Airbag - The Greatest Show on Earth (2013)

Noorwegen
Label: Karisma

1. Surveillance (Part 1) (2:23)
  2. Redemption (7:02)
  3. Silence Grows (5:54)
  4. Call Me Back (11:15)
  5. The Greatest Show on Earth (7:02)
  6. Surveillance (Part 2-3) (16:45)
Gaat goedkomen, Broem!

avatar van Denzradio
Ik heb deze plaat diverse keren geluistert..
Dit is duidelijk niet mijn smaak..
Ik geef daarom ook geen stem uit..

avatar van Rogyros
Waarom niet? Je hebt toch een mening over het album? Als iedereen enkel gaat stemmen als het boven pak 'm beet 3,5 ster uitkomt, dan zijn alle waarderingen totaal niet representatief voor wat de MuMe user die het album kent daadwerkelijk vindt.
Ik stem op alle platen die ik voldoende ken om een sterrenwaardering te geven. Of het nu 1 of 5 sterren is.

avatar van Denzradio
Ik luister zoveel platen... ook van genres waarmee ik niets heb, in de hoop een briljante te vinden..
Ik vind dan ook dat ik niet moet klagen, als ik een plaat probeer van een genre die me normaal gesproken niet aanspreekt..
Als ik moet stemmen voor deze plaat kom ik op 1 ster uit.. maar dit zegt niets over de plaat het zegt iets over mijn smaak..
Dus vandaar.

avatar van Rogyros
Duidelijk. Al zullen wij op dit punt niet tot elkaar komen.

Zo is het leven

avatar van Broem
THE Greatest show on Earth live in Helmond.

Airbag Overzicht - lakeihelmond.nl

Hé Broem vandaag in het zonnetje op de IPOD en ik ben helmaal om dus mijn score naar 5.0 verhoogd. Je hebt eerder niks teveel gezegd

avatar van Broem
Gaaf Neal. Een mooi gemiddelde van 4* voor dit fantastische album. Ticket voor het optreden in Helmond heb ik binnen. Ben benieuwd naar "THE Greatest show on Earth" live gespeeld. Optreden in 2012 was erg goed. Topband.

avatar van Broem
Ter voorbereiding op het concert van vanavond nog maar eens het complete werk (valt mee met 3 cd's) de revue laten passeren vanochtend. Op de sportschool met een IPod. Wat een prachtige muziek laat deze band toch horen. Hoeft voor mij vanavond echt niet "THE Greatest Show on Earth" te worden als ze "Call Me Back" maar spelen. Wat een gruwelijk goed nummer is dat zeg Het wordt beter en beter.

avatar van Mindscapes
En naar aanleiding van je berichtje hier gisteren, Broem, heb ik zelf Call Me Back nog eens opgelegd. En verdorie, het leverde weer geen echte klik op. Allemaal zeer mooi gebracht, geproduceerd, gespeeld, gecomponeerd etc, maar ik voel dezelfde magie niet die ik had met All Rights Removed. Jammer, vind ik zelf! Vandaar dat ik tig maanden na de release nog steeds geen stem heb uitgebracht. Heb dit schijfje een aantal keer opgelegd, maar na verloop van tijd voelde ik steeds minder de neiging om dat te doen (en er ligt ook nog een grote stapel op me te wachten). ARR was voor mij een openbaring (als grote Pink Floyd fan vanaf 1967, al ligt de periode '71-'77 er hier natuurlijk dik op) maar met de Greatest Show is de nieuwigheid er wat af. Ik herinner me wel vaag prachtige passages uit eerdere luisterbeurten. Misschien toch weer eens bovenaan die luisterstapel leggen. Sorry, 7485 andere albums...

avatar van Broem
Geen probleem Mindscapes Iedere muziekliefhebber heeft wel zo'n band die hij graag wat meer onder de aandacht wil brengen. Ik heb dat met Airbag. Smaken verschillen. Ik heb gisteravond volop genoten van een waanzinnig goed optreden van deze band. Ze speelden THE Greatest Show on Earth integraal en dus kwam Call me Back gelukkig voorbij. Meeste indruk maakte overigens de live uitvoering van Homesick. Kippenvel. De zanger is overigens de afgelopen 2 jaar aardig vooruit gegaan. Was mijn enige minpuntje bij de show 2 jaar geleden. Zat er zo nu en dan naast bij de hoge passages. Nu niet meer. Blijven proberen hè Mindscapes. Who knows.

avatar van Mindscapes
Wel ja, dat is het net, onze smaken verschillen net niet zo! Ik had ongetwijfeld ook enorm genoten van dat concert. In 2012 gezien op Night of the Prog, middenin de namiddag wel, niet zo ideaal, had ze liever in de duisternis aanschouwd. En gisteren kwam me gewoon niet zo goed uit. Hopelijk volgt er toch nog een soort tournee. Toch vreemd dat er tot nu toe slechts 2 concerten zijn geweest n.a.v. het nieuwe album. Eind oktober in Oslo en gisteren in Nederland? Wat met de rest?? Nu ja, het komt er nog wel van! Homesick had ook echt wel live willen zien, wat een fantastisch eposje is me dat.

avatar van Thin Air!
Mindscapes schreef:
. Toch vreemd dat er tot nu toe slechts 2 concerten zijn geweest n.a.v. het nieuwe album. Eind oktober in Oslo en gisteren in Nederland?.

Die van gisteren in de Lakei was natuurlijk speciaal voor Broem. The Greatest fan on Earth

Yeah.

Ik heb ze vorig jaar gezien in de Boerderij. Was top(!)

avatar van BoyOnHeavenHill
Deze plaat bevalt me beter dan Identity, al was het alleen maar omdat er nu veel meer dynamiek en agressie in de muziek zit. Helaas blijft voor mij de Pink Floyd-invloed veel te duidelijk aanwezig, en diverse nummers lijken haast niet meer dan voorwendselen om weer zo'n hypnotiserende Gilmour-gitaarsolo ten beste te geven. Het lange slotnummer maakt nog de meeste indruk, maar als daar dan zelfs twéé Gilmour-explosies in zitten (eerst op 5:38, daarna op 13:34) houd ik het toch voor gezien. Het is absoluut niet slecht, maar ik stoor me er gewoon aan dat ik geen nummer kan beluisteren zonder aan de naam van een andere band te moeten denken, net zoals ik had bij Wobblers Rites at dawn en Yes.

avatar van Zwaagje
Ik vind dit een prima plaat van een band met een ruim voldoende eigen geluid naast de PF invloeden; heb daar dus geen laat van. Leerde deze band wel kennen via laatste PF review. Instrumentaal erg goed, maar de zang blijft mi achter. Ik vind de stem te vlak voor deze muziek. Een zanger zoals die van riverside zou de muziek nog meer kleur geven. Een 4.0 voor mij

avatar van Rinus
Goed album, maar inderdaad met dikke PF invloeden erin. Ik hoor "Shine on you crazy daimond" op verschillende plekken langskomen. Nou zijn er slechtere invloeden te bedenken dan PF. Zoals ook al gezegd, de zanger is wat vlak, maar daar hebben meer bands in dit genre "last" van. Het is niet echt storend, en zijn stemgeluid is best prettig. De gitarist is erg goed, en de nummers hebben ook wel een mooie opbouw, en ze weten mij wel vast te houden. Productie is een beetje vreemd, Het lijkt soms of dat er een "zuigend" geluid is in de hardere stukken, vooral in "Redemption".

avatar van sp00kjj
Net zoals Rinus viel mij de vreemde productie ook op. Waar hun vorige albums (met name Identity) loepzuiver klonken valt dat hier zwaar tegen. De drums klinken wat hol en ook het 'zuigende' gitaargeluid zoals hierboven beschreven is not my piece of cake. Kan me niet voorstellen dat je dit met opzet zo zou laten klinken? Vooral een song als Redemption kan ik gewoon niet meer afluisteren omdat ik me mateloos irriteer aan het geluid. Muzikaal wel gewoon prima (vooral Call Me Back) maar de productie houdt mij toch steeds weer tegen The Greatest Show on Earth op te zetten, jammer. Daarom reeds verlaagd maar 3,5*. Ik zet Identity nog eens op.

avatar van SébastienY
Ik ben vertrouwd met het vorige werk, en dit ligt gewoon in dezelfde lijn. Niets nieuws onder de zon. Gelukkig ben ik wel fan van Airbag, al hoop ik dat ze in het komende werk toch wat meer hun comfort zone verlaten.

avatar van Alicia
Het lijkt wel alsof de muziek van Airbag niets van stevige wind moet hebben. Waar andere bands je continue om de oren slaan met ingewikkelde structuren, harde geluiden en snelle tempowisselingen - kan uiteraard ook weleens lekker zijn - lijkt Airbag alleen maar te willen zweven*.
Gewoon heerlijk zweven, dat wil Airbag. Het is prachtig gemaakte muziek, dat voor de verandering juist de aandacht wil opeisen door haar ingetogenheid en melodie.

En dat lukt hier warempel nog ook.

Dat de band associaties oproept met die hele beroemde band van weleer is mij ook bekend. Dat doen wel meerdere bands op dat juist aangeschafte stapeltje "melodische rock". Helemaal niet erg. Maar ook bands als Porcupine Tree en Riverside komen zo nu en dan even langs en al is Mariusz Duda de betere zanger, dit vind ik ook helemaal niet erg. Het is daarom dus heel goed denkbaar dat Airbag te zijner tijd ook op dit stapeltje terecht gaat komen, maar dan stop ik wél - voor alle zekerheid - de cd's/lp's helemaal onderop. Je weet maar nooit. Alleen en pas als het echt windstil is, draai ik de stapel even om.

*geldt in meer of iets mindere mate voor alle Airbag albums. Ik vind zelf ook dat The Greatest Show on Earth een wat minder mooie geluidskwaliteit heeft t.o.v. de andere albums van deze formatie.

Veruit hun beste. Een stukje pittiger dan hun eerdere (en latere) werk. Natuurlijk is PF terug te horen. Maar ze geven er een mooie eigen draai aan hier. Geen slecht nummer op te vinden. Een van mijn favoriete albums. Silene Grows en Surveilance zijn mijn favorieten.

Enige minpuntje is de opnamekwaliteit. Dan moet ik zeggen dat dit met mijn fiio en koptelefoon echt minimaal is. Om een of andere reden komt het "doffe" geluid beter tot zijn recht. Ook moet ik zegge dat de CD beter klinkt dan de illegale versies.

Voorlopig een 4,5. Als redemption nog beter gaat vallen dan word het nog een 5. Daar hadden ze meer mee kunnen doen. Het 2e deel ligt me niet zo.

avatar van aerobag
De MusicMeter progclub presenteert mij wederom met een moderne release die totaal langs me heen gegaan is. Alhoewel dit voor mij niet Werelds beste show gaat worden, kon ik met vlagen toch wel genieten van dit album, maar het weet niet een blijvende indruk op mij achter te laten.

avatar van Leptop
Bij mij laat het wel een blijvende indruk achter. Hopsakee, half puntje erbij!

Dat is erg jammer Aerobag want deze band zou perfect bij jouw artiestennaam passen