Eminem - The Marshall Mathers LP 2 (2013)

Label: Aftermath (II)

1. Bad Guy (7:14)

met Sarah Jaffe

2. Parking Lot (Skit) (0:56)
  3. Rhyme or Reason (5:02)
  4. So Much Better (4:22)

met Skylar Grey

8. Berzerk (3:59)
  9. Rap God (6:04)
  10. Brainless (4:47)
  11. Stronger Than I Was (5:37)
  12. The Monster (4:11)

met Buckshot

18. Baby * (4:23)
  19. Desperation * (3:56)

met Jamie N Commons

20. Groundhog Day * (4:53)
  21. Beautiful Pain * (4:25)

met Sia

22. Wicked Ways * (6:32)

met X Ambassadors

23. Survival [Instrumental] * (4:32)
  24. Berzerk [Instrumental] * (3:57)
  25. The Monster [Instrumental] * (4:09)
  26. Rap God [Instrumental] * (6:06)
  27. Headlights [Instrumental] * (5:50)
avatar van Holla
Dit wordt voor mij nooit zijn beste soloplaat. De oude MMLP en TES staan in mijn hart gekrast, en daar komt een MMLP2 met Survival al niet bij . Maar dit nummer is heerlijk

avatar van Harderwiek
Pff, tegenvaller dit. Helemaal nar Berzerk en Rap God. Laat het hele album nou maar komen, kan niet wachten.

avatar van kobe bryant fan
Tuurlijk zijn zijn vorige platen ook wel lekker (ook al staan er op TES wel heel wat fillers) maar die waren vooral goed door hem. De beats waren meestal enorm saai en leeg. Niet meer dan een veel te stille sample, bass en drum. Hier valt er echt wat te beleven en aangezien ik Survival toch wel redelijk vind, allesinds geen echte filler is dit toch al het 4de nummer op rij dus dit komt goed.

avatar van KampF
Je album The Marshall Mathers LP 2 noemen,
dat is de grootste verkooptruuk ooit.

Trap er niet in jongens

downloadlink verwijderd. Geen zippyshare-rommel hier jongens.

KampF schreef:
Je album The Marshall Mathers LP 2 noemen,
dat is de grootste verkooptruuk ooit.

Trap er niet in jongens

Ik koop hem gewoon hoor

avatar van He$$el_01
The Monster is best lekker. Zo'n nummer dat je sowieso op een dergelijk album moet verwachten, dus dan kan hij maar beter lekker makkelijk wegluisteren.

Die track met Rihanna lijkt net een nummer van B.o.B, vind het ene nummer van MMLP 2 nog matiger dan de andere om eerlijk te zijn.

avatar van thgryda
Dit gaat een aanfluiting worden voor The MM LP. Ik vond The Eminem Show en Encore nog vet, zelfs Relapse en Recovery hadden hun goeie momenten en waren overall degelijk. Maar de dalende lijn trekt zich toch door imo... Als we Infinite buiten beschouwing laten dan daalt het niveau per album voor mij, al is er niet zo veel verschil tussen SSLP en MMLP.

avatar van Kill_illuminati
Encore? Dat was al een erg matig album. Dat vond ik in 2004 al, toen ik amper kritisch was.

avatar van Holla
Ik vind het voorlopig beter dan Recovery, en die vond ik ook nog best vet. Een tweede MMLP had ik niet verwacht, en het enige nummer wat ik tot dusver niet meer kan pruimen is Survival. Wat een opvultrack wordt dat op dit album zeg :O. Vond hem eerst nog wel okee maar nu dus helemaal niet meer

avatar van Dirruk
Ik had al rekening gehouden met t feit dat het nummer met Rihanna me niet zou bevallen, de klap komt dus gelukkig niet hard aan

avatar van Game
Ik begin nu toch m'n twijfels te krijgen. Berzerk, Rap God en Survival zijn prima nummers maar met The Monster slaat Em toch (weer) de plank mis. Dit gaat gewoon Recovery 2.0 worden. Briljante zet qua marketing om het MMLP2 te noemen, maar ik vind wel dat hij zijn vroegere fans alweer in de steek laat. Zo jammer dat Relapse massaal werd afgekraakt door de jongere generatie, daardoor heeft Eminem een soort identiteitscrisis gekregen volgens mij (en durft Dr. Dre geen beats meer te maken). Of zou hij simpelweg nog gecontroleerd worden door Jimmy Iovine? Het is nauwelijks voor stellen dat Eminem blij wordt van de muziek die hij tegenwoordig maakt. Vooral omdat hij bekend staat om een echte hiphophead te zijn. Ik hoop dat de verplichte radio nummers nu uitgebracht zijn en dat er nog op een aantal goede nummers op MMLP2 staan maar ik vrees voor een flinke teleurstelling. Nu maar weer eens MMLP1 opzetten en wegkwijnen in nostalgie.

Je kon inderdaad op voorhand al weten dat The Monster een radionummer zou worden. Die leak blijft wel lang weg zeg, ze hebben hun uiterste best gedaan zo te zien. Ik oordeel pas als ik het totaalplaatje heb gehoord. Maar na alles wat ik al heb gehoord zou dit inderdaad beter recovery 2 heten.

avatar van TheLegacy
Ik ben altijd van mening geweest dat Eminem de Bass Brothers mist (Mark & Jeff Bass). Het schijnt dat Em' nog wel een goede relatie met de gebroeders heeft maar helaas hebben ze op Beautiful na (co-produced by Jeff Bass) nooit meer een productie geleverd voor Em'. Volgens mij waren zij toch wel een essentieel onderdeel van het grote succes achter de Slim Shady LP en de Marshall Mathers LP. Ook vind ik het jammer dat Eminem nooit meer zijn eigen beats produceert, ze waren misschien niet altijd even goed maar Eminem kon zijn eigen beats dragen als geen ander. Afwachten maar wat dit gaat worden, ik vrees dat dit album daadwerkelijk de downfall van Eminem gaat inzetten.

Oei dit gaat erg worden, wat ik tot nu toe gehoord heb (stuk of 3 nummers) klinken vreselijk, en het dan The Marshall Mathers LP 2 noemen . Puur een marketing truc, zowel nieuwe als oude fans zullen dit album halen..

avatar van MJ_DA_MAN
MB23 schreef:
Waar blijft die iTunes pre-order??!
Hier en hier.

avatar van René.
Joerii schreef:
Puur een marketing truc,
Jóh.

Game schreef:

Sorry hoor, maar dat dit een Recover 2.0 wordt en dat Eminem de fans die van het oude werk houden in de steek laat is bullshit. Waar Recovery (like it or not) vol stond van agressieve flows zijn op de vrijgegeven nummers vaker weer ouderwetse flows te horen. Ook tekstueel is het absoluut geen Recovery 2.0. En dat Dr. Dre geen beats maakt (en Bass Brothers) vind ik maar al te fijn. Zelden Eminem (op solo werk) op betere beats gehoord.

avatar van MB23

Had 'm deze nacht al gekocht maar toch bedankt.

De eerst 4 tracks vind ik echt niet zo goed. Ik hoop dat de rest van de tracks het een beetje goed gaan maken...

kobe bryant fan schreef:

Ik hoor alleen op Berzerk een stukje terug van de oude Eminem, op de laatste verse. Voor de rest klinkt het allemaal als nummers die op Recovery konden staan, vooral Survival, wat me doet denken aan dat nummer met Pink. Tekstueel gaat Eminem ook een paar keer de mist in op de nieuwe tracks. Call me rapbot

Maar ik zeg niet dat ik de nieuwe Eminem niet kan waarderen. Op Rap God laat hij indrukwekkende flows horen en ik ben heel blij dat hij niet zo veel schreeuwt. Ook vind ik het prima dat hij Rihanna, Skylar Grey en andere artiesten gebruikt voor refreintjes, zolang hij zelf maar niet gaat blèren

kobe bryant fan schreef:

Gedurfde uitspraak. Ik denk niet dat veel Eminem fans van het eerste uur het hier mee eens zijn. Ik heb toch veel liever een Dr. Dre in zijn hoogtijdagen dan een van die nieuwe producers. Het ding met Eminem is dat het wel lijkt alsof hij wanhopig probeert om populair te blijven bij de jeugd. Jij vindt de producties van zijn eerste 3 albums saai, prima. Ik vind dat niet, ik ben opgegroeid met MMLP en The Eminem Show en vind de beats perfect bij Eminem passen. Ja, er zitten niet veel lagen in die beats, maar Eminem bracht ze juist tot leven. Zo'n track als Kill You is het bewijs.

Als jij op 13-jarige leeftijd helemaal weg bent van een bepaald album en artiest, en 10 jaar later is zijn muziek zoveel veranderd, dan voel je je ook in de steek gelaten toch? Vooral als je het album een naam geeft die zoveel impact heeft gehad in het verleden.

Maar goed, ik denk wel dat er wat goeds op zal staan. Emile is volgens mij bevestigd als producer, en die is de man achter het pareltje Going Through Changes

Het mag wel echt gaan lekken nu trouwens. De CD's zijn aangekomen in de magazijnen van winkels en overal op het internet duiken nu plaatjes op van het album, maar niemand durft de gok te wagen om het te uploaden...

avatar van kobe bryant fan
Op 12 en 13 jarige leeftijd draaide ik ook MMLP, TES en TSSLP grijs, maar nu ik hem hoor over betere beats moet ik gewoon toegeven dat het mem eer ligt. Wil daarom ook niet zeggen dat er op het oude werk af en toe ook niet een lekkere beat stond (Criminal of idd Kill You).

Ponty Mython
Em wil eigenlijk gewoon een zanger/rocker zijn. Hij lijkt de leus 'overdaad schaadt' nog steeds niet helemaal door te hebben, getuige de bombastische producties op deze plaat.

avatar van Bardt1980
Ik vind het hier ook allemaal net wat too much van wat ik tot nu toe gehoord heb.
Geef mij dan maar gewoon een 'old-skool' Eminem op een beat a la Role Model

avatar van Game
Eminem heeft sowieso een paar nummers zelf geproduceerd met Luis Resto. Emile is bevestigd voor Legacy. Mijn hoop is weer gestegen

avatar van kobe bryant fan
Rhyme Or Reason is sowieso door hem geproduceerd.

Ga hem nu luisteren, ben benieuwd.

avatar van Harderwiek
Pff, wil hem nu inmiddels wel beluisteren !

Natuurlijk is het album MMLP2 noemen één grote verkooptruc. Toch denk ik wel dat Eminem heus wel de intentie heeft om wat meer terug te gaan naar zijn oudere stijl. Aan zijn teksten op Rap God is toch wel duidelijk te horen dat het anders is dan Recovery? En de titels van de nummers doen vermoeden dat ie op veel andere track weer zijn wat ruigere stijl aanneemt. Ook op de andere nummers laat hij horen zijn stem gelukkig weer anders te gebruiken. En uiteraard krijgen we geen album die gelijkwaardig is aan MMLP1, maar ik hoop wel dat Em de moeite heeft genomen om weer terug te gaan naar zijn stijl van MMLP1. Maar ik kan er ook naast zitten, je weet het niet met Eminem. Hoop dat ik niet te lang meer hoef te wachten om erachter te komen.

Edit: inmiddels ook aan het binnenhalen

avatar van René.
Ik ben inmiddels heel dankbaar.

avatar van 'State Of Mind'
Bad Guy