Kanye West - Yeezus (2013)

Hip-Hop / Avant-Garde

5. Hold My Liquor (5:27)

met Chief Keef en Justin Vernon

6. I'm in It (3:54)

met Agent Sasco en Justin Vernon

7. Blood on the Leaves (6:00)
  8. Guilt Trip (4:03)

met Kid Cudi

9. Send It Up (2:58)

met King L

10. Bound 2 (3:49)

met Charlie Wilson

avatar van -marco-
Elohim schreef:
Dit vond ik best grappig van Sage Francis trouwens: "According to his new album, "Yeezus", Kanye West is a god.
As if I needed more reasons to be an atheist."

Bierspier schreef:
Ik vind 40 minuten wel wat kort, zeker voor Kanye.

Big fucking deal. Je kiest uiteindelijk zelf hoe lang je naar een album luistert. 40 minuten is goed, anders had die het helemaal verkloot met domme opvullertjes en nutteloze interlude's die je uit de sfeer halen.

avatar van Elohim
"I keep it 300, like the Romans."

Spartans*, mijn beste Kanye... Ben nu dus bij Skinhead en de instrumentatie (de eerste van Daft Punk daarbij gerekend) klinkt best vet! Kanye als rapper kan ik echter nog steeds moeilijk trekken.

De vergelijking met Death Grips trek ik zelf ook inderdaad. Vind Death Grips dan een stuk fijner. Mijn vriendin trekt, qua rappen, de vergelijking met Black Eyed Peas (op de track New Slaves dan, teksten niet beluisterd), snapte ik wel. Qua ritme is het zeker vergelijkbaar.
@Hond racisme, rustig aan, hij vond het alleen wat kort...

"I be speaking swaghili" is misschien wel de slechtste line ooit die mij aan het lachen heeft gebracht...

avatar van Delars
Hond Racisme fanatieke fanboy.

Delars schreef:
Hond Racisme fanatieke fanboy.

eigenlijk niet. Ik had niet echt iets met Kanye voor Yeezus. Ik vond Dark Fantasy wel goed, maar ben van plan er nog een halfje af te doen. Destijds vond ik 'm wat overrated. Als het hier gaat om een "yeezus fanatieke fanboy", count me in.

hond racisme schreef:

Ik vind het verder een goed album hoor, maar als je 2,5 jaar doet over een album wat 40 minuten in beslag neemt, vind ik dat niet echt productief.

Bierspier schreef:

Productiviteit is altijd een domme bezigheid bij artiesten.

Inmiddels hebben de Amerikaanse bladen het album ook gerecenseerd, te vinden onder het kopje 'Critical reception'.

avatar van Harderwiek
Denk juist dat de korte speelduur een erg goede keuze is, mogen meer artiesten gaan doen. Hier pakt het ook positief uit, denk niet dat Kanye dit sfeertje 75 minuten zou kunnen weten te realiseren....

Hold My Liquor & I'm in It

tuktak
Hoe zit het eigenlijk met deze album art?

avatar van Elohim
De korte speelduur is goed, de instrumentatie is met vlagen erg lekker, soms vervelend, en Kanye is de constante factor qua vocalen. Het hele album door trek ik het gewoon niet.

Op basis van deze eerste (en waarschijnlijk enige) luisterbeurt zou ik een 2,5* geven, maar één luisterbeurt is natuurlijk te weinig voor een stem hier. Daarom doe ik dat maar niet.

tuktak schreef:
Hoe zit het eigenlijk met deze album art?

Geen idee, maar dat is wel degene die ik gebruik op iTunes (vind 'm namelijk veel mooier, al vind ik dat minimalistische gedoe ook best leuk.) Heel misschien, ben wel benieuwd, ligt er een soort deluxe album met deze cover-art in de winkels ofzo.

avatar van Koston
Ik heb koppijn gekregen van mijn eerste luisterbeurt. Mss lag het aan de lek, maar ik kan niet goed tegen die afwisselende tonen. Sommige samples op hier zijn gewoon irritant.

avatar van Holla
Vind het vet hoe hij opent bij Black Skinhead met die 2stemmige Kanye om het zo maar te noemen .

Bierspier schreef:

In die tijd heeft de beste man ook nog Cruel Summer en Watch The Throne uitgebracht, plus nog vele tours. Denk dat hij dit album in drie of vier maanden in elkaar heeft gezet. Maar ook al heeft hij hier jaren aan gewerkt, 40 minuten vind ik perfect voor een album, helemaal als het een chaotisch en zwaar album als dit is.

avatar van hond racisme
Vind alles vet. Al die details, het gehijg, geschreeuw, de bas etc.. En niet alleen bij Black Skinhead.

avatar van D-Clutch
1,0
Verschrikkelijk vervelend album dat me eigenlijk bijna geen moment kan boeien. Ongeïnspireerde, tekstueel zwakke hoofdpijnmuziek en met afstand Kanye's slechtste solowerk. Zelfs van 808's kon ik meer genieten. Ik begrijp dan ook totaal niets van het hoge gemiddelde. Ik krijg een beetje het gevoel dat veel mensen het nog geniaal, fantastisch en legendarisch zouden vinden als Kanye op een schijfje poept, dat inpakt en uitbrengt. Het is hem allemaal een beetje naar het hoofd gestegen.

avatar van 'State Of Mind'
0,5
Inhoudelijk is dit echt grotendeels zo goed als WAARDELOOS, wat een trashy lyrics zeg. Muzikaal is het bij vlagen een leuk knallend experiment, maar naar mijn mening slaat deze egomaniac toch echt de plank mis. 808's & Heartbreak: the wannabe a rockstar version.

Welverdiende 1.0 voor wat leuke geluidjes hier en daar, en dan heb ik het met name over de outro's en breaks, die ik liever meer als reguliere beats had gezien.

avatar van Flipm0de
Dat mensen die album niet hun ding vinden kan ik begrijpen, maar dat mensen dit ongeïnspireerd noemen snap ik echt niet. Dit is juist een album dat niemand had verwacht (voordat de eerste tracks beluisterd konden worden), en als hij juist weer een standaard hip hop album had gemaakt zou ik het ongeïnspireerd noemen. De emoties vliegen je om de oren op dit album, zowel in de beats als in de teksten/stem. Dat je de emoties slecht vindt klinken, prima, maar ongeïnspireerd, nee dat niet.

avatar van Holla
Inderdaad, dit is dus totaal niet ongeinspireerd, juist het tegenovergestelde. Zoiets als dit is nooit eerder gedaan, Kanye verkent nieuwe wateren en doet dat enorm succesvol. Het groeit bij mij flink nu, misschien dat ik er nog een 5.0 van maak zelfs. Ik durf het nog niet beter dan MBDTF te noemen, maar tegelijk heb ik het gevoel dat dit voor mij nog het beste Kanye album gaat worden

avatar van Norim
t/m track 5 vind ik het echt een fantastisch album maar ik weet nog niet zo goed wat ik met I'm In It, Blood on the Leaves en Guilt Trip aanmoet.

Hopelijk zullen die tracks nog 'op mij groeien'.

Norim schreef:

Hopelijk zullen die tracks nog 'op mij groeien'.

Blood on the Leaves is op Black Skinhead na mijn favoriete track. Fantastisch sample gebruik.

avatar van D-Clutch
1,0
Ongeïnspireerd is dan misschien niet het goeie woord, maar het komt op mij wel over als automatische piloot werk. 'Ach, laat ik hier wat geluidjes doorheen mikken, daar ook nog wat geschreeuw, prima zo'. Ik begrijp echt totaal niet hoe je hier nu tevreden mee kunt zijn. Ik weet dat de College Dropout Kanye er allang niet meer is, maar dit is toch in alle opzichten ondermaats. Irritante beats die jij en ik ook kunnen maken, tekstueel belabberd.

De enige 2 aardige puntjes die ik heb kunnen ontdekken zijn als de beat erin knalt op Blood On The Leaves, en de sample van Bound 2. Die laatste is echter ook weer een net-niet nummer.

Bierspier schreef:

'Watch The Throne' is ook al weer bijna 2 jaar geleden uitgebracht en op 'Cruel Summer' heeft Kanye ook niet echt een groot aandeel. Verder ben ik het wel met je eens, het is een donker en grauw album, waar een korte tracklist goed bij past. Ik ben nog een beetje blijven hangen in 'MBDTF', waar nummers al snel 5 minuten vullen. Dit is weer een totaal vernieuwend album, wat we van West gewend zijn.

avatar van No Surrender
Paar nummers gehoord en het klinkt allemaal wel aardig. Maar zou zo graag willen dat Kanye weer een album dropt zoals College Dropout of Late Registration...

Rene1979
Ik begin voorzichtig met een 4 na een aantal keren luisteren en een beetje bezinken.

D-Clutch schreef:
Irritante beats die jij en ik ook kunnen maken

Quote van het jaar. Ik denk niet dat jij weet hoeveel werk er in deze beats heeft gezeten. Met Garageband of FL Studio kom je niet bij dit niveau hoor, dat je hoor je zo ook wel denk ik.

avatar van Silky & Smooth
No Surrender schreef:

"Niggas want my old shit, buy my old album" - Jay-Z

Zonder de continue vernieuwing zou Kanye West veel minder tof zijn!

En @D-Clutch, er zit werk in het maken van een vrij minimalistische beats als op dit album.

avatar van No Surrender
Silky & Smooth schreef:

"Niggas want my old shit, buy my old album" - Jay-Z

Zonder de continue vernieuwing zou Kanye West veel minder tof zijn!

Kanye was (in mijn ogen) duidelijk op zijn best toen hij niet zo hevig aan het experimenteren was met zijn albums. Helaas is het sinds 808 een beetje de verkeerde kant op gegaan met hem. Zou toch gewoon fantastisch zijn om gewoon weer een Kanye album te hebben, die hij volledig produceert en met gastbijdrages van Talib Kweli, Common, Nas, Jay-Z etc.