Sigur Rós - Kveikur (2013)

IJsland

6. Kveikur (5:55)
  7. Rafstraumur (4:57)
  8. Bláþráður (5:11)
  9. Var (3:43)
  10. Brennisteinn [Instrumental] * (7:58)
  11. Hrafntinna [Instrumental] * (6:27)
  12. Ísjaki [Instrumental] * (5:13)
  13. Yfirborð [Instrumental] * (4:27)
  14. Stormur [Instrumental] * (5:10)
  15. Kveikur [Instrumental] * (6:05)
  16. Rafstraumur [Instrumental] * (4:59)
  17. Bláþráður [Instrumental] * (5:19)
  18. Brennisteinn [Blanck Mass Instrumental Remix] * (10:40)
  19. Hryggjarsúla * (5:04)
  20. Ofbirta * (4:12)
  21. Kveikur [Live] * (5:23)
  22. Hrafntinna [Live] * (6:33)
  23. Yfirborð [Live] * (4:40)

Brennistein is geweldig (de andere 2 nummers op de EP zijn de bekende b-tracks: meer sferische stukken).
Valtari viel me wat tegen maar hier ben ik erg nieuwsgierig naar.

avatar van AOVV
De interessante releases vallen de laatste dagen als bliksems uit een onweerswolk. Na The National nu ook deze IJslandse helden. 'Valtari' was niet spetterend, maar dat neemt niet weg dat ik hier naar uitkijk. Dit weekend dat nieuwe nummer maar 'ns beluisteren.

avatar van kobe bryant fan
Hier ben ik enorm benieuwd naar!
Jammer van de lelijke hoes.

aERodynamIC schreef:

Heb je soms titels? Ik verwachtte dat ze de andere live gespeelde nummers (Yfirbord/Kveikur/Hrafntinna) op de EP zouden zetten, maar dat blijkt dus niet het geval?

Alle 3 fantastische nummers trouwens!

avatar van Motdattan
Hryggjarsúla en Ofbirta zijn de B-tracks.

Motdattan schreef:
Hryggjarsúla en Ofbirta zijn de B-tracks.

Dank je!

Cover art van het album zou een foto zijn van een Braziliaanse artiste Lygia Clark, genomen in 1967.

avatar van Pinsnider
Kijk, DAT zijn nummers (Brennisteinn) die je weer nieuwsgierig maken naar hun volgende plaat. Laat ik gewoon heel eerlijk zijn; ik heb bij hun vorige plaat veel posts gelezen met als strekking "wat is dit toch een groeibriljant", maar na twintig keer luisteren vond ik hem nog steeds ruk. Ik hoop dan ook van harte dat dit de ultieme revanche wordt van deze helden en afgaande op dit eerste nummer is er in ieder geval weer wat helig vuur gevonden (letterlijk)....

avatar van IllumSphere
Geweldig gewoon dat één van mijn favoriete bands hun nieuwe plaat uit brengt op mijn verjaardag. Ik hoef in ieder geval niet meer te denken aan welk cadeau ik wil. En wat een intrigerende hoes!

avatar van Gloeilamp
Weer een release om naar uit te kijken! Brennisteinn, Hrafntinna, Yfirbord en het titelnummer hebben ze in februari al gespeeld in Amsterdam, en die nummers vond ik erg sterk. Erg benieuwd naar Kveikur, de hoes is helaas niet zo mooi.

avatar van Don Cappuccino
Brennisteinn is echt prachtig, dit geeft me weer goede hoop. Valtari vond ik ronduit saai, nu gaan ze weer de hardere en duistere kant op.

Ik vind het trouwens wel een gave hoes.

avatar van chevy93
Woehoe, eindelijk goedgekeurd!

Ik vind 't ook een gave hoes en het geeft duidelijk aan dat deze plaat heel wat zwartgalliger gaat worden dan de vorige. Ik kijk vooral uit naar het titelnummer. Die leek me na het concert van de HMH echt heel goed.

Waar kan je die 2 B-kantjes eigenlijk beluisteren? En moet die EP niet op de site dan?

avatar van JoostBo
EP komt eraan! Bij het toevoegen was de derde track weggevallen. Sorry voor de overlast!

De Ep kan je downloaden via hun site: Brennisteinn EP

avatar van Guinness1980
Brennisteinn klinkt veebelovend

avatar van THEMARSVOLTA
Moest dit niet de tegenhanger zijn van Valtari, zacht en hard?

Dit klinkt echt geweldig namelijk, beter als Meo en Valtari. Hoop niet dat de nummers erna gelijk allemaal heel rustig zijn.

Een afsluiter a la het pop nummer zou fantastisch zijn.

avatar van hallo!
Brennistein doet mij hopen op hun beste sinds (). Mijn verwachtingen voor Valari waren echter even hoog en toen viel het toch een beetje tegen.

De andere nummers die ik live gehoord heb, vond ik ook goed. Het titelnummer ging verder in de stijl van Bennistein.

avatar van Motdattan
THEMARSVOLTA schreef:
Moest dit niet de tegenhanger zijn van Valtari, zacht en hard?

Een afsluiter a la het pop nummer zou fantastisch zijn.

Beter dan. En ð is een IJslandse d en geen o. Með is dus Med.

Titelnummer: Kveikur

avatar van Don Cappuccino
Het titelnummer is ook al gruwelijk goed! Het heeft een sound die ik nog niet eerder bij deze band heb gehoord. En het album komt pas in juni uit, veel te lang wachten!

Yann Samsa
Ja, die titeltrack vind ik ook wel vernieuwend (in de zin van: niet echt typische Sigur Rós sound) en intrigerend. Heb er zin in, laat die nieuwe plaat maar komen.

avatar van Fathead
Zo, ben je eens een weekendje weg, ligt dit nieuws thuis op je te wachten...

Wat is Brennisteinn een geweldig nummer!!!!

avatar van Don Cappuccino
Als de tracktijden op Wikipedia kloppen gaat Kveikur 69 minuten duren. Twee nummers over de tien minuten.

avatar van sjoerd148
Het heeft nooit willen klikken tussen mij en Sigur Ros.
Enkele pogingen gedaan met (), maar het werkte helaas niet.

Echter na het beluisteren van Brennisteinn (de clip is erg indrukwekkend) en Kveikur ben ik enthousiast. Hopelijk gaat het nu eindelijk goedkomen

avatar van Pinsnider
Het is je van harte gegund

avatar van sjoerd148
Dank
Welk album zou je me aanraden om weer mee te beginnen ?
Zit zelf vooralsnog aan Inni te denken. Dan heb ik toch een mooie dwarsdoorsnede te pakken.

avatar van THEMARSVOLTA
Als je enthousiast wordt van Brennistein zou ik beginnen met Takk... , toch wel het album wat het dichtstbij het geluid van Brennistein komt.

avatar van VictorJan
Inni is ook zeker geen slechte keuze, maar wel een lange zit als je er niets van kent.

avatar van IllumSphere
Ik zou Von aanraden, maar of dat een geschikte keuze is om te beginnen weet ik niet.

avatar van king_pin
Dan is het toch geen goeie aanrader? () is mijn favoriete plaat maar dat is ook niet een goede instapper. "Takk.." is de beste ingang voor SR lijkt mij.

Jav-
AB of Takk, ja.