Michael Jackson - Bad (1987)

R&B / Pop
Label: Epic

1. Bad (4:07)
  2. The Way You Make Me Feel (5:00)
  3. Speed Demon (4:01)
  4. Liberian Girl (3:54)
  5. Just Good Friends (4:08)

met Stevie Wonder

6. Another Part of Me (3:55)
  7. Man in the Mirror (5:19)
  8. I Just Can't Stop Loving You (4:25)

9. Dirty Diana (4:52)
  10. Smooth Criminal (4:19)
  11. Leave Me Alone * (4:40)
  12. Don't Be Messin' Round * (4:20)
  13. I'm So Blue * (4:09)
  14. Song Groove (A / K / A Abortion Papers) * (4:28)
  15. Free * (4:27)
  16. Price of Fame * (4:35)
  17. Al Capone * (3:36)
  18. Streetwalker * (5:55)
  19. Fly Away * (3:28)
  20. Todo Mi Amor Eres Tu * (4:11)

met Siedah Garrett

21. Je Ne Veux Pas La Fin de Nous * (4:07)

met Siedah Garrett

22. Bad [Remix by Afrojack] [DJ Buddha Edit] * (4:30)

met Pitbull

23. Speed Demon [Remix by Nero] * (4:13)
  24. Bad [Afrojack Remix] [lClub Mix] * (7:37)
  25. Wanna Be Startin' Somethin' [Live] * (5:18)
  26. This Place Hotel [Live] * (4:55)
  27. Another Part of Me [Live] * (4:02)
  28. I Just Can't Stop Loving You [Live] * (4:22)

met Sheryl Crow

29. She's Out of My Life [Live] * (3:16)
  30. I Want You Back / the Love You Save / I'll Be There [Live] * (5:06)
  31. Rock with You [Live] * (4:04)
  32. Human Nature [Live] * (4:29)
  33. Smooth Criminal [Live] * (4:41)
  34. Dirty Diana [Live] * (5:00)
  35. Thriller [Live] * (4:28)
  36. Working Day and Night [Live] * (5:55)
  37. Beat It [Live] * (5:44)
  38. Billie Jean [Live] * (5:39)
  39. Bad [Live] * (4:28)
  40. Man in the Mirror [Live] * (6:22)
Als het goed is, heb ik deze vanmorgen op de kop kunnen tikken op MP. Het was zoals beschreven werd hierboven, eentje met een rode veeg waar bovenin Bonustrack staat. Het liedje duurt op deze cd 4.25 min. Ik hoop het zo. De cd is al onderweg.

Noem me misschien 'bad', maar na de aanschaf van eerder werk (was ik al voor z'n dood van plan, mind) sta ik toch ook wat meer open voor z'n latere werk (dat voor mij hier begint).

madonnagirl3
Gewoon weg, voor mij, zijn beste album.

Davez
Weinig commentaar op "Streetwalker" ik begrijp niet dat het de originele tracklist niet heeft gehaald. Een schitterend nummer dat evengoed in de plaats van "Just Good Friends" of "Speed Demon" had gekund. Dat zijn toch duidelijk 2 mindere nummers.

"Fly away "had voor mijn part "I just can't stop loving you" kunnen vervangen. Voor mij toch een paar gemiste kansen wat betreft de uiteindelijke songkeuzes.

avatar van jordidj1
Smooth criminal is echt een goed nummer

avatar van Them
God, waarom gaat The Way You Make Me Feel nooit vervelen ?

Wat een heeeerlijk nummer is dat zeg

Mijn favoriete album. Verveelt idd nooit. Them, je hebt helemaal gelijk the way you make me feel kan ik 20 keer per dag luisteren. Maar bad, Another part of Me, smooth criminal, man in the mirror, leave me alone en dirty diana ook niet.

avatar van realmadrid23
jordidj1 schreef:
Smooth criminal is echt een goed nummer

leuk dat de jeugd van 16/17 jaar eindelijk weet hoe goed michael was. inplaats hem alleen te kennen van zijn broodje aap verhalen .

Het beste nummer hierop vind ik Another Part Of Me. Het heeft de meest authentieke sound en alles lijkt het meest te 'kloppen'.

avatar van barrett
realmadrid23 schreef:

Ja, er zullen er veel zijn die hem nu pas echt leren kennen hebben,bij mij was het ook niet veel beter hoor.

avatar van drhuig
Liberian Girl is sowieso een juweel van formaat!

avatar van Elvis Hitchcock
Naar mijn mening doet het lied Bad zijn naam eer aan.

avatar van musicfriek
Michael die de rockkant op gaat, het beviel me allerminst. Vind dit persoonlijk een van zijn mindere albums. Titelsong is weinig memorabel en van Man in the Mirror krullen mijn tenen. Dirty Diana vind ik zijn slechtste track ooit. Kom ook maar net uit op een hele krappe voldoende. Tracks als The Way You Make Me Feel, Liberian Girl en Smooth Criminal maken weer veel goed.

avatar van renzoroy
samen met thriller mijn favoriete jackson album
heb er niks op aan te merken of af te kraken.
ik vind elke track super!
Mijn favoriete tracks: man in the mirror, smooth criminal & dirty diana.

die laatste 3 bonus tracks heb ik nooit gehoord, neem aan dat dat die special editon van bad is die tijdje geleden verscheen.

ik heb de versie met alleen leave me alone als bonus track met die rode veeg op de frontcover die dat ook vermeld.

mijn 1e cd die ik ooit heb gekocht

avatar van barrett

avatar van rkdev
barrett schreef:
Deze plaat boet toch in na een tijdje heb ik de indruk...

Ja vind ik ook. Tuurlijk, de nummers zijn bijna allemaal erg goed, maar wel echt een product van die tijd. Dat vind ik bijvoorbeeld niet van Thriller, die is tijdlozer.

fastpulseboy
barrett schreef:
Deze plaat boet toch in na een tijdje heb ik de indruk...

eh jah, in '89 klonk het al hopeloos gedateerd.

Lacoste
Vind dit echt een TOP cd, en een waardig opvolger van Thriller! Dat hierboven staat dat hij gedateerd klinkt ben ik het totaal niet mee eens, sterker nog vind het tijdloos.

Alleen met het nummer Bad kan ik mij nog voorstellen dat dat voor sommige mensen wat gedateerd klinkt! Maar ik ben van mening dat dat voor The Way You Make Me Feel, Liberian Girl (één van de mooiste ballads ooit!!! Al is dat uiteraard een persoonlijke mening) Dirty Diana, Smooth Criminal, Man In The Mirror niet geldt.

Volg Michael al vanaf 1987 intensief en dit blijft toch een favoriete cd!
De toevoegingen als Fly Away (waar 2 versies van zijn, met Rebbie Jackson & Solo), StreetWalker en de spaanse versie van I Just Can't Stop Loving You zijn ook werkelijk erg sterk en prachtig!

5***

avatar van Them
Doe je mee aan een wedstrijd achter elke zin een uitroepteken zetten ? 'T lijkt wel een stripboek.

Dat het tijdloos is, daar heb je inderdaad gelijk in. Snap zoiezo altijd dat gezeik over gedateerd niet.

Lacoste
Them schreef:

Dat uitroep teken is er een beetje ingebakken bij me, gaat automatisch, maar als je het storend vind wil ik ze wel weghalen hoor Heb het zelf niet eens meer door!

Iedereen mag natuurlijk vinden wat hij wil, maar we zijn het erover eens dat het niet gedateerd is, al blijft dat onze persoonlijke mening natuurlijk! Ik denk dat Smooth Criminal & Dirty Diana bijvoorbeeld zo de toplijsten weer in kunnen! Het is nog altijd 10x beter dan die meuk van tegenwoordig!

avatar van Them
Nee hoor, het is niet storend. Het valt alleen op. En inderdaad, vergeleken met wat er tegenwoordig in de lijsten staat zouden nummers op het niveau van o.a Smooth Criminal een absolute verheldering zijn.

Dit is echt een super album! alleen de song keuze had anders gekund. Maar goed het bewijst maar weer dat de muziek van nu gewoon prut is. Als ik dit luister denk ik echt''wow noemen ze de muziek van nu echt muziek of wat''

beste liedjes
1. man in the mirror
2. smooth criminal
3. bad
4. dirty diana
5. leave me alone*

5.0*

avatar van friday the 13 th
Met "Bad" en "Thriller" was Michael op het hoogtepunt van zijn carrière. Ook hier weer strakke producties.

Mijn topfavorieten zijn: Bad, The Way You Make Me Feel, Man In The Mirror, I Just Can't Stop Loving You, Smooth Criminal, Dirty Diana en Leave Me Alone.

Liberian Girl, Another Part Of Me en Just Good Friends zijn ook wel best goed, maar geen toppers van dit album.

Enkel Speed Demon vind ik een bijzonder irritant nummer.

avatar van AstroStart
Speed Demon is het hoogtepunt van dit album! Echt, ik snap jullie kritiek op dit nummer niet. De tekst mag dan 'soso' zijn, maar de beats en Michaels stem zijn geniaal! Een heerlijk nummer in de auto.

Andere toppers zijn natuurlijk The Way You Make Me Feel en Bad. Ook Streetwalker vind ik top, jammer dat die het album niet heeft gehaald.

Na Dangerous is Bad het beste album van MJ!

Edit: en dan vergeet ik nog het geniale Smooth Criminal!

Praatjes schreef:

4. dirty diana
5. leave me alone*

5.0*

grappig.. ik zou zeggen:

1. Another part of me (!)
2. Liberian girl
3. The way you make me feel
4. Dirty Diana
5. Streetwalker (hoewel niet officieel op het album)

Van Just good friends word ik ook wel blij, hoewel het een beetje rommelig is

I.t.t. toen ik een klein jochie was, vind ik juist de opdringerige ommerciele nummers als Bad en Smooth criminal vervelen, net als de titeltrack van Thriller, maar misschien ook omdat ik ze veel te vaak heb gehoord.
Hoewel het wel nostalgie is als ik het hoor / zie langskomen.

edit: Speed Demon hoort eigenlijk ook bij de toppers, al was het alleen al omdat het zo onconventioneel en funky is, vanwege, het hoog gezongen stukje, de synth solo halverwege van Greg Phillinganes en de leuke bridge vlak daarna

avatar van Julie
Persoonlijk vind ik dit zijn beste album!
elk liedje, maar werkelijk elk liedje doet me meezingen, meedansen of meewiegen.
alleen heb ik het niet zo voor
enfin,

Het beste album dat in mijn kast ligt, en dat ik tot nu toe gehoord heb!

avatar van rkdev
Julie schreef:
Het beste album dat in mijn kast ligt, en dat ik tot nu toe gehoord heb! 5*

Waarom staat 'ie dan niet in je Top 10 ?

rkdev schreef:

Waarom staat 'ie dan niet in je Top 10 ?

Ik heb nooit echt gegeven om die top tien.. nooit naar gekeken eigenlijk
zou ik moeten doen!

Acedia schreef:

Ik was toen nog wat te jong om er een mening over te hebben, maar kan nu wel zeggen dat Michael in die tijd de meest sexy man op aarde was!

In de clip van Dirty Diana vind ik hem ongelooflijk sexy! Amazing ^^

Music & Me
Michael Jackson - Bad

Bad is samen met Dangerous toch wel de soundtrack van mijn jeugd en eigenlijk hoort Thriller daar ook bij. Maar ik was 4 toen deze cd uitkwam en grijs werd gedraaid op de radio, dus dan begrijp je het denk ik wel.

Het Titelnummer is echt een typische MJ song maar nooit mijn favoriet geweest. Dat waren toch altijd 'Dirty Diana', 'Liberian Girl', 'Smooth Criminal' alle overige songs en Another Part of Me (die hij ook ooit schandalig goed live heeft gedaan, aanrader voor iedereen die bewijs wilt dat MJ een geweldige zanger was, dus ook live)
YouTube - Michael Jackson- Another Part of Me Live
Wat een energie en wat een stem.

Ik heb 'I Just Can't Stop Loving You' in 4 versies, met de gesproken intro op het begin, de versie zonder intro, de versie met franse vocalen en de versie met spaanse vocalen.
Ik las dat hier iemand zei dat hij 'Fly Away' op het album had moeten zetten in plaats van 'I Just Can't Stop Loving You'. Dat zou wel de domste zet zijn geweest, aangezien dat nummer een grote hit was, en naar mijn mening een geweldig nummer. ('Fly Away' is overigens ook top)

'Liberian Girl' bombardeer ik bij deze tot beste Ballad ooit!!! Ik luister hem al meer dan 20 jaar en soms kan ik er gewoon van janken dat zulke muziek niet meer gemaakt wordt. Fenomenaal. Michael vertelde in een interview dat hij aan het rijden was in zin auto in '85 ofzo en dat het nummer gewoon ineens in hoofd zat, hij stopte en zong het in op zijn recorder. Geweldig.

Michael Jackson - Bad krijgt van mij 5***