Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van bloempje24
Ik kan enkel begrijpen wat ik lees. Wanneer je het idee hebt dat ik niet weet wat je bedoelt is het misschien een tip om duidelijker te formuleren wat je wel en niet vindt. In je complete stukje van 0:07 staat het woord muziek namelijk precies nul keer.

Mijn mening over Fitter Happier, ik citeer Fugu even:
"Hoezo zo negatief over Fitter Happier? Het is overduidelijk geen echte song, maar het heeft wat mij betreft een heerlijke doffe piano en een geweldige tekst. De tekst van Fitter Happier verwoord nu eens echt duidelijk de thematiek van de Radiohead nummers. Nooit eerder of later was Yorke zo concreet over zijn visie op een album. Fitter Happier past gewoon perfect op OK Computer en maakt het verschil tussen een geweldig album en een bijna perfect album, althans voor mij!"

avatar van avdj
Filter Happier 'split' de twee CD helften gewoon. Ik ben de plaat momenteel aan het draaien en het klinkt steeds beter.

bloempje24 schreef:

Mijn mening over Fitter Happier, ik citeer Fugu even:
"... maakt het verschil tussen een geweldig album en een bijna perfect album, althans voor mij!"

Met dat laatste ben ik het eens, maar dan precies omgekeerd

avatar van gemaster
avdj schreef:

Je hebt de plaat nu al 2 jaar geloof ik. Wordt het niet eens tijd om hem 1x per dag te draaien, ipv 1x per kwartaal? Je moet namelijk wel kunnen wennen aan dit album.

Ik heb het album nu wat beluisterd, hij wordt echt steeds beter! Briljant gewoon!

4,5 sterren, waarschijnlijk zal hij komende weken nog wel wat gaan stijgen, als ik hem nog wat beter ga beluisteren.

avatar van avdj
@gemaster:

Haha
Nou...in één jaar tijd is m'n stem van 2,5(?) naar 4,5 en daar zijn toch wel een aantal luisterbeurten overheen gegaan. Hij zit nu al zo'n drie dagen in m'n CD speler en blijft er nog even in.

avatar van gemaster
Dan is het goed! Ga zo door en het zal misschien ooit nog wel eens 5* worden.

1 van de beste albums ooit !

avatar van ZERO
De 2000 voorbij (zou gelijk staan aan 200 users die hem op 1 hebben staan ) en bijna evenveel als nr. 2 en 3 samen. Hoewel ik vind dat dat dik overdreven is, gun ik het deze plaat (en Radiohead in het algemeen) wel!

avatar van Gajarigon
Is dat accident waarover sprake in Airbag gebaseerd op waar gebeurde feiten? (fast german car enzo)

avatar van Jazper
Nooit zo heel goed begrepen waarom dit nou zo fantastisch zou moeten zijn eigenlijk. Ik vind het best een goede plaat hoor. Tenminste, ik heb hem best veel gedraaid. Maar echt bijzonder vind ik hem niet. Hij klinkt zelfs wat overgeproduceerd.
Maar goed, goede nummers hier vind ik Airbag, Climbing up the walls en Lucky.
Missers vind ik Electioneering en No surprises.

Jazper schreef:
Maar goed, goede nummers hier vind ik Airbag, Climbing up the walls en Lucky.
Missers vind ik Electioneering en No surprises.

Electioneering is juist een van mijn favorieten. Lekker hoog gitaartje; vette zang; t valt gewoon goed bij mij. Verder zijn Karma Police en Paranoid android hele mooie nummers; paranoid android blijft een van de mooiste gitaarsolo's aller tijden.

avatar van KampF
Wie vind de schreeuw op het eind van Climbing up the walls ook zo geweldig?

avatar van Jazper
majunior schreef:

Paranoid Android vond ik vroeger ook helemaal geweldig. Maar ik zette hem laatst op en het had het niet meer voor mij. Wel vond ik Airbag ineens beter dan ik volgens mij destijds vond. Tja...

avatar van SilverGun
Gajarigon schreef:

Nope. Hier achtergrondinfo.

Heb OK Computer geluisterd met hoge verwachtingen, want overal is de waardering hoog. En dat is niet zomaar! Wauw, wat een album. De gitaren, de zang, de teksten.
5*!@

Favo nummer: Lucky

Hele goede CD, maar er is niks beter dan Paranoid Android op dit album, 3,5* voor de CD en 5* voor Paranoid Android maak voor mij 4*.

Vind The Tourist, Subterranean Homesick Alien en Karma Police beter dan PA

0,5
E
niet mijn muziek....

Subterranean Homesick Alien gaat over vanuit een intro à la Hotel California van de Eagles naar een beetje High Speed van Coldplay... Goede combinatie

avatar van HiLL
Louis2703 schreef:

Nou gelukkig heb ik die combinatie nog nooit gehoord in dat prachtige liedje.

avatar van Music4ever
Het zou misschien wel een goede combinatie zijn, maar ik heb het ook nog nooit gehoord.

avatar van Lola3
Oooefff, wat een geruststelling!!Gelukkig heeft deze plaat het imago van radiohead voor mij gered want ik had eerst Kid A beluisterd, wat echt slecht was. Echt, ik kan het niet beter zeggen dan Flipper bij Kid A:'Je ziet dat er slechts een dunne lijn is tussen genialiteit en zwakzinnigheid'

4,5, voor nummer 7, een echte doorn in het oog, doe ik er een halfje af.

avatar van Bart
Lola3 schreef:
'Je ziet dat er slechts een dunne lijn is tussen genialiteit en zwakzinnigheid'.

Lola3 schreef:

4,5, voor nummer 7, een echte doorn in het oog, doe ik er een halfje af.

Op Kid A heeft radiohead toch ook wel prima nummers gemaakt hoor, die niet onderdoen voor de betere nummers op OK computer. Het is alleen niet iets dat in de hap slik weg catagorie valt. Als je wat bekender bent met het electronische genre is kid A echter best toegankelijk. Qua sfeer is het echter iets minder rustiek en etherisch als deze OK computer dat moet gezegd.
Helemaal met je eens over nummer 7 trouwens..

avatar van the viking
Vind naast Karma Police ook Let Down erg goed,maar wat dit nummer betreft ben ik volgens mij een van de weinigen !

KampF schreef:
Wie vind de schreeuw op het eind van Climbing up the walls ook zo geweldig?
Ik! Hij schreeuwt het even uit en nadat de song is afgelopen begint no surprises met dat (vrolijke) deuntje wat in contrast staat met die ene schreeuw

*Laura*
the viking schreef:

Nu, ik vind het anders een enorm hoogtepunt!

*Laura* schreef:

Nu, ik vind het anders een enorm hoogtepunt!

ik ook. Karma police vind ik super, maar let down ook!

avatar van bloempje24
Hier ook!