Arctic Monkeys - AM (2013)

Label: Domino

1. Do I Wanna Know? (4:32)
  2. R U Mine? (3:21)
  3. One for the Road (3:26)

met Josh Homme

4. Arabella (3:27)
  5. I Want It All (3:04)
  6. No. 1 Party Anthem (4:03)
  7. Mad Sounds (3:35)

met Pete Thomas

8. Fireside (3:01)

met Bill Ryder-Jones

9. Why'd You Only Call Me When You’re High? (2:41)
  10. Snap Out of It (3:12)
  11. Knee Socks (4:17)

met Josh Homme

12. I Wanna Be Yours (3:04)
  13. 2013 * (2:26)
  14. Stop the World I Wanna Get Off with You * (3:11)
  15. Do I Wanna Know? [Live from the iTunes Festival] * (4:27)
  16. Fireside [Live from the iTunes Festival] * (3:01)
  17. Arabella [Live from the iTunes Festival] * (3:27)
  18. One for the Road [Live from the iTunes Festival] * (3:28)
  19. R U Mine? [Live from the iTunes Festival] * (3:23)
avatar van toxief
Merkie schreef:
B-side van "Why'd You Only Call Me When You're High?": YouTube - Arctic Monkeys - Stop The World I Wanna Get Off With You (Official Audio)

Niet onaardig.

Lijkt sterk op 'Do I wanna know'.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Iemand al iets gezegd over de lengte? Die vind ik uitstekend! Gemaakt voor vinyl

JVT

Iemand die het album al gehoord heeft zegt er dit over:

Man, het is perfect. Het is als één grote trip, zoals een album hoort te zijn. De treffende opener. (Het is wel vaag dat er ineens zo'n overbekende en al bijna klassieke AM-song als tweede track tussen een gloednieuw album zit, en ik weet zeker dat iedereen hier track 3 t/m 11, misschien 12, zal loopen, maar de mastering engineer heeft heel erg zijn best gedaan om dat niet zo op te laten vallen.) Twee knallers van openers dus, zoals iedereen weet. Gaat in sneltreinvaart door met 3 hard rock/glam rock-tracks. Track 6 is een echte ballad - een kalme fade-out van track 5, paar seconden pauze, aftellen, en door - maar wel met een bombastische climax. Track 7 is zoals je denkt dat die klinkt - natuurrrrrlijk 10 hele BPM's langzamer dan hoe we hem live hebben gehoord. Dus het album begint met een stomp, daarna komt een flinke adempauze precies in het midden. Dat zet door op 'Fireside', die het tegelijkertijd weer een beetje op%u2026 vuur brengt. De enige track die tussen het rock, ballad en pop-geweld wat dan daarna weer komt had gepast. En dan moeten 3 hoogtepunten van de plaat nog komen: 'High' behoeft geen introductie meer, 'Snap Out Of It' is up-tempo, meezingen, armen zwaaien op de maat, vloeken hoe aanstekelijk Turner ze kan schrijven, Motown-ritme, en daarna 'Knee Socks' wat net zo catchy is, maar veel meer dan alleen dat, en een geweldige twist heeft, waarna het wordt afgekoeld met de mellow afsluiter. De sequentie had werkelijk waar niet beter gekund.

Mooie review! Nu het album zelf nog horen... (schrijft hij knarsetandend...)

avatar van chevy93
Maartenn schreef:
Zoals iedere AM-plaat. 40-45 minuten, de perfecte speelduur!

west schreef:
Mooie review! Nu het album zelf nog horen... (schrijft hij knarsetandend...)

Dat wachten begint me zwaar te vallen!
En wat een geweldig nummer is stop the world toch ook weer. Helemaal verslaafd aan dat nummer, en das dan nog maar een B-Side.

avatar van Boris1
Als de heren nummers als Stop the World.. als b-side terzijde voor hun album kunnen schuiven, belooft dat inderdaad veel.

avatar van Vinck
Inderdaad fantastisch, ik heb nog nooit zo afgezien bij het wachten op een album

avatar van Vinck
Wauw, wat klinkt Arabella geweldig!

avatar van IllumSphere
Er gaan trouwens geruchten de ronde dat de plaat op 3 september als stream te beluisteren zal zijn. En aangezien degene dat heeft van het label zelf, kan het best eens waar zijn.

avatar van stoepkrijt
Jammer, alweer die stonersound. Hopelijk wordt het album daardoor niet te eenzijdig. Wel een leuk nummer overigens.

The horizon tries but it's just not as kind on the eyes as Arabella.

JVT
Why’d You Only Call Me When You’re High? klinkt wel heel slap Live. hopelijk word daar nog aan gewerkt.
Ook van Arabella ben ik nog niet overtuigd, maar dat wil niets zeggen, dat gebeurde me wel meer bij sommige nummers van Arctic Monkeys waar ik nu écht gek van ben.

De snippet die te horen was van Arabella maakte op mij veel meer indruk dan deze vrij slappe live versie. (Heeft Alex een paar biertjes te veel op?). Maar zo ging het ook recent bij Franz Ferdinand: sommige nummers van hun nieuwe album die live niet echt goed uit de verf kwamen, klinken op de plaat prima.

avatar van VladTheImpaler
Ik kijk echt enorm uit naar dit album. Fan geworden door het eerste album, maar alle albums daarna vind ik ook geweldig en de nummers van het nieuwe album die ik al ken vind ik ook goed dus dat belooft wat voor het album.

Een complete albumpreview is hier te beluisteren:

Album Preview: AM - Arctic Monkeys (All Tracks) 2013 on Vimeo

6 minuten genieten!

JVT
Ik zou het niet moeten doen maar heb die previews toch maar weer eens beluisterd.
van de onbekende nummers lijken me vooral One For The Road, I Want It All, Snap Out Of It en Knee Socks zeer goed. hopelijk morgen als verjaardagscadeau een leak van het volledige album?
EDIT: vandaag mag ook al hoor

avatar van arcade monkeys
Ik kon het niet laten om die preview ook eens te beluisteren, en ik krijg er wel gruwelijk veel zin in nu.

Ja, en deze preview is toch maar weer 2x zo lang als de snippets die ons tot nog toe 'gegund' waren...

Edit: en deze preview is te pindakazen!

Op basis hiervan (voor wat het waard is) klinken nu vooral One For The Road, Arabella, Snap Out Of It & Knee Socks erg goed, naast de 3 singles. Eigenlijk klinkt alles minimaal goed.

Ik irriteer me tot zover een beetje aan dat hoge stemmetje die veel met Alex meezingt, wie is het eigenlijk?

De geliefde drummer Matt Helders. Maar dat doet 'ie al best lang.

avatar van Don Cappuccino
JVT, ik zou die link maar snel weghalen. Downloadlinks mogen hier niet gezet worden, alleen legaal (bijvoorbeeld Bandcamp). Dat is deze zeker weten niet.

Don Cappuccino schreef:

Ok ik heb em al weggehaald.
Maar de studio versie van arabella is dus te 'pindakazen', zoek en vindt via google.

Arabella maakte m'n dag!

avatar van Don Cappuccino
Die riff knipoogt wel flink naar War Pigs van Black Sabbath. Maar dat zal wel de bedoeling zijn, lekker nummer trouwens.

Ik begin ook steeds meer uit te kijken naar deze plaat.

Wat ik uit de reviews opmaak is dat Arabella nog 1 van de mindere nummers van de plaat zal zijn. Dat beloofd wat.

avatar van Don Cappuccino
Ik vind dit het beste nummer tot nu toe van wat ik heb gehoord van de plaat. Ook een heerlijke gitaarsolo aan het eind. Nog een keer!

Rizz
Don Cappuccino schreef:
Die riff knipoogt wel flink naar War Pigs van Black Sabbath.

Als het de bedoeling is prima, maar terwijl ik het luister heb ik zin om dat nummer op te zetten ipv Arabella en ik weet niet of dat de bedoeling is