The Kooks - Inside In / Inside Out (2006)

Label: Virgin

1. Seaside (1:38)
  2. See the World (2:38)
  3. Sofa Song (2:16)
  4. Eddie's Gun (2:13)
  5. Ooh La (3:23)
  6. You Don't Love Me (2:35)
  7. She Moves in Her Own Way (2:48)
  8. Matchbox (3:10)
  9. Naive (3:26)
  10. I Want You (3:30)
  11. If Only (2:00)
  12. Jackie Big Tits (2:29)
  13. Time Awaits (5:09)
  14. Got No Love (3:42)
  15. Seaside [Tony Hoffer Alternate Mix] * (1:52)
  16. Ooh La [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:35)
  17. Tell Them from Me [Studio Demo] * (1:56)
  18. Sofa Song [Studio Demo] * (1:57)
  19. 1984 [Studio Demo] * (2:59)
  20. You Don't Love Me [Acoustic Demo] * (2:13)
  21. Constantine's Love [Studio Demo] * (2:38)
  22. Matchbox * (2:13)
  23. She Moves in Her Own Way [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:11)
  24. In My Opinion * (2:32)
  25. Theory of a Pop Star [First Cassette Demo] * (1:56)
  26. Naive [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:48)
  27. Inaudible Melodies [Acoustic] * (1:20)
  28. Something to Say [4-Track EP Demo] * (3:57)
avatar van bonothecat
west schreef:
Verder alles goed met je? Moderator: kunnen we dit soort uitwassen niet wegstrepen op MusicMeter? Dit slaat echt nergens meer op.
Lekkere cd, knap debuut: 4,0*

Dit is bijna iemand een gele kaart aanpraten bij de scheidsrechter. Vanmiddag de accoustische versie van dit album gehoord, die vind ik geloof ik iets leuker

avatar van Bert Wasbeer
Paar hele mooie nummers maar over het geheel gezien zijn er dit jaar toch echt leukere dingen uit UK gekomen

Dumballover schreef:
Overdreven melige, snobistische gemakkelijke muziek en kinderachtige(wat ik op zich geen zo'n probleem vind, maar hier is het genant) teksten. 0,5/5

gemakkelijke muziek mmm.. Ik kan alleen maar zeggen luister nog eens goed naar bv. hoe de drummer in "See The world" invalt. Kinderachtig tsja... die gasten zijn net 20 waar zing je dan over....

Ontzettend goed debuut album. Ik denk dat we nog veel goede muziek van ze gaan horen.

Dumballover schreef:
Sorry maar mijn kritiek staat in schril contrast met de overdreven bewondering voor deze 'nieuwe muziekgoden'. Nu wil je ook nog enige vorm van kritiek uitwassen! Die muziek is gewoon melig, dat vind ik een vrij objectieve mening, maar ja sommigen omschrijven dit met betere superlatieven zoals lekker en knap.

Ik wil absoluut geen kritiek uitwassen. Ben er een groot voorstander van, maar vond dat je hierboven echt uit de bocht vloog. Jouw omschrijving hier van overdreven bewondering en melige muziek vind ik juist prima kanttekeningen en een duidelijke mening. Bedankt hiervoor.

Als je dit album goed vindt, luister dan ook eens naar The Fratellis met Costello Music. Is vergelijkbaar en vind ik nog iets beter dan dit prima album.

Dit klinkt lekker! Meestal hou ik niet echt van dit soort muziek, maar dit is zeker een uitzondering.

favorieten:
See The world
Naïve
Matchbox

Het klinkt als makkelijke britpop maar deze cd heeft op de een of andere manier zo'n heerlijke sfeer dat hi wat mij betreft helemaal anders is. Goed album, hele fijne liedjes!

avatar van miak
Leuk album, maar er zijn al zo veel van zulke bandjes. Het openingsnummer is gelijk het beste nummer van de cd, ookal duurt het anderhalve minuut.
Verder zijn de singletjes ook wel leuk, maar het doet allemaal niks met me (behalve Seaside dan). 3,0*.

avatar van Estar
Leuk happy album. Het begint serieus, maar als eenmaal see the world begint wordt het weer bed-springen. Dat is tenminste wat deze cd je aan het doen zet. Gewoon gekke bekken trekken naar de spiegel en de borstel als microfoon, en het muziek doet de rest.

Davez
Wat er zo goed is aan seaside is me een raadsel. Iedereen vindt het beregoed...Zeer eigenaardig.

Het is overigens wel een geweldig album enkel jacky big tits en if only zijn niet het beste wat de plaat te bieden heeft.

Voor mij wel een van de beste platen van 2006 mss wel het allerbeste.

Toch maar een 2,5*

Enke Na¨ve en She Moves In Her Own Way vind ik goed.
Begrijpelijk waarom dat de singles zijn geworden...

avatar van StuF
Bert Wasbeer schreef:

inderdaad. bijna bij alles wat de afgelopen jaren van britse bodem is uitgekomen kan ik het niet helpen wat weerstand te voelen uit angst voor 'meelifters'; bands die het nooit ver zouden schoppen, ware het niet dat britpop, newwave etc, simpelweg een hype was/is. maar het blijken veelal toch blijvertjes. dat geldt voor the kooks opnieuw.

The Kooks treden met natuurlijk vooral de muziek van dit album a.s. zondag 3-12 op in Keulen. Als je nog 3 kaartjes wilt, stuur me even een bericht.
Blijft een uitstekend debuutalbum: 4,5*

Laurora
Estar schreef:

Precies. Lekker hard draaien, meezingen, blij-zijn nummers. Geen meesterwerk, maar wel gewoon lekker. *4

Echt een lekker album. Jammer dat Seaside zo kort is. Belooft zeker wat voor de toekomst. 3,5*

I want you back : beste nummer

avatar van FunkyMonk
Ja, ik vind ze eigenlijk ook niet slecht. Allemaal korte catchy-songs, Ooh la en seaside zijn mooie voorbeeldjes daarvan! idd leuk om mee te zingen 4*

Toen ik las in de Telegraaf over dit Album, leek het me maar niks!. Weer een stel Engelse Jongeheren, die een album proberen te maken. Maar toen hoorde ik She moves in her own way!. Dat was wel de ommeslag. Ik heb de Cd gekocht en ik ben niet teleurgesteld. Het album heeft gewoon leuke liedjes, met een engels accent. Het is natuurlijk geen Topalbum maar het is wel Gewoon Goed!

Laurora
Laura vi schreef:
I want you back : beste nummer

Inderdaad erg goed nummer, vooral als hij over de helft is. Het accent maakt het natuurlijk geweldig.

Ddk
Catchy, paar leuke ideeën, maar verder de diegang van een pantoffeldiertje 3*.

PS: Neuk accenten!

Heb onlangs kennis gemaakt met Naive. Heerlijk nummer, vind de sound van de zanger ook erg fijn. Misschien moet ik het album maar eens checken

avatar van Ploppesteksel
Heb het niet op the Kooks.
Niet slecht, maar liever niet, liever Bloc Party ofzo.
Kan er niet aan doen, vind dit behoorlijk zwak klinken.

avatar van oruiz
kan je wel wat aan doen; namelijk nóg een keer luisteren, en ditmaal beter

Pim Latuny
Leuke vrolijke nummers met leuke simpele teksten. Een bandje met een accentje noem ik dit, dat accentje in combinatie met de muziek doet het hem voor mij.

Paar goeie nummers paar mindere.

alhoewel er wat fijne nummers tussenzitten is het mij na meermaals proberen nog altijd niet gelukt het hele elbum in 1 keer uit te horen...

2 *

Erg catchy,
cd gaat me niet vervelen, waarschijnlijk door de goede opbouw? maar ja daar heb ik dan weer niet zoveel verstand van.

Ik heb vandaag de cd gewonnen met een prijsvraag van een tijdschrift en had eigenlijk alleen een beetje voor de lol meegedaan. Ik verwachtte er dus ook niet echt veel van (al vond ik She Moves In Her Own Way wel een leuk nummer). Toen ik hem de eerste keer luisterde viel hij mij absoluut niet tegen. Na de tweede keer was ik helemaal weg van de cd Wel jammer dat de liedjes zo kort zijn.. Kan nog niet kiezen wat mijn lievelingsnummers zijn

avatar van SirNoodle
Al een paar keer beluisterd, maer het blijft voor mij een oppervlakkig niemendalletje dat toevallig een pak airplay heeft gekregen en zo een hype is geworden.

Geen slechte muziek, maar zo makkelijk het ene oor in, het andere oor uit.

alle nummers stuk voor stuk geweldig maar na een tijdje beu gehoord en te commercieel geworden. toch verdient deze cd een 5,0

waarom commercieel geworden?