Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van frankvankesteren
HiLL schreef:

Ach ja ik heb een sociale opleiding gedaan, dus dan ga je vanzelf wel 'zweverig' praten Je begrijpt me wel.

haha, aanradertje dus zo'n sociale opleiding?

Wat zie ik nou? OK Computer in de Rotatielijst?! Deze CD is uit 1997, dat is 9 jaar geleden.... ga is naar een platenzaak en koop wat anders!

avatar van Lukas
west schreef:

Kan toch zijn dat je dit nog niet kent en vanwege de vele positieve reacties de plaat gaat draaien?

avatar van Waldo Jeffers
west schreef:

jij draait enkel platen uit 2006 dan neem ik aan?

avatar van frankvankesteren
Waldo Jeffers schreef:

jij draait enkel platen uit 2006 dan neem ik aan?

aan zijn rotatielijst te zien dus wel ja

West, 1 tip: ook al heb je gelijk..het is niet erg handig om in dit forum OK Computer-fans op deze manier aan te vallen

avatar van Nightrider
frankvankesteren schreef:

aan zijn rotatielijst te zien dus wel ja

Het lijkt mij dat er toch een erg logische verklaring is voor het verschijnen van OK Computer in de rotatielijst. Als men nieuwe muziek wil ontdekken, grijpt men logischerwijs naar iets wat door anderen hoog wordt aangeslagen. Iemand die hier dus nieuw is en nog niets van Radiohead gehoord heeft zal OK Computer gaan luisteren, simpelweg omdat het album zo hoog in de top 250 staat. En we kunnen wel met z'n allen elkaar voor de gek gaan houden en doen alsof we alleen maar platen uit 2006 luisteren omdat je anders geen verstand van muziek zou hebben, maar als dat niet het geval is, is dat toch een vreemde gewoonte.

avatar van Joy4ever
Ik moet me helemaal gaan schamen met mijn rotatielijst

Feeder
Joy4ever schreef:
Ik moet me helemaal gaan schamen met mijn rotatielijst

Echt wel !
Maar hé, als het een troost kan zijn... ik ben geen haar beter

shappy1010
frankvankesteren schreef:

Ik ken helemaal niks van Radiohead, maar als ik zie dat deze met een ruime meerderheid op 1 staat op een site waar mensen met een goede muzieksmaak op rondlopen dan raak ook ik geinterresseerd in deze CD.

Frank

Het valt niet te ontkennen dat Radiohead een band is die veel mensen uit allerlei genres aanspreekt, en aangezien het een vrij recentelijk band is uit het internet generatie tijdperk, denk ik dat het percentage internettende Radiohead fans toch een stuk hoger ligt dan bij typische Led Zeppelin of Rolling Stones fans.

Bovendien kan ik uit ervaring zeggen dat op MuMe vooral in het begin erg veel fanatieke Radiohead fans zaten, dus het beeld kun je wel enigszinds wat bijstellen. Ben wel benieuwd wat je ervan vind, ik hoorde deze cd voor het eerst goed een jaar geleden. (kon alleen Karma police aangezien we dat in een bandje speelde) maar ik vond er niet zo heel veel aan.

Dit album...Ik heb er zoveel herinneringen aan. Nog steeds verbaast de genialiteit van een nummer als Paranoid Android mij ten zeerste, Karma Police is en blijft een juweeltje. Ik kan eigenlijk geen nummer noemen dat minder geslaagd is. Tijdloos en briljant!

Maartje Bronkhorst

avatar van avdj
Afgelopen week vaak gedraaid en het is toch wel het beste album van de laatste 20 jaar. Jammer genoeg krijgt dit album óf 4,5/5* of 0,5* Ongelooflijk kinderachtig dat veel mensen na 5 minuutjes luisteren met 0,5 op de proppen komen.

avatar van Paalhaas
Het valt allemaal reuze mee, hoor. Kijk maar naar de stemverdeling.

avdj schreef:

Zegt de persoon die speciaal alle Slipknot platen heeft beluisterd om ze een halve ster te kunnen geven, over kinderachtigheid gesproken.

avatar van avdj
Slipknot is toch niet met OK Computer te vergelijken? Dit album is vele malen veelzijdiger en heeft veel meer te bieden.

avatar van HammerHead
Daar gaat het natuurlijk helemaal niet over, ik heb het over de verhouding serieuze vs. kinderachtige stemmen bij een plaat. Goed, dit valt buiten de discussie over dit album, ontopic maar weer.

Feeder
HammerHead schreef:

avdj schreef:

Afgezien van het feit dat dat absoluut niet terzake doet: kwestie van mening. Ik vind het ook nogal hypocriet. Het gemak ook waarmee je suggereert dat er na 5 minuutjes al gestemd wordt. Alsof het bij de konijnen af is om OK Computer na volledige beluistering met 0,5/5 te belonen (Als je het mij vraagt wordt die keus naar het einde toe alleen maar plausibeler ).

HammerHead schreef:

Het verschil is dat ik Slipknot écht niet aan kan horen net als vele anderen. En ik denk niet dat het groeialbums zijn i.t.t. deze. Maar OK Computer valt onder op MuMe blijkbaar onder de hoge bomen en het gemiddelde daalt dan ook wekelijks.

avdj schreef:

Het verschil is dat ik Slipknot écht niet aan kan horen net als vele anderen.

Uiteraard de reden dat je besloten hebt om al hun platen maar eens uit te gaan zitten, wat een zelfkastijding, petje af.

avatar van avdj
Het waren inderdaad weinig plezierige luisterbeurten.

avatar van gemaster
Waarom doe je het dan?

avatar van orbit
avdj schreef:

'Blijkbaar'.. Lijkt me wel he, als een plaat zo ferm op nummer 1 staat en daar nooit meer vanaf komt De hoeveelheid kinderachtige 5*-stemmers is ook niet te verwaarlozen kennelijk.

Ik snap nog steeds niet dat mensen zich druk maken over lage stemmen bij dit soort platen. Alsof zijn positie bedreigt wordt ofzo.. Waar maak je je druk over

avatar van Lukas
Bovendien is een gemiddelde van 4,07 bij zo veel stemmen gewoon erg hoog.

voltazy
ik vind sowieso dat je niet moet gaan stemmen op albums die je bij voorbaat al slecht vind, die albums kun je vaak niet in z'n geheel luisteren en zo kun je ook niet tot een goed oordeel komen.
maar dit heeft allemaal weinig meer met ok computer te maken, een van de beste albums ooit
en idd met meer dan 1100 stemmen is 4,07 best hoog

avatar van Tsjo-Wi
heb deze plaat nu eindelijk uit mijn top tien gehaald. Het blijft natuurlijk een meesterlijke cd maar ik betrapte me er toch te vaak op dat ik vaak alleen maar de pareltjes van dit album draaide (Paranoid Andriod, Let Down, Karma Police) en weinig de hele cd, omdat er naar mijn mening te veel mindere nummers op staan (fitter happier, climbing up the walls, en ook subterranean en Lucky vind ik niet zo bijzonder. En om deze plaat nou in mn top tien te laten staan alleen voor paranoid android en karma police vind ik toch iets te ver gaan. Ik vind dat the bends en hail to the thief betere cds zijn, vandaar dat die wel in mijn top tien blijven staan. Maar die 4.5* voor Ok computer blijft wel staan, want het blijft een meesterwerk.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
hm, komt de 1e plaats in de album top 100 al bijna in gevaar?

Die nummers die Tsjo-Wi als mindere nummers opnoemt (zonder FitterHappier) vind ik juist de beste nummers. Vooral Lucky vind ik echt heel erg mooi. Let Down vind ik persoonlijk iets minder als de rest (nog steeds wel er mooi hoor)

lambf
Ik heb de video bekeken (Ik hoop dat het video-concept doorgaat, erg leuk)
Wat een saai nummer zeg , ik ga dit album zeker NIET beluisteren.

avatar van gemaster
Zo is dat, na 1x horen iets de grond in boren!