The Kooks - Inside In / Inside Out (2006)

Label: Virgin

1. Seaside (1:38)
  2. See the World (2:38)
  3. Sofa Song (2:16)
  4. Eddie's Gun (2:13)
  5. Ooh La (3:23)
  6. You Don't Love Me (2:35)
  7. She Moves in Her Own Way (2:48)
  8. Matchbox (3:10)
  9. Naive (3:26)
  10. I Want You (3:30)
  11. If Only (2:00)
  12. Jackie Big Tits (2:29)
  13. Time Awaits (5:09)
  14. Got No Love (3:42)
  15. Seaside [Tony Hoffer Alternate Mix] * (1:52)
  16. Ooh La [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:35)
  17. Tell Them from Me [Studio Demo] * (1:56)
  18. Sofa Song [Studio Demo] * (1:57)
  19. 1984 [Studio Demo] * (2:59)
  20. You Don't Love Me [Acoustic Demo] * (2:13)
  21. Constantine's Love [Studio Demo] * (2:38)
  22. Matchbox * (2:13)
  23. She Moves in Her Own Way [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:11)
  24. In My Opinion * (2:32)
  25. Theory of a Pop Star [First Cassette Demo] * (1:56)
  26. Naive [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:48)
  27. Inaudible Melodies [Acoustic] * (1:20)
  28. Something to Say [4-Track EP Demo] * (3:57)
Mojo Pin
Ik had niet anders verwacht.

kellyclarkson schreef:
Niet echt mijn ding

Kan ik best begrijpen. Na het beluisteren van het absolute meesterwerk van Paris Hilton zou ik ook niet meer dan een halve ster geven aan dit gedrocht.

In België is dit dus wel een hype, the kooks zijn hier razend populair. De muziek zelf vind ik niet slecht maar verre van byzonder, het ligt prettig in het gehoor maar meer dan een 12 in een dozijn bandje vind ik dit dus niet.
Sofa song is wel goed en het nummer so naive is hier in België zowat een klassieker aan het worden.

Wtf.. paris hilton ?

Wat, Paris Hilton ? Meesterwerk? Volgens mij ben je erg lost hoor

Mojo Pin
Ja die kellyclarkson is nogal een Paris Hilton lover naar het schijnt.

J Casablancas
kooks schreef:
Wat, Paris Hilton ? Meesterwerk? Volgens mij ben je erg lost hoor

Sarcasme.

Niet bepaald mijn favoriete groep.
Eigenlijk wordt ik misselijk van zijn stem, maar de nummers Naïve en If Only vallen nog mee.
Naïve een klassieker in België? Is wel wat overdreven hé

Lost Highway
Excuseer? Ik weet niet of je Belg bent maar hier (in België) zijn the kooks en met name het nummer naïve toch wel de hype van het moment.

Tussen hype en klassieker zit nog wel een paar jaar...

avatar van Gretz
Als Naive de hype nu in België is, staat het nog behoorlijk laag in de Ultratop 50, op plaats 30. Voor een hype moet het nummer nog wel meer gaan scoren.

Ja ik ben van België, en ik deel de mening van Gretz.

De hype van het moment voor jou misschien, maar ik weet niet of iedereen die mening deelt.

hou wel van de muziek van die krullebollen ! Naive is een plezant liedje.kijk al uit naar de volgende single!

x-Liez-x schreef:
krullebollen

Ik ben ook van België en ik vind ook dat the Kooks super goed zijn! Ik zeg niet dat ze een hype zijn maar ik vind toch dat je je niet moet baseren op de ultratop 50 ... want als je kijkt wat daar op 1 staat en op 1 heeft gestaan?? Ik bedoel maar dat the kooks met naive toch iets beter zijn dan henkie met lief klein konijntje...
En naar mijn mening vind ik dat de afrekening op stubru een betere hitlijst is voor het genre alla the kooks en daar hebben ze wel een aantal weken op 1 gestaan!!

Dat zijn ze toch?

Gretz schreef:

Een goed nummer staat NOOIT hoog in de ultratop. Er is de laatste 20 jaar geen enkele klassieker die hoog gescoord heeft in de ultratop. Hier vind je zelden goede nummers terug. De afrekening is op dat vlak wel wat relevanter.
Klassieker weet ik niet, maar een flinke hype, dat zeker wel.

Peppertje
Geweldige cd Ik wil naar hun concert, maar het is uitverkocht

mathieudc
Goed album, je moet deze liedjes wel meer dan eens horen om het goed te vinden vind ik.

Goede nummers:

Ooh La
You Don't Love Me
I Want You
Seaside

De rest is ook niet slecht maar iets minder mijn ding. Mooi album.

U vergeet 'sofa song'. Hehe, The Kooks, heel 'cute' groepje met bestaansreden.

HedKandi
Wat kan simpel en catchy toch heerlijk zijn op zijn tijd.
Ooh La als beste song.

Ik heb net een paar nummers gehoord en ik lust dit album ook wel. Komt op mijn wishlist.

Uitstekend album, en geniaal debuut. Doet me reikhalzend uitkijken naar meer van deze jongens.:-)

Wereldklasse:
Matchbox
Seaside
You don't love me
She moves in her own way

Bijzonder goed:
de rest

Erg korte nrs, wat soms jammer is maar waarschijnlijk ook net de kracht van deze cd.

Een prima album!Met leuke wisselende tracks.Seaside is heel mooi,jammer dat 't zo kort is.Sofa Song vind ik toch wel naast Naïve,Ooh La en She Moves In Her Own Way de beste track.Vooral het accent,is echt geweldig.

avatar van canaQ
Een geweldig album! Echt heerlijke, vrolijke muziek! Een waar droomdebuut als je het mij vraagt

Davez
Knap debuut. Enkel naar het einde toe een beetje eentonig maar got no love is een geweldige afsluiter!
5 sterren. Beste nummer Matchbox

avatar van Migo
Een van de leukste cd's van het jaar voor mij.. Instant-vrolijkheid, leuke zanger (accent), catchy maar niet té plat..

4 *

Naive vond ik eerst een echt HA-TE-LIJK liedje.. toen ik de versie van -Jhaahaa-Lily Allen hoorde vond ik het al een stuk beter klinken.
De 2e single : She Move's In Her Own Way heeft een leuk melodietje ..
Oh,,Ohoho ...

0,5
Overdreven melige, snobistische gemakkelijke muziek en kinderachtige(wat ik op zich geen zo'n probleem vind, maar hier is het genant) teksten. 0,5/5

Verder alles goed met je? Moderator: kunnen we dit soort uitwassen niet wegstrepen op MusicMeter? Dit slaat echt nergens meer op.
Lekkere cd, knap debuut: 4,0*

0,5
Sorry maar mijn kritiek staat in schril contrast met de overdreven bewondering voor deze 'nieuwe muziekgoden'. Nu wil je ook nog enige vorm van kritiek uitwassen! Die muziek is gewoon melig, dat vind ik een vrij objectieve mening, maar ja sommigen omschrijven dit met betere superlatieven zoals lekker en knap.