Revere - My Mirror / Your Target (2013)

Label: V2

1. I Won't Blame You (4:31)
  2. Keep This Channel Open (3:13)
  3. We Won't Be Here Tomorrow (2:46)
  4. A Road from a Flood (4:05)
  5. Landlock'd (2:17)
  6. "...we Just Sank..." (0:59)
  7. Tadoma (4:02)
  8. Code (3:03)
  9. These Halcyon Days (3:09)
  10. Solomon Says (3:00)
  11. Don't Look Up, Hannah! (3:36)
  12. Fold Up Your Flag (3:55)
  13. What am I If I'm Not Even Dust? (3:09)
  14. Maybe We Should Step Outside (6:20)
erwinz schreef:
Geweldige plaat, mogelijk gemaakt door de fans. Revere is klaar voor de stadions en festivals, maar durft ook gas terug te nemen en te experimenteren. Een mix van alles en nog wat die blijft intrigeren.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Revere - My Mirror/Your Target - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

Na de indrukwekkende opener gaat de galm er op en sluit Revere aan bij de grootse muziek van bands als Editors en White Lies, waarbij gezegd moet worden dat de muziek van Revere wel wat eigenwijzer en bovendien nog net wat grootser is

Beter vooral

Maar al die namen zijn zoals bij Hey Selim door Cygnus al is gemeld te vervangen door Sunset rubdown, dat was een goede vergelijking.

Nu hopen dat ik het vanavond nog haal

Werd ook wel tijd

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Na zoveel goede recensies moet ik dit ook maar eens luisteren. En dat kan, voor medegeinteresseerden, Via Luisterpaal!

De berichten over het album sneeuwden wel erg onder inderdaad, heb eea verplaatst naar Revere

avatar van Outlaw104
Dit album nu in z'n geheel 5 luisterbeurten gegeven, sommige tracks al meer.
Naar aanleiding van de al eerder vrijgekomen tracks 1 en 2, begon ik de eerste luisterbeurt met enige terughoudenheid, ook al omdat de beklemmende sfeer op Hey! Selim bij mij insloeg als een bom, en juist die leek plaats gemaakt te hebben voor wat meer opgewektheid bij deze eerste twee tracks.

Na het album eenmaal beluisterd te hebben, sprongen voor mij A Road from a Flood en slottrack Maybe We Should Step Outside het meest positief eruit. Misschien ook omdat deze nummers voor mij, op dat moment, het meest teruggrepen naar het debuutalbum.
Maar kijk, na 5 draaibeurten beginnen alle nummers zowaar op hun plaats te vallen. Sterker nog, ik betrap me erop dat ik dit album elke keer weer opnieuw opzet.
Alleen piano intermezzo "...we Just Sank..." is voor mij een skip momentje, daar kan ik niets mee. Gelukkig is dat amper een minuutje, dat mag de pret niet drukken.
Desalniettemin durf ik My Mirror / Your Target nu al precies naast Hey! Selim te zetten....4,5*

avatar van ArthurDZ
Fantastisch album! Ik begin met 4.5, maar een verhoging zit er uiteindelijk wel in, denk ik. Het geluid van dit album doet me een beetje denken aan Arcade Fire ten tijde van Neon Bible. Dan weer ingetogen, dan weer heel bombastisch. aERo heeft zijn geld duidelijk op de juiste band ingezet!

Ook grappig dat de zanger van deze band een profiel heeft op Musicmeter. Wanneer maakt hij eens een top 10 aan, want daar ben ik eigenlijk best benieuwd naar

ArthurDZ schreef:
aERo heeft zijn geld duidelijk op de juiste band ingezet!

Mijn rol is vanaf nu wel uitgespeeld. Er is een enorme buzz rondom deze band (nu ook opgepikt door 3FM). Ik hoop dat V2 er voor kan zorgen dat ze groter worden want deze band heeft die potentie. Dat wist ik 3 jaar geleden al en het was frustrerend dat optredens maar niet van de grond kwamen en Hey! Selim beperkt bleef tot een succesje op deze site. Had ik het dan toch niet goed gezien en gehoord?!

Maar nu is het een ander verhaal, nu moeten ze het ijzer smeden zolang het nog heet is en dan zien we ze volgend jaar wel op de festivals staan en kan de kleine zaal van Paradiso worden ingeruild voor de grote.
Op dit moment begint het mij ook steeds meer door te dringen dat ik inderdaad een belangrijke schakel ben geweest hoe onwerkelijk ook (dat besef kwam er door het interview op 3FM waar ze het over de instore hadden die ik de band had aangeraden en waar ik contact over gezocht had).
Nu is het aan de band en iedereen daaromheen.

Ik gun ze het echt enorm! Gelukkig eind november al weer een solo optreden en er komen nieuwe optredens aan. Hopelijk kan ik daar weer bij zijn want nu is het nog makkelijk een leuk plekje in een kleine zaal te bemachtigen

ArthurDZ schreef:

Hij is liefhebber van de laatste Nick Cave en Janelle Monae. Dol op Suede (helaas heeft ie een vlucht terug naar Londen anders was ie met me meegegaan naar Paradiso) en was gezond jaloers over het feit dat ik Prince in Paradiso had gezien en vond het cool dat ik bij Pixies was vorig weekend. Zie daar zijn muzikale voorkeur.

En leuk dat de band goed aanslaat hier. Hoef ik niet langer meer de enige fanboy te zijn: zeg het voort dat dit gewoon een leuk bandje is

Yann Samsa
Hoor ik daar nu echt "keep your mouse open"?!

ArthurDZ schreef:

En zoals u wenst. Ik heb even over de toverlamp gewreven: http://www.musicmeter.nl/user/39958

avatar van ArthurDZ

Zo op het eerste gezicht niet echt muziek waarvan je de invloed terughoort op dit album, maar dat hoeft natuurlijk ook niet per se.

avatar van thetinderstick
Door het enthousiasme van aERo ben ik ook deze plaat maar eens gaan luisteren. Er werd al wat referentiemateriaal aangehaald die tot mijn favoriete bands behoren: Arcade Fire en Suede. Dit moet dus wel in mijn straatje liggen.

Nu na 1 luisterbeurt ben ik niet direct enthousiast. Ik vind Revere toch wat minder origineel dan beide bovengenoemde bands (Suede in hun beginperiode althans). De eerste vier nummers zijn van hoog niveau, en ook het laatste nummer is prachtig (en ook These Halcyon Days), maar daartussen hoor ik toch een hoop nummers waarbij ik eerder associaties krijg met bands als the Frames, Flogging Molly en, brrrr, Mumford and Sons. Waar ik dus veel minder mee heb. Bovendien spreekt Stephen mij wat minder aan als zanger. Misschien hoor ik het helemaal verkeerd en moet ik het vaker luisteren.. maar dat is dus mijn eerste indruk. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog?

ArthurDZ schreef:

En zoals voor iedereen hier een bijna onmogelijke taak een top 10 te maken (zeker als je thuis duizenden albums hebt staan).

thetinderstick schreef:
Bovendien spreekt Stephen mij wat minder aan als zanger.

Ik vind het de sterkste kant van de band dus dan gaat het lastig worden voor je vrees ik.

Dat hoor ik heel vaak: pas na vaker draaien begint het kwartje te vallen (heb ik zelf nooit gehad).
Onze muzieksmaak ligt enorm dicht bij elkaar maar het kan niet altijd overeenkomen dus misschien waren de verwachtingen inderdaad te hoog en gaat dit hem niet worden voor je. Niks mis mee toch.

avatar van Ducoz
Toch haal ik er een halfje af, soms is de plaat mij net té bombastisch, dat doet erg af van de eigenlijke sound van de band. Jammer!

avatar van Mark17
Juist door het bombastische karakter van sommige nummers doe ik er een halfje bij. Fold Up Your Flag heeft daaraan bijgedragen.

avatar van Revere
Just a quick message to say a massive thank you to everyone who attended our recent shows in Rotterdam and Amsterdam. We were blown away by the response and loved meeting everyone after the shows.

We're aware that the sound wasn't necessarily as good as it could have been but with 8 of us onstage it's a difficult job for anyone and we thought the sound men at both venues did a fantastic job regardless.

Finally, I just wanted to say a special thank you to everyone on this forum as you were all a big part of how successful our first Benelux dates were so thank you for spreading the word, for loving and sharing the music and for coming to the shows.

We've rescheduled the Belgium show to December 13th and we have a solo acoustic show in Rotterdam on November 22nd, with more gigs being planned, but until then, thanks again and see you all soon.

All the best

Stephen REVERE

P.S. I've uploaded my top ten albums. It was very difficult and I'll probably change my mind over the next few days as I've missed out albums such as Suede's "Dog Man Star", Joy Division's "Unknown Pleasures" and Spiritualized's "Ladies And Gentlemen..." to name just a few, but I wanted you share some of the weirder albums that have shaped my music over the last however many years...I'm always looking for new recommendations so let me know...

See you in November

En zoals ik al vaker zei: deze site heeft absoluut bijgedragen aan het huidige succes

avatar van Lin
Lin
I will definitely be there in November, Eric will drag me there otherwise

avatar van Bardt1980
Hi Stephen, it was a wonderful performance in Rotterdam. After a few years we can say to everyone that we saw Revere in a small bar in Rotterdam and no one will believe us
To bad I couldn't stay till after the show, otherwise I had to force myself sleeping at the trainstation.
I'll do my best to be there in November as well!

avatar van Broem
NeXT year in THE Tub (uuuhhh Engels voor de Kuip)

Naast het verplaatste optreden in Botanique Brussel (13 december) staat de band op 14 december op het Glimps Festival in Gent: Glimps Festival 2013 - glimpsgent.be

avatar van VladTheImpaler
Toch wel onder de indruk geraakt na een eerste luisterbeurt, ik vind ze erg gretig en energiek klinken wat positief is. Keep This Channel Open vind ik tot nu toe het sterkste nummer. Doet me ergens een beetje denken aan Editors (van de eerste twee platen), in die richting. Deze plaat zal zeker nog vaker worden beluisterd.

Ik werd zojuist getipt op FaceBook!! En niet eens door Eric

PopUp 010 | Home to PopUp 010 - popup010.com

Na Glastonbury afgelopen zomer staat het Britse Revere nu op de affiche van PopUp 010. En daar zijn we verdomde trots op! Revere wordt vergeleken met The National en Arcade Fire. Het recent verschenen album My Mirror/Your Target en de energieke live-shows van de zeven man sterke band oogstten veel lof. “A storming, stirring new band that genuinely takes your breath away”, aldus The Sunday Times. Speciaal voor PopUp 010 komt zanger Stephen Ellis naar Nederland voor een solo concert.

Leuk! Maar ik sla over..

keijzm73 schreef:
Ik werd zojuist getipt op FaceBook!! En niet eens door Eric

Ja beste meneer: Eric is niet gekke Henkie. Die stelt eerst zijn directe vrienden en daarna users van deze site die er van de week bij waren op de hoogte alvorens het hier neer te plempen. Daarbij moest er ook nog getennist worden terwijl ik de kaarten al lang en breed in bezit had (maar dat was voor mij toch al 100% zekerheid natuurlijk)

Een initiatief van o.a. Bas dus en er zijn maar een beperkt aantal kaarten

En wie heeft je een paar dagen geleden getipt over de site waar je moest wezen???

avatar van keijzm73
Ik vind juist dat anderen nu in de gelegenheid moeten zijn om deze rasartiest te aanschouwen
En trouwens; een beperkt aantal kaarten!? Ja, duhuh

aERodynamIC schreef:

Geen idee welke site? Maar vast jij. Mijn focus lag na het optreden in Rotown ook op andere zaken Een Facebook vriend tagde me vanavond in een bericht over het optreden. Ik was er dus niet zelf naar op zoek. Vóór een optreden luister ik altijd zeer fanatiek naar een band om erna vaak ook echt verzadigd te zijn. Een paar specifieke nummers van het optreden luister ik dan enkel nog. Maar meestal wil ik dan gewoon ook weer andere dingen horen. Bij optredens waar ik niet vooraf heb ingeluisterd werkt dat dan weer andersom. Afhankelijk van het optreden uiteraard

Stephen solo kan wel heel mooi uitpakken! Maar ik heb in november al andere concerten gepland staan en laat deze op voorhand even schieten. Als ie is uitverkocht! Alleen maar goed!

keijzm73 schreef:
En trouwens; een beperkt aantal kaarten!? Ja, duhuh

Dat is gewoon echt zo: het is de opzet van dit project. Het moet echt een intiem optreden worden. En er zijn 2 optredens die avond (Crying Boys Cafe is de andere act).

Ik had dezelfde avond een concert staan dus wie New Cool Collective kaartjes wil overkopen: pm me maar

avatar van Mctijn
Al met al heb ik deze plaat dus nog steeds niet gehoord
Ik ben te eigenwijs voor een stream (met nog teveel andere platen in de playlist) en een goede dl heb ik nog niet gevonden.

Die Stephen moet wel weten dat dit soort albums pas fysiek worden gekocht nadat er een fatsoenlijke leak is geweest he

aERodynamIC schreef:

Oh jah, dat kan ik me wel weer herinneren. Dat er een optreden in de planning zat op een datum dat je al iets had! En snapte je punt wel over beperkt aantal kaartjes. Ik zat te trollen, want voor HMH zijn uiteraard ook een beperkt aantal kaarten Als het maar niet té intiem wordt, want dan is het ook weer niet goed

avatar van Mctijn

Jij kan gewoon niet goed zoeken.. Daarom heb ik het maar even voor je gedaan!

Ja heb 'm *opeens* gevonden