west schreef:
Bedankt voor je onderbouwde motivatie!
Zoals je begrijpt herken ik mij zeker niet in het a-muzikale, maar ook het a-ritmische kan ik moeilijk plaatsen. Luister bijvoorbeeld eens naar Make Way For the Passenger. En 'hysterische verering'? Ik volg de Nederlandse 'soms onzin' pers niet echt, maar ik lees meestal (gematigd) positieve reviews over deze band. Ik ben zelf voor het eerst echt enthousiast: dit I-Con is een flinke stap verder voor de band. Daar is niks hysterisch aan. En als je in Nederland een beetje wil doorbreken als 'alternatieve' artiest dan moet je wel op bezoek bij hysterische Giel, maar daar kan de band toch niets aan doen?
Ik zal een paar voorbeelden geven van naar mijn mening overdreven positieve recensies:
OOR: "niets meer of minder dan een wereldplaat"
OOR
NU.NL (plaat staat op 3 in de album top 5) "een diep gelaagde plaat met een niet geringe emotionele lading."
Als er nu iets niet in deze muziek zit, dan is het wel emotie. En dat is juist iets wat mij in muziek aantrekt. Ik zal wederom een voorbeeld geven van hoe deze mannen alle emotie en ziel uit een popsong weten te raggen:
YouTube - De Staat - Higher Ground (DWDD Changes)
Natuurlijk is daar een publiek voor, want ik snap dat mensen het dwarse, brutale en rauwe van De Staat waarderen. Maar om een band die duidelijk in een niche zit zo groots aan te kondigen alsof het een band met internationale potentie is, gaat mij een brug te ver.
Dan de plaat. Beginnen met een geintje is leuk, maar ik denk dat een grote boeker er niet om kan lachen en doorgaat naar de volgende band op de stapel. Make Way For The Passenger heeft idd nog wel iets van een goede song, maar de monotone vocals drukken alle potentie weer naar beneden. Ik kom gewoon niets tegen op dit album wat mij enige vorm van plezier of energie geeft: eerder word ik er zoals iemand hierboven al zegt nerveus van.
Wat ik wel raar vind is dat een aantal van jullie vinden dat alleen mensen die een plaat goed vinden mogen stemmen. Ik denk dat je deze site dan beter musicfansmeter kunt noemen... Er is altijd tegengeluid nodig. Bij artiesten als One Direction of Lady Gaga voel ik me niet geroepen om te stemmen, maar ik houd wel van alternatieve rock. Daar valt de Staat onder, dus daarom ben ik geneigd om toch te stemmen, ook al komt het over als een haatstem. Ik heb de nieuwste van The National overigens 1,5 gegeven, vind ik ook geen fuck aan maar daar hoor ik nog wel enige muziek in.
Maar goed ik heb mijn lesje wat betreft De Staat zeker geleerd en ik ga nooit meer een plaat van ze draaien en als ze op een festival staan waar ik ook ben met een wijde boog richting een ander podium

Maar deze 0,5 blijft staan, zo veel deert het dit gemiddelde overigens toch niet..