Jay-Z - Magna Carta... Holy Grail (2013)

Label: Roc Nation

met Rick Ross

5. Oceans (3:58)

met Frank Ocean

6. F.U.T.W. (4:02)
  7. Somewhere in America (2:28)
  8. Crown (4:33)
  9. Heaven (4:03)
  10. Versus (0:51)
  11. Part II (On the Run) (5:33)

met Beyoncé

12. Beach Is Better (0:55)
  13. BBC (3:12)

met Nas

14. Jay-Z Blue (3:50)
  15. La Familia (3:33)
  16. Nickels and Dimes (5:03)
  17. Open Letter * (2:41)
Gucci-Mane schreef:

Week charts nigga

Weet zeker dat Jay volgende week mooi op 1 staat hoor....

avatar van Raul
en Kanye op twee (voor wat het waard is)

avatar van Holla
Nah dat weet ik nog niet zo zeker eigenlijk, als J. Cole in week 2 en week 3 meer verkoopt dan Kanye zal hij dat nu ook wel doen denk ik

avatar van Raul
Oh oke, eerlijk gezegd hou ik dat niet bij, snap ook nooit waarom mensen dat belangrijk vinden...
Al verkoopt een artiest 1 album (aan mij), als het hard is het hard, fuck sales

avatar van Norim
thgryda schreef:

Ik vind de openingstrack maar poppy, gayfishachtig klinken...

Ik snap geen bal van het verband tussen poppy en gayfishachtig.

avatar van Gloeilamp
Na twee luisterbeurten komen alleen Oceans en het openingsnummer erg goed binnen, de rest vind ik aardig maar nog niet erg overtuigend. Dat komt ook door de sterke bijdrages van Justin Timberlake en Frank Ocean. Ik ga Magna Carta Holy Grail de komende tijd wel echt vaker beluisteren, en hopelijk valt alles dan wat meer op zijn plek.

Yann Samsa
De nummers die jij noemt vind ik ook de uitschieters, samen met F.U.T.W. en de track met Nas. Uiteindelijk is het wel alweer een fijne plaat geworden. La Familia is wel belabberd slecht.

avatar van bennerd
De paar tracks die ik gehoord heb klinken zo degelijk dat het saai wordt.

avatar van Holla
Ik verlaag m'n stem, omdat het me nergens echt enthousiast maakt (Misschien op Picasso Baby). Het is allemaal best goed hoor, maar nergens echt bijzonder. Misschien verlaag ik het nog wel een keer

Dikkop
De verwijzing naar Smells Like Teen Spirit in het openingsnummer is echt dramatisch.

avatar van thgryda
Norim schreef:

Ik snap geen bal van het verband tussen poppy en gayfishachtig.

Het klinkt wat verwijfd, gay, poppy, plat,... noem het hoe je wilt, maar ik vind het echt plat klinken en snap de genialiteit niet waarnaar sommige verwijzen als ze het over het openingsnummer hebben. Ook die verwijzingen naar smells like teen spirit en verder op het album losin my religion kan ik totaal niet smaken. De helft van het album is me veel te poppy/soft, op BP3 was het nog erger maar ook hier vind ik het album voor het grootste deel veel te plat.

Het overige deel van het album klinkt wel oké maar ook niet meer dan dat. Het lijkt wel of jay-z per sé met iets nieuw wilt komen maar uiteindelijk is het weinig vernieuwend, gewoon zijn interpretatie van een van de populaire stromingen binnen de hedendaagse hip hop (ben de naam kwijt).

Overall een veel te mak album met een paar fijne tracks, echt dramatisch is het niet maar een fikse teleurstelling is het zeker wel. Ik ga het voorlopig op een 2.5 houden en het album nog een paar keer beluisteren de komende weken maar ik verwacht dat de rating eerder zal dalen dan zal stijgen voor mij...

Jammer genoeg past hij voor mij eerder in het rijtje BP2, BP3, kingdom come,... dan in het rijtje met classics als The black album, The Dynasty, Blueprint, Reasonable doubt. Zelfs het rijtje met the volumes en american ganster (vermakelijke tot erg vermakelijke albums) lijkt magna carta niet te halen en dat is toch erg jammer. Jay-z blijft een held omwille van de albums in het classics rijtje maar hij is oh zo wisselvallig

GCITY050
Jammer dat de track Dead Presidents III hier niet op staat.

avatar van Anne Maaike
Middelmatig album, zulke heeft Jay-Z er wel meer op zijn naam staan. Ik vind het ook niet meer een fijne rapper om naar te luisteren. Hij heeft het nooit van zijn flow moeten hebben, maar de laatste jaren begint het mij steeds meer te irriteren.

avatar van Flipm0de
Jay-Z heeft vaak genoeg getoond over een prima flow te beschikken. Vooral op soulvolle producties komt hij vaak met een goede flow. Maar dat is dus iets wat dit album mist, soulvolle beats.

avatar van catdog
Erg tegenvallend album. Jay weet nergens de aandacht vast te houden. De enige track die ik regelmatig draai is 'Part II (On the Run)' die wel een erg lekkere vibe heeft (en verassend genoeg hier ook maar 1 stem heeft?). Frapant ook dat de rol van Jay zelf hierop trouwens minimaal is en Beyonce 3/4 van de track op haar neemt.

avatar van Anne Maaike
Flipm0de schreef:
Jay-Z heeft vaak genoeg getoond over een prima flow te beschikken.

Dat ben ik zeker met je eens, maar ik vind hem de laatste jaren steeds minder worden.

avatar van Flipm0de
Anne Maaike schreef:

Sinds The Black Album heeft hij inderdaad weinig bijzonders laten horen, en dat komt in mijn ogen voornamelijk door de stijl van beats die hij tegenwoordig uitzoekt. Op Watch The Throne klinkt hij al vele malen beter dan dat hij op zijn eigen albums doet, en ik heb het gevoel dat het voornamelijk door Kanye komt.

avatar van MJ_DA_MAN
Een beetje middelmaat, dit album. Geldt sowieso voor de beats: die zijn allemaal gemaakt door ervaren mensen die er miljoenen mee hebben verdiend (Timbo voornamelijk) en het klinkt allemaal erg professioneel, maar slechts een paar producties vind ik echt de moeite waard (o.a. BBC, Jay-Z Blue). Jay-Z doet het redelijk, al zijn sommige teksten natuurlijk te belachelijk voor woorden en doet hij af en toe niet eens de moeite om fatsoenlijk te rappen. Maar goed, de man is niet vies van zelfoverschatting. Typisch zo'n 3*-plaat die je op een paar nummers na nooit meer opzet.

FUTW

avatar van party
Redelijk albumpje. Beats zijn hard alleen ik kan Jay Z af en toe niet meer volgen in zen teksten . Een 3.0.

HoodLum Havoc
Weer zo'n Illuminati album.

Die mag je uitleggen.

avatar van Silky & Smooth
Dat heeft ie bij Yeezus al gedaan. Snap sowieso de toegevoegde waarde niet van zo'n comment... Wat wil je er mee bereiken?

avatar van niels94
Ah, het gaat dus puur om de persoon die dit album gemaakt heeft en de geruchten daaromtrent. Laat maar dan.

avatar van Holla
Je bereikt er niet veel mee, maar het is gewoon een simpele troll denk ik.

HoodLum Havoc
Er zijn kei veel artiesten die zeg bezig houden met Illuminati sommige gewild sommige tegen hun zin, maar Jay-Z en zijn compagnons lopen hier gewoon mee te koop en zij zijn er precies trots op om hen te volgen. Dat je in een liedje zegt dat je kinderen en vrouwen gaat verkrachten en dorpen gaat platbranden zoals Jay-Z dat doet dan ben je niet goed en gezond bezig. Dan ben je gewoon een ziek en duivels persoon.

avatar van niels94
Ik heb niet zoveel zin om met jou in discussie te treden, maar dit bericht hierboven begrijp ik niet zo goed en nu ben ik toch wel benieuwd naar je verklaring.

"Shoot up the playground and tell the kids to stay in school (Stay in school!)"

"Just bend over and take it like a slut, OK Ma?
"Oh, now he's raping his own mother, abusing a whore,
snorting coke, and we gave him the Rolling Stone cover?""

- Eminem

Dit staat in je top 10.

HoodLum Havoc
Hij heeft het over zijn moeder die slecht voor hem zorgde, en ok zoiets zeg je ook niet maar ik wil jou wel eens zien als bevoordeeld jou moeder je slecht heeft behandeld eens zien of jij je moeder niet gaat haten. Maar niemand heeft Jay-Z voor zover ik weet iets misdaan en dan zegt hij zoiets maar kom dat mag wel dan.

avatar van niels94
Nee, het is precies andersom. Eminem mag het wel en Jay-Z niet, volgens jou. Beetje een scheve redenatie. Maar goed, ik zal het nu weer laten rusten, want als ik blijf reageren mondt dit zonder twijfel alleen maar uit in bekvechten, heb ik eerder al gezien. Als ik jou was zou ik trouwens zeker niets van Army Of the Pharaohs en omstreken gaan luisteren, waarschijnlijn barst je dan in huilen uit door zoveel duivelse verdorvenheid.

HoodLum Havoc
Eminem heeft daar een reden voor Jay-Z niet. Al keur ik het ook niet goed dat Eminem zoiets zegt.