Rage Against the Machine - Rage Against the Machine (1992)

Label: Epic

1. Bombtrack (4:05)
  2. Killing in the Name (5:14)
  3. Take the Power Back (5:37)
  4. Settle for Nothing (4:48)
  5. Bullet in the Head (5:10)
  6. Know Your Enemy (4:56)

met Maynard James Keenan

7. Wake Up (6:04)
  8. Fistful of Steel (5:31)
  9. Township Rebellion (5:24)
  10. Freedom (6:07)
  11. Darkness * (3:40)
  12. Year of the Boomerang * (4:02)
  13. Freedom [Remix] * (6:13)
  14. Take the Power Back [Live] * (6:12)
  15. Freedom [Live] * (5:59)
  16. Bombtrack [From Mark Goodier's "Evening Session"] * (4:08)
  17. Bullet in the Head [Remix] * (5:40)
  18. Darkness of Greed * (3:40)
  19. Bullet in the Head [Live] * (5:44)
  20. Bombtrack [Live] * (5:53)
avatar van Sjaan
Dit album was toen echt wel vernieuwend een soort rap met metal eronder...

avatar van HaanHoen
ThirdEyedCitizen schreef:
GEWELDIG album met super gitaarwerk van Morella. Hoewel het een goed gitarist is, doet ie het een stuk minder in audioslave. Dit is echt wel hun beste album. Ik vind het daarna namenlijk wel veel op elkaar gaan lijken. Hoop ooit nog op een nieuw album. valse hoop I guess. 4*

In Audioslave speelt hij inderdaad stukken minder. Maar de solo in Doesn't Remind Me is misschien wel een van zijn beste.

Was al UDS fan toen ik in 93 of 94 kennismaakte met The Rage op pinkpop Als ik me niet vegis als invaller voor Alice In Chains die op het laatste moment afzegde.
Een brok energie straalde van het podium, over op het publiek. Lekker springen (een soort Jumping avant la lettre?)
Had net een basgitaar gekocht en leerde mezelf bas spelen met dit album. Vet! (bovenburen vonden het wat minder destijds)

Bobiej
Lekker opgefokt rock album van Rage against the Machine, de aggresieve zang van Zack, met de aparte riffs van Morella zorgt voor een leuke combinatie, waar ik echt een kriebel van in mijn benen krijg "ik-wil-rond-springen" .

3,5*, en FUCK YOU I WON'T DO WHAT YOU TELL ME!!!

clutch
De beste man heet Morello en zijn gitaarkunsten liggen mij wel. Echt een lekker agressief album dat RATM jammer genoeg nooit heeft weten te overtreffen.

leuk bandje op pinkpop

ook wel lekkere muziek

tekstueel niet echt bijzonder - bi vlagen tenenkrommend, net als het gebrulvan de la rocha - maar men gaf de woede van veel amerikanen goed weer

anno 2007 denk ik, enkele nummers nog steeds aan te horen, het meeste snel skippen

tijdloos, zeker niet

als je een 14 jarig amerikaans pubertje bent en je wordt veel gepest is deze wel cd aan te raden

morello , een kompleet unieke stijl van gitaargebruik, speelt als tierelier

leuk bandje op pinkpop

en waar slaat dat nu weer op
dus je moet per se een amerikaans pubertje zijn om dit goed te vinden? wat een lulkoek zeg

en de teksten gaan tenmisnte nog eens ergens over, een keer wat anders dan al die hersenloze domme teksten van inspiratieloze artiesten

Joy
pikkie? klein? pikkie getrapt?

je conclusie is er een die je zelf trekt en die los staat van wat ik schrijf

zei ik dat je perse een amerikaans pubertje moet zijn om dit goed te vinden? nee dat zei ik niet

knap hoe sommige mensen zo veel uit een tekts halen die er niet staat

'Cause I'm inclined to stoop down
Hand out some beat-downs
Cold runna train on punk ho's that
Think they run the game

killing in the name of laat ik ff achterwege, dat zijn 5 zinnen 243 keer herhaald

bullet in the head:

When ya blood was read
That's how ya got a bullet blasted through ya head

ik vinnut nou nie echt werelds, veel herhaling, erg heel herhaling

magoed, zijn geschreeuw en agressie paste wel prima bij de muziek

Tis oprecht. Boos zijn doe je niet met de meest doordachte woorden. Wat er gezegd word, dat staat ergens voor, net als de band.

ThirdEyedCitizen schreef:

Eens, RATM is nog niet echt breezahsletjes muziek. Dan denk ik meer aan Avril Lavigne en dat soort commercieel opgezette teenrockgroepjes.

Het is muziek met een politieke boodschap, weer eens wat anders dan de liefde zeg ik dan altijd.

of het oprecht is, ach het is iig bedoeld om een statement te maken

daar is niks mis mee, alleen vind ik het tekstueel gezien niet echt denderend

Joy schreef:
pikkie? klein? pikkie getrapt?

je conclusie is er een die je zelf trekt en die los staat van wat ik schrijf

When ya blood was read
That's how ya got a bullet blasted through ya head

ik vinnut nou nie echt werelds, veel herhaling, erg heel herhaling

magoed, zijn geschreeuw en agressie paste wel prima bij de muziek

dan zal ik het zo zeggen: dat dit muziek voor een amerikaans pubertje is, is gewoon onzin. de woede in de teskten gaat echt ergens over, de woede in bijvoorbeeld een slipknot tekst slaat gewoon nergens op en die kan ik een amriaans pubertje dat gepest wordt op school eerder aanraden

avatar van meyer
clutch schreef:

Ben ik mee eens, erg politiek geladen teksten.
sipknot daarentegen brengt zijn woede op een andere manier over, die mij ook wel aanstaat.

Charles Manson
ik heb me altijd afgevraagd, als sinds de CD uitkwam:
zou die meneer op de voorkant het niet heel erg warm hebben?

Jemig, wat een voorkant eigenlijk he, als je er weer eens goed naar kijkt en er even wat langer bij stil staat...

Heb net andere foto's van dit zelfde incident gegoogled.
Kreeg ik best wel effe kippenvel van.

Charles Manson
Het is gebeurd op 11 juni 1963 in Saigon, Vietnam.

De monnik heette Thich Quang Duc en heeft tijdens het branden niet gegild. Zelfs geen enkele geluid gemaakt, zelfs niet bewogen.

De blauwe auto op de achtergrond, is altijd bewaard gebleven.
In die auto is Duc naar de plaats van zijn dood vervoerd.

avatar van Paalhaas
Charles Manson schreef:
De blauwe auto op de achtergrond, is altijd bewaard gebleven.

Die heb ik nog eens aangeraakt. (Oh, goodie!)

of het oprecht is, ach het is iig bedoeld om een statement te maken

daar is niks mis mee, alleen vind ik het tekstueel gezien niet echt denderend

Rage Against the machine luister ik nu ook niet vanwege de diepgaande teksten , het is gewoon muziek om lekker los te gaan, niet meer niet minder.

fijn voor je

maar de discussie ging over de teksten

fijn voor je

maar de discussie ging over de teksten

Je hebt wel gelijk dat bijvoorbeeld Kiling in the name off tekstueel veelal hetzelfde is ja. Maar geldt dit ook niet voor het door eenieder zo geprezen Street Spirit (Fade Out) van Radiohead. Tekstueel ook niet heel sterk en toch een prachtig nr.
Het gaat meer om de boodschap of simpelweg zoals Felix suggereert of het lekker klinkt. Van mij hoeft het geen superlange tekst te zijn ofzo, want dat wordt al snel vervelend, de kracht zit hem ook wel eens in de eenvoud.

douwens schreef:
de kracht zit hem ook wel eens in de eenvoud.

daar sluit ik me volledig bij aan

douwens schreef:

Nouja, Street Spirit heeft natuurlijk wel een van de mooiste regels in de popgeschiedenis ooit he. (de laatste)

Joy
het een sluit het ander niet uit

luister eens naar zappa teksten, slaat nergens op, en toch, muzikaal bijzonder sterk

herman schreef:

Ik bedoel ook meer dat er niet veel tekst in zit.. maar dat het daardoor niet minder mooi is, want de kracht zit hem in de tekst op zich. Zo ook met bijvoorbeeld Killing in the name of.

Joy
waar heb jij het in godsnaam over?:)

Joy schreef:
waar heb jij het in godsnaam over?:)

Gewoon weinig tekst is niet per definitie slecht

Joy
klopt, soms vallen de weinige woorden perfect samen in balans met muziek

avatar van beruk
Zo is het en op deze manier is het voor mij een van de nijdigste rockplaten ooit gemaakt om met hun nederlandse tegenhanger te spreken: kikke!!

avatar van muismat
Ik heb hem vandaag gekocht voor 7 euro 50, samen met het debuut van Nirvana

avatar van muismat
En mijn god, nu, een aantal weken later ben ik er (ook) achter: wat een debuut!, echt vrijwel elk nummer is op zijn minst goed, zo niet perfect, ik houd het voorlopig op 4,5*

beruk schreef:

Ik neem aan dat je met die kreet Urban Dance Squad bedoelt? Kikke leek me meer een Van Katoen kreet, en dat heeft natuurlijk niks met RATM te maken.