AC/DC - For Those About to Rock (1981)

Alternatieve titel: For Those About to Rock (We Salute You)

Australiƫ
Label: Epic

1. For Those About to Rock (We Salute You) (5:43)
  2. Put the Finger on You (3:25)
  3. Let's Get It Up (3:53)
  4. Inject the Venom (3:30)
  5. Snowballed (3:23)
  6. Evil Walks (4:23)
  7. C.O.D. (3:19)
  8. Breaking the Rules (4:23)
  9. Night of the Long Knives (3:25)
  10. Spellbound (4:30)
Father McKenzie
Na het mooie Terug in 't Zwart is deze Wij Groeten U een redelijke tegenvaller, ik hoor weinig bezieling, weinig goede songs, weinig inspiratie. Lichtpuntjes zijn Snowballed en Evil Walks, zelfs de titelsong vind ik redelijk flauw en lauw...

avatar van ricardo
Wat vind je van het nummer Let's Get It Up dan, dat is toch ook echt een topper hoor.

avatar van Kronos
Ik heb deze pas ook nog eens gespeeld. Inderdaad een erg matig album. Dat valt volgens mij nu nog meer op dan toen het pas verscheen. Het heeft hier een hogere gemiddelde stem dan de vijf volgende albums, maar volgens mij zitten er daar tussen die eigenlijk beter zijn dan For Those About to Rock. The Razor's Edge bijvoorbeeld, vind ik zeker beter.

avatar van ricardo
Inderdaad mee eens. Ik vind de opvolger Flick Of The Switch b.v een stuk sterker nog dan deze. de enigste 2 nummers die ik echt goed vind zijn Let's Get It Up en de titeltrack, de rest doet me een stuk minder.

avatar van joepsiez
tja en black ice zal ook wel weer een eendagsvlieg zijn

avatar van steven
toch echt heel erg jammer na back in black , weinig memorabele songs , razor's edge is alleen al beter door moneytalks en thunderstruck , black ice is ook beter vind ik

stuart
Misschien koop ik 'm nog eens voor 6,99 bij MM, alleen al vanwege de 'classic' For Those About To Rock (en de hoes).

Joy
titelnummer idd erg gaaf, rest ken ik nie zo

opvallend vind ik BJ 's zang, op Black Ice klinktie anders, beter

avatar van Leonard91
Inderdaad een stuk minder geinspireerd dan de voorganger(s).

avatar van Double Deuce
In mijn ogen het zwakste AC/DC album tot op heden. Na het eerste nummer is het kruit verschoten zo lijkt het wel. De overige nummers blijven niet hangen, geen uitschieters, allemaal net niet en dat vind ik toch jammer. Maar ja, het titelnummer is een rasechte klassieker en dat siert AC/DC toch wel: door de jaren heen bevat ieder album wel een klassiekertje! OK, Flick of the Switch is de uitzondering hierop.
AC/DC heeft vaker de neiging om de beste nummers in het begin van een album te presenteren: toeval of niet? Geen idee maar het valt me op nu ik er eens over nadenk.

Vanwege de klassieke titelsong geef ik dit album toch nog 3 sterren.

Het laatste album van AC/DC dat ik ooit heb aangeschaft tot Black Ice ... Op Youtube vindt mijn zoontje de titeltrack wel erg goed, vanwege de kanonnen tijdens het liveconcert.
Ik vond het behalve de titelsong een zwak album, ook vanwege BJ die mij vanaf dit album begon te irriteren. Sorry

avatar van ricardo
Ik vind dit ook een zwakker AC/DC album met Brian als zanger. Er zijn er ook die deze net zo goed als Back In Black vinden.

avatar van kaztor
Nou nou.. wat een negativiteit... Ik snap niet wat er hier veel minder is als op Back In Black, eerlijk gezegd. Nummers als Inject The Venom, Spellbound, Evil Walks, Night Of The Long Knives, Put The Finger On You en Let's Get It Up, daar is toch ook niks mis mee naast het titelnummer?

avatar van ricardo
2 goede nummers vind ik hier opstaan en wel de titeltrack en het nummer Lets Get It Up. De rest vind ik gewoon standaard nummers en niet lekker en pakkend genoeg om als topalbum van AC/DC door te kunnen gaan. Op Fly On The Wall en Blow Up your Video na vind ik dit het minst goede AC/DC album met Brian als zanger. De opvolger Flick Of The Switch vind ik een stuk beter dan deze. nietemin toch een 3* waard vind ik, want op de achtergrond blijft ie wel te doen.

avatar van sinkthepink
Alles van "For those about to rock" veegt de vloer aan met "Black Ice"....helaas. Evil Walks alleen al is geniaal:
"Your green eyes couldn't get any colder,There's bad poison runnin' thru your veins"

avatar van Come On
Niet al te best album wat mij betreft. In tegenstelling tot andere albums die ik heb met Brian vind ik zijn zang hierop erg ,echt erg storend. Dat verpest de nummers voor mij. Als gezegd heb ik daarvan op andere albums geen last. Twee erg goede tracks: Inject the venom en natuurlijk de titeltrack die tot het beste behoort wat de band ooit heeft geschreven.

avatar van ArthurDZ
Ik heb deze samen gehaald met Back In Black, maar deze is toch een heel stuk minder. Op het titelnummer na staat hier aleen maar middelmatige tot treurig slechte muziek op.

avatar van ricardo
Let's Get It Up en de titeltrack kunnen als enigste nummers van dit album met de beste nummers van AC/DC mee. De rest vind ik ook maar middelmatig, en blijven zeker niet bij mij hangen. De opvolger van deze plaat vind ik ondanks het ontbreken van absolute toppers, wel een lekker wegluisterend album, en een stuk beter dan deze.

ArthurDZ schreef:

sinkthepink schreef:

Niet mee eens. Black Ice is een alleszins meer dan acceptabel album.
Het doet zeker niet onder voor deze.

avatar van ricardo

Jouw gebruikers naam, en avatar zegt al meer dan genoeg welke AC/DC albums jij goed vind. Deze blijkbaar, Fly On The Wall en Blow Up Your Video natuurlijk. Voor mij zijn dat de minst goede albums van AC/DC ooit. Laten we het dus maar houden op dat smaken kunnen verschillen, tis een afgezaagd cliche, maar daarom wel o zo waar.

ricardo schreef:

Genoemde platen zijn niet mijn favoriete AC/DC platen, maar om de nummers op deze plaat treurig slechte muziek te noemen raakt natuurlijk kant nog wal. En natuurlijk "beauty is in the eye of the beholder".

PriestMaiden
Deze plaat valt mee. Maar alleen de titelsong is een hoogtepunt. Back in Black was veel beter. Flick of the Switch, de plaat die hierna komt is ook ietsje beter in mijn ogen. De andere songs zijn zeker niet slecht. AC/DC heeft nog geen één slecht album gemaakt. Fly on the Wall wordt door de meesten aanzien als hun slechtste werk en die vind ik ook nog goed

avatar van Sinner
Gek dat dit album altijd wordt gezien als een slap aftrekseltje van Back In Black. Wat mij betreft mag het best in mijn top 5 AC/DC albums staan en ik vind dat de band rond deze periode eigenlijk op hun hoogtepunt zat. Highway To Hell, Back In Black en For Those About To Rock - drie toppers in evenveel jaren en de laatste twee dan ook nog eens met een nieuwe zanger die het onmogelijke moet waarmaken door Bon Scott te vervangen - je moet het maar kunnen. Ik vind hier dan ook geen slecht nummer opstaan, de titel song is een echte klassieker en ook Evil Walks, COD, Put The Finger On You en Let's Get It Up behoren tot mijn favoriete AC/DC tracks.

Overigens vind ik ook dat AC/DC één van de meest consequente bands ter wereld is - er is niet één album dat ik als zwak of slecht zou kunnen bestempelen.

africalove
Prima album van AC/DC beter dan vele andere die in dit jaar door anderen zijn uitgebracht. Lekkere simpele Rock'n'Roll.

Casino Boogie
Naar mijn smaak een van de beste albums met Brian Johnson. De riffs klinken lekker en Brian schreeuwt als de beste. Het titelnummer is legendarisch en als ze deze live spelen weet je dat de show helaas over is. Alleen COD valt me ietwat tegen, de rest luistert heerlijk weg.

Gave cover ook.

LocoHermano
Oninteressante plaat van een op dat moment oninteressante band. Same old song and dance, doorspoelen, strik erom heen, wegwezen.

avatar van trebremmit
Heerlijke plaat van ac/dc, weer een aantal geweldige nummers zoals het titelnummer, put the finger on you, snowballed en evil walks.

avatar van B.Robertson
Keiharde AC/DC plaat. Er valt veel te genieten qua muziek en teksten. De lyrics zijn bijzonder goed in Inject the venom,C.O.D. en Evil walks. Voor mij toch wel hun laatste artistieke uitschieter. Toch komt hun laatste plaat hier ook wel bij in de buurt naar mijn bescheiden mening. Het superzware Let's get it up was de single. Die drumsound is echt uitstekend op dit album. Zeer geslaagd hoesontwerp. Het straalt er gewoon van af dat de plaat hard gaat worden. For those about to rock is beslist niet geschikt voor mensen die alleen maar van You shook me all night long houden. Ik hoor het titelnummer liever dan laatstgenoemdesong. Ik vind het gepast om de plaat vier en een halve ster te geven.