Ride - Nowhere (1990)

Label: Creation

1. Seagull (6:42)
  2. Kaleidoscope (3:01)
  3. In a Different Place (5:38)
  4. Polar Bear (4:45)
  5. Dreams Burn Down (6:25)
  6. Decay (4:18)
  7. Paralysed (5:33)
  8. Vapour Trail (4:17)
  9. Taste * (3:17)
  10. Here and Now * (4:27)
  11. Nowhere * (5:23)
  12. Unfamiliar * (4:55)
  13. Sennen * (4:25)
  14. Beneath * (4:05)
  15. Today * (6:25)
avatar van Omsk
Leeds schreef:

En dank aan u beste raaf, voor deze heel mooie toelichting.

Ik heb Ride afgelopen vrijdag nog genamedropped in de Waaghals, dus wellicht ook met dank aan mij .

Zou goed kunnen.
De verkoper draait meestal andere muziek.
Linkte dit niet zo zeer aan hem.

avatar van woutorrmusic
Tering wat een mooie hoes...

avatar van woutorrmusic
Nu nog de cd luisteren haha

avatar van Gajarigon
Mooie hoes inderdaad, en mooie muziek ook! Samen (maar na) Loveless is dit een klassieke shoegaze plaat, al is het niet echt te vergelijken met My Bloody Valentine. Als Loveless een warme, sensuele plaat is, dan is deze ijzig koud en quasi afstandelijk - als een zeemeeuw die van op grote hoogte neerkijkt op de oceaan. Twee gitaren die constant met elkaar in gevecht lijken, bergen feedback, energetisch baslijnen en levendig drumwerk zorgen voor de instrumentale begeleiding, waarboven dan de vocalen (met sterk Brits accent) een soort 'ik-tegen-al-de-rest' thema bezingen.

Natuurlijk staat of valt de muziek met de nummers, en daar is het waar Ride toch wel uitblinkt. Nowhere bestaat uit allemaal steengoede poprock liedjes, met als uitschieters Polar Bear en Vapour Trail. Ik heb als bonusnummers Taste, Here and Now en Nowhere, en alledrie zijn ze een leuk toevoeging, zij het van iets minder niveau dan de originele nummers.

Dit is één van de weinige platen waar de gebrekkige productie me niet echt stoort, al kan ik op een verloren zondagnamiddag wel eens fantaseren hoe goed Nowhere wel niet zou hebben geklonken met een beter geluid.

avatar van James Douglas
Juist het rafelige karakter van Nowhere spreekt mij erg aan. Dit soort platen moeten niet te gestroomlijnd klinken. Het prominent stuwende drumwerk in combinatie met die ruisende melodieën, heerlijk. Nadat de kluwen zijn ontwart ontdek je dat het allemaal knappe gitaarliedjes betreft.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Nu aan het beluisteren via Spotify en ik ben nog niet overtuigd, wel een paar sterke nummers zoals Vapour Trail & Polar Bear bijvoorbeeld.
Dit album ga ik zeker nog enkele malen beluisteren en als eventueel het muntje gaat vallen in huis halen.

avatar van Mark DJ
heel erg mooi album!

avatar van Mark DJ
wat een muziek zeg! heerlijk! volle ster omhoog naar de 5*

avatar van hpdewin
Ze gaan hem opnieuw op plaat uitbrengen. 16 november kun je hem bestellen. Ik neem aan dat dit de geremasterde versie is met de nummers die wel op de cd staan maar voorheen nog niet op plaat waren uitgebracht.

Natuurlijk ga ik hem bestellen maar ik heb er nog geen informatie over kunnen vinden. Heeft iemand hier al iets over gevonden?

avatar van hpdewin
Ook de Cd wordt opnieuw uitgegeven.

"The new edition includes a remastered version of the original album's U.S. edition, as well as the 1991 EP Today Forever and an unreleased 1991 live show. It'll come packaged as a hardback book, along with a 40-page booklet featuring photos and an essay by critic Jim DeRogatis. Check out the tracklist below"

avatar van rudiger
Ik heb het gemiddelde wat omhoog gebracht door middel van mijn stem van 0,5 te verwijderen .

avatar van pygmydanny

Ik wou dat ze er ook de geweldige sessie van MTV's 120 Minutes bijgevoegd hadden (die versie van Perfect Time is heerlijk!!!)

avatar van evil23
De 20 years special edition van Nowhere is een must-have voor alle shoegaze en Ride fans!
Vanaf 2-1-2011 is de geremasterde cd verkrijgbaar. Korte previews van het opnieuw opgepoetste album, en het live concert zijn al op de site te horen!

avatar van DeKoning
Gajarigon schreef:

Dat kun je vanaf deze week horen op de nieuwe remastered versie!

Pitchfork: Album Reviews: Ride: Nowhere [20th Anniversary Edition]

avatar van Cygnus
Seagull
Zwaarte in de verte
Door onaantastbare levenswezens omringd
Je wilt erheen
Maar hoe?
Dan plots: een zeemeeuw
Ze nodigt je uit op haar rug
We vliegen over zee en beneden zie je
de hoes
We zijn begonnen
Aan een muzikale reis

Kaleidoscope
Een verbluffend inkijkje
Vogelbekdierstenen vallen naar benee
Op eigen benen
Gaat deze trein nog terug?

In A Different Place
Dan plots het besef
Je bent niet meer waar je was
Kijkt woest om je heen
Op zoek naar de zeemeeuw, de redding
Nergens meer te zien
De angst voelt ineens heel koud
Als een dichtgetimmerd parallel-universumkozijn

Polar Bear
Dan wordt het landschap plots wit
IJzige gitaren verkleuren de stilte
Het geruis
Boven ons de zeemeeuw
Terug naar huis
Jou voor altijd achterlatend
Dan weer
De enter-toets
Je houvast

Dreams Burn Down
Had je dit niet altijd gewild?
Ver weg van wat je niet wilde
Je weet het ineens niet meer
zo zeker
Vertwijfeld over wat te doen
Druk je nog maar eens op enter
Want dat staat zo
poëtisch

Decay
Dan word je ruw gewekt
Harde knallen in de verte
Klinken onheilspellend
Klinken vervreemdend
Klinken hun tijd vooruit
Nieuwsgierig naar wat de knallen produceert
Beland je in een draaikolk
Vol woede, wanhoop, maar ook macht
Als een vol plein in Cairo
Dat smacht naar verandering

Paralysed
Dan is alles ineens stil
Verbaasd door zoveel rust
Is daar ineens die zeemeeuw
Als een radiohoofdplaat zo onverwacht
Alsof het voorspeld was

Vapour Trail
Beslagen spoorwegen,
Ongrijpbare draagvleugelboten op een bedje van sla
Druk nog maar eens
Op enter
Met willlekeurige intervallen
Je bent voorgoed onderweg

avatar van Paap_Floyd
Zeemeeuwen zijn nooit meer hetzelfde! Prachtig stukje, nog nooit werd een album zo treffend verwoord

Lukk0
Ik vind hem wel leuk eigenlijk

avatar van Ataloona

avatar van Leeds
Ik houd wel van dat soort recensies ja

Je moet er maar opkomen. Nice work Cygnus!!!

Lukk0
Ik houd wel van dat soort recensies ja

Ik neem aan dat hij gedeeltelijk als parodie op jou (en anderen) bedoeld is hoor...

Druk nog maar eens
Op enter

avatar van Ataloona
Daarom Lukk0

avatar van Cygnus
Ik houd wel van dat soort recensies ja

Oh ja? Dat was me nog niet opgevallen.

avatar van evil23

De 20th anniversary edition heb ik als Ride addict inmiddels via de import besteld. Wel prijzig zo rond de 60 euro, maar voor deze mooi opgepoetste shoegaze klassieker heb ik dat wel over!

avatar van hpdewin
Ik heb de 20th anniversary inmiddels een week binnen. Ontzettend blij mee. Het verhaal achter nowhere staat kort beschreven in het boekje samen met de lyrics, beide mistte ik in de uitgave van 1990. De live CD is inderdaad een leuke toevoeging, ik hou niet zo van live cd's maar deze zet ik graag op. De geremasterde CD bevat de EP ' today forever' en de geniale cover daarvan is ook in het boekje terug te vinden. Ik heb een aantal keer het gevoel gehad dat een nummer inderdaad beter klinkt, maar het blijft voor een groot deel een muur van heerlijke chaos en of dat nu geremasterd is of niet maakt mij niet zo heel uit. Dus: zeer aan te raden als je meer wilt naast het wat kale CD'tje die ze 20 jaar gelede uitbrachten

hpdewin schreef:

Dan heb je echt geluk gehad want ik kreeg afgelopen week (na maanden wachten)het slechte nieuws te horen dat de special edition niet meer leverbaar is Mijn zoektocht naar de dubbel cd van Ride gaat dus gewoon door!

avatar van hpdewin
Oh wat gek want we hebben hem toch rond dezelfde tijd bestelt Ik hoop dat je hem vindt evil, ik begin toch wel verschil in geluidskwaliteit te horen.

hpdewin schreef:

Thanks hp! Gelukkig heb jij wel een exemplaar van the special edition kunnen bemachtigen. Als troost heb ik nu de LP die was nog wel leverbaar. De prachtige hoes op groot formaat alleen al is de aanschaf meer dan waard.

Dikkop
Is dit een groeiplaat?
Ik hoop het.
Vapour Trail is het enige nummer dat me bevalt op dit ogenblik.
Ik vind het dan wel vrij geniaal.