Black Sabbath - 13 (2013)

Label: Universal

1. End of the Beginning (8:07)
  2. God Is Dead? (8:54)
  3. Loner (5:06)
  4. Zeitgeist (4:28)
  5. Age of Reason (7:02)
  6. Live Forever (4:49)
  7. Damaged Soul (7:43)
  8. Dear Father (7:06)
  9. Methademic * (5:57)
  10. Peace of Mind * (3:40)
  11. Pariah * (5:34)
  12. Naïveté in Black * (3:50)
  13. Dirty Woman [Live] * (7:21)
Deranged
Geniet ervan man. Vrijwel allemaal topwerk.

Veel sterkte Henk!

En mooie beschrijving Edwynn van het album.

west schreef:
Heb jij de 3D hoes Kronos? Die heb ik niet eens!

Je mist dus de bonusnummers? Die zijn nochtans meer de moeite dan die 3D - illusie.

Nee hoor, die kan je gelukkig ook zonder 3D hoes krijgen. En ik heb nog een extra bonustrack: Naïvité in Black. Ook zeer de moeite waard.

Edwynn schreef:
Voor wat betreft de doom en gloom is het maar wat je van Sabbath verwacht. Als je Fused uit 2006 erbij pakt, vervolgens The Devil You Know en daarna 13 opzet valt, op dat de gemene deler de logheid is.

Behalve dan dat het op 13 allemaal net wat opzichtiger is. Dat valt meteen al op met de openingsrif van End of the Beginning. En als Ozzy zijn vermoeide klaagzang dan nog eens inzet...

Edwynn schreef:
13 kan zich niet meten met het oude werk, maar het is wel een prachtige knipoog naar dat roemruchte verleden.

Een knipoog in ieder geval. Niet helemaal geweldig naar mijn idee. Maar toch met heel wat genietbare momenten.

Proficiat.

Deranged
Nou ik ben er in ieder geval wel bij in november. Kwam tot het besluit dat een diep gepassioneerd voorgoed liefhebber als ik deze kans om ze nog een keer met Ozz te zien toch wel hoe dan ook moest aangrijpen.

Nou maar hopen dat ze niet te veel van dit album doen.

avatar van Kronos
Naar verluidt staat er een 30 minuten durende extended version van Zeitgeist op de setlist.

Deranged
Ach zou voor mij de pret niet eens drukken. Hoe dan ook mooi dat er nog een kans bestaat om deze mannen live te gaan zien.

Die bestaat niet.
Probeer ik eens grappig te doen word ik gelijk serieus genomen.

Luisterend naar dit album moet ik toch concluderen dat het me allemaal meevalt. Kijk Ozzy kan niet zingen natuurlijk. Zijn grootste talent is wezenloos uit zijn ogen kijken en roepen Shaaaaaaaaaaaaaron. Toch rockt dit album lekker en vind ik het gitaarspel goed te pruimen.
Ik ben geen groot BS fan maar kan hier wel van genieten op z'n tijd.

God bless Ozzy for the short remainder of his life.

Deranged
Ozz wordt minimaal 120, en daarna leeft hij voorgoed door in het Paradijs.

Ben trouwens ook wel benieuwd naar zijn vocale performance dan. Verwacht er niet al te veel van maar dat hoeft ook niet, en wie weet word ik nog verrast.

En als zijn performance stijl hetzelfde is als bij Reunion lijkt me dat wel lachen om een keer mee te maken.

avatar van Thin Air!
Door zijn coke gebruik zal zijn gebit de eerstkomende 120 jaar inderdaad blijven klapperen.
Zijn organen zijn 10 jaar geleden al met pre pensioen gegaan
Poor soul.

Deranged
Nou nou, klinkt als iemand die het rockster bestaan stiekem ook ambieert maar stiekem niet durft.

Gewoon doen joh.

avatar van Thin Air!
Wij willen er allemaal toch uit zien als Ozzy

NOT

Deranged
Man kan nog prima voor de dag komen met harde rockstar swag.

avatar van iggy
Deranged schreef:
Ozz wordt minimaal 120, en daarna leeft hij voorgoed door in het Paradijs.

Naaaa dat wordt er maar een!
En dat is LEMMY ha!!!

avatar van Don Cappuccino
iggy schreef:

En dat is LEMMY!!!

Het is de bedoeling dat Lemmy ons allemaal overleeft.

Leeft Lemmy nog? En Ozzy is toch ook allang dood? Je denkt toch niet dat dit de echte originele Ozzy is op 13?

Deranged
Volgens mij dacht jij in ieder geval van wel.

avatar van Thin Air!
Misschien die kleine lelijke zanger van Accept. Of is die ook al dood?

avatar van Von Helsing
Nee, Bas van Toor leeft ook nog.

Deranged schreef:
Volgens mij dacht jij in ieder geval van wel.

Nee joh, ik ben niet gek!

avatar van Thin Air!
Allememachies wat een discussie. Wat zeg`ie??? Ik zeg wat een discussie!!!!! Oooooh ik dacht al

woordenaar
Ik heb op mijn werk een (vrouwelijke) invalkracht die door de cliënten Ozzy Osbourne genoemd wordt. Totaal wereldvreemd die vrouw.

avatar van Edwynn
Ik zou wel eens een invalkracht willen hebben die Butler genoemd kan worden.

avatar van AstroRocker
Hmmmmmm, moeilijk geval deze plaat. Ik heb er enkele weken naar moeten luisteren en nog ben ik er niet echt uit. In eerste instantie had ik het gevoel dat ik er meer van verwachtte en dus wat teleurgesteld was. Overall is de cd goed te pruimen, maar niet meer dan dat.
Echter, na meerdere luisterbeurten heb ik dan toch enkele pareltjes ontdekt. God is Dead, Loner, Zeitgeist (heel herkenbaar en geeft het meeste het gevoel dat je naar de oude Sabbath luistert, maar toch erg mooi) en wat mij betreft de beste Methademic. Oja, ik vergeet Dear Father nog. De rest is wat middelmatig.
Gitaarwerk en vooral baswerk is erg gaaf.
Ik geef dit album 3.5 sterren,

avatar van Kronos
Opvallend, dit album is nog maar pas uit en heeft al 100 stemmen. Voor het vorige Sabbath album met meer dan 100 stemmen moeten we helemaal terug naar Mob Rules uit 1981. Aangezien dat album met Ronny James Dio is vind ik het des te opmerkelijker dat vier jaar geleden The Devil You Know zo lauw onthaald werd. Misschien dat het ontbreken van de bandnaam daar voor iets tussenzit, want muzikaal moet het volgens mij niet onderdoen voor 13.

avatar van Edwynn
Velen hier willen er niet aan. Zie ook de berichtjes bij de nieuwe Deep Purple. Maar de marketingmachine is wel degelijk van grote invloed op waar de albums binnenkomen.

avatar van Bluebird
Ik denk eerder dat Ozzy zelf de grootste reclametrekker is. En dan inderdaad de wereldberuchte bandnaam weer uit de kast getrokken en suc6 is weer verzekerd. De Purpelaars hebben het een stuk moeilijker (makkelijker zo u wilt) sinds het ontbreken van Blackmore en Lord. Maar die hebben in ieder geval wel bewezen een ouderwets muzikaal verantwoorde plaat te kunnen bakken die nog steeds klinkt als een klok. En die hoor ik de laatste tijd toch weer wat liever dan dit vergelijkenderwijs wat uitgebluster klinkende album '13'. Als een en ander bezonken is hoor je pas het verschil.

Blijft prima te genieten deze 13 (in een dozijn ) maar BS is waarlijk geen DP nivo. Halfje af.

Laat ik nou net die laatste van Deep Purple 13 in een dozijn vinden klinken. Wel aardig hoor, maar niet meer dan dat. Dit is toch van een hoger niveau.