Revere - My Mirror / Your Target (2013)

Label: V2

1. I Won't Blame You (4:31)
  2. Keep This Channel Open (3:13)
  3. We Won't Be Here Tomorrow (2:46)
  4. A Road from a Flood (4:05)
  5. Landlock'd (2:17)
  6. "...we Just Sank..." (0:59)
  7. Tadoma (4:02)
  8. Code (3:03)
  9. These Halcyon Days (3:09)
  10. Solomon Says (3:00)
  11. Don't Look Up, Hannah! (3:36)
  12. Fold Up Your Flag (3:55)
  13. What am I If I'm Not Even Dust? (3:09)
  14. Maybe We Should Step Outside (6:20)
Zolang je het maar koopt als je het goed vindt

Op deze manier heb ik de band 3 jaar geleden ook ontdekt maar bij mij gaat altijd nog de regel op dat wat ik goed vind ik ook daadwerkelijk koop (met als gevolg enorm ruimtegebrek).

aERodynamIC schreef:
Zolang je het maar koopt als je het goed vindt

Ik koop alles wat ik geniaal vind Dat beperkt het tot 5-10 albums per jaar. Dat is nog te overzien.
Wellicht komt dit album er bij....let's give it a spin

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Mag ik zeggen dat het me bij vlagen doet denken aan Funeral? Voor We Won't Be Here Tomorrow heeft iets van het sfeertje.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
What am I If I'm Not Even Dust?

avatar van Revere
Hello everyone!

I'm looking to do a one off cover for the November solo show and looking for some inspiration. Any ideas would be much appreciated and if something jumps out I'll do it.

Stephen REVERE

Revere schreef:
Hello everyone!

Stephen REVERE

I think it's a good idea if people send you a private message on this site with suggestions so we can keep on talking about this album here

I have two: watch your inbox here on Musicmeter (and I know where else to find you as well).

avatar van Lin
Lin
It's a great idea, let's see if Paul and I can come up with a nice song/challenge for you. (and, as aERo says, in a private message here or on fb)

avatar van Mctijn
Mening volgt hoor, maar de eerste 6 seconden van de afsluiter doet me heel sterk denken aan een recent ander nummer. Ik kom er alleen niet op. Wie helpt ff?

aERodynamIC schreef:
Naast het verplaatste optreden in Botanique Brussel (13 december) staat de band op 14 december op het Glimps Festival in Gent: Glimps Festival 2013 - glimpsgent.be

Kaartje voor Brussel in da pocket

avatar van DargorDT
Mctijn schreef:

Dacht eerst aan een nummer van Band of Horses, maar dat was 'm niet

Ik kan je niet helpen, maar ik moet zojuist tijdens de aandachtige beluistering van die eerste zes seconden aan The Smashing Pumpkins denken Ik kan me wel voorstellen dat het bekend klinkt. Vanaf 8 seconden is het in geval 100% Revere.

avatar van keijzm73
Mctijn schreef:

Dacht eerst aan een nummer van Band of Horses, maar dat was 'm niet

Dacht even aan een nummer van 'The Boxer Rebelion', maar nee... Kodaline > 'Brand New Day' of 'After The Fall'. Vind ik zelf niet overigens, maar probeer alleen maar te helpen Het is natuurlijk ook wel een typisch beginnetje!

avatar van Mctijn
Dit zou 'm wel eens kunnen zijn:
YouTube - Ramona Falls- Proof w/lyrics

Al is het inderdaad een typisch beginnetje

avatar van Twinpeaks
In eerste instantie moest ik heel erg aan Editors derde album denken toen ik dit album voor de eerste keer luisterde.Na meerdere keren luisteren bleek Revere toch wel een eigen smoel te hebben.Heerlijke plaat met een hele fijne prettige stem van de zanger.Ik hoop dat de band een beetje opgepikt gaat worden door de radiostations ,want die potentie hebben ze.In het hedendaagse grauwe muzieklandschap moeten deze parels extra opgepoetst worden.Ik kan niet anders dan de volle mep geven,want het is lange tijd terug dat ik zo ben overrompeld door een album.Ook mijn wederhelft is blown Away en hoopt vurig op een vinyl release ,het liefst voor de feestdagen daar ze hem al onder voorbehoud op haar kerstwensenlijstje heeft gezet.Zoals ik al zei. 5 sterren en niet minder. Prachtplaat!!!

Twinpeaks schreef:

Daar zou ik maar niet op rekenen. Via V2 zit er voorlopig geen vinylversie aan te komen en de release in de UK is pas begin 2014 en misschien dat er daar wel eentje verschijnt, maar ook dat is erg onzeker.

Ik hoop er in elk geval ook enorm op.

avatar van Twinpeaks
Ik las het al idd. Dan krijgt ze maar een parfummetje

Jee, vriendinnetje had Rotown prijsvraag goed, geen optreden, wel cd voor haar, maar nu zit ik met 2 van die onderzetters.

avatar van nelis
Maybe We Should Step Outside

avatar van hidalgo
ik ben verkocht dit is mijn nummer1 van dit jaar .vind het erg veel op de Editors
zal wel aan mij liggen hatseflats mag niet meer geven helaas

avatar van nightfriend
hidalgo schreef:
vind het erg veel op de Editors
zal wel aan mij liggen

Niet echt hoor, ik hoor het ook wel terug op sommige nummers, zie ook reacties hierboven van anderen.

Maar dit is erg goed inderdaad.

En er nog maar eens op wijzen dat Stephen Ellis een solo performance doet in Rotterdam op 22 november en dat de hele band op 13 december in Brussel en 14 december in Gent staat. Het kan maar weer eens gezegd worden.

Er zijn aardig wat pm's verstuurd over welke cover gedaan zou moeten worden begreep ik (en ondertussen heb ik al wel een idee welk(e) nummer(s) het zou(den) kunnen worden)

avatar van hidalgo
had de reacties niet gelezen nightfriend .heb de cd geluisterd en vind hem vet
dit pas wel in mijn straatje ook al ben ik omgeslagen naar de folk
grtz hidalgo

hidalgo schreef:
zal wel aan mij liggen hatseflats mag niet meer geven helaas

Ik heb alleen de singles gehoord. These Halcyon Days vond ik erg veel op The Killers lijken, maar vond ik eigenlijk niet al te best. I Won't Blame You daarentegen bevalt me prima. Lijkt inderdaad wel op Editors, maar kan zich voor mij misschien wel meten met de beste nummers van die band.

avatar van Fathead
Het kwartje wil bij mij ook niet echt vallen, maar ik houd dan ook niet zo van Editors...

herman schreef:
Ik heb alleen de singles gehoord.

Dat zijn duidelijk de 'radiovriendelijke' nummers van de band. Ze hebben nog zo veel meer

Fathead schreef:
Het kwartje wil bij mij ook niet echt vallen

Nog even volhouden en dan komt het wel (zegt de man die Asaf Avidan ook op de kaart heeft weten te zetten op deze site ).

Ik zag dat ik van het vorige album een aantal nummers wel 4/5 keer gedraaid heb, maar dat is nooit echt blijven hangen eigenlijk. Maar ik zal nog eens e.e.a. gaan proberen.

Het kan ook gewoon zomaar niet jouw ding zijn natuurlijk

Bovendien ben ik zoals al eerder gemeld niet de meest objectieve liefhebber van dit album door de hele aanloop en alle gebeurtenissen tijdens de concerten plus persoonlijk contact met de zanger. Maar zelfs dan nog is dit een album dat ik dagelijks opzet en met evenveel plezier draai als de allereerste keer.

avatar van davido1986

Zijn hier nog kaarten voor beschikbaar? Ik heb ze in Rotown live gezien, en zou bij dit solo optreden erg graag aanwezig zijn!

Maybe We Should Step Outside, och och och.

Ja davido1986 maar je moet heel snel zijn want het is bijna uitverkocht: http://www.popup010.com (immers een beperkt aantal bezoekers mogelijk).

avatar van reptile71
aERodynamIC ben jij wel eens bij een concert geweest waar het aantal bezoekers onbeperkt was dan?

Bijdehandje: pas maar op of jij er straks nog inkomt (heb zo mijn connecties)