Toto - Falling in Between (2006)

Label: Frontiers

1. Falling in Between (4:08)
  2. Dying on My Feet (6:13)
  3. Bottom of Your Soul (7:00)

met Joseph Williams

4. King of the World (4:06)
  5. Hooked (4:38)
  6. Simple Life (2:24)
  7. Taint Your World (4:03)
  8. Let It Go (5:02)
  9. Spiritual Man (5:24)
  10. No End in Sight (6:15)
  11. Reefer Man * (2:05)
avatar van bonothecat
...succes Ruby 1966 met de Toto meute die je op je nek gaat zitten

teutoon
Mindfields is anders een vrij goed album dus ik weet niet waar die knakker van de Nieuwe Revu het over heeft.

Toine Rorije
Die knakker van de nieuwe revu is toevallig dit jaar verkozen tot beste popjournalist. Niet dat dan alles wat hij zegt meteen waar is, maar hij is niet zomaar één of andere Piet Kritiek die zonodig dit album moet afkraken.

avatar van Bart_86
Ach, gewoon relativeren zulke dingen. Deze Leon is duidelijk geen TOTO liefhebber, anders zou hij wel een andere mening hebben. Sowieso, dit soort recensies hebben geen enkel nut. De niet TOTO-fans waren toch al niet van plan om FiB te kopen en de wel TOTO-fans kopen het sowieso toch wel, ongeacht zo'n recensie.
De meeste mensen gaan toch af op hun eigen mening. Ik heb de revu ook heel lang iedere week gelezen, maar toch ben ik nog nooit beïnvloedt door een recensie van een cd in dit blad. Revu is nou eenmaal een blad van van alles en nog wat en muziek is niet bepaald hun sterkste punt. Dat hebben ze al vaker laten blijken met bepaalde recensies.

Bart_86 schreef:

Hij zegt anders toch vrij duidelijk dat 'deze mensen ooit prachtplaten hebben gemaakt'.

Toine Rorije schreef:

Laten we heel eerlijk zijn: DAT ZEGT HELEMAAL NIKS!
Een Britney Spears kan een prijs winnen voor zangeres van het jaar en Tiesto word als muzikant gezien... deze beide dingen zijn uiteraard dikke onzin. Net als zo'n prijs voor popjournalist. Dit soort prijzen zijn gewoon commerciele gebeurtenissen die ook weer gebasseerd op de populairiteit van zo'n persoon.
Ik weet niet hoe dit beoordeeld is, maar wat ik me kan herinneren van wat ik in de revu aan recensies heb gelezen zijn ze daar altijd flink positief over muziek die 'in' is, terwijl de rest altijd lekker fanatiek word afgezeken. Deze Leon zal daar waarschijnlijk geen uitzondering in zijn. Daarom is het ook niet zo raar dat hij zo'n prijs ontvangt. Hij werkt mee aan het commerciele beeld.

Niet dat hij dit album van TOTO per se positief moet beoordelen, maar toine doet nu voorkomen alsof de mening van deze Leon erg objectief en representatief is... maar het is duidelijk dat dat toch echt niet het geval is.

Toine Rorije schreef:

In de tijd dat TOTO nog 'in' was inderdaad... toen kon hij het nog zeggen. Zelfs al vond hij het niet, hij had toch gezegd dat ie et wel vond. Zo werkt het nou eenmaal in dat wereldje.

Bart_86 schreef:

Nee, mijn reactie was richting teutoon die deed voorkomen lsof deze recensent zo maar een of andere knakker was, ik heb niks gezegd over zijn objectiviteit.

avatar van Bart_86
Okay, dan had ik de context waarin jij dat zei niet goed begrepen.

avatar van HiLL
Bart86 Sinds wanneer is een recensie over een album van een willekeurige artiest/band alleen goed/waardevol als ie er ook fan van is. Juist niet! Man man kom op he. Meen je het echt?

Ik heb begrepen dat Toto binnenkort in Ahoy staat, dat moet toch betekenen dat ze nog altijd erg populair cq in zijn?

Ruby1966
De recensie is voor Bart86 niet waardevol en dat hoeft ook niet. Waar de recensie wel waardevol voor kan zijn is voor mensen die vroeger werk van Toto geweldig vonden, maar teleurgesteld waren over de laatste 3, 4 albums (ik noem maar wat). De recensie kan ( let op: ik zeg kan..een recensie is in geen geval zaligmakend) een vingerwijzing zijn bij de beslissing het album wel of niet te kopen.

teutoon
De kritiek die die Leon heeft op FIB, daar kan ik nog inkomen, maar er staat verder ook onzin. Dat de terugkomst van Kimball een fiasco is? Omdat....
Ten eerste schrijft Kimball niet zoveel nummers en ten tweede is het een verbetering dat hij er weer bij is qua zang.

Verder heeft die knakker ook raar taalgebruik, niet aangenaam.

avatar van HiLL
Ok dat het voor hem niet waardevol is. Maar dan nog. Het zou toch niet verkeerd zijn als je ook niet totofans hun recensie serieus nam.

avatar van Bart_86
Ruby slaat de spijker op z'n kop. Hij zegt eigenlijk precies wat ik bedoel. Voor mensen die de laatste jaren teleurgesteld zijn in TOTO is deze recensie wel waardevol.

@Hill, ik geloof dat we in een ander topic ook zo'n soort discussie hadden. Toen heb ik je duidelijk gemaakt wat ik met dit soort dingen bedoelde. Beetje flauw dat je er nu weer op dezelfde manier op in gaat. Je maakt mij niet wijs dat je de discusse van gisteren alweer vergeten bent. Dus stel aub niet weer dezelfde vragen.
En je loopt de boel ALWEER te verdraaien. Ik zeg niet dat ik het niet serieus neem, dat heb ik niet gezegd.

Maar goed, dit begint weer zo'n discussie te worden van niks.

Laatste keer:

Dus neem je ze niet serieus. Ik verdraai niks.

Ruby1966
Bart_86 schreef:
Ruby slaat de spijker op z'n kop. Hij zegt eigenlijk precies wat ik bedoel.

Ruby is geen hij maar een zij.

teutoon
Op zich is de recensie van die Leon vrij goed, alleen de toon waarop ie het schrijft bevalt me totaal niet. Het lijkt net of ie flink heeft moeten graven naar de geschiedenis van Toto en dat dan op een knullige manier verwoordt. Hij is gewoon niet recht door zee, daar hou ik niet van.

avatar van HiLL
Hij is juist wel recht toe recht aan.

@wavanbuuren

Ik snap dat je niet begrijpt dat ik het album 5 sterren geef, muzikaal gezien blijft toto een wereld standaard., dus ook al; vind ik niet alles even mooi of origineel, goed gespeeld en geproduceerd blijft het.
er zijn natuurlijk niet veel bands die het zo lang vol houden op zo'n hoog niveau.
vandaar dus 5 sterren....

wavanbuuren
Zelf vind ik dat een ***** betekent dat een plaat perfect is, maar in elk geval bedankt voor je uitleg.......

kuminamoja schreef:
@wavanbuuren

vandaar dus 5 sterren....

Nee, vind ik een rare reden. Er zijn meerdere factoren die een stem bepalen. Rush is technisch ook wel goed, maar ik vind die muziek geen flikker aan, ik onthoud mij dan ook van stemmen, maar meer dan 2 sterren zou het niet worden als ik stem.

shappy1010
Ruby1966 schreef:
Toto - Falling In Between

Toto's hereniging met Bobby Kimball mag tot nu toe met recht een fiasco worden genoemd, want goed voor nog geen enkel fatsoenlijk album. Op Falling in Between is de line-up van de band op papier helemaal om opgewonden van te raken: hier doet zo ongeveer iedereen aan mee die de klassieke albums IV en The Seventh One volspeelde en -zong, en nu nog leeft. Onvoorstelbaar dat het resultaat een opvallend stevig, fabuleus gespeelde, maar verder volstrekt nietszeggende, tekstueel slappe en geen moment sprankelende plaat is geworden. Toto bewijst onbewust dat er in de popmuziek iets bestaat als Het Moment. Ooit hadden exact deze mensen een prachtplaat gemaakt. Maar Het Moment ligt al jaren achter ze.

bron: Leon Verdonschot, Nieuwe Revu

(even als tegengeluid )

Een aantal dingen in deze recentie kloppen niet volgens mij.

1) Ik weet niet zo goed wat Verdonkschot verwacht had van deze hereniging? Het feit dat hij het een fiasco noemt, doelt hij volgens mij op het commerciele success of eerder het gebrek eraan na Mindfields. De hereniging met Bobby Kimball is nooit bedoeld om weer top 10 hits te scoren, ik denk dat Toto zich dat ook wel realiseerde als ze een zanger van tegen de 60 terughalen je dan niet meer op TMF komt.

Volgens mij was Mindfields juist een progressieve (of muzikaal interessantere) plaat voor Toto omdat ze eens wat anders wilde doen dan hitjes schrijven, uitgezonderd 1 of 2 singles. En zo ook Falling in Between. Toto heeft allang aangegeven geen "hits" meer te willen schrijven zoals 7th one of Toto IV, maar wel de muzikaal uitdagende nummers te blijven schrijven waar ze goed in zijn. Bovendien is de muziekscene erg veranderd, als ze weer zo'n hit als Roseanna of Africa nu zouden schrijven slaat het toch niet meer aan (Bottom of your soul/Melanie bevestigd dit

2) Tekstueel is het nooit veel geweest binnen toto dus om daar nu ineens mee aan te komen is wat raar.

3) Ik maak op dat hij Seventh One en Toto IV wel prachtige platen vind. Vreemd dus dat een "muziekcritici" de 2 meest commerciele platen van toto blijkbaar geweldig vind, dat een radio DJ dat nou vind ok, maar uit zijn mond krijg ik nu een zeer ongebalanceerde indruk van zijn recentie, het bevestigd mijn vermoeden dat hij ergens baalt van het feit dat Toto geen commercieel succes meer heeft of deze weg ingeslagen is

Ik krijg het gevoel alsof Toto met deze cd weer lekker in het gehoor liggende gladde pop wilde produceren. Dat hebben ze al zó vaak gedaan... Jammer dus. Toto is gewoon een feestband die bij bruiloften en partijen de boel lekker op gang kan brengen, maar te kort schiet voor een plaats in mijn platencollectie. 1,5 van mij.

Fugu schreef:

Aan je top 10 te zien hou je wel van foute feestmuziek!

teutoon
Die recensie is erg slap, je merkt aan alles dat hij er geen verstand van heeft en maar lukraak wat info heeft weggehaald.

avatar van HiLL
lol Fugu, fantastische top heb je!

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Zo, nu hebben we een pagina geouwehoerd over een recensie in een of ander weekblad waarnaast de Telegraaf een diepgravende kwaliteitskrant is.

Falling in between blijft voor mij wat hij is: een plaat waarvoor mijn verwachtingen te hooggespannen bleken.

avatar van gemaster
Nieuwe Revu is een zeer gerespecteerd weekblad hoor. Er staan altijd goede stukken in en de reviews zijn vaak spot-on. Natuurlijk verschil ik wel eens van mening met de heren recensenten, maar veel vaker ben ik het met ze eens.

www.frontiers.it[/url]

mooie promotie openingspagina met een lang stuk uit Bottom of Your Soul.

heb gisteren de single gekocht bij Free Record Shop, er staat de radioedit en de albumversie op