Toto - Falling in Between (2006)

Label: Frontiers

1. Falling in Between (4:08)
  2. Dying on My Feet (6:13)
  3. Bottom of Your Soul (7:00)

met Joseph Williams

4. King of the World (4:06)
  5. Hooked (4:38)
  6. Simple Life (2:24)
  7. Taint Your World (4:03)
  8. Let It Go (5:02)
  9. Spiritual Man (5:24)
  10. No End in Sight (6:15)
  11. Reefer Man * (2:05)
musicfriek schreef:
Zozo, ik wist niet dat Toto zo'n grote groep fans had! Lees dit met grote verbazing! Leuk voor die mensen in ieder geval! En stiekum word ik wel heel klein beetje nieuwsgierig naar deze cd...

ja, ja... Beter dan Radiohead

avatar van VanDeGriend
Ik merk dat t tijd wordt voor mijn review...

avatar van HiLL
En beter dan the Beatles.....

avatar van psychonaatje
VanDeGriend schreef:
Ik merk dat t tijd wordt voor mijn review...

LOL, je begint jezelf te herhalen. Waar blijft die review?

avatar van HammerHead
Beter zijn dan the Beatles en Radiohead is helemaal niet zo moeilijk hoor. Het zou best eens kunnen dat ik liever deze plaat hoor dan veel van het werk van die 2 hype bands.

Ik heb alleen geen zin om het uit te zoeken.

Casartelli schreef:
Gisteravond het album voor een tweede keer beluisterd. Tja... Toto moet gewoon middle of the road muziek maken, daar zijn ze namelijk het beste in. Daarom vond ik Mindfields ook zo goed (i.t.t. Bart_86 blijkbaar). Hier wordt geprobeerd het wat heftiger, wat progressiever ( ) te doen en dat is iets wat de afzonderlijke leden op zich prima afgaat, maar de band als geheel weet het voor mij niet overtuigend te brengen. Taint your world is, zoals al eerder opgemerkt, wat dat betreft het zwakste nummer.

TOTO moet middle of the road muziek maken? Want dit vind je niet overtuigend genoeg? Smaken verschillend natuurlijk, maar er zijn maar weinig bands die zulke muziek kunnen maken.
Over Mindfields, ik vind het best een aardig album, maar het haalt in mijn ogen de kwaliteit van FiB bij lange niet. Uitgezonderd een nummer als Better World en Caught In The Balance.

Dames en heren... na lange afwezigheid ben ik er weer en heb talloze discussies gezien en bewonderd.
over 'jawel' Toto/ falling in between!

Ik heb het hele album en...ik snap niet wat mensen vanaf 10 februari nog te klagen hebben hoor! Ja te KLAGEN JA!!!! Ik bekijk het hele album objectief, niet op eigen mening maar op het geheel in vergelijking met andere werken.

En?...... hij is goed, inspirerend (tevens voor muzikanten) en met hart en ziel (wat anderen vroeger niet vonden van hen). Over alles is werkelijk nagedacht! De mix, de sound, vocals, solo's, breaks (instrumentaal dus) en zeker over de teksten. Vooral van de lyrics schijnen zij af dat ze een mening hebben en hun wereld respecteren en een les willen geven. Zeer positief kijk ik nu ook tegen ze aan! Het zijn geen domme gasten met onbenul als je de teksten begrijpt. Het komt juist over dat de oorlogen moeten stoppen en elkaar moeten helpen etc.

Maar.... is het dan door die '' wereld vrede'' teksten een soort gospel en saai????? NEEEE! helemaal niet, juist groovy, progressive en een soort van Tambu op steroids zoals Luke aangaf. Als iemand die gewoon verstand heeft van muziek en niet op hits kijkt en de album zou beoordelen zou de conclusie zijn: Een veelbelovend goemakend en inspirerend album! Toto slaat terug! En hoe...!

De review over de songs komen wat later!

Groet, Christopher

Ik heb het hele album dus, en mijn stem van 5,0 is dus ook geen onzin, daarbij heeft mindfields erdan 2.0 in vergelijking.

Eff vraagje, wie heeft het HELE album al? De echte mixes in kwaliteit dan he! Kom op, wees niet verlegen haha!

(Taint your World is echter behoorlijk verschrikkelijk, ouwelullen rock ten top.)

Ach, lul niet! Supervette shuffle song, uptempo en die instrumentale break is helemaal top! Zoiets heeft Toto nog nooit gedaan! Je hoort de Steve Porcaro touches duidelijk, een beetje a la crime scene investigation muziek/effecten very VET! Je hoort bijna geen drums alleen sommige fills en een paar gitaardeuntjes. Super!

TOTO schreef:

bedoelde vandegriend

Die blijft sowieso Simple life is trouwens echt een goed nummer. Persoonlijk vind ik juist de compactheid van dat nummer een pré. De andere nummers vind ik echt aan de lange kant.

bonothecat schreef:

ik kan wel begrijpen dat je Bottom of Your Soul aan de lange kant vind, maar miss ide radioedit meer voor jou.

de nederlandse radio heeft deze single nog niet eens ontvangen, een blunder van jewelste van Frontiers, een Totofan heeft er voor gezord dat Veronica binnenkort de single en album ontvangt, Patrick Kicken heeft toeggezegd hem te draaien.
In Belgie heb ik er voor gezord dat Qmusic een exemplaar van FIB krijgt door middel van te e-maillen met Carl Schmitz van die zender, die heeft dat op zijn beurt ook toegezegd.
ik vind het dieptriest dat een land als Nederland waar Toto het populairst is samen met Japan, compleet vergeten wordt door de platen maatschappij.
in Duitsland is de single overigens wel opgepikt door vele Duitse stations en hetzelfde geld voor Zwisterland en Italie

TOTO schreef:

Ik verbaas me er over hoe druk jij je daar over maakt. Het boeit mij echt helemaal niks of mijn favoriete band een hit heeft of niet. En laten de mannen van toto daar zelf hun energie dan is steken.

Het bevat zowel de radio edit als het volledige nummer van Bottom of Your Soul.

Ben je een echte fan, koop dan deze single diezelfde week in de grotere platenzaken (bv Boudisque, Free Record Shop, Musicstore, Van Leest, Discoland etc.) Deze winkels scannen namelijk hun single-verkopen i.t.t. de kleinere winkels en we hebben die scans nodig om de CD in de hitlijsten te krijgen zodat ie op de radio gedraaid zal worden!

Dit is je kans om te bewijzen dat je een echte Toto fan bent.

Je kunt deze toch gewoon bestellen en er naar luisteren? waarom moet je het woord van Toto verspreiden over héél nederland en belgie?

Dit is je kans om te bewijzen dat je een echte Toto fan bent.

Als je hem dan toch koopt, support dan de kleine zelfstandige! Dat vind ik een nobeler doel

Inderdaad. Toto verdient het geld toch wel en die kleine winkels hebben steeds meer moeite hun hoofd boven water te houden...

avatar van Bart_86
Dat TOTO het geld toch wel verdiend is niet zo vanzelfsprekend als jij dat nu brengt.
Het grootste deel van hun inkomsten zijn wel de tours, aan de cd's verdienen ze toch niet veel...

Het doel is dus om meer mensen naar concerten te krijgen, kunnen ze misschien wel meer concerten geven dan nu. En de kans om dat doel te bereiken is groter als de cd of single terug te vinden is op een album of single verkoop toplijst.

avatar van titan
titan (crew)
En dan nog, als ie door dit initiatief in de hitlijsten komt is dat geen garantie dat ze hem zullen draaien. Als een radiozender vindt dat Toto niet in haar profiel past draaien ze hem toch echt niet. Ik schat in dat hij hooguit voor Radio 2 en Arrow classic rock interessant is.

avatar van Bart_86
Dat denk ik ook, maar dat is dus ook niet hun doel...
Lees mijn vorige bericht en je snapt wat ik bedoel.

avatar van titan
titan (crew)
Ik snap wel wat je bedoelt hoor, maar jouw vorige bericht stond er nog niet toen ik mijn bericht postte. Ik betwijfel ook of dit extra mensen naar hun concerten zal trekken. Ik ken genoeg artiesten die nooit singles uitbrengen (en dus niet in de hitlijsten staan), vrijwel nooit op de radio te horen zijn, maar toch altijd hun optredens uit weten te verkopen (of althans veel mensen op de been weten te brengen).

Bart_86 schreef:

Toto heeft dus nog een mogelijkheid om geld te verdienen, de kleine winkelier heeft die mogelijkhied minder...maar misschien lijkt het nu weer net of ik Toto weer niks gun, maar bij andere bands zou dat bij mij net zo werken. Ik loop voor mijn tijdschriften ook speciaal naar de speciaalzaak, ipv ze bij AH te kopen.

Bart_86 schreef:

Het kan ook averechts werken!

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Bart_86 schreef:

Ik had het over de composities, niet over de technische vaardigheden...

avatar van Bart_86
bono, ik ben het wat dat betreft met je eens hoor. Ik heb FiB ook via de lokale cd-zaak besteld en daar koop ik altijd al m'n muziek, om hun te steunen.

titan, ook jij hebt zeker gelijk. TOTO is natuurlijk ook één van die bands die het wat betreft de opkomst bij concerten moet hebben van de fanbasis en niet van de commerciele luisteraar.

carartelli, okay ik begrijp je. Maar daar zit ook nog een verschil in... of je de compositie wel of niet mooi vind is een kwestie van smaak. Maar de composities zijn toch ook zeker niet simpel of standaard bij TOTO.

ik heb de laatste 2 weken geregeld e-mail contact gehad en nu nog, met de Belgische DJ van Q-Music Carl Schmitz , ik heb via het Toto management ervoor gezorgd dat zij de single en het album toegestuurd kregen, vandaag hadden ze hem ontvangen kreeg ik een e-mail.
als het aan de DJ ligt draait ie hem zeker, hij is ook groot Toto fan.
maar het ligt aan zijn baas die het moet goedkeuren, daar krijg ik nog bericht van.
daarnaast heb ik gisteren de hele avond met één van de managers van Toto gesproken , waar ik voor gezorgd heb dat Q-Music een interview met Toto krijgt, de DJ wilde dit, het ligt nu verder weer in de handen van de baas daar, en hoe zij verder het allemaal gaan regelen, mijn taak zit erop, ik heb beide partijen bijelkaar gebracht

In Duistland, Italie en Zwitserland wordt de single regelmatig gedraaid, in Nederland is ie schijnbaar nog niet naar de stations gestuurd , denk pas als 6 Februari de single uitkomt in de winkel, dat het hier (hopelijk) een beetje gaat lopen.

avatar van HiLL
Nou dit is wel een leuk verhaal vind ik. Goed bezig!

avatar van Yak
Yak
Ik vind Falling In Between (de single) eigenlijk behoorlijk veel radiopotentie hebben. Ook voor 3FM/538/etc.

Falling in Between zal niet als single uitgebracht worden, Toto's platenmaatschappij kiest voor de rustigere nummers helaas.

avatar van Yak
Yak
6 februari komt de eerste single van Falling In Between uit!

Ahem... ik zat niet op te letten. Had in die bovenstaande quote over het woordje 'van' heengelezen.