Justin Timberlake - The 20/20 Experience (2013)

Label: RCA

1. Pusher Love Girl (8:02)
  2. Suit & Tie (5:28)

met Jay-Z

3. Don't Hold the Wall (7:11)
  4. Strawberry Bubblegum (8:00)
  5. Tunnel Vision (6:47)
  6. Spaceship Coupe (7:17)
  7. That Girl (4:48)
  8. Let the Groove Get In (7:12)
  9. Mirrors (8:04)
  10. Blue Ocean Floor (7:19)
  11. Dress On * (4:39)
  12. Body Count * (4:42)
avatar van jassn
zolang het maar goed klinkt

avatar van Mark17
En dat doet het.

avatar van Style.Girl
Verslaafd aan Mirrors! ........

avatar van goldendream
Dat ventje heeft het land waarin ik woon bezocht met een optreden waarover ik in de krant een recensie las. Foto's spraken boekdelen: omhooggevallen blaas die beter een schop onder zijn hol zou krijgen.

Is het nu de bedoeling dat iemand gaat vragen waar je woont?

avatar van realmadrid23
angelin schreef:
Is het nu de bedoeling dat iemand gaat vragen waar je woont?

Ik denk dat hij zich vergist met Bieber

avatar van kobe bryant fan
Inmiddels vind ik zelfs Let The Groove Get In erg goed.
Blijft gewoon een parel, die volgens mij zeker mag zijn van een plaats in m'n jaarlijst.

avatar van kemm
Een radiopopster die zich niet aan de radiopoplimiet houdt maar er niet minder radiopopulair om wordt. Opvallend, gedurfd en ergens bewonderenswaardig. Maar uiteindelijk valt toch te constateren dat een aantal radiopophits wellicht beter tot hun recht waren gekomen zonder al die lollige intro’s, big breaks en losgelopen outro’s. Want ongeacht hoe lang een nummer doorgaat, 5, 6, 7 of 8 minuten, te vaak blijft een leeg gevoel achter. Het gaat daarbij niet echt natuurlijk, dat uitspinnen, het uitrekken tot de rek er uit is. Die trek lijkt op dit album het doel op zich: hoe lang tot Genoeg? Een onderzoek waar Timby en Timbo helaas niet tot een conclusie zijn kunnen komen.

Van de andere kant bekeken: het durft -ook in de toegevoegde tijd- wel degelijk ontzettend lekker klinken. Het productionele spel wordt zelfs weleens interessanter dan het wezenlijke songmateriaal. Als je het waagt op zoek te gaan naar de essentie van bepaalde nummers is het namelijk best mogelijk met niets meer dan een slappe vod in je hand te eindigen. De loop die de nummers nemen wordt zo haast noodzakelijk. Alleen bouw je dan composities in ruimte waar nauwelijks grond is. Lastig om overeind te blijven en ook een bubbel die snel doorprikt is. Wat dat oplevert zijn 5, 6, 7 of 8 minuten die tegelijkertijd het succes en de ondergang van de muziek betekenen. Een interessant fenomeen, maar niet echt ideaal voer voor een langspeler. Enkel om lang te spelen...

avatar van Koerok
Vooropgesteld: Dit is niet mijn soort muziek en ik ben dan ook geen fan van Timberlake (teveel een boyband-sound), maar ik moet zeggen dat ik Mirrors een mooi nummer vind. Waarom echter die laatste 3 minuten er bij moesten en wat dit nog met de rest van het nummer te maken heeft, is mij een raadsel. Ik heb ze er vanaf geknipt. En dan is het, zoals ik al zei, een mooi nummer.

avatar van jellylips
De tweeslachtigheid van dit album is door velen hierboven al goed omschreven. Ik vind de tracks van zijn eerste twee soloalbums erg lekker om te draaien tijdens een feest of af en toe eens zelf, maar dit album is naar mijn gevoel te opgeblazen. Zowel in productie/mix (te dichtgesmeerd) als in songs. Ik mis energie, maar de tracks gaan wel ellenlang door. Het ontbreekt het album aan personality, iets dat vooral Futuresex/Lovesounds wel heeft. 'Mirrors', alom geprezen als hoogtepunt van het album, grijpt duidelijk terug op die sound, maar mist het karakter om echt impact te maken. Het klinkt zo verschrikkelijk middle of the road allemaal.

Favoriete track tot op heden is 'Body Count', en dat is een bonus track. Haha.

avatar van Waste Management
Mijn favorieten voor deze plaat is nu een beetje anders (blijft een lekkere CD om naar te luisteren)

Favo's
''Tunnel Vision'', ''Dress On'', ''Mirrors'', ''Blue Ocean Floor'' en ''Body Count''...

avatar van Mark17
Op 30 september verschijnt het vervolg op The 20/20 Experience. Bron: Twitter van Justin.

avatar van omarvdv
Mirrors is in ieder geval wel best vet. Timbaland doet zijn ding wel gewoon weer lekker.. die beatbox achtige stijl op het begin is dope en de beats en geluiden die telkens afwisselen zitten goed in elkaar en klinken lekker.. en dan met justin timberlake erbij.. goed werk wel. Op het laatst is het alleen een zootje en zijn sommige dingen niet echt smooth afgewerkt ofzo... en krijg toch echt het idee van een product.. ofzo

avatar van Waste Management
Ik heb op een site gelezen dat Justin aangaf dat ''Tunnel Vision'' de 3e single gaat worden...

herman (redactie)
Ik lees het ook net op een site.

avatar van kobe bryant fan
Eeen beetje vreemde maar erg goede keuze.
Ik verwachtte eerder That Girl of Strawberry Bubblegum.
Tunnelvision is één van mijn favorieten, alleen jammer dat het weer zo'n verknipt nummer zal gaan worden.

avatar van hond racisme
Ik vind dat Tunnelvision altijd wel aardig begint maar de tekst is zo melig en hilarisch dat ik het nummer nooit serieus kan nemen.

avatar van Waste Management
Ik kijk erg naar uit hoe de videoclip voor ''Tunnel Vision'' zal worden...

avatar van hond racisme
Hebben ze nu 2 weken op voorhand meegedeeld wat de volgende single zal worden om 2 weken later nog altijd Mirrors te horen in de supermarkt. Boe!

avatar van Waste Management
De videoclip van ''Tunnel Vision'' is te zien op YouTube. Wat is een saaie video zeg. Wel een leuk idee met al die naakte vrouwen maar dat had voor mij niet gehoeven, ik had meer een mysterieuze videoclip verwacht... Een saai video van zo'n fantastisch nummer.

avatar van hond racisme
Wauw... Ik vind het juist wel een knappe clip. De belichting etc, de kleuren die op de vrouwen geprojecteerd worden. Daarbij is de videoclip is toch vrij origineel voor iemand als Timberlake. Liever dit als zoiets slaapverwekkend als Suit & Tie. En hij is toch mysterieus?

hond racisme schreef:
Kijk... dat is opzich leuk gedaan (niets mis mee). En de dans-bewegingen van Justin pas ook wel in de clip. ''Tunnel Vision'' is een nummer met een donkere-sfeer net als ''Don't Hold the Wall'', ik had namelijk verwacht dat de videoclip een mysterieus verhaallijn zou krijgen. Nummer is een prima single-keuze alleen is het in de verkeerde tijd uigebracht, lijk me iets voor in het einde van de Herfst om uit te brengen...

avatar van hond racisme
Altijd met die verhaallijnen. Zijn we zo op verhaallijnen gefocust tegenwoordig? Waarom kan je niet genieten van een sfeer die wordt gecreëerd met beelden en geluid, is toch perfect? Moet er nu altijd een soort verhaaltje bij verzonnen worden om het leuk te maken. Voor zover ik weet is een videoclip de combinatie van een film dat een bepaalde atmosfeer schept in verband met het nummer. Het eerste dat ik lees bij de video van Mirrors is dus; "Love the video.. hate the end!!! The story of the grandparents rocked.. the ladies in pantyhose made no sense!!" Bewijst mijn punt alleen, mensen moeten tegenwoordig een verhaaltje erbij hebben, terwijl dat juist het minst mogelijk ruimte biedt om creatief te zijn. Tot zover.

avatar van kobe bryant fan
Volledig met je eens hond racisme.

hond racisme schreef:
Das jouw mening...

avatar van catdog
Nieuwe single "Take Back the Night" van 20/20 Part II is ook weer heerlijk. Justin is on a roll dit jaar.

herman (redactie)
Heerlijke album dit zeg. Naast de singles (waarvan Mirrors mijn favoriet is) ben ik ook onder de indruk van Let The Groove Get In.

Dikkop
catdog schreef:

Komt er al een vervolg op deze?

avatar van catdog
Dikkop schreef:

Komt er al een vervolg op deze?

Gepland voor September.

Dikkop