Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van Joy4ever
Nummer 1 in de top 250, kom op nou zeg. The Bends vind ik toch echt een stuk beter. Uiteraard kent deze cd sterke nummers maar als geheel vind ik het een beetje teveel van het goede. Ik heb de cd destijds gekocht. En weer verkocht. Kreeg een paar jaar later spijt. Dus ik de cd weer gekocht. Nogmaals beluisterd. En weer kwam ik tot dezelfde conclusie. Het is het allemaal net niet. Neemt niet weg dat de kwaliteit prima is maar mijn ding is het niet.

avatar van Sanderkeuh
Joy4ever schreef:
Neemt niet weg dat de kwaliteit prima is maar mijn ding is het niet.

Smaken verschillen eh, hoewel ik dit ook nogal zwak vind, zeker om op de 1ste plaats te staan.

avatar van Blue88
The Bends ligt mij eerlijk gezegd veel beter dan deze plaat. Zeker schoon, alleen heb wat meer moeite mee... Paranoid Android is geniaal. Misschien eens de tijd ervoor nemen. Nou ja misschien.. ik weet het eigenlijk wel zeker, want het is radiohead

Ik vind dit toch zo'n mooi album:

Met Paranoid Android, Electionering als toppers, ik was verbaasd toen ik zag dat dit album hoorde. Mijn eerste nummer van Radiohead was Fitter Happier, dat was geen succes. Fitter Happier is een van de slechtste nummers die ik in mijn leven heb gehoord. Maar toen ik het tweede nummer van Radiohead hoorde, aangeraden door Harmen.., dacht ik; toch maar eens meer van deze band pindakazen. Toen kwamen: Airbag, Electioneering, Subterranean Homesick Alien en Exit Music (for a Film) briljantjes. Stuk voor stuk. Hierna dacht ik bij mezelf; dit album moet ik hebben. Geen miskoop achteraf. Prachtig album beetje elektronisch, gewoon mooi. Ik vond Karma Police (sorry) wel wat minder en ik kwam erachter dat Fitter Happier veruit het slechtste nummer was dat ze ooit hadden gemaakt. Voor dit album heb ik 4 sterren gegeven, dat leek mij voldoende. "Paranoid Android is de Bohemian Rapsody van de Rock" zei mijn neefje toen hij dit liedje hoorde. Hier ben ik het best mee eens, want er zitten net als in Bohemian Rapsody allemaal verschillende stukjes. Allemaal heel artistiek gedaan.
Mijn complimenten voor dit stukje vakwerk van deze mensen van Radiohead. Vooral voor Paranoid Android.

avatar van Darkshines
Fitter happier moet je ook niet zien als een gewoon nr. het is ook niet de bedoeling van ze geweest om daar de top 40 mee te halen, het past gewoon in het verhaal, in het concept.Typisch radioheadnr. bleek achteraf.

avatar van avdj
Dit album is sowieso niet bedoeld om de Top 40 te halen.

Darkshines schreef:

Ik heb liever een leuk vlot nummer (zoals bv Airbag) dan zo'n vaag, elektronisch tussenvoegsel of opvullertje...

Geweldige lyrics! favorieten: paranoid android, electioneering, climbing up the walls, airbag.

Misschien.. Ben wel heel gehecht aan Parachutes, dus ik weet niet of ik die zomaar inruil voor een Radiohead..

avatar van musicfriek
Hoef je ook niet in te ruilen hoor. Geniet lekker van Parachutes, ook een heel lekker album!

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Radiohead

avatar van schizodeclown
Ik vind de 1e helft veel sterker dan de 2e helft van dit album,niet sterk over de hele lijn

avatar van Tsjo-Wi
schizodeclown schreef:

ja vind ik ook eigenlijk, na karma police is het een stuk minder interessant

avatar van Gyzzz
Helemaal niet mee eens. Ik vind de tweede helft juist een stuk sterker.

Ik vind zowel de 1e als de 2e helft sterk.

avatar van orbit
No Surprises vind ik een beetje flut, maar Lucky vind ik prima en met name The Tourist vind ik het beste nummer van de plaat! Dus het einde is erg sterk.. fittier en electioneering zijn inderdaad wat minder.

avatar van Splinter
deze plaat moest bij mij groeien maar ik heb hem geleerd te luisteren, mede door mijn vader die ineens No Suprises zo goed vond.

Paranoid Android, No suprises als beste nummers.
maar karma police en climbing up walls ook erg sterk

van 3.5 naar 4.5

Ik vind dit toch wel zo'n dubieus nummer-1-in-de-top-250-album. Er staan naar mijn idee een aantal prachtige nummers op die verder nergens meer in die richting op hun andere albums staan, maar de tweede helft van het album vind ik zeker niet geweldig.
Ondanks de mooie sound van een paar nummers en het gevoel dat ik daarbij krijg, verkies ik toch Amnesiac en Hail to the Thief boven dit album. En volgens mij ben ik daarin één van de weinigen..

avatar van orbit
Ach, ten eerste is RH natuurlijk een jaren 90 verschijnsel en zal de jeugd van nu aanzienlijk meer aanspreken dan allerlei ouwe koeienbands, dus die hoge plek in topzoveel lijstjes begrijp ik best. Daarnaast maken ze ook behoorlijk goede muziek, die ook voor een breder publiek nog goed te pruimen valt en niet de voorspelbare weg inslaat.
Als er op Kid A niet een aantal dunne flutnummertjes waren gezet had ik die plaat wellicht nog wel beter gevonden dan deze, want ook OK peecee bevat zoal wat inzinkingen naast de schoonheid.

avatar van Rayaccos
De tweede helft met climbing up the walls, no suprises en lucky vind ik minstens net zo goed als het eerste gedeelte van de cd met airbag, Paranoid Android, Subterranean Homesick Alien, Exit Music (For a Film). Alleen let down is niet helemaal mijn favoriet. 5*

avatar van avdj
Voor 10 eurootjes in Free Record Shop.

avatar van HiLL
9.95 bij van Leest!

avatar van Tsjo-Wi
samen met nog 2 andere cds voor maar 25 euro

avatar van kaj_666
Stomme vraag misschien, maar kan iemand mij de genialiteit van Paranoid Android uitleggen? Vind het geen geweldig nummer eigenlijk, geef mij dan maar Street Spirit of Exit Music.. Het album als geheel vind ik trouwens minder dan The Bends en ook Kid A vind ik misschien wel beter dan OK Computer, maar wie ben ik..

chrismusic
ik heb een tribute to radiohead toegevoegd op mume en is hier te vinden http://www.musicmeter.nl/album/60325

Ik heb deze cd jaaaren geleden gekocht en weet nog wel dat ik er toen helemaal niks aanvond, laatst nog eens geprobeerd te luisteren maar kwam weer niet verder. Snap ook echt niet dat deze op nr1 staat! er zijn zoveel betere cd's..echt overhyped en vreselijk saai...

Nee helaas, deze cd heeft mij nooit echt weten te boeien en ben ook erg benieuwd waarom bijna iedereen deze cd de hemel inprijst..

avatar van gemaster
lieverluidanmoe schreef:

41 pagina's lofzang is niet genoeg?

avatar van HiLL
Jij bent zeker liever lui dan moe dan?