Drake - Nothing Was the Same (2013)

Canada
Hip-Hop / R&B
Label: OVO

1. Tuscan Leather (6:06)
  2. Furthest Thing (4:27)
  3. Started from the Bottom (2:54)
  4. Wu-Tang Forever (3:38)
  5. Own It (4:12)
  6. Worst Behavior (4:31)
  7. From Time (5:22)

met Jhené Aiko

8. Hold On, We're Going Home (3:48)

met Majid Jordan

9. Connect (4:56)
  10. The Language (3:44)

met Birdman

11. 305 to My City (4:16)

met Detail

12. Too Much (4:22)
  13. Pound Cake / Paris Morton Music 2 (7:14)

met Jay-Z

14. Come Thru * (3:56)
  15. All Me * (4:32)

met 2 Chainz en Big Sean

16. The Motion * (4:05)

met Sampha

avatar van Holla
Started from the Bottom en All Me vind ik erg vet (met name de eerste). Toch dit Drake projectje eens checken!

Is de cover overigens niet de deluxe cover in plaats van de normale?

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Holla schreef:
Is de cover overigens niet de deluxe cover in plaats van de normale?

Aangepast

Dope!

Dikkop
Gelukkig komt All Me er maar op als bonustrack.
Hilarisch slecht dat nummer. Hold On, We're Going Home is dan weer Drake op zijn best.

Dikkop schreef:
Gelukkig komt All Me er maar op als bonustrack.

Dat vind ik dan weer een hilarisch slecht nummer, dat Hold On, We're Going Home

Voor elk wat wils.

Wordt hoog tijd voor dit Album!
Alhoewel het natuurlijk nog erger kan als we naar Dre kijken

Laatste cd's flink grijs gedraaid, en als we Drake moeten geloven wat meer variatie dan wat we te horen krijgen. Als je bijv. Hold On, We're Going Home hoort.

Erg benieuwd naar de teksten, en hopelijk zo min mogelijk opschepperij, want dan ben ik er gauw klaar mee

avatar van Gloeilamp
Lelijke hoes weer.. Desondanks ben ik hier toch wel benieuwd naar, Started from the Bottom is namelijk wel een fijn nummer.

JK026 schreef:

Dat opscheppen hoeft van mij ook niet.
Niemand die daar iets aan heeft.

avatar van Gloeilamp
Er zal vast wel ergens opgeschept worden, dat doet Drake altijd wel op zijn albums. Ik hoop wel met jullie mee, want ik ben daar ook niet zo van.

avatar van Kos
Kos
Gloeilamp schreef:
Started from the Bottom is namelijk wel een fijn nummer.

Album schijnt vandaag gelekt te zijn, ik zoek me een ongeluk..
De hoes vind ik ook wel aardig simpel, maar volgens Drake zat er een goed verhaal achter.

avatar van Jordyp
Kan je nog lang zoeken

Benieuwd of er nog meer gastartiesten op dit album staan... Overigens is het voor mij totaal onbegrijpelijk dat All Me op dit album staat, mag dan wel een bonustrack zijn, maar zelfs daar is deze track veel te zwak voor.

avatar van carero
Jordyp shut the fuck up ho

Wu-Tang Forever is uit btw

JK026 schreef:

Dit album zal hoogstwaarschijnlijk juist meer opschepperij bevatten.

Lees de interviews en luister naar Drake's meest recente teksten.

Bovendien heet het album niet zomaar ‘Nothing Was The Same’; we gaan een nieuwe, hardere Drake horen.

Ik mis 5 AM in Toronto.

Delars schreef:
Ik mis 5 AM in Toronto.

Tuscan Leather schijnt 5 AM on steroids te zijn.

avatar van Holla
Hmm Wu-Tang Forever vind ik maar matig, net als overigens 5AM in Toronto, dus ik ben blij dat die er niet opstaat. Mijn aanvankelijke enthousiasme is ietwat getempert. All Me is enkel ietwat catchy en Started From The Bottom blijft natuurlijk 1 van de grootste bangers van het jaar.

5AM in Toronto

Begin Hold On, We're Going Home steeds meer te waarderen. 'Too much' ook gehoord nu, erg tof. Te vinden op pitchfork. Kijk erg uit naar dit album!

Norim schreef:

Dit album zal hoogstwaarschijnlijk juist meer opschepperij bevatten.

Lees de interviews en luister naar Drake's meest recente teksten.

Wat versta je onder hard?
Ik ben ook erg nieuwsgierig of hij nog een beetje zichzelf is gebleven.
In ieder geval geen Lil wayne op z'n album, want dan weet je wel wat je kunt verwachten.

IP050 schreef:

Het is wel heel iets nieuws wat we niet van Drake gewend zijn, maar wat je zegt, zelf vind ik hem ook steeds beter worden.. Vooral na 2.10.

IP050 schreef:

Too Much klinkt zeker erg aangenaam! En live zeker niet slecht!

JK026 schreef:

Wat versta je onder hard?

Volwassen, zelfverzekerd, minder op zoek naar antwoorden.

Ik zal wanneer ik thuis ben voor de liefhebbers een paar interessante artikelen/interviews ontrent Drake en dit album posten.

avatar van Delars
Tuscan Leather is echt hard.

2x achter elkaar beluisterd, album is dopeee. Tuscan Leather is super hard idd, poundcake / pmm2 ook.

Bazig albumpje hoor.

Norim schreef:

Volwassen, zelfverzekerd, minder op zoek naar antwoorden.

Volwassen en zelfverzekerd dat kunnen we denk ik wel verwachten.
Dat is alleen maar goed, in de hoop dat het niet 'too much' is en toch enigszins zichzelf kan zijn.

Ein-de-lijk binnen!

Luisteren!!

avatar van Holla
Hmm, sommige nummers duren me toch iets te lang voorlopig. Ben bij Hold On, We're Going Home.

EDIT: Volledig beluisterd, heb wat ik wilde gekregen: een album wat best een aantal nummers heeft wat ik meer ga draaien en ook met best een aantal nummers die ik nooit zal draaien. Omdat het over het algemeen wel voldoende is geef ik 3.0