Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006)

Label: Domino

1. The View from the Afternoon (3:40)
  2. I Bet You Look Good on the Dancefloor (2:56)
  3. Fake Tales of San Francisco (3:00)
  4. Dancing Shoes (2:23)
  5. You Probably Couldn't See for the Lights But You Were Staring Straight at Me (2:13)
  6. Still Take You Home (2:56)
  7. Riot Van (2:17)
  8. Red Light Indicates Doors Are Secured (2:26)
  9. Mardy Bum (2:58)
  10. Perhaps Vampires Is a Bit Strong But... (4:31)
  11. When the Sun Goes Down (3:22)
  12. From the Ritz to the Rubble (3:16)
  13. A Certain Romance (5:31)
J Casablancas schreef:
Wat me wel erg tegenvalt aan dit album is het geluid. Klonken de demo's nog lekker hard en rauw, zijn ze hier alweer heel gladjes geproduceert. Dat vind ik jammer, maar de nummers blijven erg lekker.

Jaah vooral bij A Certain Romance hoor je dat goed en Fake Tales ook wel.

nu 3 x geluisterd en ik begin nu wel te begrijpen waarom deze band zo gehyped wordt, ik vindt de cd steeds beter worden en er staat geen een slecht nummer op

avatar van bert
ik denk dat ik echt fan van ze aan het worden ben. ik blijf hem maar luisteren, en elke nummer is even goed. alleen perhaps vampires is a bit strong but.... vind ik iets minder.

bert schreef:

O dat vind ik een van de betere, muzikaal gezien.

avatar van Music4ever
Voor de mensen die zelf gitaar spelen:
Hier vind je alle tabs van de nummers van de Arctic Monkeys. Erg leuk, vooral A Certain Romance.

avatar van lebowski
Dertien nummers uit een dozijn. 2*

avatar van the viking
Inderdaad de muziek spreekt mij nog totaal niet aan, dit in tegenstelling tot b.v Interpol en The Arcade Fire !

voorlopig 2*

met vriendelijke groet the viking

avatar van Nicolage Rico
Met welke band is dit een beetje te vergelijken?

Ben wel benieuwd naar deze band.

Ace
Hoewel ik het nog steeds een goede en leuke cd vind, begint ie nu al skip-gedrag bij me op te roepen; ik luister een nummer of 5 her en der en dan maakt de schijf alweer plaats voor de volgende... Voorlopig laat ik mijn 4* nog even staan, maar ik weet niet of ie het volg gaat houden. In tegenstelling tot b.v. Franz Ferdinand, ben ik bang dat het me binnenkort definitief gaat vervelen...

avatar van HiLL
Ace toch, wat stel je mij teleur.

Jan Smeets (Mr. Pinkpop) in OOR: Ik kontrakteer geen Britse hypes. Logisch, dat we daar nooit hebben kunnen genieten van: The Clash, The Buzzcocks, The Undertones, The Smiths, The Stone Roses, Suede, Blur en Belle & Sebastian en nu The Arctic Monkeys. Welterusten Jan! Acher de geraniums is het ook mooi!

Ink
WimvanNugteren schreef:

idd, gelukkig ook geen Franz op Pinkpop!
Mr Smeets ergerde zich ook aan het feit dat de Arctic Monkeys op hun hoes roken lijken aan te moedigen.
Welterusten Jan! Acher de geraniums is het ook mooi!

avatar van HiLL
Pff echt waar? Wat een jankerd.

avatar van Nicolage Rico
Haha, als hij op zulke factoren gaat letten, dan hoeft hij helemaal niemand meer uit te nodigen!!

WimvanNugteren schreef:
Welterusten Jan! Acher de geraniums is het ook mooi!

Music4ever schreef:
Voor de mensen die zelf gitaar spelen:

Vind de tabs daar van erg slechte kwaliteit. Heb bijna alle nummers nu zelf uitgeschreven, is ook goed te doen

Fucker schreef:
Nou, ik vind toch dat daar wel wat in zit...

Mart heeft ook Kanker gehad dus die weet uit ervaring dat dat geen Grapje is..

Mart?

HiLL schreef:
Ace toch, wat stel je mij teleur.

Tja, als ik naar de teksten luister onderscheidt het zich op sommige vlakken wel wat... Maar verder vind ik het uiteindelijk (op enkele fantastisch nummers na) niet veel bijzonders.

Ik zag mijn fout al, ik heb het al gecorrigeerd

avatar van HiLL
Ik zal je nog eens wat aanraden Ace!

avatar van mathias
Fucker schreef:

avatar van HiLL
Mee eens. Dan moet ook het journaal verboden worden. Misschien dat ik anders met een bom mijn school in loop of het plaatselijke cafe.

Ik vind dat deze cd tot alles aanzet BEHALVE roken. Die peuken die op de cd zelf gedrukt staan zijn echt smerig. Juk!

avatar van HiLL
Hmm ik neem er nog eentje.
Maar Anna wel goed dat het preventief werkt blijkbaar.

HiLL schreef:
Maar Anna wel goed dat het preventief werkt blijkbaar.

Zou Smeets dit lezen?

Een halfje eraf: het blijft een cd waar ik maar niet echt in kan komen. Een paar leuke uitschieters maken het zeker nog de moeite waard, maar dat is het dan wel.
Geen blijvertje voor mij.....

[quote="mathias]Nou, dat vind ik dus NIET!!! Wat een bekrompen wereldje is het toch aan het worden; alsof een sigaret op een platenhoes je zal doen aanzetten tot roken. Ik stel gelijks voor dat we alle -18 jarigen de toegang tot concerten, en zeker tot festivals, ontzeggen. Stel je voor dat ze een rokende medemens, of nog erger, een rokende artiest zouden zien! [/quote]

Ik begrijp dat het vervelend is als roker om iedere keer op die gewoonte aangesproken te worden, maar het moet helaas, omdat het slecht voor de gezondheid is. Je kunt niet hebben dat mensen die een voorbeeldfunctie hebben dit maar ieder keer weer blijven uitdragen als een geaccepteerde gewoonte. Je moet een keer een grens stellen, want de schade voor de maatschappij is enorm. Dus die Smeets heeft gelijk. Dit is het laatste wat ik hier over zeg want praten over roken is natuurlijk ook off-topic..

avatar van mathias
Nou, niet bij deze cd lijkt me

Kijk, ik weet niet wie Smeets is maar dat doet er wss ook helemaal niet toe. Hier in België alleszins nog nooit van gehoord, tenzij ik voor het moment op een eiland vertoef (kan natuurlijk ook ). Nou, los van het feit of de cover aanzet tot roken, lijkt het me al helemaal te gek om ze niet op Pinkpop te programmeren om zo'n reden. Want, er zullen nu eenmaal altijd mensen zijn die roken. Is het niet op het podium, dan toch op de wei zelf.

En by the way, ik weet niet hoe je daaraan kwam, maar ik ben geen roker. Dit rechtgezet zijnde: terug naar Planeet Mathias

HiLL schreef:
Ik zal je nog eens wat aanraden Ace!

Uhhh... Deze was van mezelf

aERodynamIC schreef:
Geen blijvertje voor mij.....

Idem hier... Maar dat zei ik net al Die paar topnummers zijn wel blijvers overigens. Vooral: I bet you look good....

Bevestigd voor Lowlands dit jaar . Ben Lee ook.

bron

avatar van Yak
Yak
Petero schreef:
Bevestigd voor Lowlands dit jaar

Aha! Kan ik de huidige gekte tenminste gewoon naast me neer leggen en kijken of ze later in het jaar de hype waard zijn. Zoals Arcade Fire op Lowlands vorig jaar.