menu

The Rolling Stones - Tattoo You (1981)

mijn stem
3,68 (398)
398 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Rolling Stones

 1. Start Me Up (3:31)
 2. Hang Fire (2:30)
 3. Slave (5:34)
 4. Little T & A (3:23)
 5. Black Limousine (3:31)
 6. Neighbours (3:30)
 7. Worried About You (5:16)
 8. Tops (3:45)
 9. Heaven (4:21)
 10. No Use in Crying (3:24)
 11. Waiting on a Friend (4:34)
totale tijdsduur: 43:19
zoeken in:
4,5
Prachtige plaat eigenlijk, toen ie uitkwam gekocht (toen zat ik al zwaar in de Wave), de b-kant is zo goed, Jagger is erg goed op dreef, geile plaat gewoon!!!!!!!!

avatar van loneranger
Een goede plaat van de Stones en net iets beter dan voorganger 'Emotional rescue'. 'Start me up' is gelijk een energieke opener. Een album met een rockkant en een balladkant. Van de ballads vind ik 'Heaven' het beste nummer. 'Neighbours' vind ik een beetje schreeuwerig, voor de rest eigenlijk alleen maar goede songs.

avatar van dynamo d
2,5
Start Me Up en Waiting on a Friend vind ik heerlijke nummers maar Little T & A, Neighbours en Tops vind zo vreselijk matig. Ik heb dit album aangeschaft maar deze nummers vind ik - sorry aan al de fans - niet om aan te horen.

avatar van NERD
4,5
Waarschijnlijk mijn favoriete Stones album, dat voelt toch wel raar om te zeggen van een album van overgebleven tracks. Ik vind het gewoon vooral lekker vrij en spontaan klinken, wellicht juist omdat het niet specifiek als een album opgenomen is. Hang Fire, Little T&A en Worried About You zijn enkele van mijn favoriete Stones nummers. Heel fijn album, en prachtige hoes (getuigende ook mijn profiel foto).

avatar van DeWP
3,5
Alleen dat verschrikkelijk slecht gezongen nummer, Little T&A...
maar voor de rest, puik album!

avatar van Dirruk
3,5
Heb deze al zeker 4 jaar in de kast staan. Ik denk dat ik hem misschien 1 keer tot het eind heb gedraaid. Het pakte me niet zo. Dit heb ik eigenlijk met al het Stones-werk vanaf Some Girls. Maar Tattoo You verdient dit eigenlijk niet.

Moet zeggen dat het toch een positieve herontdekking is geworden. Start Me Up doet me nu nog maar weinig. Heeft live een wat langere houdbaarheidsdatum denk ik. Hang Fire is prima maar niet meer dan dat. Een "mwah" eerste 6 minuten van de plaat. Maar dan komen we aan bij Slave. Geweldig nummer. Misschien wel de sterkste van het album. Doet me ook erg denken aan Can't You Hear Me Knocking. Voor de rest gaat het prima door tot Neighbours. Ik wist nog wel dat ik Neighbours niet fijn vond. Kan me zo 1 2 3 geen slechter Stones nummer verzinnen. Het enige voordeel van Neighbours: het is het laatste nummer van de A-kant.

De B-kant is een stuk constanter. Kan me best vinden in de meningen over de B-kant hier. Tilt dit album toch naar een ruime voldoende.

avatar van WoNa
4,5
'Start Me Up' kwam uit en meteen naar de winkel gerend. Een paar dagen later kon dat weer voor de LP. Tattoo You is altijd een van mijn favoriete Stones albums gebleven. Er zit veel energie in, het songmateriaal is net een stap beter dan op 'Some Girls' (en zeker 'Emotional Rescue'). Het rockt fantastisch, de ballads zijn top(s) en die rare nummers zoals 'Slave' en 'Heaven' zijn geweldig. 'Black Limousine' zit in een league van zichzelf.

Misschien wel decennia later las ik dat dit een restant plaatje was. Nou, als bands zulke platen uitbrengen met restantjes, dan mogen ze dat heel vaak doen.

Zoals velen boven mij, schaar ik ook de B kant tot een van de beste ever van de Stones, vergelijkbaar met kant 4 van 'Exile On Main Street'. Alle nummers hier zijn helemaal raak en tonen aan hoe gevarieerd de Stones binnen hun beperkingen kunnen scoren. Het is nooit weergaloos noch briljant, maar gewoon keihard raak. En dat is wat deze band zo goed maakt. Jagger schmiert perfect en dan is de wereld gewoon even in balans.

avatar van RuudC
3,0
Dit begint dan wel als een vrij typische plaat die opent met een tof nummer (althans de riff is iconisch, de rest is zozo) en vervolgens niks te bieden heeft. Veel filler, weinig killer. Ik kan me ook niet voorstellen dat er fans zijn die zitten te wachten op een zingende Keith. Hij kan het gewoon niet. Het album moddert even door om vervolgens met Heaven totaal onverwacht met een heel mooi, intrigerend nummer te komen. De finale is dan vervolgens wel redelijk en met Waiting On A Friend bewijst de Stones dat de saxofoon een ongelooflijk kitschinstrument kan zijn. Qua niveau zit dit album wel wat onder Some Girls en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de zogenaamde vrije val die de band na dit album zou maken.


Tussenstand:
1. 12x5
2. Sticky Fingers
3. Their Satanic Majesties Request
4. Aftermath
5. The Rolling Stones
6. The Rolling Stones No. 2
7. Some Girls
8. Out Of Our Heads
9. Tattoo You
10. Between The Buttons
11. Exile On Main St.
12. Emotional Rescue
13. Goat Head Soup
14. Beggars Banquet
15. It's Only Rock n Roll
16. Let It Bleed
17. Black And Blue

avatar van lennert
3,0
Kon erger, maar wederom een voortkabbelend album met een tweetal uitschieters (Start Me Up en Heaven). De tweede kant is wel beduidend interessanter dan de eerste kant en het luistert over het algemeen niet hinderlijk weg, maar echt heel bijzonder is het ook niet. Ik vrees dat dit voor de komende albums ook wel een terugkerend euvel zal worden.

Tussenstand:
1. Sticky Fingers
2. Their Satanic Majesties Request
3. Goat Head Soup
4. Let It Bleed
5. Beggars Banquet
6. It's Only Rock N Roll
7. Some Girls
8. Aftermath
9. Exile On Main St.
10. Tattoo You
11. Between The Buttons
12. 12x5
13. Out Of Our Heads
14. Emotional Rescue
15. The Rolling Stones No. 2
16. The Rolling Stones
17. Black And Blue

avatar van Jelle78
4,0
De albums die de Stones tussen Exile en Tattoo You uitbrachten heb ik de afgelopen tijd maar weinig geluisterd, op Black And Blue na. Nu ik ze voor deze marathon weer eens draai begrijp ik waarom dat is. Ik vind het geen geweldige albums en ze zijn geen essentiële onderdelen van de discografie (over Some Girls kun je debatteren wat dat betreft). Nu ik bij Tattoo You ben aangekomen vraag ik me af waarom ik deze plaat zo lang niet heb gedraaid, want dit bevalt mij meer dan prima. Ook Tattoo You is geen essentieel materiaal, maar het klinkt voor het grootste deel wel erg lekker.
Start Me Up is natuurlijk de grote bekende van deze plaat, maar er staat beter materiaal op Tattoo You. Slave is bijvoorbeeld een geweldig groovend nummer. Ik zit wel degelijk te wachten op een zingende Keith en zeker als hij dat op een nummer als Little T&A doet. Black Limousine is een heerlijke bluesy track. Neighbours sluit kant A rockend af. Niet geweldig, maar gewoon solide.
Op kant B staan meer balladachtige nummers, met als hoogtepunten Tops en Heaven. Vooral Heaven is een erg mooi mysterieus nummer. No Use In Crying vind ik wel wat aan de matige kant, maar Waiting On A Friend is dan wel weer mooi.
De Stones waren de jaren 80 slecht begonnen met Emotional Rescue, maar met Tattoo You revancheren ze zich goed. Een prima plaat, die mij bij herbeluistering opvallend goed bevalt.

Tussenstand:
1. Beggars Banquet: 5*
2. Exile On Main St.: 5*
3. Sticky Fingers: 5*
4. Let It Bleed: 4,5*
5. Aftermath: 4,5*
6. Black And Blue: 4,5*
7. The Rolling Stones: 4*
8. Their Satanic Majesties Request: 4*
9. Tattoo You: 4*
10. Out Of Our Heads US: 4*
11. Some Girls: 3,5*
12. The Rolling Stones Now!: 3,5*
13. 12 X 5: 3,5*
14. It's Only Rock 'N Roll: 3,5*
15. Goats Head Soup: 3*
16. The Rolling Stones No. 2: 3*
17. Between The Buttons: 2,5*
18. Emotional Rescue: 2,5*
19. December's Children (And Everybody's): 2,5*

avatar van west
4,5
Tattoo You is één van mijn meest gedraaide Stones albums. En hoewel ze natuurlijk veel fanatische platen hebben gemaakt, hoort het toch ook tot mijn favoriete Stones albums. Ze spelen zo ongedwongen, speels en lekker en dat klinkt erg fijn allemaal. Ook staan er flink wat overheerlijke songs op. Allereerst mijn favoriet: Slave. Funky as hell! Mick die schreeuwt met kopstem en de blazers zijn waanzinnig. En wat te denken van het fantastische basloopje? Dan het zuigerige Worried About You: wat een nummer. Eéntje zoals alleen Jagger ze kan zingen. Dan het supersingletje Waiting on a Friend, wat ik helemaal grijs draaide toen. Oh ja, het live altijd gespeelde Start Me Up staat hier ook nog op en Neighbours wat ik the Stones steengoed zag spelen in muziekcentrum Vredenburg in 2003. Een ijzersterke Stones plaat dus!

avatar van pejo
4,0
Meer dan jeugdsentiment. Kant B blijft geweldig met Tops en Heaven als hoogtepunten. Heerlijke plaat met een goed glas erbij.

4,0
Wat mij betreft een laatste positieve stuiptrekking van de Stones. Daarna ging het meer en meer
bergafwaarts. De laatste 5 tracks op het album zijn stuk voor stuk toppers.

avatar van bikkel2
4,0
Grotendeels mee eens. Vanaf Worried About You is het echt genieten. Een wat rustigere koers in tegenstelling tot het 1e gedeelte. Ook niet slecht, maar wel met enkele niemendalletjes. Hang Fire en Little T&A zijn de zwakkere broeders voornamelijk.
Neighbours is ook niet geweldig, maar krijgt het voordeel van de twijfel omdat The Stones onaards vuig klinken en die sax doet het heerlijk.

Ironisch genoeg zijn het al oudere songs die in basis terug gaan naar de 70's ( met Mick Taylor nog in de band).
Maar dit nivo werd inderdaad niet meer gehaald.
Geen schande of verwijt, maar de artistieke top lag al een poosje achter hun.

avatar van AbleMable
4,0
De laatste goede plaat die de Stones gemaakt hebben? De vraag stellen is de vraag beantwoorden, denk ik. Slave is voor mij de absolute topper van dit album, weer zo een lekker vuig slepend nummer zoals alleen de Stones dat konden.

avatar van bikkel2
4,0
Over de laatste goede plaat van The Stones zijn de meningen hier op de site best wel verdeeld.
Ik vind in ieder geval dat het nivo van Tattoo You nooit meer is gehaald.
Opvolger Undercover is een wisselvallige plaat waar de band niet eens meer de moeite nam om op tour te gaan.
Mick Jagger zag meer in een solocarrière op dat moment.
Dirty Work is helemaal dramatisch en het lag in de verwachting dat The Stones er mee zouden stoppen.

De vervolgalbums nadien zijn niet heel slecht, maar ik hoor de magie niet echt meer.
Voodoo Lounge uit "94" is aardig, maar had beter kunnen zijn als ze wat hadden geschrapt.

avatar van rkdev
3,0
geplaatst:
Middelmatige Stonesplaat waarop in mijn optiek duidelijk te horen is dat dit een bijeengeraapt album is. De eerste helft van de plaat is erg goed, maar daarna wordt het allemaal matig en klinken de nummers ook echt als leftovers. Op de geweldige afsluiter na natuurlijk. Maar als ik de meningen van de meesten hier lees ben ik de enige die kant B erg matig vind . Worried About You vind ik nog erg mooi, en Tops heeft nog wel een mooi middenstuk (solo), maar de rest van het nummer kan me niet bekoren. En ook met het hier vaak gelauwerde Heaven kan ik helemaal niks. Het kabbelt maar door en door. Ook No use... doet me niks. Gelukkig sluit het album wel geweldig af met Waiting on a friend.

avatar van iggy
5,0
geplaatst:
Hadden ze vandaag de dag nog maar een stel van die leftovers .

avatar van lennon
3,5
geplaatst:
iggy schreef:
Hadden ze vandaag de dag nog maar een stel van die leftovers .


Living in a ghost town vind ik anders wel een verdomd lekkere verrassing hoor...

avatar van iggy
5,0
geplaatst:
Mwah aardig nummer. Meer niet.

Wrathchild1
geplaatst:
Iggy weet dingen

Laatste , lekkere Stonesplaat . Enige nummer wat ik skip is ....Heaven . Voor de rest ....Top(s) ! Ik denk wel dat je wat een rocker moet zijn om dit ten volle te proeven. Minimaal ook een rocker . Beetje (veel) zoals Iggy Pop is ....ruig.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:50 uur

geplaatst: vandaag om 16:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.