Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
Karma police heb ik te vaak gehoord,

maar let down is een van de mooiste nummers op de cd

avatar van Nicolage Rico
the viking schreef:
Vind naast Karma Police ook Let Down erg goed,maar wat dit nummer betreft ben ik volgens mij een van de weinigen !

Ik vind "Let Down" het beste nummer van Radiohead!

Alhoewel, iets te vaak beluisterd, helaas.

avatar van Kikuichimonji
Karma Police is wel aardig, verder vind ik het echt een waardeloos album. Het zal wel aan mijn smaak liggen maar dit doet me gewoon helemaal niets. Het is nog wel beter dan het electronische geknommel op opvolger Kid A, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Zwaar overgewaardeerd. 1,5*

Mojo Pin
OK Jumanji.

avatar van avdj
Het vergt gewoon meerdere luisterbeurten Kikuichimonji!
Ik kan het weten. Zelfs Amnesiac begin ik nu te waarderen.

avatar van HiLL
Wijze woorden van avdj, volg het op kikui!

avatar van avdj
Dit album is zo erg gegroeid dat het bijna toe is aan een Top 10 notering, maar ja, wat haal ik eruit...?

avatar van orbit
Hmm, ik zou eens met zo'n melige deep purple of zep leppelin beginnen

avatar van the viking
Bij nader inzien zou The Velvet Underground een optie kunnen zijn !

Begint je bakkebaarden aversie weer op te spelen Orbit ?

Altijd!

Maar ik vind OK Peecee toch ook wel ver superieur daarnaast

avatar van Kikuichimonji
Ik heb het een keer of 3,4 geprobeerd maar het doet me gewoon niks. Niet mijn smaak

No suprises vind ik ook super. Net zoiets als Fake plastic trees.

Omayyad
Kikuichimonji schreef:

Probeer de plaat eens met hoofdtelefoon te beluisteren, want er gebeurt veel meer dan je in eerste instantie vermoedt.

avatar van avdj
Inderdaad, over de Mp3 spelers lijkt hij nóg wel beter!

avatar van HiLL
Nee gewoon cd en dan een koptelefoon.

Omayyad schreef:

Ik heb het ook op mijn iPod geprobeerd

Maargoed, hoeveel luisterbeurten duurde het bij jullie voor het kwartje viel dan? Meer? Minder?

avatar van orbit
Evenveel ongeveer.. dus misschien is het inderdaad wel helemaal niks voor je.

Zo moeilijk/complex is OK peecee niet hoor
Kid A of Amnesiac zijn bijvoorbeeld iets minder toegankelijk op het eerste gehoor.

avatar van Kikuichimonji
Ik ga hem nog maar eens luisteren als ik tijd heb. Met koptelefoon

avatar van avdj
Op de iPod doet deze plaat het echt super!
Bij mij viel het kwartje na 6/7 volledige luisterbeurten.

avatar van Ali Chemicali
Ik dacht eerst dat ze egt al die vage titels zelf bedacht maar toen wat ik ff andere dingen aan het opzoeken en ik kwam uit bij Harry Nilsson en wat zie ik? Subterranean Homesick Blues

avatar van musicboy
Hoe diepgaand en goed dit album ook is, die nr1 positie in de top250 is zo ferm overdreven.

avatar van itchy
musicboy schreef:
Enfin, meningen verschillen.

Ja lekker, zo heeft iedereen wel albums in de top 250 waar hij/zij van vindt dat die nergens op slaan. (nummer 2 bijvoorbeeld )
Maar één moet er nummer 1 zijn.

musicboy schreef:
Enfin, meningen verschillen.

wat een loze opmerking, er hebben meer als 2000 mensen opgestemd. het is meer als een mening van een persoon. En over de hele wereld wordt dit album geprezen door de meerderheid. Maar als jij dan zegt dat het niet op 1 hoort, of iig ferm overdreven is, dan zal dat wel zo zijn.

ik word zo moe van zo'n opmerkingen. Zeg dan gewoon dat je het album niks aanvindt en laat het daar bij

Je zal maar ooit meemaken dat je Paranoid Android langs ziet komen (gisteren) op TMF

avatar van Hermy
patro88 schreef:

Daar is toch niks mis mee. Is een erg originele clip en de TMF-jeugd mag ook wel eens wat anders zien dan schuddende billen en met goud behangen rappers

shappy1010
Guuske schreef:

En toch blijft het subjectief.

Toen Oasis begon werden ze door de halve wereld onthaalt als de nieuwe beatles, later werden ze de meest overschatte band allertijde genoemd.

Toen de film Blade Runner in 1982 uitkwam werd ie overladen door slechte recenties en minimaal bioscoopbezoek. Vorig jaar is ie door the british film board uitgeroepen tot beste sci-fi film ooit.

Good usually lasts. Dat is een enigszinds redelijk criteria. We zullen zien of Radiohead over 20 jaar nog gedraaid word en in top 100 allertijde is terug te vinden. Ze zijn op de goeie weg dat zeker.

avatar van KampF
Het zou kunnen dat ze er dan nóg staan. Maar ik denk toch wel dat Dark Side Of The Moon er altijd zal blijven staan, in de top 10, en misschien zelfs later velen jaren later een nummer 1..

Omayyad
OK Computer heeft een enorm groot draagvlak onder de liefhebbers van de ietwat serieuze(re) muziek. Tevens weet het fans van verschillende genres aan zich te binden en zolang dat blijft lukken, blijft de plaat hoog in deze lijst staan.
Persoonlijk twijfel ik daar niet zo aan, want OK Computer gaat (net als Dark Side Of The Moon heeft gedaan door zo lang in de albumlijsten te staan) beslist profiteren van het feit dat het hier zo lang en met zo'n grote voorsprong op één staat.
Dat maakt mensen nu eenmaal extra nieuwsgierig naar een plaat, zodat meer en meer mensen deze gaan leren kennen.

avatar van bloempje24
shappy1010 schreef:

De tijd zal het uitwijzen. OK Computer is al bijna 10 jaar oud, dus van een hype kan in ieder geval niet meer gesproken worden.

Ali Chemicali schreef:

Het origineel is van Bob Dylan. En Paranoid Android refereert naar Douglas Adams' The Hitchhiker Of The Galaxy. Verder valt het toch wel mee met die vage titels?

Oh, en egt bestaat niet, dat schrijf je zo: echt.