Rage Against the Machine - Rage Against the Machine (1992)

Label: Epic

1. Bombtrack (4:05)
  2. Killing in the Name (5:14)
  3. Take the Power Back (5:37)
  4. Settle for Nothing (4:48)
  5. Bullet in the Head (5:10)
  6. Know Your Enemy (4:56)

met Maynard James Keenan

7. Wake Up (6:04)
  8. Fistful of Steel (5:31)
  9. Township Rebellion (5:24)
  10. Freedom (6:07)
  11. Darkness * (3:40)
  12. Year of the Boomerang * (4:02)
  13. Freedom [Remix] * (6:13)
  14. Take the Power Back [Live] * (6:12)
  15. Freedom [Live] * (5:59)
  16. Bombtrack [From Mark Goodier's "Evening Session"] * (4:08)
  17. Bullet in the Head [Remix] * (5:40)
  18. Darkness of Greed * (3:40)
  19. Bullet in the Head [Live] * (5:44)
  20. Bombtrack [Live] * (5:53)
avatar van Sven Vermant
dinero schreef:
Haha geniaal, Killing In The Name op #1 in de britse charts!

Inderdaad een superactie. Niet bepaald een kerstnummer KITN

Ach, met een beetje fantasie klinkt die koebel als een kerstklokje.

avatar van barrett
Het vat de huidige kerstsfeer toch wel pakkend samen

avatar van barrett
Trouwens een heel tof initiatief, met verstrijkende achterban...

avatar van hansjuvefan
"Zack de la Rocha from the Los Angeles-based band promised a British concert in 2010 to celebrate the win."

Interessant

Ik hou van deze cd. Heerlijk aggressief goed voor u es goed uit te leven. Blijft voor mij gewoon de allerbeste rockgroep ever( Na led zeppelin natuurlijk )

avatar van Kill_illuminati
Dit is precies een album dat ik goed vind. Een snoeiharde rock albums met sterk en vooral herkenbare riffs en zanger die niet kan zingen. Vergelijkbaar met AC/DC. Gewoon heerlijk die woede. Voor de politiek correctheid zal ik hem niet opzetten. Gewoon voor het goede muziek.

1,0
Vreselijk simpele, standaard stampwerk muziek. Iemand zei ooit tegen mij dat ze zulke goeie teksten hebben. Nou, I Won't Do What You Told Me en Fuck The System komen op mij niet over als een goeie inhoudelijke tekst. En blijkbaar hadden ze ook geen inspiratie om een beetje een melodie te schrijven. Ik vind het ronduit vreselijk.

Iedereen die zich nu beledigd voelt, sorry. Dit is mijn mening over deze muziek. Ik hou er gewoon totaal niet van en begrijp eerlijk gezegd ook niet dat mensen dit kwalitatief goed kunnen vinden. Maar eerlijk is eerlijk, dat kan heel goed aan mij liggen.

avatar van Thomzic
Verdiep je eens in de achterliggende gedachten van deze band en gij zult begrijpen waar de teksten over gaan. De teksten zijn oprecht, gemeend en vol échte woede richting het kapalistische systeem. En dan zegt zo'n zin als I Won't Do What You Told Me veel meer als een ingewikkelde, complexe teksten waar geen hond iets van snapt.

RATM zegt waar het op staat, en recht uit het hart.

avatar van MAS
MAS
Ik vind het een prachtig album. Ik vind het ook heel vet dat Zack De La Rocha "rapt". Weet iemand of ze dit album nog steeds doen bij live optredens? Dan wil ik er namelijk graag een keer heen.

avatar van Thomzic
Ja, de klassiekers komen voorbij. Check anders setlist.fm, daar staan alle setlist van RATM wel op. Klik!
En ze komen 9 juni in het Gelredome, grijp je kans!

avatar van LeRoi
Rogyros schreef:

Muziek die idd vrij ver af staat van bijv. een Walter Trout.
Indien je de emotie 'kwaadheid' in je porem hebt, kan deze muziek toch heul goed als bliksemafleider dienen..
Overiegens vind ik het muzikaal ook echt niet zo verkeerd in elkaar steken..

avatar van MAS
MAS
Thomzic schreef:
En ze komen 9 juni in het Gelredome, grijp je kans!

Oke bedankt Ik ga eens even peilen of ik mensen mee kan krijgen.

Thomzic schreef:

RATM zegt waar het op staat, en recht uit het hart.

Ja, dat weet ik. Ik vind het nogal simplistisch, iets wat iedereen had kunnen bedenken. Ik kan ze met alle wil van de wereld nou geen goede songteksten noemen. Ik vind hun teksten simpelweg zwaar overschat.

LeRoi schreef:

Muziek die idd vrij ver af staat van bijv. een Walter Trout.
Overiegens vind ik het muzikaal ook echt niet zo verkeerd in elkaar steken..

Ja, het is idd totaal niet mijn muzieksoort. Ik vind het geen ruk aan. En de emotie kwaadheid is mij bekend. Maar zoals ik al eerder schreef, wil dat niet zeggen dat ik iets met deze teksten kan. Simpel schrijven is wat anders dan simplistisch schrijven. En de woede over kapitalisme. Tja, daar hebben ze anders zelf ook aardig van genoten. Of hebben ze al die kapitalen die ze verdiend hebben aan goede doelen geschonken? Ik vermoed van niet. Maar ik heb me dan ook niet verdiept in deze band.

avatar van Demon.
Super album met als hoogtepunten Wake Up en Killing in the Name. Voor de rest klinkt het allemaal wel lekker vlot.
Het geen waar ik RATM aan herken is dat er altijd wel een zwakke solo in zit. Of in ieder geval een solo zonder kracht. Neem bijvoorbeeld even Killing in the Name. In het begin hoor je een paar gitaarsnaren en dan zo'n zwakke solo, gevolgd door één van de sterkste solo's in de geschiedenis van gitaar solo's. En dit is ook zo bij Wake Up en een paar andere nummers.

Maar de band stond ergens voor en heeft een mooie cover.

Guardian of Isis
Demon. schreef:
Ik heb net 's proberen te zoeken wat je precies bedoelt, maar begrijp eigenlijk totaal niet waar je het over hebt. Kun je even specificeren (van welke tot welke seconde precies)?

avatar van Demon.
Jazekers. We nemen even deze link:

YouTube - RATM -Killing in the name - official video

Op ongeveer 0:15 vind ik dat er zo'n lege solo begint. Ik voel er helemaal niks bij. Maar dan op 0:39 komt juist een ontzettend volle solo. Vol met kracht en een geweldige melodie.

Dit viel me vooral op met erg zuiver geluid! Met mijn in ear oordoppen bijvoorbeeld.

Guardian of Isis
Nu ben ik mee. De reden dat ik niet begreep waar je het over had: dat noemt men dus geen solo's, maar riffs. Als het gaat over reeksen akkoorden die ze constant opnieuw spelen, noemt men dat riffs; als het gaat over een (korte) reeks noten die steeds herhaald wordt, spreekt men vaak over licks. Er zit maar één solo in Killing in the Name en die begint in dat YouTube-filmpje op 3:51. Solo's worden gekenmerkt door onregelmatige opeenvolgingen van noten en meestal niet echt een duidelijke structuur, vaak worden die (door ervaren gitaristen althans) dan ook ter plekke geïmproviseerd.

Hoop dat ik je iets nuttigs heb kunnen vertellen.

avatar van Demon.
Ja, ik kende het woord riffs niet
Bedankt dan.

Maar wat vind jij dan van deze lege en volle riffs

avatar van Ducoz

Ducoz schreef:
In Rotterdam ligt hij bij de Media Markt voor 3,99

Het is toch wat, potverjandukkemuspoepernijtje!

Ducoz schreef:
Da's 3,99 teveel...

avatar van Lamontagne
Da's 3,99 teveel...

Nee nee nee dan doe je dit album echt tekort.
Ik weet nog heel goed dat ie uitkwam en dat het
zo vernieuwend was op dat moment en zeker die toen nog onbekende gitarist wat hij allemaal uit zijn gitaar haalde was subliem.

Onderhand elke track was een Bombtrack

Gekluisterd aan de radio, het is weer een tijdje geleden ik ga hem maar weer eens draaien

avatar van Mindshifter
Lamontagne schreef:

Nee nee nee dan doe je dit album echt tekort.
Ik weet nog heel goed dat ie uitkwam en dat het

Onderhand elke track was een Bombtrack

Erg goed album toendertijd, maar vernieuwend was het allerminst. Die lof gaat naar Urban Dance Squad, waar RATM destijds zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Als ik niet zo lui was had ik een link naar een interview geplaatst waarin ze dit beamen.

Rogyros schreef:

Ik vind elitair geneuzel zwaar overschat.
En op deze muziek zou dat van geen kant klinken.

avatar van JVT
JVT
wat een geweldig album!! bijna alle nummers zijn geweldig, net als op ieder ander RATM album trouwens! Hun teksten interesseren me niets, het gaat me echt om de muziek. En RATM rockt heel erg lekker!!
5* mocht Killing in the name of er niet op staan, wat een verschrikkelijk nummer vind ik dat!

nu 4,5*

avatar van Demon.
Vind je Killing in the Name serieus als enige slecht op dit album? Hmmm.. volgens mij heb ik daar wel een zalfje voor.