Ride - Nowhere (1990)

Label: Creation

1. Seagull (6:42)
  2. Kaleidoscope (3:01)
  3. In a Different Place (5:38)
  4. Polar Bear (4:45)
  5. Dreams Burn Down (6:25)
  6. Decay (4:18)
  7. Paralysed (5:33)
  8. Vapour Trail (4:17)
  9. Taste * (3:17)
  10. Here and Now * (4:27)
  11. Nowhere * (5:23)
  12. Unfamiliar * (4:55)
  13. Sennen * (4:25)
  14. Beneath * (4:05)
  15. Today * (6:25)
geremasterd of niet.......
ik hoor het verschil niet.......
en het is gewoon veel leuker om de originele te hebben.
en natuurlijk de originele today forever.
en voor beiden geld ook nog........het liefst op vinyl.......

avatar van the viking
Sommige vinden de orginele cd nogal ''ik citeer"' verrot klinken,bovendien moet ik natuurlijk de bonus tracks Today en Unfamilair in mijn bezit hebben ! Kippevel muziek gewoon!

fastpulseboy
ja die staan op today forever...

avatar van prca
op vinyl klinkt het beter ... echt !
Al hun EP's en debuut zijn parels v/d 90's, na Going Blank Again (ook degelijk) ging het snel bergaf... samen met de val v/d Shoegaze Scene

avatar van the viking
Denk er zelf ook over om weer een platenspeler aan te schaffen,sommigen zullen mij wel voor gek verklaren !
Zo vind ik zelf bv de vinyl versie van New Gold Dream van de Simple Minds nog steeds onovertroffen t.o.v de huidige cd versie's !
Trouwens schromelijk ondergewaardeerde band hier op MusicMeter en dan heb ik het natuurlijk over Ride ! 5*

avatar van lebowski
the viking schreef:

Ik verklaar je genezen. Vinyl

avatar van the viking
Dan is een elpee van The Cure mijn eerste aanschaf !

avatar van orbit
Je hebt gelijk viking.. maar als we het over ondergewaardeerde bands moeten gaan hebben zijn we nog wel even bezig De overgewaardeerde bands zijn maar al te duidelijk daarentegen.
Ik heb afgelopen vakantie in de ardennen deze plaat meegenomen trouwens, samen met Loveless en sommig ander hemels gitaargeluid. Maar nog even mijn herwaardering uitspreken over het nummer Here and Now, wat door die gejaagde mondharmonica opeens weer etherische gevoelens bij me ontwaakten. Prachtige plaat! Alhoewel Going Blank Again toch ook zeker de tand des tijds rijkelijk heeft doorstaan
Verhoogd naar 4.5* deze plaat

Going Blank Again heb ik vanmorgen nog eens gedraaid: inderdaad nog steeds erg goed. Hoe staat die in verhouding tot Nowhere (die ik nog steeds niet ken)?

Zoals allen wel weten vind ik Loveless van My Bloody Valentine niet te pruimen en Ride's Going Blank Again wel.

Achter deze aangaan dus?

avatar van andré
aERodynamIC schreef:

Achter deze aangaan dus?

Ik ben ook niet kapot van MBV's 'Loveless' en kan Ride's 'Nowhere' stukken beter verteren (iets minder noisy). Dus ik kan je deze best aanraden, helaas ken ik 'Going Blank Again' weer niet...

avatar van orbit
Ken ze beiden en vind nowhere zeker de betere (al was het maar omdat hij de betere nummers bevat en wat persoonlijker klinkt). Met my bloody valentine is het te vergelijken en ook weer niet. Maar als je going blank okee vind, moet je deze toch ook zeker beslist eens proberen

avatar van the viking
Inderdaad je zult zeker niet teleurgesteld worden,vooral de geremasterde versie inclusief bonusnummers is sensationeel goed ! Unfamiliar en Today kippevel nummers gewoon !

Woutt
Goede CD zeg!

Vapour Trail is echt één van de beste nummers ooit!
De songtekst alleen al.

avatar van the viking
Inderdaad en hoe vind je de bonustracks van deze cd ?

Woutt
Goed.

Unfamiliar vind ik een heel mooi nummer.
Net zoals Sennen. Beneath vind ik dat want minder, doet me niet echt veel. Maar dan als afsluiter nog Today, ook een geweldig nummer!

fastpulseboy
Eigenlijk jammer dat de nummers hier "bonustracks" worden genoemd. Eigenlijk gaat het over de briljante "today forever ep" en hoor je em uit deze hoes te halen:

avatar van orbit
Ik ga die bonusnummers wel even op een andere manier op de kop tikken denk ik Evenals die van Going blank again..

orbit schreef:

zal ik een soulseek mapje maken

Doen!

avatar van orbit
Heb eindelijk de bonusnummers eens binnengesleept, god! Dat klinkt heel nie verkeerd Alhoewel ik er nog geen betere nummers tussen heb gehoord dan al reeds op Nowhere staan, zou er toch zeker wel een groeibriljantje kunnen tussenzitten (Today is inderdaad best heftig de eerste keer al).

Had ik al gezegd dat deze permanent op een 5* staat in huize orbit? Wat een plaat!

avatar van the viking
Unfamiliair is ook geweldig goed ! Kippenvel pur sang niet te vergelijken met die saaie muziek makende gitaarbandjes die later als paddestoelen uit de grond rezen !

orbit schreef:

Nu nog in je top 10 Orbit !

avatar van musicfriek
Nou, viking heeft mij ook aan Ride weten te krijgen. Door zijn enthousiasme werd ik ook benieuwd hiernaar en heb inmiddels 2 nummers beluisterd. Polar Bear en Dreams Burn Down. Moet zeggen dat het geweldig klinkt! Wat een heerlijke bombast! Deze ook maar bestellen dan!

En Vapour Trail kende ik al natuurlijk:

Doordat ik Going Blank Again erg goed vind ben ik gestopt met twijfelen en heb deze cd (inmiddels toch al weer een paar weken geleden) in huis gehaald. De voorkeur ligt nog wel bij Going Blank Again maar is te minimaal om in sterren uit te drukken, vandaar ook 4 glitters voor deze cd.

edit: Going Blank Again opgehoogd naar 4,5, het verhaal gaat dus niet helemaal meer op

avatar van Edwin
Hmmm, er staat mij bij dat ik deze CD destijds bij de eerste release heb gekocht en vlak daarvoor of erna ook nog zo'n 3" CD-tje heb aangeschaft, iets met Chelsea of zo. Ik kan het nu niet meer terug vinden in mijn kast, Going Blank Again staat er nog wel in. Nou ja, ik doe de laatste maanden toch al niets anders dan remasters bestellen, dan kan deze er ook nog wel bij. Stem volgt dus nog

avatar van Pinsnider
Nou Viking, ik ben ook om: wat een toch wel aparte plaat. Stevig, maar toch weer niet. Wat een geweldige drummer en gitarist!! Zanger is even wennen.
Bijzonder interessante eerste luisterervaring: er gaan er meer volgen!! Dank!!
Ik vraag me wel iets af: Jaar van uitkomen is 1990. Dan was het volgens mij vrij laat na Joy Division of New Order, maar zijn tijd toch wel redelijk vooruit, gezien de gitaaropleving in 1991... Of zie ik dat verkeerd..??

Pinsnider schreef:
Bijzonder interessante eerste luisterervaring: er gaan er meer volgen!! Dank!!

Wat heeft Ride met Joy Division te maken? En hoezo gitaaropleving? Ik snap even helemaal niks van deze post..

avatar van Pinsnider

Dan zie ik het dus verkeerd
Ik vond het op eerste gehoor wat duister klinken en dan kom ik al gauw bij Joy Division. En aangezien ik pas sinds ongeveer 1992 serieus muziek ben gaan luisteren lijkt het voor mijn belevingswereld alsof er een gat bestaat tussen eind jaren 70 en 1993 voor wat betreft "goede" muziek....

Pinsnider schreef:

Dan zie ik het dus verkeerd

O nee he.. niet nóg zo een!

Laat ik daarover verder wijselijk mijn mond maar houden, misschien ontdek je over een paar jaar nog wel eens iets "goeds" uit de jaren 80..

En gitaarmuziek is nooit weggeweest hoor, zelfs niet in de de tussenliggende jaren van 70 tot 90.. Je bent het kennelijk alleen nog niet tegen het lijf gelopen. Daarnaast is er behalve gitaarmuziek ook nog best "goede" muziek hoor

avatar van the viking
Echt duister kun je de muziek van Ride volgens mij niet noemen,vind het toch vrij toegankelijk allemaal !
Duistere muziek affinieer ik toch meer met bands als The Cure ,Joy Division,Bauhaus,Fields of the Nephilim etc.