Live - Throwing Copper (1994)

Label: Radioactive

1. The Dam at Otter Creek (4:43)
  2. Selling the Drama (3:26)
  3. I Alone (3:50)
  4. Iris (3:59)
  5. Lightning Crashes (5:25)
  6. Top (2:42)
  7. All over You (3:59)
  8. Shit Towne (3:48)
  9. T.B.D. (4:28)
  10. Stage (3:08)
  11. Waitress (2:49)
  12. Pillar of Davidson * (6:46)
  13. White, Discussion (6:08)
  14. Horse * (4:16)
  15. Operation Spirit (The Tyranny of Tradition) * (3:20)
  16. Good Pain * (5:40)
  17. Heaven Wore a Shirt * (3:39)
  18. Negation * (3:38)
  19. Hold Me Up * (3:06)
  20. We Deal in Dreams * (3:55)
  21. Susquehanna * (4:55)
avatar van Sjoerd
Enige ECHT goede plaat van Live, maar dit is dan, voor mij althans, ook wel een wereldalbum.

Tegenwoordig is die lead zanger veel te vrolijk! (kan ff niet op zijn naam komen)

avatar van titan
titan (crew)
Ed Kowalczyk heet ie (zal het vast niet goed geschreven hebben).

Art
titan schreef:

Ed Kowalczyk heet ie (zal het vast niet goed geschreven hebben).

Je hebt het goed geschreven hoor

Hier staan echt een paar juweeltjes op, Selling the Drama, I Alone, Lightning Crashes en All Over You zijn allemaal toppers.

Ben het met Sjoerd eens dat dit het beste album van Live is, elk album hierna werd steeds slechter.

JonnieBrasco
Heerlijke plaat dit hoor, mijn hoogtepunten: het 'frisse' gitaarstukje na de 'onfrisse' solo in 'Waitress', het begin van "The Dam at Otter Creek", maar het beste nummer is toch het laatste, ongetitelde (heet 't niet "Horse"?), country-influenced nummer. Lightning Crashes vind ik vervelend en afgezaagd eigenlijk. 4*

Het fluitje aan het eind van Waitress is ook erg lekker, Shit Towne, Pillar of Davidson en White, Discussion zijn mijn andere toppers.

Er moet meer worden gefloten in de muziek.

Wel grappig dat het alweer 10 jaar geleden is dat ik vooral naar dit album luisterde (samen met Bush' 16Stone, REM, Smashing Pumpkins, etc).

De ritmesectie is subliem en het songmateriaal geweldig. Jammergenoeg kwam het hierna nooit meer goed met Live, alhoewel Secret Samadhi hier en daar wel zijn momenten heeft.

Net weer gedraaid. Echt helemaal niks op aan te merken. Zelfs de hitjes zijn niet afgezaagd, dus toch maar weer een halfje erbij.

Zoals hier al gezegd word, de beste cd van live.

pillar of Davidson
niet alleen hun beste nummer,
maar een van de beste nummers ooit.

Met recht het beste album van Live. Persoonlijke favorietene zijn toch wel "The Dam at Otter Creek" en "Pillar of Davidson".

Een goed album maar de beste van Live dacht het toch niet. Wat dit album juist slechter maakt dan de anderen is dat er veel coupletten worden herhaalt. Wat daar juist weer het voordeel van is, is dat je lekker kan meezingen. Maargoed de beste dat zeker niet. Evengoed geef ik hem 4** meer dan genoeg!

avatar van HammerHead
Bonnie schreef:

Juist ja, je zou bijvoorbeeld ook naar de muziek kunnen luisteren. Live is steeds grotere zeikband aan het worden, dan mag er van mij in de voornamelijk niet zeikerige nummers op dit album best wat herhaling zitten.

avatar van Kaaf
Weer een herhaling: enige goede album van Live. rest is bagger. Was ook nog eens bij het concert in Tivoli destijds

ben redelijk mee in deze discussie. Secret Samandi is ook wel hebbedingetje; maar daarna wordt het minder. Ze kiezen voor god (= grote geld ?). Overigens vind ik lightnings crashes beste nummer van de Cd.

avatar van otherfool
Ohohoh wat is Pillar of Davidson toch een mooie song. Ben er op dit moment aan het luisteren, dus ik *moest* het even noemen

Toen deze plaat uitkwam werd het wel REM surrogaat genoemd, aangezien REM net een hardere plaat had uitgebracht (Monster) en Live hun plaats overnam. Of zo. Maar Live laat op deze plaat wel degelijk een eigen geluid horen naar mijn mening.

Toppers zijn, naast het genoemde Pillar of Davidson, voor mij Selling the Drama, Iris, Lightning Crashes en All Over You. Ook het fluitje in Waitress is inderdaad erg mooi

Maar tegelijkertijd staat er ook wel het nodige skippable materiaal op: The Dam at Otter Creek bijvoorbeeld, of TOP, of T.B.D.

Horse is dan wel weer een aardige, originele afsluiter. 3,5 ster voor dit album.

PS ik heb dit altijd een van de mooiste hoezen aller tijden gevonden, zelfs een T-shirt van gekocht.

Dit is zeker weten een van de betere albums van Live met zeer lekkere nummers erop.

Volgens mij ben ik één van de enige die dit het slechtste album vind. Vooral doordat er te veel wordt herhaalt. Elke keer na het refrein weer het zelfde couplet. Wat wel weer lekker is, dat deze lekker in je hoofd blijft hangen. Zo als ik al zei bij het eerste album is hij hier ook minder dan bij zijn latere albums.

Een 3,5*

Dat het de meest interessante cd van Live is staat buiten kijf. Maar toch merk ik dat het vooral de hits zijn die er voor zorgen dat ik dit album heeeeeeeel af en toe uit de kast trek.
Maar zodra ik Selling the drama, Lightning Crashes of I Alone hoor gaat de volumeknop toch weer een stuk naar boven. Het blijven nummers die staan als een huis.

Grappig, dit is voor mij typisch zo'n album waarvan letterlijk elk nummer een single had kunnen zijn. Maar goed, het halve album is op single uitgebracht, dus bij de platenmaatschappij dachten ze er blijkbaar ook zo over.

Voor mijn gevoel ging dit album al weer wat meer op de tegenwoordige Live lijken, wat ruigere nummers alleen vind ik de stem hier nog matig in vergelijking tot de latere albums. Jammer, dat veel coupletten in dit album vaker worden herhaalt, waardoor het wat eentoniger wordt.

Goede nummers: 'Selling The Drama', 'I alone', 'Shit Towne' en
'Pillar of Davidson'

Stem: 3,5*'en

avatar van bonothecat
FriendOfLive schreef:

Erg grappig dat iemand niet dit album het meesterwerk van Live vind. Ik ken Live al vanaf het moment dat ze deze cd uitbrachten. Het niveau wat ze hier halen, hebben ze nooit meer gehaald. Ik dacht dat dat bijna wel een algemene gedachte was....maar blijkbaar niet

Misschien is FriendOfLive wat jonger? Ik had het zelf ook. Het debuut en deze zijn goed, maar Secret Samadhi viel tegen en daarna kwam het al helemaal niet meer goed...

avatar van bas
bas
Beste cd die Live op de markt heeft gezet, deze cd heeft ook prachtige herinneringen. Helaas ook hier is het wat gedateerd, maar lightning crashes blijft een klassieker.

avatar van janneman
een compleet overbodig en nutteloos album om behandeld te worden.
alleen i alone de single heeft een beetje inhoud.
na dit album zijn ze enigszins gaan groeien als band zijnde.
maar dit album moeten we echt wegwissen uit ons geheugen

Lol, precies het tegenovergestelde van de hier overheersende meningen

avatar van bonothecat
janneman schreef:

een compleet overbodig en nutteloos album om behandeld te worden.
alleen i alone de single heeft een beetje inhoud.
na dit album zijn ze enigszins gaan groeien als band zijnde.
maar dit album moeten we echt wegwissen uit ons geheugen

Live heeft door dit briljante album (ten minste toentertijd) de opvolgers bijna overbodig gemaakt. Jammer maar helaas.

avatar van Poeha
Het blijft één van de beste albums allertijden, wat mij betreft.

Met als absolute hoogtepunten:

The Dam At Otter Creek;