Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
9.95 bij van Leest!

ga hem daar morgen ook halen

the dutchman schreef:

ga hem daar morgen ook halen

Meteen Hail to the Thief erbij!

Ik vind dit een waardeloze cd. Alleen 'Paranoid Android' is geweldig (nee, ik kan niet uitleggen waarom). Eigenlijk heeft Radiohead maar drie (hele) goede cd's gemaakt; 'Kid A', 'Amnesiac' en 'I Might Be Wrong'. 'Ok Computer' is vooral saai en wat mensen zo geweldig aan 'The Bends' vinden, snap ik al helemaal niet; koop dan gewoon een cd van The Smiths, dan heb je het origineel in plaats van een slechte kloon!

ECooper schreef:

Pfff Ga toch weg met je Smiths, overschat bandje met een dramaqueen aan het roer.

Feeder
HiLL schreef:

Het gaat er echt niet in bij me waarom het per se constant nodig is om andermans muzieksmaak de grond in te boren en overbodige kritiek te uiten.

Feeder schreef:

Bij mij ook niet, normaal gesproken. Hier geef ik toe is het een geval van: 'Hij begon'. Ik zal mij voortaan inhouden!

Feeder

Thx

avatar van bloempje24
Maar Hill heeft wel gelijk...

avatar van orbit
Ik wil niet weer over de 'licht overgewaardeerde' wokkels beginnen, want blijkbaar zijn er nog steeds teveel mensen in den lande die dat een geniale band vinden.. Maar om Radiohead daaraan te refereren snap ik niet helemaal. De muziek van Radiohead heeft heel erg weinig betrekking op de wokkels volgens mij, behalve dat meneer Yorke zelf ook aardig de dramaqueen kan uithangen. Maar muzikaal gezien is het toch heel andere koffie.

avatar van Kikuichimonji
Ik heb hem laatst weer eens op gezet en verrek, ik vond het al niet meer zo'n vervelende plaat als tijdens mijn laatste luisterbeurten.

Ik zie nog steeds niet in wat hier zo enorm geweldig aan is, maargoed. 1,5* erbij naar 3*. Middenmotortje.

avatar van AstroStart
Paranoid Android... Heerlijke praat.

"You don't remember
Why don't you remember my name?"

Karma Police is overigens ook fantastisch!

9.95 bij van Leest!

Al kreeg ik er geld op toe HiLL....

avatar van frankvankesteren
Kan iemand (er zijn kennelijk zoveel fans hiervan) mij objectief en goed beargumenteerd vertellen waarom ik deze CD zou moeten kopen?

Ik ken helemaal niks van Radiohead, maar als ik zie dat deze met een ruime meerderheid op 1 staat op een site waar mensen met een goede muzieksmaak op rondlopen dan raak ook ik geinterresseerd in deze CD.

Ik hoor ook vaak bij Coldplay-discussies de naam Radiohead vallen (ik ben een groot fan van Coldplay maar ken niks van Radiohead, hoe kan het echt:P) dus ik dacht laat ik me daar ook eens in verdiepen..te beginnen hier..

Vooral ook wil ik horen waarom ik hem niet zou moeten kopen..ik vraag me heel erg af of ik dit mooi zou vinden..

alvast bedankt,

Frank

avatar van bloempje24
Hoi Frank,

ik zou zeggen: lees eerst eens die 43 pagina's door. Ben je dan nog niet overtuigd, kom dan terug met een vraag.

Lost Highway
Ik denk, gezien je top 10, dat het niet echt jouw ding zal zijn. Ik denk niet dat je hem mooi zal vinden. Ik zou eerder voor The Bends gaan, vind je die goed, dan kan je nog altijd overwegen om deze aan te schaffen.

avatar van avdj
The Bends heeft een soort Coldplay 200-2002 sound dus die kan ik je zeker aanbevelen. Voor een gevorderd luisteraar heeft dit album echter meer te bieden.

avdj schreef:
Voor een gevorderd luisteraar heeft dit album echter meer te bieden.

Spreek voor jezelf avdj. Ik vind dat the Bends meer te bieden heeft dan deze OK Computer. Reden: OK Computer kent teveel matige nummers, het kan als geheel minder overtuigen. Maar ja, mensen houden er nu eenmaal van als een band gaat experimenteren. Voor mij hoeft het niet. Daarnaast zingt Thom Yorke beduidend beter op the Bends.

avatar van HiLL
Deze plaat heeft muzikaal gezien natuurlijk meer te bieden dan de Bends.

HiLL schreef:
Deze plaat heeft muzikaal gezien natuurlijk meer te bieden dan de Bends.

Zucht. Daar denkt dus niet iedereen hetzelfde over HiLL. Hoe kun je trouwens bepalen of een cd muzikaal gezien meer te bieden heeft? Kijk je dan naar het aantal expirementele nummers? Dan wint OK Computer met gemak inderdaad. Als je echter kijkt naar het geheel dan scoort the Bends toch meer punten.

avatar van gemaster
Joy4ever schreef:
Als je echter kijkt naar het geheel dan scoort the Bends toch meer punten.

Nee hoor. OK Computer heeft op alle fronten meer te bieden. Dat wil niet zeggen dat The Bends slecht is, integendeel zelfs, maar OK Computer is beter.

avatar van frankvankesteren
gemaster schreef:

Dit bedoel ik dus niet met "objectief en goed beargumenteerd vertellen"

Ik zal the Bends wel eerst uitproberen dan, bedankt Lost Highway

[/quote] maar OK Computer is beter [/quote]

Zullen we het er maar gewoon op houden dat ieder voor zichzelf moet bepalen welke cd beter is?

avatar van gemaster
Tsja, jij begint erover.

avatar van HiLL
Als een album meer experimenten bevat en dus meer lagen in de muziek, heeft het toch sowieso meer te bieden? Ik zeg niet dat jij deze plaat beter moet vinden. Ik vind persoonlijk Hail to the Thief ook beter dan deze plaat.

HiLL schreef:

Ik had al een vermoeden dat je dat bedoelde HiLL. In dat opzicht heeft OK meer te bieden. Meerdere lagen. Helder.

avatar van HiLL
Ok mooi, want het was geen aanval ofzo

avatar van Paalhaas
HiLL schreef:

Heerlijk, dat gooien met vagen termen als 'meer lagen in de muziek'.

avatar van HiLL
Moet jou inderdaad aanspreken.

avatar van HiLL

Ach ja ik heb een sociale opleiding gedaan, dus dan ga je vanzelf wel 'zweverig' praten Je begrijpt me wel.