At the Drive-In - Relationship of Command (2000)

Rock / Punk
Label: Grand Royal

1. Arcarsenal (2:54)
  2. Pattern Against User (3:17)
  3. One Armed Scissor (4:19)
  4. Sleepwalk Capsules (3:27)
  5. Invalid Litter Dept. (6:05)
  6. Mannequin Republic (3:02)
  7. Enfilade (5:01)
  8. Rolodex Propaganda (2:55)

met Iggy Pop

9. Quarantined (5:25)
  10. Cosmonaut (3:23)
  11. Non-Zero Possibility (5:38)
  12. Catacombs * (4:13)
  13. Extracurricular * (4:00)
Bij De La Rocha blijft het echter bij veel puberaal geschreeuw, waar ik Cedric weer wat serieuzer neem.

4.5 sterretjes voor de nevermind van dit decennium.

avatar van Koston
Nevermind is klein bier in vergelijking met deze splinterbom

Kid A(cid)
Nevermind mag niet eens bier genoemd worden, daar is bier te goed voor!

beetje serieus blijven hè mannen
Ik bedoel vooral de impact die nevermind had op een generatie tieners. Die is bij atdi mss minder, maar dit album verscheen exact 10j later, en er spreekt een soortgelijke wanhoop en angstschreeuw uit, enz., ik heb geen zin om de muzieksocioloog uit te hangen.
Maar de vergelijking is niet uit de lucht gegrepen en ze is een compliment, ook als je rel. of command intrinsiek beter vindt.

beaster1256
dikke zever , roepen en tieren , die tijd is voorbij , geen songs , geen teksten , of je verstaat ze niet

avatar van Gajarigon
Ik snap je argumenten niet goed, welke tijd is nu voorbij: die van roepen en tieren of die van bombastische progpop?

avatar van BoordAppel
Rare kritiek. Er wordt namelijk erg helder gezongen hier. Gehoorproblemen?

Volgens mij heeft het niet zo veel zin om de discussie aan te gaan met deze user. Die komt eens in de twee weken 100 meningen droppen en neemt niet echt de moeite om te kijken of daarop gereageerd wordt.

Geweldig album, Dit ligt mij ook meer dan the Mars volta moet ik zeggen waarvan in eigelijk alleen het debuut geweldig vind.
Beste nummer vind ik Rolodex propaganda met die rare bliepjes geweldig.
Alleen de laatste 2 nummers zijn niet geweldig, maar nog steeds goed.
Kortom GEWELDIG.

avatar van Rayaccos
Eindelijk is dit album geluisterd! Eigenlijk niet echt mijn muziek maar in een opgefokte alcoholische bui bevalt het prima!

avatar van orbit
Duidelijk een plaat die je niet op ieder willekeurig moment in je speler gooit nee. Maar opgefokt is ie erg lekker.

AvRiL*AsHLEe*fan
Vandaag dit album zien liggen voor €10,- (en beluisterd)
Aangezien het niet muziek is waarvan je meteen kunt zeggen of je het goed vind, heb ik 'm nog niet meteen gekocht (en ik kende hier maar 4 nummers van).
Maar omdat ik al die positieve reacties hier lees, ga ik 'm binnenkort denk ik tóch kopen...

avatar van Facedown
AvRiL*AsHLEe*fan schreef:
Vandaag dit album zien liggen voor €10,- (en beluisterd)

Als ik naar je nickname kijk, zou ik zeggen, zeker niet kopen... Maar als ik naar je top 10 kijk; A Perfect Circle, Tool, Trail of Dead... raad ik hem stevig aan Dat was toch het geval bij mij

avatar van Suicidopolis
Dit noemen ze nu eens een energiek album, zie...

avatar van neyonn
Heel sterk album al kan ik nog altijd niet ontcijferen wat hij nu eigenlijk wil zeggen met die vreemde teksten van hem. Enfin ja, dit album geeft mij altijd een energieboost en dat is al meer dan genoeg voor mij

AvRiL*AsHLEe*fan
Facedown schreef:

Jaja. Ik snap dat je dat zegt.
Vreselijk spijt van mn nickname ook.. Maarja; veranderen kan helaas niet
(Had overigens ook al het idee dat ik mensen afschrik met m'n nick )

Over de cd: Ben er nou nog steeds niet helemaal over uit of ik 'm koop of niet; het is erg goede muziek, maar of ik het nou vaak op zou zetten.. Je moet er wel voor in de stemming zijn.

Voor de rest vind ik Arcarsenal toch echt veruit het beste nummer van de cd Jammer alleen dat ie zo kort is.

AvRiL*AsHLEe*fan schreef:

Jaja. Ik snap dat je dat zegt.
Vreselijk spijt van mn nickname ook.. Maarja; veranderen kan helaas niet
(Had overigens ook al het idee dat ik mensen afschrik met m'n nick )

Je kan een nieuwe account maken, al je stemmen overnemen met behulp van de stemtabellen en dan je oude account verwijderen.

Verder ben ik akkoord: Arcarsenal is het beste nummer, wat een bom!

avatar van puppy
Gajarigon schreef:

Na lang nadenken toch maar je advies opgevolgd...
Maar... het was wel moeilijk voor me op de een of andere manier.

Maargoed, dat is off-topic.

de muziek is goed maar de teksten vind ik niks zeggend

Waarom vind je de teksten nikszeggend? Ik vind ze bij vlagen wel erg mooi en emotioneel.

avatar van Gajarigon
Mijn favoriet is toch: a single spark can start a spectral fire"
Allemaal lekker uitnodigend om mee te schreeuwen.

Misterfool schreef:
de muziek is goed maar de teksten vind ik niks zeggend

Heb jij überhaupt goed naar de teksten geluisterd? Neem nou eens Enfilade, prachttekst. Horen we hier een verhaaltje over mensen ontvoeren, of is het toch echt een metaforische tekst over drugs- en/of drankverslaving?

One Armed Scissor. Een liedje over de bemanning van een ruimteschip? Of zoals veel theorieën erover luiden, een metaforische tekst over automutilatie.

Dan heb ik nog niet eens Invalid Litter Dept. genoemd, waarin ronduit hartverscheurend en confronterend verslag wordt gedaan van de vreselijke moorden in Juarez. Ik bedoel het niet lullig, maar weet jij überhaupt waar die tekst over gaat?

avatar van neyonn
Kid A(cid) schreef:

zou je mij/ons eens willen zeggen waar je die informatie vandaan gehaald hebt? (bijeengeraapt via interviews, fansite, of nog iets anders?) Want ondanks dat ik dit een prachtalbum vind heb ik mij altijd afgevraagd waar deze nummers met de meeste waarschijnlijkheid over gingen.

Nee, Yes dan, die hebben me toch geniale teksten.

"Mountains come out of the sky and they stand there"

Neen, we gaan niet vergelijken, maar ik vind het ook maar een vreemd argument, de teksten. De meeste punkmuziek is op dat vlak best in orde.

Nee, Yes dan, die hebben me toch geniale teksten.

yes is qua teksten meer inpressionistisch maar weer on topic . ik hoor echt geen duidelijke mening/verhaal/bedoelings lijn in de teksten. maar echt abstract vind ik ze niet worden. toch is de muziek lekker en de zangers stem is best goed.

Gajarigon schreef:

"Mountains come out of the sky and they stand there"

De theorie over drugsgebruik van Enfilade heb ik eens ergens gelezen, ik heb geen idee of het ook echt waar is. Ik dacht dat het ergens bij songmeanings of iets dergelijks was.

Ik meende dat over One Armed Scissor eens op wikipedia gelezen te hebben. Nu staat er niets meer van op, maar ik vind het een vrij logische verklaring, een goede theorie.

Invalid Litter Dept. gaat over de Juarez-moorden. Dat wordt getoond in de video en bevestigd op wikipedia.

Verder zijn de teksten inderdaad vaak behoorlijk multi-inteprentabel.

Trouwens, dit vindt jij vast interessant, Luke. At the Drive-In heeft o.a. King Crimson en Pink Floyd als belangrijke invloeden geciteerd.

avatar van Suicidopolis
Kid A(cid) schreef:
Ik meende dat over One Armed Scissor eens op wikipedia gelezen te hebben.

Kid A(cid) schreef:
Invalid Litter Dept. gaat over de Juarez-moorden. Dat wordt [...] bevestigd op wikipedia.

Wikipedia is een geweldige eerste bron om effe snel iets op op te zoeken, maar in godsnaam, maak daar toch geen referentie van!

Ik ga daar niet op in.
En dat gedeelte over Invalid Litter Dept., kijk er de video op na dan!

Kid A(cid) schreef:

Ik vind het dan ook prachtige muziek. maar de teksten bllijven vaag. maar daar gaat het totaal niet om. Al zingen ze "a gadda vida" dan nog vind ik de muziek geweldig.