Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van luc011190
the viking schreef:
Zal dan wel een verschil van muzikale smaak zijn en massa hypes zijn sowieso niet zo aan mij besteed maar ik val in herhaling die door de ziel snijdende stem op sommige nummers van Thom Yorke( op de cd Hail To The Thief wordt hij slechts overtroffen door de krolsche kater van mijn buurman) zorgt er bij mij voor dat mijn gehoororganen gelijk op alarmfase 1 slaan.Dat laat niet onverlet dat er op dit album drie prachtige nummers te vinden zijn :Let Down,Karma Police en No Surprises. Maar in zijn totaliteit geef ik duidelijk de voorkeur aan The Bends dat veel puurder klinkt en Thom Yorke nog geen kattegejank uitbraakt!

Jij kan dit natuurlijk niet goed vinden, maar neem nou maar aan dat de rest het draait doordat ze het zo mooi vinden en niet omdat ze zo graag onderdeel willen zijn van een massahype

avatar van HiLL
Viking zeg het nog 43 keer over die kut kater van je!

geen kattenliefhebber Hill ? Had nog wel een anekdote over Neil Young verwacht

avatar van HiLL
I love cats! Heb er zelf 2. Althans 1 poes en 1 kat.

HiLL schreef:
I love cats! Heb er zelf 2. Althans 1 poes en 1 kat.

ha vandaar dat je de stem van Yorke goed kunt verteren

avatar van orbit
Ik vind dit muzikaal een veel completer en gevarieerder album dan the bends.. qua stem kan ik me vikings reactie wel voorstellen. Maar vergeleken met het afgeknepen strottehoofd van meneer Corgan of andere zangers die de plank finaal misslaan, vind ik Yorke erg goed te horen Hij heeft af en toe alleen de tendens een beetje door te draven

avatar van the viking
hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind orbit

avatar van orbit
Misschien ook wel terecht.. Bands die zo unaniem worden opgehemeld mogen ook best eens bekritiseerd worden, RH is allesbehalve volmaakt natuurlijk
Maar ik blijf erbij dat dit wel hun piece de resitance is.

avatar van the viking
Radiohead is natuurlijk ook geen slechte band hoor,maar een paar kritische kanttekeningen plaatsen kan geen kwaad toch!

avatar van Klumpie
the viking schreef:

Ze kunnen dit beter radioheadmeter.nl noemen, op het moment dat je kritiek hebt op Radiohead heb je meteen een paar kakkerlakken op de rug.

avatar van Jumperjack
LittleBox schreef:

Laat ik het dus eens omdraaien: waarom zou dit een niets-toevoegend en standaard album zijn? Ik heb ze niet vaak meegemaakt die zoveel indruk maakten (Nebraska van Springsteen; een nog groter effect op mij in ieder geval).

Laat ik even voorop stellen dat dit alleen maar mijn mening is. De redenen dat ik dit album niet goed vind zijn simpel: ik vind de melodie lijnen niet mooi, de zang niet, maar bovenal en ik heb dit reeds eerder geschreven, vind ik het een uitermate vervelend saai album, ik moet dit echt niet meer dan eens per jaar horen. Ik heb ook geen kritiek op iedereen dit dit wel goed vindt, want over smaak valt niet te twisten, maar ik begrijp niet waarom er gelijk door iemand sarcastische opmerkingen moeten worden gemaakt als ik hier zeg dat ik dit niet goed vind. Ik ben overigens gelijk na dit album afgehaakt met het kopen van Radiohead, hun oudere werk vind ik wel OK.

avatar van HiLL
Over smaak valt wel degelijk te twisten. Dat gebeurt hier nou juist elke dag.

Kan iemand mij vertellen wat de betere liedjes op dit album zijn? na Karma Police, wat ik overigens een geweldig nummer vindt. En zeg niet alle liedjes :O

avatar van Tsjo-Wi
Paranoid andriod en Let down, vind ik dan

avatar van Tsjo-Wi
je kan trouwens ook gewoon bij statistieken kijken welke nummers de meeste stemmen hebben

Tsjo-Wi schreef:

Oh ok, bedankt, had het niet in de gaten.

avatar van Jumperjack
HiLL schreef:
Over smaak valt wel degelijk te twisten. Dat gebeurt hier nou juist elke dag.

Onzin, ik kan toch niet gaan beweren dat je spruitjes lekker moet vinden omdat ik dat vind, dat is en blijft een kwestie van smaak.

Jumperjack schreef:

100 % Mee eens. Ik kan me indenken dat mensen RH vinden klinken als kattengemauw of iets in die richting, maar ik vind 't mooi. Zeer mooi nummer: climbing up the walls en exit music.

Jumperjack schreef:

Uiteindelijk eet ik het wel. Kwestie van wennen. En dus waarderen. Rode wijn drink je ook niet in ene, proeven, wennen, waarderen.

HiLL schreef:

Maar muziek waar ik niet aan kan wennen draai ik gewoon niet meer.
Ik ben het met de stelling eens dat over smaak niet valt te twisten.
Bovendien vind ik spruitjes goor, maar ik eet ze omdat het zo goed voor je is.

avatar van HiLL
Dat het goed voor je is...prima instelling! Hup OK Computer is ook goed voor de mensch!

En dat ben ik dan weer met jou eens.

avatar van HiLL
Gelukkig! Ach en ik lulde ook maar wat daarvoor. Als je dit niks vindt, prima toch.

Wat een ander vind zal me sowieso jeuken. Dat gezeuzel af en toe.

Omayyad
HiLL schreef:
Ach en ik lulde ook maar wat daarvoor.

En dan vraagt 'ie zich af waarom hij door zo veel mensen zo weinig serieus genomen wordt...

avatar van HiLL
haha nee hoor, nooit gedacht!

avatar van muismat
Ben op het moment helemaal verslingerd aan karma police en no surprices... worden steeds beter, aan de rest ben ik nog niet echt toegekomen, maar het staat hierboven ook al vaker beschreven dat je de nummers een aantal keer gehoord moet hebben, en dan merk je dat ze steeds beter beginnen te worden, had ik tenminste met deze 2 tracks, als de rest van het album net zo goed is krijgt deze cd minstens 4 sterren.

avatar van Lukas
muismat schreef:

Grappig, als er twee nummers op OK Computer zijn waarvan ik vind dat ze bij veel luisteren nogal aan kracht inboeten zijn het Karma Police en No Surprises wel.

Lukas schreef:

Met name No Surprises.. erg saai na verloop van tijd..

Eens.