CunninLynguists - A Piece of Strange (2006)

Label: L.A. Underground

1. Where Will You Be? (1:02)
  2. Since When (4:02)

met Anetra en SunnyStylez

3. Nothing to Give (3:30)
  4. Caved In (3:17)

met Cee-Lo Green

5. Hourglass (3:21)
  6. Beautiful Girl (3:24)
  7. Inhale [Interlude] (2:02)
  8. Brain Cell (4:23)

met Anetra

9. America Loves Gangsters (4:28)

met Tim Means en Tifstar

10. Never Know Why (3:51)

met Immortal Technique

11. The Gates (4:05)

met Tonedeff

12. Damnation [Interlude] (1:38)
  13. Hellfire (2:29)
  14. Remember Me (Abstract / Reality) (4:26)
  15. What'll You Do? (2:43)
  16. The Light (5:28)

met Anetra, Ladonna Young en Club Dub

17. Since When [Instrumental] * (2:49)
  18. Nothing to Give [Instrumental] * (3:30)
  19. Caved In [Instrumental] * (3:19)
  20. Hourglass [Instrumental] * (3:17)
  21. Beautiful Girl [Instrumental] * (3:28)
  22. Brain Cell [Instrumental] * (4:00)
  23. America Loves Gangsters [Instrumental] * (4:22)
  24. Never Know Why [Instrumental] * (3:36)
  25. The Gates [Instrumental] * (4:05)
  26. Hellfire [Instrumental] * (2:29)
  27. What'll You Do? [Instrumental] * (2:45)
  28. The Light [Instrumental] * (4:53)
  29. Brain Cell [Notion Remix] * (3:47)

met Anetra

30. America Loves Gangsters [SlopFunkDust Remix] * (4:35)

met Tim Means en Tifstar

31. The Gates [Blue Remix] * (3:32)

met Tonedeff

32. Hellfire [Joey Beats Remix] * (2:29)
  33. The Light [Amplifya Remix] * (3:57)
avatar van MurryMusic
Uhm ja...ik zag hem bij amazon.com voor 90 dollar
(niet dat ik hem voor die prijs ga halen)

MJ_DA_MAN schreef:
Dan vrees ik dat hij niet meer leverbaar is voor Nederlandse webshops of zo als nu al drie mensen dit probleem hebben.

Heb een jaar geleden precies hetzelfde gehad (bij velvet). Ben hem ook nog nooit in de winkel tegen gekomen, dus ik denk dat het vrijwel onmogelijk is om hem te bemachtigen in Nederland.

The Gates is vocaal en muzikaal echt enorm sterk, alles klopt aan dat nummer.

avatar van dusso
Best vreemd, want de rest van cunninlynguist is wel te krijgen.

avatar van -marco-
Heb hem gevonden en besteld. Blijkt een LE dubbel cd te zijn, wel uit 2006.

Ben benieuwd, moet hem nog binnen krijgen, maar voor de liefhebber, is hij hier te krijgen voor $ 13,95:

Cunninlynguists - A Piece of Strange (Ltd.) 2xCD - Access Hip Hop - accesshiphop.com

avatar van -marco-
Ik kan niet anders geven dan 4,5 *. Wat is dit album ongeloofelijk goed zeg. Heb er spreekwoordelijk geen woorden voor......

Rene1979
Ik kon niet helemaal erin komen in de eerste luisterbeurt.
Ik vind dit album op haar na net niet beter dan Will rap for food.
Dit vanwege de toch wat jammerlijke instrumentals.
Bij deze groep wil ik dan ook de mc;s horen...

Rene1979 schreef:
Dit vanwege de toch wat jammerlijke instrumentals.

Vreemd, vind Remember Me (Abstract Reality) juist een van de hoogtepunten van de plaat. Alleen de Inhale (Interlude) is wat minder.

Seedorf schreef:

Die sample ken ik al van First Person van Cyne.. Dus die vind ik wel erg goed maar de cyne versie is stukken beter

P-DawG
Bij Brain Cell hoor je in de hook iemand zeggen "Living in a world no different from a cell". Is dat nou The Game? Het lijkt er in ieder geval verdacht veel op...

avatar van MJ_DA_MAN
Is een stukje van Deck uit C.R.E.A.M. Wordt ook gebruikt in Jedi Mind Tricks - Deathbed Doctrine.

P-DawG
Ooh tuurlijk.. ik dacht al dat ik het ook ergens anders van kende..
Maar ik blijf erbij dat die stem echt precies als The Game klinkt.

Mwah, beetje.

Maar heb voor de zoveelste keer een mailtje gekregen van het bedrijf waar ik deze plaat heb bestelt dat hij nog steeds niet geleverd kan worden . Ik vrees het ergste...

P-DawG
Ik heb hem 2 dagen geleden hier besteld en heb gister al een bevestiging gehad dat hij was verstuurd dus als het goed is heb ik hem binnen nu en een week binnen.

Het gaat wel om de Ltd. versie met een extra cd, met daarop de instrumentals van het album.

P-DawG schreef:

Heb hem daar ook vandaan, had hem binnen een week in huis. In Nederland is 'ie echt nergens leverbaar.

avatar van MJ_DA_MAN
Kun je daar betalen via internetbankieren?

Nee.

Met PayPal wel.

avatar van Kill_illuminati
Ik wil dit album zo graag maar ik heb het album nog steeds niet.

avatar van ricardo-leiden
wat een geweldig album om lekker bij weg te dromen!

Erg mooie nummers staan hierop. Alleen hoorde ik bij de eerste luisterbeurt al weer een paar van die vervormde "hard-knock-life"- piepstemmetjes voorbij komen. Helemaal kriegel wordt ik daarvan. Maar Remember Me is heel chill.

Cijfer volgt nog.

avatar van Slick
Grappig dat sommige mensen dit album niet goed vinden, terwijl het bijna perfect is.

P-DawG schreef:

OOk ik heb hem hier vandaan..
Accesshiphop is zo'n beetje mijn hofleverancier van Hip Hop...
Alles is binnen 4 a 5 werkdagen in huis en als je het omrekend ben je vaak niet meer dan 12.50 kwijt voor een cd dat scheelt 6 tot 7 euro met Bol.com of ander platenzaken.

Deze cd is zoals eerder gezegd bijna perfect.

avatar van JLjuju
Ik kan niet genoeg krijgen van Remember Me. Wat een prachtig in elkaar gestoken nummer zeg.

avatar van -marco-
Hij is weer in voorraad bij UGHH

avatar van Jurrien
Vond dit altijd al een sterk album. Gisterenavond weer eens aandachtig beluisterd en deze gaat denk ik toch stijgen, vooral de producties van Kno zijn geweldig.

avatar van hiphopisntdead
Het orgineel gister voor 8 euro bij Concerto gehaald.
Ze hebben echt vaak goedkope out of print en classic hip hop platen 2e hands

makkelijk één van de best geproduceerde albums ooit.

avatar van Niek
2nd Chamber schreef:
makkelijk één van de best geproduceerde albums ooit.
Toch niet mi. Melodieus is het een geniale plaat maar het fundament waar de producties op leunen (bas, kick, snare) zijn te standaard om het geheel naar een echt hoog niveau te tillen. Een typische plaat die, in ieder geval in mijn geval, op het eerste gehoor fantastisch is en daarna al snel minder wordt.

avatar van discipline
Waar is dit album nog te verkrijgen?

avatar van MurryMusic
discipline schreef:
Waar is dit album nog te verkrijgen?

U S of A