Panic! At the Disco - A Fever You Can't Sweat Out (2005)

Label: Decaydance

1. Introduction (0:37)
  2. The Only Difference Between Martyrdom and Suicide Is Press Coverage (2:55)
  3. London Beckoned Songs About Money Written by Machines (3:24)
  4. Nails for Breakfast, Tacks for Snacks (3:24)
  5. Camisado (3:12)
  6. Time to Dance (3:22)
  7. Lying Is the Most Fun a Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off (3:20)
  8. Intermission (2:35)
  9. But It's Better If You Do (3:26)
  10. I Write Sins Not Tragedies (3:07)
  11. I Constantly Thank God for Esteban (3:30)
  12. There's a Good Reason These Tables Are Numbered Honey, You Just Haven't Thought of It Yet (3:17)
  13. Build God, Then We'll Talk (3:40)
Sietse
sorry wat zeg je allemaal?

Poisonthewell schreef:
Ah de beste plaat van 2005! Opgepikt in Pittsburgh na er na een paar avondjes beer pong met Panic op de achtergrond helemaal aan verslaafd geraakt te zijn. Interessante mix van emo-achtige poprock met dance. Klinkt in ieder geval bijzonder lekker.

mee eens! egt vette musiek hea!
ik ben ook verslaafd

avatar van Sonic Nurse
girl___ schreef:
eey mensen, dit is soow vet goeie groep! ben helemaal verslaaft daant liedje 'i write sins, not tragedies'. ik vind wel dat je ze een eerlijke kans moet geven en zowisoow dit nummer te luisteren, want als je iemand gaat bevooroordelen met de naam ja, dan ben je wel een beetje zielug, tog! maar ze zijn egt zo vet, en ik ben egt zo iemand die dit soort muziek herrie vind en die alleen maar shakira en nelly furtado enzo op mijn mp3 heeft staan,(nu ook panic! at the disco) maar als jij Klaas-Jan van Bergdalen heet dan vind je dat tog ook nie leuk als je daarop word beoordeeld:S

P.S. let ook ff op hoe goed die gast(en) kunnen zingen!!!
niet altijd alleen maar opt uiterlijk letten!

dit was ff om duidelijk te maken wat een geweldig nummer dit is!!!!

dikke kuzz, van mij

ze is nog heel jong...

Ik ben hem nu toch maar eens aan het luisteren. Later misschien wel meer, maar iig een cijfer (en nee dat is dan niet gebaseerd op de naam)

goed, daar gaan we dan.

Allereerst moet ik zeggen dat dit gewoon niet mijn muziek is. Toch moet ik zeggen dat het goed in elkaar zit. Het is strak geporduceerd, zeer gelikt. Hoog mee zing gehalte. Zeer toegankelijk allemaal.
Verder is het voor mij echt te saai, te veel 13 in een dozijn en de drumcomputer kan daar niets aan doen. Leuk die strijkers die er in zitten, maar heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Teksten zijn erg, uhm, emo (lees: zielig en puberaal)
Het album lokt mij niet uit tot verder luisteren naar andere muziek die ze hebben gemaakt of gaan maken.

Kort samengevat: poppy niets toevoegende muziek die mij totaal niet kan bekoren.

1.5 en dat is met name voor de productie en afwerking.

Sietse
vergat ik nog te zeggen dat, hoewel ze vrij netjes spelen het wel allemaal behoorlijk standaard "3 akkoorden" poppunk is.

Ik vind het bewonderenswaardig dat je er nog zoveel over kwijt wilt. Ik wist niet hoe snel ik dit van mijn harddisk af moest halen...

Sietse
nu je het zegt, volgens mij heb ik het nog steeds in mijn download folder staan...

maar ik zeg zoveel over dit album omdat ik al eerder iets had gezegd...lijkt het me wel zo eerlijk om iig proberen te onderbouwen "hoe, wat en waarom". En nu is dus duidelijk dat het niet alleen de naam is die ik maar niks vind.

Best een aardige sound, maar die teksten zijn echt verschrikkelijk. Puberaal en poppie, niets voor mij.

Ik vind die namen van die liedjes op dit album (en ook die van Fall out boy) echt zoo irritant. Ik vind t echt hardstikke leuk als je een originele naam verzint voor je liedje maar doe dat dan 1 of 2 en namen die bij de liedjes passen(!!) Nu lijkt t echt of ze vet hun best hebben gedaan om mooie lange namen te verzinnen zodat het meer lijkt dan alle andere bandjes terwijl t eiglijk gewoon tzelfde is :S...
Sorry hoor dat is gewoon ff mijn ergernis

slaemperayreon
Mee eens. Het komt ook op mij over alsof ze intelligent of reuzegrappig willen overkomen. Maar het nut...

avatar van andré
Om een of andere reden vond ik de naam wel intrigerend, was dus erg benieuwd. Maar na een keer luisteren vind ik het eigenlijk wel mooi zo. 'Emo-crap' las ik hierboven al ergens, en dat is het ook. Erg veel Jimmy Eat World, en de synths hebben ze van The Killers geleend. Nee, dit is niet veel aan: 2*

avatar van TerryA
Misschien wel de beste nieuwe (2005) band vanuit de VS op dit moment - spelen a.s. zomer op Pukkelpop en Lowlands en van wat ik gehoord heb een geweldige live ervaring dus aanrader. Ik vind dat deze album van P!ATD beter is dan de laatste album van Fall Out Boy (meer variatie) ... de lui van AAPA weten hier ook meer van te vertellen en voordat 2006 uit is zullen ze in europa helemaal door gebroken zijn als een van de top amerikaanse guitar bands - en terecht! zeker een 7.5 uit 10 waard voor deze debut album.

Aardig album met leuke nummers. Vooral het lekkere tempo door Rock, Pop en wat Dance te mixen maakt de plaat zeker de moeite waard.

avatar van Discoverme
Een beetje vreemd , maar wel errrrrrrrrg lekker! Green Day-achtig, Fall out boy?? Lastig te definieren, maar zoals eerder gezegd door anderen...gewoon lekker album!

Gewoon omdat iemand even anders praat, moeten jullie daar altijd zo om lachen. Precies of dat nou grappig is.. Tss..

ja ik moest er eigenlijk ook wel om lachen

Maar goed de band is wel ok:) Wordt wel grappig met allemaal instrumenten gespeeld. En zit er nou alleen maar bas gitaar in? Het eerste waar ik aan dacht toen ik de naam hoorde was een of andere trance verzamel cd. Maar ik kwam er al snel achter dat ik niet juist was;)

verder zeiden een paar iemanden van: dit is emo crap. Maar wat is nirvana dan wel niet ? sorry ben het er niet mee eens.

avatar van Mon
Mon
Sietse schreef:
sorry wat zeg je allemaal?

Ik vind de muziek van P!atd best leuk overigens, moet eerlijk zeggen dat ik niet het hele album gehoord heb, maar het ligt lekker in het gehoor. En de teksten zijn af en toe best wel humor

avatar van jowietje
"Lying Is the Most Fun a Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off" is in tegenstelling tot "I Write Sins Not Tragedies" wel een erg leuk nummer, meet een erg leuke/mooie video erbij

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Genres > Rock > Emo

Mojo Pin
Waarom zijn het allemaal van die lange titels?

Hier hetzelfde effect op mij als bij Arctic Monkeys: klinkt lekker allemaal, maar verveelt erg snel en is me te vluchtig.

avatar van Facedown
aERodynamIC schreef:
Halfje er af dus.

Arctic Monkeys lijken mij toch van een ander (lees: hoger) niveau dan dit gowiththeflow-groepje...

avatar van TerryA
aERodynamIC schreef:
Halfje er af dus.

bij mij juist de tegenovergestelde effect - over de afgelopen maanden speel ik het juist meer en dus een halfje derbij! ... en samen met Arctic Monkeys en The Futureheads 2de album (News & Tributes) mijn favorite 3 albums van de jaar tot nu toe! - nu alleen afwachten van de debut van nieuwe britse band Captain (uit 14 augustus) en het ziet er uit dat 4 van de top 5 albums voor 2006 dan al bekend zijn

Facedown schreef:

Arctic Monkeys zijn in weze net zo saai als deze band en verdienen evengoed de hype-status niet

Hmm... kheb deze cd van iemand geleend en ik vind die liedjes allemaal wel een beetje op elkaar lijken op een of andere manier. Leuk om een keertje te luisteren, niet om uren achter elkaar op te laten staan ( wat ik bij andere dus wel heb xD)

Een zalige groep, de song (I Write Sins not Tragedies) heeft een zalige beat, maar toch lijken ze hard op elkaar die liedjes.

ik heb gelezen dat ze van nevada komen en in bilboard 100 kwamen, en dat de zanger brendon urie heet

Peppertje
Dit album vind ik echt geweldig! Vrolijke nummers en leuke teksten. 19 oktober staan ze in Paradiso en guess what: Ik ga! 5*

toen ik hun voor het eerst hoorde dacht ik echt dat het fall out boy was maar ik vind hun album wel leuk