Justin Timberlake - The 20/20 Experience (2013)

Label: RCA

1. Pusher Love Girl (8:02)
  2. Suit & Tie (5:28)

met Jay-Z

3. Don't Hold the Wall (7:11)
  4. Strawberry Bubblegum (8:00)
  5. Tunnel Vision (6:47)
  6. Spaceship Coupe (7:17)
  7. That Girl (4:48)
  8. Let the Groove Get In (7:12)
  9. Mirrors (8:04)
  10. Blue Ocean Floor (7:19)
  11. Dress On * (4:39)
  12. Body Count * (4:42)
avatar van Oepsje
Suit & Tie vind ik zelf wat tegenvallen, Mirrors is wel weer een prachtig nummer!
Ik ben dan ook erg benieuwd naar het gehele album.

avatar van lauradance
Suit & Tie vind ik een grote tegenvaller. In mijn optiek is het een samenvoeging van verschillende irritante deuntjes. Ik ben nu Mirrors aan het luisteren en die klinkt wel lekker, ik luister graag naar zijn stem maar ben nooit groot fan geweest. Ik vind Mirrors wel beter dan de huidige single, al klinkt hij op het eind wel als een meisje.

avatar van hond racisme
Suit & Tie vind ik juist duizend keer beter als Mirrors.

avatar van realmadrid23
lauradance schreef:
al klinkt hij op het eind wel als een meisje.

Uhmm .. Nee luister eens naar zijn voorgaande albums , misschien wen je eraan.

avatar van Waste Management
Wow wat is ''Mirrors'' een prachtig nummer zeg, maar ook heel lang. 08:04 duurt het nummer...

beatcluster
Mirrors is een prachtig nummer zeg! En lekker lang

avatar van hond racisme
Mirrors is best cheesy.

avatar van Tha)Sven
Ik vind ze beide erg goed op hun eigen manier.

avatar van BoordAppel
Suit & Tie en Mirrors zijn twee leuke nummertjes maar niet het niveau van weleer. Toch goed om weer eens wat van Timberlake/Timbaland te horen.

avatar van realmadrid23
Ontdek The 20/20 Experience in avant-première! | MNM

Weten we ook gelijk wanneer we het album kunnen beluisteren

avatar van catdog
Jeetje. Lekker lange tracks weer allemaal. Dat kan ik altijd waarderen in pop-tracks. Een nummer als 'Mirrors' of een 'Lovestoned' van het vorige album van JT wordt gewoon compleet gemaakt door een heerlijk outro wat de track altijd toch even een extra kracht meegeeft.

Vanaf nu te streamen via iTunes!

De Jug
Openingstrack klinkt goed!

avatar van faguar
Pusher Love Girl is inderdaad heel erg chill

Wat een topalbum! 2x helemaal gestreamed via Itunes.

Was eerst bang dat JT en Timbaland het niet nog een keer zouden flikken, maar het is naar mij mening weer echt goed uitgepakt. Het is echt een vervolg op F.S.L.S., maar dan toch weer net wat zwoeler, echter, rauwer.

Favo's zijn: Pusher Love Girl, Don't Hold the Wall, Tunnel Vision, That Girl, Let the Groove Get in en Mirrors.

De bonustracks heb ik nog niet gehoord, ben benieuwd!

avatar van Gloeilamp
Ah, gelekt dus! Zo maar eens binnenhalen en voor de eerste keer beluisteren. Ik ben hier erg benieuwd naar, Mirrors en Suit & Tie zijn alleen maar beter geworden.

avatar van Waste Management
Heb het album gedownload en beluisterd.
Album bevat een zwoele sfeer en stevige Timbaland-beats. Sommige nummers hebben gave namen zoals ''Strawberry Bubblegum'', ''Tunnel Vision'' en ''Spaceship Coupe'' (leuk, leuk). Ik zal 't album nog een keer luisteren en dan ga ik een stem geven...

Mijn favorieten zijn:
''Mirrors'', ''Tunnel Vision'', ''Blue Ocean Floor'' en ''Don't Hold the Wall''.

avatar van Delars
Waarom vind je dat gave namen?

avatar van Arrie
Tunnelvisie, gaaf man.

avatar van Rhythm & Poetry
En wat te denken van Zoet & Taai? Tracktitels wel of niet goed vinden. Dat vind ik niet relevant. De muziek daarentegen wel. En die is echt prachtig. Mooie, veelzijdige, goed uitgesponnen producties en Justin Timberlake die als een echte gentleman heerlijk zingt en de luisteraars om zijn vingers windt.

avatar van Tha)Sven
Eindelijk een lek, heerlijk hoor. Zijn vorige plaat heb ik pas veel te laat op waarde weten te schatten, deze keer maak ik dezelfde fout niet. Sterk album dat voortborduurt op zijn vorige werk, met name de langere nummers zijn erg goed.

avatar van Ward
Zijn niet alle nummers (op misschien That Girl na) langere nummers op dit album

Jammer, heel erg jammer. Maar verwachtingen maken de grootste teleurstellingen, dat blijkt wel weer. Veel half zachte nummers die kant noch wal raken wat betreft opzet.

Ben ik nou de enigste die dat absoluut niet vind? Het is allemaal veel tammer en met veel minder power.

Lichtpuntjes: Don't Hold The Wall, Let The Groove Get In en dan nog Mirrors, die er met kop en schouders bovenuit steekt.

Na 5x het album te hebben geluisterd kom ik tot de conclusie dat er veel verschil tussen de erg goede nummers als Don't Hold The Wall, Tunnel vision, Let the Groove get in en Mirrors en de rest van het album.

Toch wel weer een prestatie van formaat van Timbaland die op dit album toch weer laat zien enorm gevarieerd en sfeervol kan produceren.

De Jug
Singles op FS/LS waren geweldig en tracks zoals die missen hier misschien op. Album als geheel vind ik wel veel sterker, na drie luisterbeurten. Wel benieuwd of het een hoge replay-value heeft.

avatar van Majestic
The 20/20 Experience, een album waar menig fan lang heeft op zitten wachten. Zoals JT op voorhand had aangekondigd is dit album een gevarieerd aanbod van verschillende stijlen. Het enige wat er van FS/LS overblijft zijn de heerlijke transitions (en Mirrors). Met een gemiddelde van 7 minuten per track waren de verwachtingen dan ook hooggespannen. Na het album enkele keren te hebben beluisterd zijn de verwachtingen matig ingelost. Vooral de soulvolle nummers Pusher Love Girl, Suit & Tie en That Girl springen er voor mij bovenuit. Over de hele lijn horen we een volwassener/heruitgevonden Justin Timberlake. Timbaland's aandeel is overigens (iets te) sterk te horen in Don't Hold the Wall en Tunnel Vision.

avatar van Silky & Smooth
Ik ben echt enorm fan van FutureSex / LoveSounds. De verwachtingen voor dit album waren dan ook torenhoog. Daarbij was ik mij er wel goed van bewust dat dit album niet hetzelfde zou (mogen) worden en dat het lastig zou worden om haar voorganger te evenaren of zelfs overtreffen. Toch leek Justin Timberlake op het eerste gezicht wel verder te wandelen op het pad van FutureSex / LoveSounds. De eerste single Suit & Tie deed mij vooral qua opbouw meteen denken aan My Love. Ook de ballad Mirrors deed qua lengte denken aan What Goes Around.

De tracklist versterkte dit idee. Wederom (erg) lange nummers. Het gevoel bekroop mij een beetje dat Timberlake en Timbaland hetzelfde trucje zouden uithalen. Een nieuw geluid, maar hetzelfde concept.

Dit is echter niet het geval. Dit album is in vergelijking met FSLS veel softer, veel smoother. Het vorige album vond ik wat rauwer, wat krachtiger. De nummers waren dan wel lang, maar ze bestonden grotendeels uit twee nummers. Een soort opbouw met een daaropvolgende ontknoping. Op The 20/20 Experience gaan ze eigenlijk een stapje verder. De lange, sfeervolle nummers bestaan nu uit een intro, middenstuk en een outro. De sfeer is meer filmisch.

Het enige dat ik vind ik ontbreken, is de actie. De outro's van de FSLS-nummers gaven je een kick aan het einde van een lang nummer. Hier vloeit alle energie langzaam weg en bouwt vervolgens ook weer langzaam op. Dit gebrek is niet eens zozeer een nadeel, het maakt het album op haar eigen manier heel sterk en ook echt prachtig. Het is wel de reden dat het FutureSex / LoveSounds voor mij persoonlijk nooit zal evenaren qua luisterervaring.

avatar van Waste Management
heb 't CD besteld bij Bol.com en morgen in huis...

Rene1979
Justin is zo'n beetje de enige pop-icon die ik tof vind snel maar eens beluisteren.

avatar van Waste Management
Heb de CD in huis, heb de DeLuxe Edition met de bonustracks: ''Dress On'' en ''Body Count''.
Ik ben er heel blij mee...