KampF schreef:
Mooi album.
Maar toch voelt het een beetje als mosterd na de maaltijd. Niet vergeten wat er na Loveless allemaal nog is uitgekomen. Albums van Ride, Slowdive, Lush, Chapterhouse, Galaxie 500. Deze artiesten lijken vergeten te worden in de euforie van alle recensenten. Het album is een hype geworden, en dat komt omdat er een verhaal van uitstel aan vast kleeft. Overigens is de mastering goed gedaan maar wat ik echt mis is een kraakhelder nummer als Only Shallow. .
Velen hebben het geluid van My Bloody Valentine inderdaad door de jaren heen trachten te emuleren maar geen van die namen heeft echter ooit een album van het niveau-Loveless uitgebracht dus dan is het niet zo onlogisch dat My Bloody Valentine intussen als primus interpares aanzien wordt van het genre en dus net iets meer hype kan genereren dan aardig-zonder-meer groepjes als Lush. En die namen die jij opsomt zijn dan nog established acts die hun hoogtepunt beleefden in dezelfde periode (vaak voor Loveless, denk maar Ride's Nowhere), alles wat daarna kwam haalde ondanks verwoede pogingen toch bijlange dat niveau niet meer - denk maar aan een pijnlijk middelmatige eendagshype als the pains of being pure at heart. Dus mosterd na de maaltijd? Ik denk eerder dat shoegaze My Bloody Valentine meer dan ooit nodig heeft (en daarvoor hoeven ze niet eens Loveless te evenaren) tenzij je zou stellen dat het in zijn geheel voorbijgestreefd is. Maar dan denk ik: maakt niet uit of dit in de jaren 90 uitgebracht is of 2013, een mooi album is een mooi album.
itchy schreef:
Oh jee, daar heb je weer hét non-argument: de vorige plaat is X jaar geleden dús hebben ze er X jaar over gedaan (kan net zo goed 3 maanden zin) dús moet het wel enorm goed zijn (alsof de lengte waaraan aan een plaat is gesleuteld iets zegt over de uiteindelijke kwaliteit).
Werkt natuurlijk ook wel tegen hen, het omgekeerde argument: "is het dit maar na 22 jaar?" is iets wat je even vaak moet lezen.