My Bloody Valentine - m b v (2013)

Ierland
Uitgebracht in eigen beheer

1. She Found Now (5:06)
  2. Only Tomorrow (6:21)
  3. Who Sees You (6:12)
  4. Is This and Yes (5:06)
  5. If I Am (3:54)
  6. New You (4:59)
  7. In Another Way (5:30)
  8. Nothing Is (3:34)
  9. Wonder 2 (5:51)
avatar van Linius
En toen was hij opeens uit. Het heeft even geduurd

avatar van Don Cappuccino
Ik las dat de website van MBV zelfs voor een tijd offline was omdat het aantal aanvragen echt gestoord hoog lag. Op 22 februari gaat hij ook fysiek uitkomen. De verwachtingen zijn heel hoog na het ontdekken van Loveless dit jaar.

avatar van coldwarkids
Waar staat M B V voor?

avatar van Paap_Floyd
Doe eens een gok.

avatar van Snoeperd
Voordat ik geboren was, 23 jaar geleden, kwam Loveless uit. Nu, net het moment dat ik de kracht van de geweldige album ben gaan inzien, komt de opvolger uit. En als alles dezelfde kwaliteit als She Found Now heeft, is het album van het jaar denk ik al bekend.

avatar van Gloeilamp
Deze zag ik niet aankomen, erg goed nieuws

avatar van coldwarkids
Haha het was een grapje xD ik vond hem wel leuk!

avatar van kobe bryant fan
Ben benieuwd.
Lelijke hoes en titel overigens.
Maar ja, zolang de muziek maar goed wordt.

Het laatste nummer is na twee keer luisteren mijn favoriet. Heerlijke gekte.

Schnee
nog weinig ervaringsberichten hier, nog niet veel mensen geluisterd?
ik trek em nu binnen.

avatar van Koston
Wat een heerlijke manier om de dag te beginnen!

avatar van KampF
Yeah!

avatar van OldRottenhat
Ben hem nu aan het luisteren! Erg onder de indruk! Hoewel het qua sound natuurlijk weer erg als Loveless klinkt, zou ik M B V niet direct als Loveless 2 willen bestempelen. Toch wel een andere vibe op dit album, maar weer ouderwets goed

Album lijkt een beetje uiteen te vallen in 3 delen, wat nu ook weer niet zo gek is aangezien de nummers geschreven zijn over een tijdspanne van 22 jaar. Eerste 3 nummers doen heel erg Loveless aan, maar dan de tragere, lomere kant (denk Sometimes). Vooral "only Tommorow" is erg goed maar ik ben toch blij dat niet doorheen het hele album dit pad bewandeld wordt of je kreeg onvermijdelijk een meer-van-hetzelfde-syndroom. Vervolgens heb je 3 door Bilinda Butchers vocalen gedreven nummers met het een tikje bevreemdende aan Stereolab-schatplichtige "is this and yes" en 2 poppery tracks. Om dan uiteindelijk te finishen met 3 eerder agressieve, experimentele nummers. Misschien meer 3 EPs dan een cohesief album maar eerlijk gezegd denk ik dat dit gezien het lange wachten en de intussen onrealistisch hooggespannen verwachtingen slechter kon uitdraaien. Maar 't lijkt me sowieso het soort album die je een tijdje moet laten bezinken alvorens een degelijk oordeel te kunnen vellen.

avatar van orbit
Wat zullen we nu? Nieuwe MBV? En al stemmen?

avatar van Gajarigon
Klinkt erg goed tot dusver, maar ik wacht op de review van Pitchfork vooraleer er een oordeel over te vellen.

avatar van Chronos85
Gajarigon schreef:

Dat is een grapje mag ik hopen...

avatar van Don Cappuccino
Dat is zeker een grap van Gajarigon.

Ik vraag het me af, die p4k hoeren van tegenwoordig zijn erg hoor. haha

avatar van Linius
Al twee keer vijf sterren terwijl de plaat amper 12 uur beschikbaar is. Het blijft me verbazen hoe snel mensen een oordeel kunnen vellen.

avatar van Gajarigon
Wonder 2 lijkt wel een vliegtuig dat opstijgt. Dat in combinatie met de ratelende drumtrack laat er geen twijfel aan bestaan dat dit een nieuw nummer is - en niet gewoon een overblijfsel uit de jaren '90. Over de eerste nummers durf ik dat dan weer niet te zeggen. In zijn geheel lijkt de cd voort te groeien uit Loveless naar iets compleet nieuws. Zo mogelijk nog ontoegankelijker dan Loveless, maar om aan de verwachtingen tegemoet te komen moest Shields nu eenmaal het concept van muziek heruitvinden. En daar lijkt hij in de finale van dit album nog in geslaagd te zijn ook.

Schnee
ben bij nummer 6, beetje rustig doseren. Klinkt poppy tot nu toe.

bijzonder trouwens dat pitchfork nog geen review heeft

avatar van Koston
Mijn god op rym is er al 500 keer gestemd

Schnee schreef:
bijzonder trouwens dat pitchfork nog geen review heeft

Die wachten nog even de algemene reactie af van het plebs, kwestie dat ze de bal niet misslaan

Sietse
ik twijfel nog of ik hem zal kopen of niet...

Sietse schreef:
ik twijfel nog of ik hem zal kopen of niet...

natuurlijk koop je em

avatar van IllumSphere
Ik vond Loveless bij mijn vorige luisterbeurt een overgewaardeerde plaat, maar deze nieuwe plaat is een perfect excuus om beide platen samen te beluisteren. Misschien dat ik dan die zogenaamde genialiteit hoor.

Grappig trouwens dat Pitchfork hier alweer bij betrokken wordt zonder enige reden. Als jullie je zo ergeren aan die site, waarom spreken jullie er dan steeds over?

Sietse
IllumSphere schreef:

Omdat het heel erg makkelijk is om te bitchen op die site, terwijl iedereen er stiekem graag op kijkt voor nieuwtjes over muziek.

Schnee
och pitchfork is zo slecht nog niet. Ik ben het niet altijd met ze eens, maar je blijft wel goed op de hoogte ja.
Dit zijn natuurlijk gewoon puberstreken... Sonic Youth: NYC Ghosts & Flowers | Album Reviews | Pitchfork