Arctic Monkeys - AM (2013)

Label: Domino

1. Do I Wanna Know? (4:32)
  2. R U Mine? (3:21)
  3. One for the Road (3:26)

met Josh Homme

4. Arabella (3:27)
  5. I Want It All (3:04)
  6. No. 1 Party Anthem (4:03)
  7. Mad Sounds (3:35)

met Pete Thomas

8. Fireside (3:01)

met Bill Ryder-Jones

9. Why'd You Only Call Me When You’re High? (2:41)
  10. Snap Out of It (3:12)
  11. Knee Socks (4:17)

met Josh Homme

12. I Wanna Be Yours (3:04)
  13. 2013 * (2:26)
  14. Stop the World I Wanna Get Off with You * (3:11)
  15. Do I Wanna Know? [Live from the iTunes Festival] * (4:27)
  16. Fireside [Live from the iTunes Festival] * (3:01)
  17. Arabella [Live from the iTunes Festival] * (3:27)
  18. One for the Road [Live from the iTunes Festival] * (3:28)
  19. R U Mine? [Live from the iTunes Festival] * (3:23)

avatar van oceanvolta
Kan nu echt niet lang meer duren voordat ie lekt.

Arabella clip

Ik denk dat mevrouw Monica hoort bij de hype rond dit album. Domino heeft random iemand uitgekozen om stap voor stap AM te teasen. Slimme marketing toch?

avatar van Vinck
This is killing me

avatar van yvar_wolfmother
Mark17 schreef:
Arabella clip

ik denk dat dat het geval is anders zou ze hem wel gelekt hebben.

Uiteraard is dat gewoon marketing, net zoals vrijwel alle albums doelbewust gelekt worden. De tijd dat iemand van de platenmaatschappij op eigen houtje albums op het net gaat zetten is wel voorbij.

Ik ben 'm nu aan het pindakazen... eerst zien dan geloven...

avatar van Don Cappuccino
Wanneer je een virus hebt weten we genoeg.

Nee, je moet voor het wachtwoord betalen... laat maar zitten dus. Bestand was wel ongeveer de juiste grootte. Ik heb trouwens inmiddels wel het AM-virus. Lekken!!

avatar van lennon
Tot nu toe totaal geen liefhebber van deze band geweest, maar de 2 singles die van dit album komen maken me nieuwsgierig.

Ze klinken ineens een stuk volwassener.

lennon schreef:

Ze klinken ineens een stuk volwassener.

Humbug en SIAS klinken in jouw oren niet volwassen?

SOAD schreef:

Humbug en SIAS klinken in jouw oren niet volwassen?

Heel eerlijk gezegd heb ik die 2 albums nooit meer een kans gegevens omdat ik de 1e 2 echt niet boeiend vond. Als jij me nu zegt dat deze net zo klinken ga ik ze meteen een kans geven.

avatar van Fluvver
Die klinken totaal anders. Maar ik zou eerst eens The Last Shadow Puppets een kans geven!

JVT
Ik zou voor Humbug gaan, klinkt een stuk volwassener dan hun eerst 2 albums, en toch rockt het nog lekker, geniaal album!

avatar van lennon
^Ik ga ze beide effe oppakken! dank!

JVT
dit vond ik op een ander forum. 30 seconden van een nieuw nummer, staat niet op het album.

Stop The World I Wanna Get Off With You

Stop The World I Wanna Get Off With You: Arctic Monkeys: Amazon.de: MP3-Downloads

avatar van Mark17
B-kant van Why'd You Only Call Me When You're High? Leuk voor in de popcharts. Nu graag het echte werk!

Deze B-side Stop The World I Wanna Get Off With You komt morgen uit, is al hier te beluisteren:

Why'd You Only Call Me When You'r... (2013) | Arctic Monkeys | MP3 downloads 7digital Nederland - nl.7digital.com

Overigens zijn heel wat B-sides van the AM het 'echte werk'. Kijk bijvoorbeeld eens onder 'discussie' bij de band.

Previews van AM: 15 sec

avatar van oceanvolta
De stijl van dit album lijkt tussen dat van Humbug en Suck It and See in te liggen. Wel jammer dat er weer geen uptempo nummer tussen zit. De energie van een nummer als Still Take You Home lijkt definitief verdwenen te zijn.

Hierin volg ik je niet. De stijl klinkt donkerder dan die albums, eerder neigt het soms naar Favourite Worst Nightmare, alleen dan een tempo lager. Ik vind deze snippets veelbelovend klinken.

avatar van Rvdz
Nijgt inderdaad naar FNW vink ik, vooral Arabella klinkt geweldig.

Why’d You Only Call Me When You’re High? vind ik inmiddels echt een geweldig nummer. Het loopt zo lekker.

west schreef:

Ik vind de stijl van Humbug donkerder klinken dan FWN. Ik heb gister de snippers één keer geluisterd en ik vond de eerste nummers op de stijl van Humbug lijken en halverwege gaat het meer richting de Suck-It-and-See-ballad kant.

Hopelijk zitten er nog een paar flinke wendingen in sommige nummers. Een heel album met dat trage tempo lijkt mij niks.

avatar van IllumSphere
Wanneer gaat deze plaat in hemelsnaam lekken? Ik heb enorm veel zin om de trein te nemen naar Londen om daar het magazijn van Domino te plunderen. Wat een band met een mens doet!

Ze moeten haast wel al in het distributiecentrum in Nederland liggen. Waar is dat? Kunnen we wel met een paar man naartoe gaan.

Ik doe mee!
Ben al helemaal gek van de 4 nummers die al uit zijn. R U Mine, Do I wanna Know en Why’d You Only Call Me When You’re High? zijn voor mij al 5 * nummers. En zelfs Mad Sounds vind ik geweldig goed, terwijl ik eigenlijk helemaal niet van ballads hou.

De snippets klinken ook lekker, nu kan ik nóg moeilijker wachten op deze plaat.

avatar van musicman13
Snippets van alle nummers! Dit wordt echt een geweldig album!

B-side van "Why'd You Only Call Me When You're High?": YouTube - Arctic Monkeys - Stop The World I Wanna Get Off With You (Official Audio)

Niet onaardig.

avatar van Vinck
De snippets werken niet bij mij?