Justin Timberlake - The 20/20 Experience (2013)

Label: RCA

1. Pusher Love Girl (8:02)
  2. Suit & Tie (5:28)

met Jay-Z

3. Don't Hold the Wall (7:11)
  4. Strawberry Bubblegum (8:00)
  5. Tunnel Vision (6:47)
  6. Spaceship Coupe (7:17)
  7. That Girl (4:48)
  8. Let the Groove Get In (7:12)
  9. Mirrors (8:04)
  10. Blue Ocean Floor (7:19)
  11. Dress On * (4:39)
  12. Body Count * (4:42)
avatar van Norrage
Maar de vorige was niet een BNM, dus wat dat betreft vind ik het toch wel bijzonder. En P4K is goed in artiesten de eerste keer goed te raten en vervolgens alleen maar 2en te geven.

avatar van kobe bryant fan
Schandalig overigens dat Blue Ocen Floor maar 1 stem heeft.
Ik blijf die maar draaien, en er blijven mij maar nieuwe dingen in dat nummer opvallen.
Erg straf nummer!

avatar van Don Cappuccino
[modknipje]

Glaciers of Ice schreef:

Als dat Bossa Nova is dan is dat een schande voor de prachtige latin subgenre. Wat aan dit nummer doet je precies denken aan Stevie Wonder?

Ik heb het ook alleen maar over het ritme van de Bossa Nova. Ik heb vanmiddag de laatste 3 minuten van Strawberry Bubblegum gespeeld op drums en het is precies hetzelfde als het ritme van de bossa nova.

Alleen het eind doet me denken aan Stevie Wonder. De manier waarop de zangharmonieën en de muziek bij elkaar komen met bepaalde versieringen die perfect in het geheel passen, dat hoor ik ook op sommige nummers van Stevie Wonder.

avatar van Jordipordie
Gewoon lekker. Typische combi Timba en Justin. Iets volwassener maar gewoon in lijn der verwachting Hoeft niet negatief te zijn

herman (redactie)
Troll-bericht verwijderd. Beetje sneu om van de daken te schreeuwen dat je dit zo slecht vindt.

avatar van Wolfmother
Veel lange nummers zeg. Best een risico om een album 70 minuten te laten duren. Way beyond de gemiddelde tijd waarin je echt luistert. Dat is iets van 45 minuten ofzo, daarna gaat mijn aandacht altijd verslappen.

Dikkop
Jay-Z is echt wel zeer zwak op Suit & Tie.

avatar van kobe bryant fan
We hebben hem inderdaad al veel beter horen rappen, zeker de laatste twee jaar.
Al vind ik de verse toch nog goed in de track passen, maar er zat meer in.

Dikkop
R&B doet het wel goed dit jaar.
Rhye, inc., Autre Ne Veut en nu deze.
Met Mirrors van Justin en Open van Rhye tot nu toe de beste nummers van het jaar in mijn ogen.

avatar van Tha)Sven
Wel interessant wat het tweede deel gaat brengen, waarschijnlijk wat meer uptempo en ruwer denk ik.

avatar van Zuurmatje
Het refrein van mirrors doet me denken aan bands als foreigner en reo speedwagon en daar gaat m'n okselhaar recht van overeind staan.. Tunnelvision vind ik daarentegen wel heel mooi. Die beat is is typisch tImbaland maar ook een beetje jaren 70 proggy door dat oplopende toonladdertje...heel creatief

avatar van kobe bryant fan
Het refrein van Mirrors vind ik net één van de hoogtepunten van de hele plaat.
Prachtig refrein, de beat is ook echt geweldig.

avatar van Dociz
Ik heb het echt geprobeerd, maar deze plaat doet me weinig. Futuresex heb ik destijds met veel plezier gedraaid, en nog steeds weleens.
Op 20/20 vind ik eigenlijk alleen "Let the Groove Get in" prikkelend en fris. De rest doet me niet opkijken uit de krant om het zo maar te zeggen. Objectief is het album echter zeker een voldoende.
Ik begrijp met name het enthousiasme over Mirrors niet. Dit refrein is het toppunt van die Amerikaanse nepemotie, daar komt zelfs JT niet mee weg.., alhoewel ik het slotstuk vanaf 5:30 minuten wel weer kan waarderen..

avatar van Don Cappuccino
Mirrors vind ik ook het minste nummer van het album, samen met That Girl de nummers die dit album van een 4,5* beoordeling houden. Het refrein van Mirrors vind ik vrij cheesy maar het eind is wel erg goed. Hoogtepunten van dit album vind ik Pusher Love Girl en Blue Ocean Floor.

avatar van Gloeilamp
Ik vind Mirrors juist erg sterk, het tweede gedeelte sluit het nummer dan ook nog eens erg mooi af. Samen met Blue Ocean Floor, Don't Hold the Wall en Pusher Love Girl mijn favorieten van The 20/20 Experience.

avatar van kobe bryant fan
Volledig met je eens Sam.
Alleen zou ik Pusher Love Girl vervangen door Spaceship Coupe.

avatar van Mark17
De clip van Mirrors is inmiddels ook uit: clip Mirrors

Ik heb het album besteld. Tot op heden zijn beste werk.

avatar van HeterodoxY
Het idee van deze albumhoes lijkt wel gehad van dat van Focal Point, van Paul Cusick.

avatar van Tha)Sven
Geen liefde voor Strawberry Bubblegum?

avatar van Reijersen
Heb deze plaat nu een aantal keer beluisterd en ik moet zeggen dat ik op deze Justin Timberlake plaat toch vooral Justin Timberlake mis. Er zit weinig identiteit van de artiest in de nummers. Heb vaak het gevoel dat ze net zo goed door bijvoorbeeld een Usher gezongen hadden kunnen worden, zonder dat de nummers daar heel veel slechter van zouden worden.
Dat neemt niet weg dat het song a song an sich sterke popliedjes zijn. Het zit allemaal wel gewoon goed in elkaar.

avatar van Paalhaas
Mark17 schreef:
Justin Timberlake’ laatste studioalbum dateert uit 2006, waardoor het automatisch al zeven jaar stil is.

Prachtzin.

avatar van Mark17
Paalhaas schreef:

Prachtzin.

Niet echt de mooiste zin, nee. Zal het morgen even aanpassen.

Kunnen we weer ontopic?

Tha)Sven schreef:
Geen liefde voor Strawberry Bubblegum?

Zeker wel!
Heerlijk nummer, hoort ook bij de betere van de plaat vind ik.

avatar van Depeche4ever
Ik vind dit echt een geweldige plaat en om 2 favoriete tracks te moeten kiezen is crimineel )
Is zo'n album wat je raakt en niet meer los laat. Is van soul naar dance naar hip hop, echt alles komt langs.
Vindt persoonlijk Mirrors geweldig net als Don't hold the wall, Tunnel vision, let the groove get in en Blue Ocean floor.
Nu nog live naar Nederland komen!

avatar van Norrage
De AMG review is minder positief (2 en een half). Daar hecht ik toch altijd veel waarde aan. Moet ook zeggen dat ik langzaamaan verzadigd raak met dit album en dat ik alleen de echt goede nummers (suit & Tie, strawberry, that girl en groove get in) luister en de rest skip. Ik blijf echter bij de 4 sterren die ik gegeven heb, want ik vind het lef hebben dat hij het zo heeft gedaan en het blijft een heel speels album dat waarschijnlijk live helemaal fantastisch is.

herman (redactie)
Ik zou geen waarde hechten aan AMG hoor, zij passen hun reviews nog wel eens aan als die niet overeenkomt met de algemene (positieve) opinie. Zou niet voor het eerst zijn als er straks ineens een positievere recensie werd neergezet.

avatar van NewYorkCityLight
Dat heb ik ook wel eens gemerkt bij AMG. Lady Gaga's 'The Fame' staat nu op 4.5 ster (was eerst 3.5) terwijl een album van de Sugababes een keer gedegradeerd is. En dat album van Lady Gaga is dus echt geen bijzonder debuut, hoe je het ook wendt of keert.

Afijn, AMG blijft alsnog wel een fijne maatstaf omdat ze gewoon zo ontzettend veel albums reviewen.

avatar van Norrage
Hmm, dat heb ik nooit gemerkt bij AMG> Zal wel voornamelijk opgaan voor de commercielere albums. Maar het gaat me ook meer om de recensies zelf. Die zeggen vaak precies hetgeen dat ik ook voel bij een album

avatar van Norim
Mirrors is een meesterwerkje.

avatar van Kos
Kos
Gladder en gelikter dan dit wordt het niet.