Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006)

Label: Domino

1. The View from the Afternoon (3:40)
  2. I Bet You Look Good on the Dancefloor (2:56)
  3. Fake Tales of San Francisco (3:00)
  4. Dancing Shoes (2:23)
  5. You Probably Couldn't See for the Lights But You Were Staring Straight at Me (2:13)
  6. Still Take You Home (2:56)
  7. Riot Van (2:17)
  8. Red Light Indicates Doors Are Secured (2:26)
  9. Mardy Bum (2:58)
  10. Perhaps Vampires Is a Bit Strong But... (4:31)
  11. When the Sun Goes Down (3:22)
  12. From the Ritz to the Rubble (3:16)
  13. A Certain Romance (5:31)
En zo is het ook Werner.

Jij kent van sommige tracks ook de eerdere opnames, die staan op de tour cd voorafgaand aan dit album. Er zijn een aantal opnames van sommige tracks. Die op deze cd staan zijn absoluut niet slecht geproduceerd, maar (dus) bewust zo gekozen.
Ik vind het ook nog eens de goede keuze.

PS: je kan het overdrijven: van 4,5 naar 3,0 sterren in een paar dagen. Dan ben je eigenlijk geen echte A.M. fan meer....

WernerGSF
moet ik omdat ik 'fan' ben van Arctic Monkeys maar alles hoog gaan waarderen?

dat lijkt mij niet zo'n goed plan.

nee, maar 3,0 is net aan een voldoende....

WernerGSF
het is dan ook het tegenvallendste wat ik ooit in huis heb gehaald..

maar dat is dan ook niet zo moeilijk..

WernerGSF
gelukkig is Favourite Worst Nightmare stukken beter.

ik kan niet wachten tot PinkPop..

Gelukkig komen hier een hoop mensen tot hun zinnen, toch wel even schrikken zo'n 21ste plaats. Dit album vind ik zeker overgewaardeerd, zwaar zelfs, de opvolger is vele malen beter, maar ook die zal van mij geen 21ste plaats krijgen

tuktak
WernerGSF schreef:
op Favourite Worst Nightmare is geen valse noot of stilte aan het begin van een nummer te bekennen, zoals bij A Certain Romance en Still Take You Home.
Favourite Worst Nightmare is dáárom beter, of het leukere nummers zijn is smaak, maar kwalitatief komt Whatever People Say I Am, That's What I'm Not niet eens in de buurt van Favourite Worst Nightmare

juist daarom is dit album beter dan het vervolg. dit album is puurder, echter en een perfect debuutalbum. favourite is strakker, saaier en minder fris. dit album straalt gewoon een band uit die nog niet is geïndoctrineerd door de professionaliteit van de commercie.

Ik vind bijvoorbeeld Oasis ook een prima band, maar die komen toch echt niet in de buurt van dit pure rockgeweld. Ik heb Oasis vrij recent live gezien: die zijn echt erg goed (ook op DVD). Maar door the Arctic Monkeys wordt je echt weggeblazen: grote klasse deze band, ook live.
Echt bijzonder en die 21e plaats is dan ook veel te laag voor de cd van het jaar bij Oor, Musicmeter, NME en ga zo maar door. Dat is alleen te verklaren door de (te) vele fanclubs hier, die bands met hun cd's oneigenlijk promoten. Jammer.

Met de ook geweldige opvolger Favourite Worst Nightmare hebben de A.M. meer dan aangetoond dat het meer is dan 'nu wel leuk' en over een paar jaar niet meer.

Zigstar
west schreef:

... inderdaad. En de promotie van deze cd is daar nu eens een schoolvoorbeeld van.

WernerGSF
hoe kun je nummers als Do Me a Favour en If You Were There, Beware nou saai noemen?

Nee Werner, Tuktak schrijft saaier / minder fris. Dat is iets heel anders dan het saai noemen. Ik snap zijn punt wel.

Overigens heb ik het genoegen om beide albums zeer sterk te vinden: dat is pas genieten!

Zigstar schreef:

Toch is er (nog) niet zoiets als de Nederlandse A.M. fanclub, die voor veel stemmen zorgt. Dit i.t.t. bijvoorbeeld Pink Floyd of Radiohead. Overigens ook soms prima muziek.

Ik bedenk nu dat the Bends van Radiohead en dit album van de A.M. allebei die pure rauwe rock hebben. Heerlijk!

WernerGSF
alleen heeft The Bends zoveel meer klasse, en werkelijk prachtige nummers, wat deze totaal niet heeft

Zigstar
Werner... wat ik vreemd vind is: was jij het niet die een maand of twee geleden helemaal gek werd elke keer als iemand de plaat wat minder vond? Ik herinner me nog dat wij daar een discussie over hebben gehad...

Vind het vreemd dat je nu plots ook hélemaal van gedacht bent veranderd..

WernerGSF
misschien als mensen weer eens zonder te luisteren Favourite Worst Nightmare aan het afkraken waren, maar niet bij deze.
deze is gewoon niet goed.

avatar van Ploppesteksel
Dat vind ik toch ook een plotse wending hoor.
Ik geef deze CD slechts een 0,5* meer en ik vind deze echt schitterend, goeie rauwe indie, maar niet meer dan dat.
En jij zegt dat hij 'slecht' is ... ?

WernerGSF
een aantal nummers zijn echt slecht, en een aantal weer erg goed. dus dan krijg je iets van een 3* of 3.5*

tuktak schreef:

Waarom staat kwalitatieve verbetering gelijk aan indoctrinatie door commercie? Arctic Monkeys maakten op hun eerste album aardige muziek, met een aantal positieve uitschieters maar ook nummers die ik liever mijd. Het tweede album is op zo'n beetje alle fronten beter als de voorganger daarnaast vind ik het nog steeds al hele eigenwijze muziek klinken, AM zijn hun sound verre van kwijtgeraakt op dit vervolg. Ze zijn gewoon betere muziekanten geworden.

Dn!S schreef:
..... daarnaast vind ik het nog steeds als hele eigenwijze muziek klinken, AM zijn hun sound verre van kwijtgeraakt op dit vervolg. Ze zijn gewoon betere muziekanten geworden.

Kijk, hier kan ik mij grotendeels in vinden. Alleen vind ik niet dat het betere muzikanten zijn geworden. Ze waren en zijn nog steeds steengoed. Vandaar dat ik beide albums zo hoog waardeer. Ben ik even blij!

avatar van KidChino8
Waarschijnlijk, misschien, zeker de beste band ter wereld

WernerGSF
dat zou wel kunnen zijn, maar niet in deze periode (dus voor Leave Before the Lights Come On.)

WernerGSF
alhoewel ze live alle nummers van dit album, beter spelen dan dat ze op de CD staan.

dus misschien ook weer wel..

_2M
Aardig album, alleen wat te oppervlakkig. Gezien de reacties hier ben ik benieuwd naar de opvolger.

wel leuk album, absoluut niet iets wat je over een paar jaar nog op zet maar wel aardig.

avatar van Lexicon Devil
Duizend maal dank Monkeys!! Ik was bijna bang dat we het dit decenium met Hipperdy-Hop muziek moesten doen op TMF en MTV.
Bedankt voor het redden van mijn hoop op betere tijden.

avatar van UndahCovah
Kijk jij TMF? Je kunt beter een Last.FM radio luisteren. Daar leer je pas echt nieuwe en goede muziek kennen

avatar van Lexicon Devil
Het was als een grappige anekdote bedoelt. Ik heb denk ik al 2 jaar geen TMF gekeken.....

Berichten over awards verplaatst naar Arctic Monkeys

Verliefd!! enkeld riot van en Still take you home vind ik diep triest voor de rest helemaal goud vooral Fake tales of san francisco and i bet that you look good on the dingesfloor vind ik zeer wreed

avatar van KidChino8
die twee songs zullen je ook nog bekoren binnen een paar jaar.Geloof mij!