ik een van de mindere AC/DC albums.Fot those about to rock is daarintegen gewoon een lied van grote klasse.

MetalDex
wat dacht je dan van Let's Get It Up? Eigenlijk raar dat die niet als klassieker standaard live wordt gespeeld, omdat het een van hun beste nummers ooit is

Een wat meer ingetogen album van de band. Het succes van Back in black werd helaas niet meer gehaald.

Toch staan er op het album een paar briljante nummers (titelnummer en Let's get it up)

AC/DC I salute you!

avatar van Rockfan
Is erg moeilijk om een opvolger op te nemen van Back in black, het niveau van back in black wordt niet gehaald maar het is toch wel een goede cd

beste nummers het titelnummer en Evil walks

avatar van wouter8
jammer dat de rest minder is, het titelnummer staat zeker in mijn top 5 van beste AC/DC nummers

Een van de AC/DC-albums die een beetje onder het vloerkleed worden geschoven, net als bv. Powerage, Blow Up Your Video of Flick Of The Switch. Jammer, want deze plaat vind ik wel behoorlijk ok. Nummers als de titeltrack, Put The Finger On You, Night Of The Long Knives, Evil Walks, Inject The Venom en Let's Get It Up klinken gewoon ongecompliceert en lekker. Niks-mis-mee-rockmuziek!

MetalDex
He-le-maal niets mis mee, nee, maar net iets minder als alle voorgaande albums, en daarom misschien in het vergeethoekje terechtgekomen.

avatar van ricardo
ook een plaat die een dikke voldoende verdient, vindt hem wel iets minder dan back in black maar die is bijna niet te overtreffen met brian johnson 4 sterren

EVANSHEWSON
kaztor schreef:
Een van de AC/DC-albums die een beetje onder het vloerkleed worden geschoven, net als bv. Powerage, Blow Up Your Video of Flick Of The Switch. Jammer, want deze plaat vind ik wel behoorlijk ok. .

Groot gelijk, kaztor, groot gelijk. lekker rockplaatje, echt!
****

avatar van Rinus
Laatste goede album van de band.

avatar van ricardo
Ben ik niet met je eens Rinus,want ik vind met name Ballbreaker en Stiff Upper Lip ook nog heel erg acceptabele albums van ac/dc.En ik vind Flick of the Switch ook nog een erg goed album die m.i niet voor dit album onderdoet.Of het enkele of dubbele live album uit 1992 vind ik ook erg goed.Ik vind het dus echt een fabeltje om dit het laatste goede album van deze band te noemen.Maar degene die dat wel vind,ik zou zeggen droom maar lekker verder.

avatar van sinkthepink
Als je deze plaat niet goed vind snap je niets van Rock !

Tja, ook AC'DC heeft last van vergelijkeritis.

avatar van ricardo
Hoezo dan,vind je dat ik geen platen met elkaar vergelijken mag dan?

Down_By_Law
Enorme teleurstelling na "Back In Black", maar nog steeds genoeg sterke songs. Hierna werd het allemaal wat minder, totdat in 1990 het prima album "The Razors Edge" verscheen.

ricardo schreef:
Hoezo dan,vind je dat ik geen platen met elkaar vergelijken mag dan?

Nee, ik bedoel alleen maar dat alle Brian Johnson-platen altijd maar met Back In Black worden vergeleken en Brian Johnson zelf op z'n beurt met Bon Scott. Het magere Razor's Edge geniet ook een soort voortrekkers-functie omdat het een paar hitjes bevat.

Een soort gemakzuchtig gevoel van veiligheid.

Net als mensen die alleen Amstel of Heineken drinken in plaats van ook eens een fris Lentebokje, Hoegaarden of Wieckse Witte.

L3X
Dat klopt helemaal! The Razors Edge heeft die 3 hitjes (Thunderstruck, Moneytalks en Are You Ready) maar de rest is helaas niet van dat niveau.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik had eerst een 4,00 gezet, maar verlaag voorlopig naar 3,50: het titelnummer is terecht een klassieker (die kanonnen) en nog een paar andere nummers zou ik graag eens live horen (2008-2009?): Put The Finger On You, Night Of The Long Knives, Evil Walks.

Ik ga ook akkoord met de observatie van Kaztor van 4 april laatstleden: wanneer gaat men eens stoppen met die vergelijkingen zoals hij opgeeft?

stuart
Een wat tegenvallend album, imo. Dat is geen schande na het topalbum Back in Black. Wat ik wel hoor dat het allemaal wat inspiratieloos klinkt. Ik mis het vuur en de kracht in de nummers, een paar daargelaten, waaronder met name het titelnummer.
Ik vind het een aardig album, niet meer ,niet minder.

Sir Spamalot schreef:

En niet te vergeten het nummer Let's Get It Up, Sir. Ik vind het ook raar dat dit album nog altijd overal 16.99 kost op zijn minst, want ik heb hem nog nooit goedkoper zien liggen dan voor die prijs. Ik vind deze plaat nou niet zo bijzonder dat hij dat blind waard zou zijn. Ik heb ook eens van een echte fan gehoord van ac/dc dat dit album ook in zijn geheel live ooit eens is uitgebracht, zijn er hier ook mensen die daar meer van weten?

avatar van Dexter
ricardo schreef:

Gewoon de remaster bij de FRS of dergelijke, voor 9,99.

avatar van ricardo
Ik heb deze al org hoor Dexter, maar ook bij FRS in digipack lag hij er voor 16.99 euro evenals bij de mediamarkt.

avatar van ricardo
Deze nu aan het beluisteren, maar dit is gewoon een heel erg degelijk album van AC/DC, met lekker in het gehoor liggende songs. ook het geluid op dit album klinkt erg helder en zuiver. niet zo goed dan de voorganger Back In Black, maar toch een erg goed plaatje om op zijn tijd eens even weer te beluisteren.

avatar van rudiger
Zondag meegenomen van `n rommelmarkt ( 1 euro ) , het titelnummer is geweldig , de rest pas 1 keer gehoord .
Lijkt me wel een goed album van AC/DC .

avatar van ricardo
Dit is een goed en degelijk album dat zeker, en ook 1 van de beteren met Brian Johnson als vocalist vind ik. ik vind Back In Black, Stiff Upper Lip en Flick Of The Switch beter dan deze met Brian als zanger, maar voor mij is dit wel een goede 4 de. ik ben ook erg benieuwd naar Black Ice nu, want die zou zich weleens tussen deze 4 platen in kunnen gaan nestelen vrees ik met Brian als zanger,van wat ik ervan gehoord heb. o ja Ballbreaker is ook nog een goed Brian album die een AC/DC liefhebber eigenlijk ook niet mag missen.

ricardo schreef:

Dan worden die filialen duidelijk niet gerunt door personeel met enig muzikaal bagage. Elke nozem weet dat deze cd's mid-price moeten zijn.

Maarja, dat terzijde vind ik dat deze cd echt niet onderdoet voor een Back In Black.

kaztor schreef:

Vind ik wel, ik vind dat op Back In Black gewoon 10 klassiekers staan. ik vind de titeltrack en het nummer Lets Get It Up de enigste 2 nummers van dit album die zich kunnen meten met de 10 klassiekers van het album Back In Black. de rest vind ik wel ok, maar nou niet echt wereldschokkend verder. gewoon een degelijk AC/DC album, met de titeltrack en Lets Get It Up als beste nummers hierop. De prijzen daar begrijp is vaak niets van, deze, Back In Black en Who Made Who kosten op de 1 of andere manier een stuk meer dan de rest van de AC/DC albums. zelfs Let There Be Rock, Powerage en Highway To Hell heb ik voor minder dan een tientje in handen, alleen de 3 door mij genoemde albums kosten overal nog zo'n 17 a 18 euro, en Back In Black zie ik nog veel liggen voor 20 euro zelfs.

Dan ga je naar de verkeerde zaken. Ik weet niet waar je woont, maar in de grote steden ben je kwa cd-zaken echt het beste af.

avatar van ricardo
Ik ga altijd naar Groningen en dan met name naar Plato, Elpee, FRS, MM, en Van Leest dat zijn de grootste muziek zaken in de grootste stad van het noorden. ik heb de div albums bij alle zaken zien liggen daar, maar nog nooit voor een tientje.