Guns N' Roses - Greatest Hits (2004)

Label: Geffen

1. Welcome to the Jungle (4:34)
  2. Sweet Child O' Mine (5:57)
  3. Shadow of Your Love * (3:05)
  4. Patience (5:58)
  5. Paradise City (6:49)
  6. Knockin' on Heaven's Door (5:38)
  7. Civil War (7:44)
  8. You Could Be Mine (5:46)
  9. Don't Cry [Original] (4:48)
  10. November Rain (8:59)
  11. Live and Let Die (3:04)
  12. Yesterdays (3:18)
  13. Ain't It Fun (5:10)
  14. Since I Don't Have You (4:21)
  15. Sympathy for the Devil (7:35)
MICKJES
Een hele goede verzamele cd om met Guns n' roses te beginnen maar als je alle albums hebt dan is deze verzamelaar niet te best verzameld. Ze hadden in plaats Ain't fun beter Estranged er op kunne zetten of coma of Breakdown en ik lees hier boven dat ze er nog magertjes uit komen in vergelijking met Led zeppelin en dat hun hun beste nummers het niet halen bij de middelmatige nummers van Deep purple, Led zeppelin. Eerlijk gezegd vind ik dat Led zeppelin op Whole lotta love en stairway to heaven niet iets gemaakt wat echt beter is dan het werk van Guns n' roses

Empyrium
Alle albums, eigenlijk hebben ze er maar twee. Appetite for Destruction, en UYI kan men ook als een dubbelaar beschouwen.

Lies en TSI waren tussendoortjes.

Als Chinese Democracy dit jaar uitkomt heeft de firma van Dr. Pepper iedereen gratis frisdrank belooft.

Ja, ja... tis wat.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Empyrium schreef:
en UYI kan men ook als een dubbelaar beschouwen

en als ze er een enkelaar van gemaakt hadden, had het zelfs best een goede plaat kunnen zijn

Beetje rare keuze van nummers; Estranged, Mr. Brownstone enz. staan er niet op, terwijl er een paar mislukte nummers wel op staan. De goede nummers zijn (volgens mij):

-Welcome To The Jungle
-Sweet Child O' Mine
-Paradise City
-Knocking On Heavens Door
-Civil War
-Don't Cry
-November Rain

De rest van de nummers zijn, uitgenomen Sympathy For The Devil, niet slecht, maar Guns n' Roses heeft toch wel beter gemaakt.

avatar van Gert P
Gaat niet om de beste nummers maar het wordt toch Greatest Hits genoemd?

Snap al die nummers ook niet hoor, maar platenmaatschappijen willen het blijkbaar niet leren en maar klagen dat de verkoop allemaal minder wordt.

avatar van ricardo
Ach wat maakt het uit want voor 10 euro heb je wel een heel pak goede nummers van de Guns 'n Roses.Ik luister hier niet veel naar maar zo op zijn tijd vind ik het wel leuk om naar te luisteren.

avatar van Germ
Germ (crew)
Gert P, je geeft het antwoord zelf al. Het is een Greatest Hits, geen The Best Of.

Dit is gewoon single verzamelaar. Alle singles die men uitgebracht heeft staan hier op.

MICKJES schreef:

Dan kan je net zo goed UYI 1 & 2 kopen.

Erg nutteloze verzameling, dit.

avatar van Film Pegasus
Ik ben het eens met velen hier. Commercieel gezien een sterk verzamelalbum en een poging om de groep te leren kennen. Veel klassiekers, alhoewel de echte essentiële wel ontbreken. Geen Estranged, Coma, My Michelle, ... Een echte verzameling van de grootste hits en niet echt een best of met ECHT het beste materiaal van de groep.

avatar van notsub
Voor mij is dit een perfecte verzamelaar en goed excuus om niet de afzonderlijke CD's in huis te hebben. Ik kan geen goed nummer van de band noemen dat hierop ontbreekt. Ik verwacht voor de toekomst ook geen wonderen meer. Toch jammer dat deze band niet in staat was zichzelf op het rechte pad te houden. Civil War is voor mij het ultieme nummer van de band.

EVANSHEWSON schreef:
Ok, November Rain en Sweet Child kunnen er natuurlijk wel mee door.
Wil enkel maar zeggen; zelfs de zogenaamd beste songs van dit clubje ongeregeld kunnen niet tippen aan zelfs maar de middelmatigste songs van giganten als Led Zeppelin, Deep Purple en Black Sabbath.
That's all.
Eigenlijk is het meer andersom: de Songs van Led zeppelin(met Whole lotta love en Stairway to heaven als uitzondering) kunnen niet tippen aan die van Guns n' roses. Hetzelfde geld voor Deep purple

Hmm, ga dan nog maar 's naar Led Zeppelin luisteren. Communication Breakdown, Babe I'm Gonna Leave You en Dazed & Confused vegen de vloer aan met GNR.

MICKJES schreef:

Ja, en Axl Rose is een veel betere zanger dan Robert Plant en Ian Gillan...

kaztor schreef:

Ja, en Axl Rose is een veel betere zanger dan Robert Plant en Ian Gillan...
Hij is geen betere zanger dan Robert plant maar wel een betere songwriter(vind ik dan). Ik vind hem wel een betere zanger dan Ian gillan

herman schreef:
Ik vind het juist andersom met songs als Sweet child O'mine en Paradise city en Civil war

Nouja, een Axl Rose die een Child In Time zingt... Daar WIL ik me niks bij voorstellen!

bikkel
G&R was gewoon een prima rockband.Goed dat ze er zijn geweest.Eindelijk weer eens een beetje leven in de brouwerij na die toch wel wat brave jaren 80.
De singles blijven mij toch wel boeien.Sweet child,Paradise City en Welcome to the jungle,zijn onvervalste Rockclassics.Die doen het over 100 jaar nog steeds goed.Het klinkt namelijk nergens gedateerd.Het heeft dat rauwe randje en nooit is het echt te glad of te steriel.
Axl Rose is een zanger die mij minder boeit dan Robert Plant,die had technisch wel wat meer in huis.Maar in de sound van deze band komt hij goed tot zijn recht.
Voor een overzichtje is dit een aardige compilatie.Al zijn Lies,Appatice for distruction+de 2 Use your illusion albums,zeker de moeite waard.

kaztor schreef:

Nee ik ook niet en Ian Gillan die civil war zingt wil ik me al helemaal niks bij voorstellen

avatar van Germ
Germ (crew)
MICKJES schreef:

Het is w.m.b. erg appels met peren vergelijken.

Plant en Gillan behoren tot de rockdinosauriërs. Technisch perfecte zangers, waartoe ook mannen als David Coverdale, RJ Dio en aanverwanten in meer of mindere mate toe behoren.
Daarbij hebben de meeste van deze heren bewezen in meerdere genres uit de voeten te kunnen.

Axl Rose daarentegen is een goeie zanger, maar met een zeer karakteristieke stem. Die zeer goed paste bij de muziek van Guns N' Roses.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben een hele grote GNR fan.
Maar Axl vergelijken met Plant en Gillan is zinloos.

avatar van TheFunkyM
Ik zie hier veel bekende nummers op staan.
En volgens mij is deze greatest hits een goede plaat om een leek zoals ik met GNR te beginnen!

avatar van Hans Brouwer
En Ian Gillan die Civil War zingt wil ik me al helemaal niks bij voorstellen
Ian zal het niet in z'n hoofd halen om ook maar iets van een tweederangs rockbandje als Guns N' Roses te gaan zingen .
Ach... zo slecht is het allemaal niet hoor maar aan één verzamel cd van Guns N' Roses heb ik wel genoeg. De nummers die van Appetite for Destruction zijn gehaald zijn het beluisteren waard. Voor de rest vind ik het eerlijk gezegd allemaal maar zozo. 2,5**

avatar van Sjaan
Civil war vind ik echt goed maar was dat een hit??

bikkel
Sjaan schreef:
Civil war vind ik echt goed maar was dat een hit??

Geen grote hit,dacht ik.

Mayne
Knockin' on Heavens Door heb ik altijd een walgelijke cover gevonden. Bah.

De echte best-of van Guns 'N Roses heet natuurlijk Appetite For Destruction.

Hans Brouwer schreef:

Hans Brouwer je hebt gelijk hjoe kon ik zo fout zitten Axl Rose een betere zanger dan Ian Gillan te noemen. Mijn exuus. Ik vind Axl rose ook niet een echt goeie zanger maar wat hij doet kan hij echt heel goed en eerlijk gezegd doet dat me meer dan Ian gillan hoe goed hij ook is. Maarja Ian Gillan is een beter en veelzijdigere zanger dat is zo

avatar van royals
Ik moet eerlijk bekennen dat ik de albums van Guns N roses nooit echt lekker vond om naar te luisteren omdat ze zo onhangzamend aan elkaar hingen. Behalve Appetite for destruction vond ik ze toch voornamelijk een uiterst sterke singles-band (er zitten wel veel covers bij). Al hun beste singles staan op deze verzamelaar en daar ben ik erg blij mee. Want uit dit werk blijkt toch dat ze één van de beste hard rock bands (in die tijd) waren. Ik heb deze cd in zo'n uitklapbaar kartonnen hoesje, ik weet niet of er ook een plastic versie van is. Maar ik draai deze vaak. Alle Slash solo's kan ik als hoogtepunten noemen, vooral November Rain (had ik in die tijd nog als cassette single!), You Could be Mine, Paradise City, Don't Cry en dat gitaarwerk in Civil War! kunnen mij bekoren. Dit is zeg maar je standaard rock werk wat je als ontbijt kan nemen als je nog niets van goede (jaren '90) rock af weet.

ElsenaarMetal
mensen een vraagje:
Is dit een goede instapper als je wat bekender wilt worden met deze band?

avatar van ArthurDZ
ElsenaarMetal schreef:
mensen een vraagje:
Is dit een goede instapper als je wat bekender wilt worden met deze band?

de beste die er is, lijkt mij