menu

Europe - Out of This World (1988)

mijn stem
3,43 (82)
82 stemmen

Zweden
Rock
Label: Epic

 1. Superstitious (4:35)
 2. Let the Good Times Rock (4:04)
 3. Open Your Heart (4:05)
 4. More Than Meets the Eye (3:22)
 5. Coast to Coast (4:02)
 6. Ready Or Not (4:05)
 7. Sign of the Times (4:16)
 8. Just the Beginning (4:32)
 9. Never Say Die (4:01)
 10. Lights and Shadows (4:04)
 11. Tower's Callin' (3:50)
 12. Tomorrow (3:05)
totale tijdsduur: 48:01
zoeken in:
avatar van vielip
4,5
Duidelijk. Geeft ook niks. Ik was alleen nogal verbaasd. Heb nog niet eerder iemand het nummer als 'matig' horen betitelen namelijk

avatar van The_CrY
4,0
Lekkere foute, ongecompliceerde AOR en gewoon enorm lekker uitgevoerd. Helemaal niets mis mee, ook al heeft de band weleens venijniger of interessanter geklonken, zoals op Wings of Tomorrow, of juist het meest recente album, Walk the Earth. Waar ik de band op The Final Countdown ook goed kon hebben, vind ik het songmateriaal hier over het algemeen net wat sterker met fantastische nummers als 'Superstitious', 'More Than Meets the Eye', en 'Just the Beginning'. Enorm tijdsgebonden qua geluid, soms mag dat.

avatar van milesdavisjr
3,5
Een degelijk plaatje van de mannen maar ook niet meer dan dat. Het is een logisch vervolg op voorganger; The Final Countdown. De start van de schijf vind ik nog wel veelbelovend met Superstitious, het groovende; Let the Good Times Rock en het kazige Open Your Heart, mierzoet, maar stiekem toch best een goede compositie. More Than Meets the Eye, met name gedragen door de solo's van Marcello kan mij ook nog wel bekoren. Hierna gaat het album echter voor mij als de bekende nachtkaars uit. Veelal midtempo materiaal, doorspekt met wat keyboard deuntjes maar geen nummers waarbij ik opveer. Norum gaf destijds aan hij zich niet senang voelde met de muzikale ontwikkeling van de band, hoewel er ook flinke wrijving was tussen Norum en de manager van Europe rond deze tijd. Bij dit schijfje kan ik mij daar wel iets bij voorstellen. Out of This World is bij vlagen boeiend maar net zo vaak wat plichtmatig en stroperig.

avatar van Edwynn
3,5
geplaatst:
Ik vraag me af of John Norum zich niet senang voelde bij de muzikale ontwikkeling hoor. Hij vertrok na de grote doorbraak met The Final Countdown en we weten allemaal dat dat op zakelijk gebied een grote sof is geweest voor de band. Me dunkt dat hij louter om die redenen vertrokken is.

Helemaal als je hoort hoe hij vlak daarna solo helemaal niet flink zou afwijken van wat Europe deed. Met een bewerking van Vinnie Vincent nummer en de bijdrage aan een Don Dokken plaat in het achterhoofd.

avatar van Kronos
4,5
geplaatst:
milesdavisjr schreef:
Hierna gaat het album echter voor mij als de bekende nachtkaars uit.

Ahum, Ready Or Not en Sign of the Times moeten dan nog komen. Ik vind de stroperige nummers Coast to Coast en Tomorrow overigens ook mooie lichtpuntjes. Dat de b-kant iets te veel middelmatige midtempo nummers bevat, dat wil ik wel toegeven.

avatar van milesdavisjr
3,5
geplaatst:
[/quote]

[i]In September 1986 EUROPE went on their first Japanese tour. The song "The Final Countdown" was a huge hit, and the band were superstars in Europe and Japan. But right in the middle of the tour, John Norum made an unexpected announcement: He wanted to leave EUROPE, due to musical differences and issues with the band's manager at the time, Thomas Erdtman. "I didn’t really like the direction the band was going in. We became this teenybopper, bubblegum band and I hated that whole image, the spandex, poodle-rock type of thing
[quote]. [/i]

Bron: John Norum - wingsoftomorrow.com

Me dunkt dat er muzikale meningsverschillen aan ten grondslag lagen.

avatar van milesdavisjr
3,5
geplaatst:
Dat de b-kant iets te veel middelmatige midtempo nummers bevat, dat wil ik wel toegeven.


Dat is het hem juist, de eerste songs zijn prima maar hierna komt de klad en de eenvormigheid erin, zonder echt slecht te worden. Ready or Not en Sign of the Times zijn niet slecht maar zijn voor mij geen nummers die ik graag op repeat zet.

avatar van Edwynn
3,5
geplaatst:
Goed, hij heeft het gezegd. Maar geloofwaardig kan ik het niet noemen. Ik vind zijn uitspraken niet te rijmen met de koers die hij zelf ging varen.

avatar van vielip
4,5
geplaatst:
Ben het ergens wel met Edwynn eens. Zijn eerste solo worp klinkt in wezen niet veel anders dan The final countdown. Alleen dan zonder de (behoorlijk) aanwezige synth-saus die over laatstgenoemde hangt. Ik weet dat Norum het een prima album vond totdat hij de eindmix hoorde. Naar zijn mening waren zijn (slag)gitaarpartijen 'buried in the mix' ten faveure van de keyboards. Het schijnt dat de ruwe mix van het album nog wel ergens moet liggen. Ik denk echter, hoewel zeer interessant, dat het geheel klinkt in de richting van Total control. Heb namelijk altijd het gevoel dat dat album een soort The final countdown zonder overdadige synths is.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:24 uur

geplaatst: vandaag om 19:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.