CunninLynguists - A Piece of Strange (2006)

Label: L.A. Underground

1. Where Will You Be? (1:02)
  2. Since When (4:02)

met Anetra en SunnyStylez

3. Nothing to Give (3:30)
  4. Caved In (3:17)

met Cee-Lo Green

5. Hourglass (3:21)
  6. Beautiful Girl (3:24)
  7. Inhale [Interlude] (2:02)
  8. Brain Cell (4:23)

met Anetra

9. America Loves Gangsters (4:28)

met Tim Means en Tifstar

10. Never Know Why (3:51)

met Immortal Technique

11. The Gates (4:05)

met Tonedeff

12. Damnation [Interlude] (1:38)
  13. Hellfire (2:29)
  14. Remember Me (Abstract / Reality) (4:26)
  15. What'll You Do? (2:43)
  16. The Light (5:28)

met Anetra, Ladonna Young en Club Dub

17. Since When [Instrumental] * (2:49)
  18. Nothing to Give [Instrumental] * (3:30)
  19. Caved In [Instrumental] * (3:19)
  20. Hourglass [Instrumental] * (3:17)
  21. Beautiful Girl [Instrumental] * (3:28)
  22. Brain Cell [Instrumental] * (4:00)
  23. America Loves Gangsters [Instrumental] * (4:22)
  24. Never Know Why [Instrumental] * (3:36)
  25. The Gates [Instrumental] * (4:05)
  26. Hellfire [Instrumental] * (2:29)
  27. What'll You Do? [Instrumental] * (2:45)
  28. The Light [Instrumental] * (4:53)
  29. Brain Cell [Notion Remix] * (3:47)

met Anetra

30. America Loves Gangsters [SlopFunkDust Remix] * (4:35)

met Tim Means en Tifstar

31. The Gates [Blue Remix] * (3:32)

met Tonedeff

32. Hellfire [Joey Beats Remix] * (2:29)
  33. The Light [Amplifya Remix] * (3:57)
avatar van MJ_DA_MAN
P-DawG schreef:
Ik heb hem 2 dagen geleden hier besteld en heb gister al een bevestiging gehad dat hij was verstuurd dus als het goed is heb ik hem binnen nu en een week binnen.
Ik heb hem via de Creditcard van mijn pa nu ook hier bestelt; hopelijk heb ik hem ook binnenkort binnen gezien hij ook niet meer op Amazon te koop is (of ja, tweedehands en boven $ 50).

Improvision
Die beat van Hellfire blijft toch wel geniaal.

avatar van MJ_DA_MAN
Normaal post ik zulke onboeiende dingen (voor andere users) niet, maar het moet er toch even uit: ik heb hem . Nu A Long Hot Summer nog (alhoewel dat waarschijnlijk bijna onmogelijk wordt ).

avatar van Jurrien
Dit album net weer in zijn geheel beluisterd .
Kno is voor mij een van de beste producers in de scene en hij maakt het weer volledig waar op dit album. Remember Me is een geniale track en rap is daarop ook niet nodig. Mijn favorieten tracks zijn op dit moment The Gates, waar Tonedeff geniaal is, en Brain Cell. Er staat hier geen enkele mindere track op, al heb ik soms de neiging om Hellfire te skippen. Deacon is een hele sterke MC en neemt ook het grootste gedeelte van de raps voor zijn rekening en Natti is niet slecht, maar niet heel geod, al is hij in topvorm op het afsluitende nummer.

Verhoogt naar een 4,5 en een voorzichtige plaats in mijn top 10 .

P-DawG
Hellfire is geniaal, helemaal als je het in de context van het album plaatst, gewoon vaker luisteren.

avatar van thgryda
Meesterlijk album, heb deze en the minstrell show speciaal origineel gekocht toen ik een paar jaar geleden in NY op vakantie was. Een van de beste aankopen ooit want lil brother heb ik wel eens in Belgie in de winkel zien liggen maar deze niet. Super dope album en met die chille, relaxte stijl mij op het lijf geschreven. Real hip hop dit en dat verdient eigenlijk een 5, ik wou 4.5 geven maar doe dat halfje er maar bij want ik skip nooit een track als ik dit album luister. Te goed ...

Daily Operator
The Gates kan ik wel uren naar luisteren.

En dat doe ik dus ook

avatar van discipline
Shit nu is hij op Acceshiphop.com ook niet meer te verkrijgen! Iemand anders nog een idee waar ik deze kan krijgen? Of als iemand hem kwijt wil voor een redelijk prijsje?

Daily Operator
Nothing To Give is ook een heerlijke track

avatar van P.O.W.
Remember Me. Zo fucking lekker.

avatar van thgryda
Ik vind de ganse cd gewoon ownage eigenlijk ... zoveel hoogtepunten, deze moet dan ook in mijn top 10, ik luister em nu nog steeds regelmatig. Supah chillin'

avatar van Outblasty
Bij vlagen is dit album ijzersterk maar toch vind ik het allemaal net iets minder dan zijn twee voorgangers. Het lijkt hier wel of Cunninlynguists met bepaalde nummers de commerciele weg in wilde slaan. Gelukkig staan ook hier weer een paar CL klassiekers op die dat voor een groot deel goed maken.

P-DawG
Outblasty schreef:
Lijkt me sterk, maar op welke nummers doel je dan?

Sqritz
CunninLynguists - A Piece Of Strange

Wat een goddelijke plaat, dit is de hiphop die ik het allerliefst beluister. De sfeer die hier gecreeërd wordt, schitterend.

Het begint al meteen goed: ik zag de cover en kreeg meteen een soort tropisch gevoel, alsof ik een vreemde en leerrijke reis door een prachtig woud ging maken. Met dat gevoel begon ik het album te luisteren.

Met het korte maar krachtige 'Where will you be' word je al meteen in de sfeer van het album gebracht. Meeslepend & magisch.

De opvolgende nummers zijn allemaal pareltjes. Steeds die kleurrijke, mysterieuze en fruitige beats, aangevuld met refreinen die mij zo'n openbarend gevoel geven. De mc's staan wat op de achtergrond in de meeste tracks maar dat stoort me hier niet. Als de beats zo fantastisch zijn mag de nadruk er gerust op gelegd worden. En als de mc's eenmaal aan het woord zijn doen ze het echt fantastisch als je het mij vraagt. Stemgeluid die me heel erg bevalt. Past perfect in de sfeer van het album.

Door de overweldigende en zeer aanwezige beats word ik zoals ik al zei meegetrokken in een reis door een woud die bij elke track wat meer van z'n mysterieuze geheimen laat zien. Iedere stap/track die je verder gaat in dit woud genaamd 'A Piece of Strange' krijg je een nieuwe les te verwerken, een les die een orgasme is voor het oor. Speciale vermelding voor 'Hourglass'!

Totaal in de ban van dit album kwam ik bij track 14, Remember Me (Abstract Reality) en mijn gevoel was echt van: "Wow, dit is echt het van het, de eindbestemming van deze reis."

De laatste 2 nummertjes zijn voor mij een soort 'verwerkers', ze helpen in al hun genialiteit het album bezinken en verwerken.

Ik kan nog maar één iets zeggen: dankuwel heren van CunninLynguists.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Caved In is zooo chill! De producties zijn zo smooth op dit album, af en toe misschien een beetje té. Maar niet storend.

avatar van thgryda
Sterk verwoord sqritz dat soort gevoel heb ik ook telkens bij dit album

damn : Ik moet blijkbaar blij zijn dat ik hem destijds uit de VS heb meegepakt, ik dacht toen nog deze moet ik meenemen die vind ik thuis noooit... Gelukkig dat ik dat dus dacht, gelukkig ook dat hij al uit was toen, moet close zijn geweest want was in april 2006. Als hij zo moeilijk te krijgen is, dringen uit de auto halen en veilig in mijn kast leggen

avatar van P.O.W.
^LA Underground verkoopt deze CD (en Binary Star - MotU) zelf op Ebay, dus moeilijk te vinden is ie niet meer, heb ze allebei daar weg gehaald. Ze zullen zelf ook wel gezien hebben dat daar geld op te verdienen was, die dingen werden verpatst voor €50 en hoger.

Nou is ie dat ook ongeveer wel waard...

avatar van thgryda
Jah echt joh dit is mijn beste aankoop ooit, die hoes ook supacool, ik kocht hem toen in de VS omdat ik hem hier nergens vond en alleen die irritante promo gevonden had...

avatar van Silky & Smooth
Voor dit album was ik nog onbekend met deze heren en met hun stijl van rappen/produceren. Na wat nummers vluchtig op YouTube te hebben beluisterd was ik niet echt overdonderd. Zo cool vond ik dit niet. Uiteindelijk toch maar aan begonnen vanwege het enorm hoge cijfer op MuMe en ook door de hoes, die toch wel staat voor de sfeer op dit album.

De sfeer die dit album uitstraalt is apart te noemen. Vooral als je niet bekend was met dit trio. Deze sfeer wordt niet zo zeer bepaald door de rappers, die worden toch een beetje naar de achtergrond geplaatst door de producties. Dit is helemaal niet erg want de teksten zijn nog steeds goed te volgen. De teksten van de rappers zijn bijna op elk nummer erg diep. Ook gastartiesten als Immortal Technique en Tonedeff helpen hierin een handje. Het aparte is dat deze serieuze teksten minder deprimerend worden gemaakt dan ze hadden kunnen zijn. De reden hiervan ligt in de vingers van Kno. Deze zeer begaafde producer weet een heel eigen stijl beats af te leveren op dit album. Deze beats zijn op een bepaalde manier vrolijk en fleurig, terwijl ze aan de andere kant ook mysterieus en zeurderig zijn. Daarbij worden er veelvuldig gebruik gemaakt van verhoogde stemmetjes en een soort ruis die duidelijk aanwezig is, maar niet stoort (leuk..). Ik ben dan ook blij met de interludes, waarop hij even lekker alleen mag spelen met geluiden. Niet dat de rappers vervelend zijn, want ik vind hen ook van hoog niveau.

Leuke nummers vind ik de opening (Where Will You Be, die meteen de toon zet voor het hele album, Beautiful Girl America Loves Gangsters en The Gates. Vooral wanneer Tonedeff het gesprek aangaat vind ik erg goed gedaan.

Drie zeer goede rappers, even goede gastartiesten en Kno (ga daar geen bijvoeglijk naamwoorden bij gebruiken) maken dit album tot een erg boeiend en bijzonder hip-hop album. Ik twijfelde tussen 4.5* en 5*, maar ik kan niks bedenken waarom het een halfje minder zou kunnen zijn. Dus een welverdiende 5*

avatar van josbosvos
bah wat vind ik America loves gangsters toch een schijt nummer.

Sven Bersee
Toch maar een halfje erbij. Heerlijk album met bijna alleen maar hoogtepunten. Hoe meer hiphop ik luister, hoe meer ik CunninLynguists lijk te gaan waarderen. Live vond ze overigens ook erg strak.

toris
Kno is voor mij een van de beste producers die er op de aarde rondlopen

avatar van Silky & Smooth
Heerlijk hoe hij het tempo bij Tonedeff opvoerd

avatar van fabblwaps
josbosvos schreef:
bah wat vind ik America loves gangsters toch een schijt nummer.
Jammer inderdaad, past wat mij betreft totaal niet bij de rest van het album.

toris
ik stoor me er niet zo heel erg aan... De boodschap uit het nummer is wel goed.

avatar van Silky & Smooth
Ik vond het eerst het mooiste nummer, maar dat is wel weer minder geworden. Ben het wel eens dat het niet helemaal op het album past. Blijft toch wel mooi verder.

avatar van MAS
MAS
Ik vind hem ook wel vet maar het beste nummer vind ik the gates. Tonedeff is daar geniaal.

avatar van fabblwaps
The Gates is inderdaad geniaal, goed gerapt en heerlijk rustig en sfeervol.

haveman
Hele sfeervolle hiphop. Goede beats en ik hou altijd wel van die 'rare stemmetjes' zoals in Never Know Why. Af en toe misschien iets te relaxed voor mij, waardoor ik het wat op elkaar vind gaan lijken. Gelukkig komt dan Hellfire erin, dat best wel swing heeft. Toch duurt het me met The light en What'll You Do dan iets te lang. Begin voorzichtig met 3 sterren, maar kan nog groeien.